I ovde da napisem zavrsni moj sud o nasem ucescu na SP.
S obzirom na ocekivanja,na to kako je reprezentacija ispracena,Kako se javnost ophodila prema selektoru i momcima koji su otisli postignut je neverovatan uspeh.

Jos jednom javnost koja nema pojma o kosarci mogla je da vidi na ovom primeru da ne treba niti jednu nasu selekciju da potceni,unizi.
Da Srbija ima tradiciju ogromnu,da nije neki Kamerun pa da ako se ne pojavi jedan ili dva igraca,da bude potop.
Kapa dole selektoru i ekipi

Ispunjeni su apsolutno svi ciljevi pre turnira ,cak i premaseni.Govorio je Kari da su ciljevi plasman na OI,da se ekipa podmladi i sve to je ucinjeno.
Otisli smo korak i dalje uzeli srebro(mislim da smo mogli i morali da uzmemo i zlato)dobili dva nova mlada igraca (Jovica i Petruseva).
Igrali smo jako dobru kosarku,vratili na velika vrata Jugoslovensku skolu kosarke,sa mastovitim napadom i jakom odbranom.Imali smo najbolju odbranu na turniru,timsku igru,dobro zajednistvo u ekipi.
Imali smo Bogdana pravog lidera,sampionskog igraca,pravi vodja ovog tima,mada objektivno jos je daleko od asova poput Saleta,Bodiroge,Danilovica .
Ipak svakako nas najbolji igrac uz Tea poslednjih 10-15 god.

Imali smo i najboljeg centra na turniru,zao mi je sto maestralne partije nije krunisao u finalu.Objektivno tandem Milutinov -Jokic je najjaci par centara na svetu i ako bude igrao ovaj tandem na OI bicemo ozbiljni kandidati za medalju.
Kari je rekao da nije optimista da ce ova medalja nesto promeniti na bolje u nasoj kosarci.Ja sam ipak optimisticniji

.Onaj najcrnji scenario koji je bio jako blizu da uopste i ne odemo na SP je izbegnut.Idemo opet na OI i imacemo kontinuitet na velikim takmicenjima.
Dobili smo i par mladih igraca,nadam se u kontinuitetu,a ne samo povremeno i kad njima to treba.Jovic,Petrusev uz Pokusevskog,Smajlija,Topica malog trebalo bi da uskoro postanu standardni clanovi reprezentacije.Jako je vazno da ti momci u kontinuitetu igraju za drzavni grb,da se napravi kult ekipe i tu je uloga saveza jako vazna.
Jako je vazno da se poboljsa rad u mladjim selekcijama,u klubovima,da se da prostora mladjim igracima.Da KKP i KKCZ kao perjanice daju sanse mladim igracima,imace koristi i reprezentacija i klubovi od toga.
Dobili smo Aleksu,Petruseva ovog leta.Smajli ako nastavi sa dobrim radom dobicemo i njega za naredne godine,Trifa,mali Topic u Zvezdi,Tristan itd.Velika stvar je sto se i Zeljko vratio u nasu kosarku .
Neko pomenu ,mi zaista moramo da napravimo i nekog dobrog sutera za buducnost.Mora dosta da se radi ,jer javasluk koji je zahvatio nasu kosarku i KSS je dovelo do pada u produkciji.Spanija,Francuska su tu otisli dosta ispred.
Sve pohvale jos jednom Kariju .

Toliko omalovazavan,prozivan,vredjan drago mi je sto je uspeo sa ovom oslabljenom ekipom da postigne vrhunski rezultat.
Sto se tice narednih akcija ,veliki sam optimista za OI .Mislim da ova ekipa moze da sa nadogradnjom bude jaka kao crna zemlja.
Jokic ako je motivisan,i ako zeli da bude deo tima ,a ne da cascava prisustvom bice ogroman upgrade ove ekipe.Isto vazi i za Vasu i Kalinu.Ako moze siguran clan ekipe bice i Luca ipak je on kapiten.
Sa ova tri ,ili cetiri igraca uz osnovu sa ovog SP od 8,9 igraca bicemo mnogo jaki i verujem da mozemo takvi i da uzmemo medalju.Pokusevski kao mlad igrac isto moze da bude deo ekipe na OI,a nadam se i godinama kasnije.
Jeste nema zlata od 2002' iskreno ja sam ocekivao da ce ova godista 94'95' da dominiraju i da nam donesu minimum dva zlata.Nazalost kiksali smo 2019 i prosle godine,nismo otisli na OI i izgubili su dosta.
Steta velika,ali objektivno i ovo srebro,trece 1/2 na poslednja 4 SP ogromni su uspesi.Ipak smo mi kao zemlja sve manji,produkcija igraca sve manja,rad slabiji ,a opet se volsebno nekako odrzavamo u vrhu.
Uz Francusku i Spaniju smo i dalje najuspesnija selekcija po medaljama ucescima u 1/2 u poslednjih 15 godina