Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Četvrtfinale SP: Litvanija - Srbija

Postby aleks delarz » 04 Sep 2023, 10:39

toti86 wrote:treba mu pasoš uzeti ako moze.

Dečko ti se bavis time i time, to je tvoja profesionalnost

ja sam hirurg, kad me zovu da operišem nema na odmoru sam konji i to

Ti recimo radiš u privatnoj klinici, ali kad te zovu iz državne bolnice da operišeš bez finansijske nadoknade, za vreme tvog odmora, ti se rado javiš, kako bi učinio dobro delo.

Kao što rekoh, lako je tuđim kurcem gloginje mlatiti.
aleks delarz

Postby V.M. Varga » 04 Sep 2023, 10:45

Nije tačno da nisu plaćeni, dobijaju sportsku penziju od svoje 40. A ona iznosi trenutno od 1-2k evra.

Mnogi nekada uspešni sportisti za koje je delovalo da ne mogu da spičkaju pare, to su uspeli, te sada životare upravo od države i tih penzija.

E sad Jokić ima, ili barem deluje da ima toliko koliko ne može da spali, ako je pametan, verovatno ima i doživotne sponzorske ugovore ili radi na tome. Tako da njemu ništa to ne znači.

Ali ostalima bih krenuo oduzimati te penzije na neosnovano odbijanje igranja za reprezentaciju. Počevši od mog buraza Kaline, koji baš i ne ume sa parama :biggrin:

Ako želiš te parice da kaplju do kraja života, trebalo bi i da mora da se odradi sportski profesionalni radni staž.
V.M. Varga

Postby mmajstor » 04 Sep 2023, 12:04

aleks delarz wrote:
toti86 wrote:treba mu pasoš uzeti ako moze.

Dečko ti se bavis time i time, to je tvoja profesionalnost

ja sam hirurg, kad me zovu da operišem nema na odmoru sam konji i to

Ti recimo radiš u privatnoj klinici, ali kad te zovu iz državne bolnice da operišeš bez finansijske nadoknade, za vreme tvog odmora, ti se rado javiš, kako bi učinio dobro delo.

Kao što rekoh, lako je tuđim kurcem gloginje mlatiti.

Pa vecina dobrih lekara i radi i u drzavnim i u privatnim ustanovama. Broj dana na odmoru opet ne moze da se meri sa nama obicnim smrtnicima. Ne znam cemu toliko naprezanje u nekim besmislenim analogijama da bi se sakrila cinjenica da su neki ljudi prosto jajare?

I nije problem... al ih bar ne moramo glorifikovati vec gledati sa gnusenjem, isto kao i lekare jajare, drzavne sluzbenike jajare i sve ostale jajare bez obzira na zanimanje.
mmajstor

Postby Starks » 04 Sep 2023, 12:21

Francuska se odrekla jednog Karima Benzeme koji je harao u dresu Reala. U NBA ligi su zbog raznih dišpeta žestoke sankcije dobijali npr. Majkl Rej Ričardson, Latrel Sprivel, Ron Artest, Dža Morent... U boksu je Muhamed Ali trpio stegu direktno od američke vlade zbog komentara o ratu u Vijetnamu itd.

Država tj. nadležni sportski savez koji drži do sebe, do istorije, do tradicije, do velikana iz ranijih epoha znao bi kako da sve to treba zaštititi -> pravljenjem primjera od somborskog lakeja.

Ni Kari Pešić, ni ranije Đorđević, ni imaginarne zabrane Nagetsa, ni Miško Ražnatović, ni baba Vanga ne snose odgovornost za permanentnu kurcobolju koju je Jokić pokazivao spram obaveza prema reprezentaciji. Isključivo on i njegov uvrnuti, zakržljali um, malčice potpomognut vojvođanskim podnebljem.
There's a lot of ways to play any game. I play mine on the house percentages.
Starks

Postby kocha popovich » 04 Sep 2023, 13:53

V.M. Varga wrote: A ona iznosi trenutno od 1-2k evra.
...
te sada životare upravo od države i tih penzija.

Sto bih ja rado "zivotario" i ceso muda sa soma-dva od 40 godine...

Zato nam penzionisani lekari rade po klinikama do 70-te i kasnije jer od penzije mogu da se jebu u dupe.
KP: Ja sam protiv svakog nacionalizma, jer je nacionalizam najnizi oblik drustvene svesti.
kocha popovich

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby Domingoo » 11 Sep 2023, 09:59

Zavrsi se i ovo svetsko prvenstvo ekipa koja je imala 7 otkaza , koju su svi otpisali stigla je do finala ucinivsi nas sve ponosnima ..
Ipak ostaje zal za propustenim zlatom i neka tuga ali i veliki ponos za ove momke ..

