Olimp wrote:Srpski sport je bio najgori od 2002-2008 takvo razdoblje se neće ponoviti.
Ne vidim posebnog razloga za pesimizam.
Imamo velikih talenata u košarci, vaterpolu, ženskoj odbojci, rukomet se diže iz mrtvih.
Propašće nam odbojka i imat ćemo ozbiljan pad u tenisu. Fudbal bi mogoa još niže.
U pojedinačnim imamo dva atletska bisera, talente u tekvandou, streljaštvu.
Ne treba dramatizirati.
Mi ćemo u košarci uvijek biti veslesila.
Dilam je i prošle godine, tj sad gledam, prije tačno 11 mjeseci, 19. jula, donio zaključak da je srpski sport propao zato što od januara do jula nije bilo ,,relevantnih rezultata sem Đokovića''. Kad sam naveo da smo u poslednjih 12 mjeseci (u tom momentu) uzeli evropske i svjetske seniorske medalje u 9 različitih olimpijskih sportova (plus tenis kao deseti), onda je odgovorio, jeste, ali ja računam samo od januara do jula (u godini u kojoj se od januara do jula nije igralo maltene nijedno veliko takmičenje u npr sportovima sa loptom, dok su npr odbojkašice u oktobru 2022. uzele svjetsko zlato), a i to su nebitni sportovi. Posle toga je Đoković uzeo još jedan GS, Španovićka je uzela svjetsko zlato, košarkaši su uradili šta su uradili, Dilam se nije javio da kaže da možda ipak ima neke nade za srpski sport.
Ove godine konstatuje da imamo samo jednu 19-godišnjakinju i jednu 20-godišnjakinju koje su uzele evropske medalje u atletici i samo jednog od 5-6 najtalentovanijih košarkaša na svijetu u svom godištu, i da se Jokić više nikad neće odazvati, pošto je evidentno da bez ,,somborskog derana'' (jak krindž) nema ni košarkaške reprezentacije Srbije. U suštini se ne treba obazirati, jer i kad je u pravu (a ne mislim da je ovdje potpuno promašio) i kad nije, ne piše vođen činjenicama, nego svojim raspoloženjem, koje je bez izuzetka turobno i pesimistično.