Sto se tice Jokica tu postoje 2 jako bitna stvari .
1.Njegova zelja da igra
2.uloga u timu

Deluje mi da on uopste nije prilagodjen na fiba kosarka ali sa njim i Bogdanom bi bili ozbiljni favoriti on nema prostora kao u NBA da asistira ali moze da zids baca floutere ili izbacuje pas napolje kad je Bogdan tu tesko bi mogli da ga preuzimaju i to bi bilo ubistveno .

Sto se tice Lucica on je bivsi povrede i godine za Kalinica treba razmisliti , Micicu isti naci ozbiljnu ulogu da igrw brze i prostije ili ga ne pozivati , Pokisevsi bi isto mogao da bude ozbiljno pojacanje.

Nadam se da se ovim finalom prekida suluds rasprava o strancima u reprezentacije jer da ih ima mozds bi jedan Avram sedeo kuci pored tv potpuno suludo ..

Sa svim igracima treba obaviti ozbiljan razgovor i naglasiti da je kljucno zelja i odricanje i ko nije spreman da otkaze bez grize savesti jer smo videli da je bolje 12 voljnih spremnih i skromnih nego 12 jakih i bezvolknih ..

Sto se tice neke kosarkaske perspektive ona postoji i jako bih voleo u buducnosti da vidim Jovica Smajlagica Pokusevskog Topica ,ali dosta je vise zivota unapred i unazad mi u Parizu MORAMO da idemo na zlato vreme je.
Portugalac bek za 200k ,22-28 god tehnicko-takticki pismen..
Od Gaćinovića da se napravi vrhunski desni bek.
Domingoo

Postby Baxter Stockman » 11 Sep 2023, 12:19

Ja tek sad skontah da je Teo svoj poslednji veliki turnir odigrao još 2016. na OI.

Nerealno.
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Dexi » 11 Sep 2023, 18:45

I ovde da napisem zavrsni moj sud o nasem ucescu na SP.

S obzirom na ocekivanja,na to kako je reprezentacija ispracena,Kako se javnost ophodila prema selektoru i momcima koji su otisli postignut je neverovatan uspeh. :okk: Jos jednom javnost koja nema pojma o kosarci mogla je da vidi na ovom primeru da ne treba niti jednu nasu selekciju da potceni,unizi.

Da Srbija ima tradiciju ogromnu,da nije neki Kamerun pa da ako se ne pojavi jedan ili dva igraca,da bude potop.

Kapa dole selektoru i ekipi :blue: Ispunjeni su apsolutno svi ciljevi pre turnira ,cak i premaseni.Govorio je Kari da su ciljevi plasman na OI,da se ekipa podmladi i sve to je ucinjeno. :okk:

Otisli smo korak i dalje uzeli srebro(mislim da smo mogli i morali da uzmemo i zlato)dobili dva nova mlada igraca (Jovica i Petruseva).

Igrali smo jako dobru kosarku,vratili na velika vrata Jugoslovensku skolu kosarke,sa mastovitim napadom i jakom odbranom.Imali smo najbolju odbranu na turniru,timsku igru,dobro zajednistvo u ekipi.

Imali smo Bogdana pravog lidera,sampionskog igraca,pravi vodja ovog tima,mada objektivno jos je daleko od asova poput Saleta,Bodiroge,Danilovica .

Ipak svakako nas najbolji igrac uz Tea poslednjih 10-15 god. :okk: Imali smo i najboljeg centra na turniru,zao mi je sto maestralne partije nije krunisao u finalu.Objektivno tandem Milutinov -Jokic je najjaci par centara na svetu i ako bude igrao ovaj tandem na OI bicemo ozbiljni kandidati za medalju. :okk:

Kari je rekao da nije optimista da ce ova medalja nesto promeniti na bolje u nasoj kosarci.Ja sam ipak optimisticniji :okk: .Onaj najcrnji scenario koji je bio jako blizu da uopste i ne odemo na SP je izbegnut.Idemo opet na OI i imacemo kontinuitet na velikim takmicenjima.

Dobili smo i par mladih igraca,nadam se u kontinuitetu,a ne samo povremeno i kad njima to treba.Jovic,Petrusev uz Pokusevskog,Smajlija,Topica malog trebalo bi da uskoro postanu standardni clanovi reprezentacije.Jako je vazno da ti momci u kontinuitetu igraju za drzavni grb,da se napravi kult ekipe i tu je uloga saveza jako vazna.

Jako je vazno da se poboljsa rad u mladjim selekcijama,u klubovima,da se da prostora mladjim igracima.Da KKP i KKCZ kao perjanice daju sanse mladim igracima,imace koristi i reprezentacija i klubovi od toga.

Dobili smo Aleksu,Petruseva ovog leta.Smajli ako nastavi sa dobrim radom dobicemo i njega za naredne godine,Trifa,mali Topic u Zvezdi,Tristan itd.Velika stvar je sto se i Zeljko vratio u nasu kosarku . :okk:

Neko pomenu ,mi zaista moramo da napravimo i nekog dobrog sutera za buducnost.Mora dosta da se radi ,jer javasluk koji je zahvatio nasu kosarku i KSS je dovelo do pada u produkciji.Spanija,Francuska su tu otisli dosta ispred.

Sve pohvale jos jednom Kariju . :blue: Toliko omalovazavan,prozivan,vredjan drago mi je sto je uspeo sa ovom oslabljenom ekipom da postigne vrhunski rezultat. :blue:

Sto se tice narednih akcija ,veliki sam optimista za OI .Mislim da ova ekipa moze da sa nadogradnjom bude jaka kao crna zemlja.

Jokic ako je motivisan,i ako zeli da bude deo tima ,a ne da cascava prisustvom bice ogroman upgrade ove ekipe.Isto vazi i za Vasu i Kalinu.Ako moze siguran clan ekipe bice i Luca ipak je on kapiten.

Sa ova tri ,ili cetiri igraca uz osnovu sa ovog SP od 8,9 igraca bicemo mnogo jaki i verujem da mozemo takvi i da uzmemo medalju.Pokusevski kao mlad igrac isto moze da bude deo ekipe na OI,a nadam se i godinama kasnije.

Jeste nema zlata od 2002' iskreno ja sam ocekivao da ce ova godista 94'95' da dominiraju i da nam donesu minimum dva zlata.Nazalost kiksali smo 2019 i prosle godine,nismo otisli na OI i izgubili su dosta.

Steta velika,ali objektivno i ovo srebro,trece 1/2 na poslednja 4 SP ogromni su uspesi.Ipak smo mi kao zemlja sve manji,produkcija igraca sve manja,rad slabiji ,a opet se volsebno nekako odrzavamo u vrhu.

Uz Francusku i Spaniju smo i dalje najuspesnija selekcija po medaljama ucescima u 1/2 u poslednjih 15 godina :blue:
Dexi

Postby JoJo » 11 Sep 2023, 21:04

1. Micic, Avramovic, Topic, S. Jovic
2. Bogdanovic, Guduric, Marinkovic
3. Dobric, Pokusevski, Davidovac
4. Kalinic, N. Jovic
5.Jokic, Milutinov, Petrusev, Smailagic

Za OI...
KK Partizan ce osvojiti sve u sezoni 21/22!
JoJo

Postby Olimp » 11 Sep 2023, 21:44

Dokle više sa Topićem.
Dajte malo ozbiljnosti.
Olimp

Postby Olimp » 11 Sep 2023, 22:16

Da i ja nešto izjavim za Dnevnik, kako kaže pokojni Manda u Lepim selima.
Na kraju priče sam prezadovoljan učinjenim a to iz više razloga.
Imali smo tim u kojem je realno samo 10 upotrebljivih igrača, nismo osvojili medalju 6 godina, atmosfera oko reprezentacije je bila očajna, izuzetno nepovjerenje javnosti i navijača prema Pešiću, kroza rezultata nam je prijetila i dugoročno lošim plasmanom na Fiba listi. I onda na sve to naprvaimo jednu jedinu stvar koju ne smijemo poraz od Italije i to na isti način, bez izvučene pouke. Kad se sjetim koliko sam bio jadan toga dana.

A onda Litvanija- SAD, čudo, a potom naša rapsodija, dvije Pešićeve doktorske disertacije.

Poraz u finalu bolan zbog propuštene šanse kakva se rijetko pruža, moglo je biti drugačije, ali ne bi bilo realno da s ovakvim rosterom odemo do kraja.

Desilo se toliko pozitivnih stvari. Dobili smo dva klinca za dugo godina unaprijed, Aleksa pokazao svijetu koliko je sjajan igrač, vratilo se povjerenje javnosti, sklopljen je tim koji osim Stefana Jovića može odigrati u istom sastavu do LA 2028 uz neminovna pojačanja. Nastavili smo nevjerovatne rezultate na SP i očuvali svoju poziciju i reputaciju u svijetu košarke. Mislim da ćr ovaj rezultat galvanizirati i ostale naše igrače.

Tako da mnogo je pozitive i tako trebamo gledati naš nastup.

Moja lična satisfakcija je Aleksa kojeg kujem u nebesa na ovom forumu dugo, zbog čega sam ismijavan, a sada je postao preko noći miljenik nacije. Također drago mi je da opet svi vole Pešića, kojem sam vjerovao cijelo vrijeme. E sad...

Tema za raspravu- Pešić je taktički više zasrao na ovom SP nego na EP i kvalifikacijama. Ali sada je genije a tada je bio neznalica senilna.
Olimp

Postby Dexi » 11 Sep 2023, 22:18

Hoce li biti nekog doceka?
Dexi

Postby Puta Tapar » 12 Sep 2023, 07:06

Ne da Šapić, kaže da se samo zlato računa.
Puta Tapar

Postby Cvele » 12 Sep 2023, 07:09

Možda neće Vučko okupljanja :biggrin:
Cvele

Postby fontaneros » 12 Sep 2023, 07:15

Image
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

PreviousNext

Return to Reprezentacije