Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby Starks » 11 Aug 2023, 14:53

Na kakve su grane spali Srbija i Real :blue:

Image
There's a lot of ways to play any game. I play mine on the house percentages.
Starks

Postby Radonjaa » 11 Aug 2023, 14:59

mmajstor wrote:Oduvek je on imao meku ruku i sut spolja, za razliku recimo od Pecarskog i mase drvenih centara. To sto procenat suta nije bio nesto wooow ne znaci da ga nema, izmedju ostalog i jer je ovo bila prva ozbiljna rola na evroligaskom nivou. Za Ristica mozes reci da nema sut, za Milutinova, Mitrovica, ali ne i za Petruseva. Mitrovic samo zbog toga ne moze da igra na 4.

Predlažem da baciš pogled na recimo ove dvije utakmice, što se tiče uloga i spoljne/unutrašnje igre Petruševa i Pecarskog u mlađim kategorijama

bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Гроф Тинторето » 11 Aug 2023, 16:19

Posteno od Nedovica. Konacno da neko prizna da je u losoj formi i da ne moze da se prilagodi ulozi, a ne da sili i nervira nas na prvenstvu.

Ponavljam, ja ga ne bih vise ni zvao u reprezentaciju. Ni njega, a ni Jokica.
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby Cvele » 11 Aug 2023, 16:21

Cvele

Postby mmajstor » 11 Aug 2023, 16:24

jaRule wrote:
Ja stvarno ne znam sta si ti gledao i ko ti je takve informacije preneo ? Ali ozbiljno to kazem . Sve si promasio . Ili si zaboravio sve. :biggrin:

Pa jel sam rekao da je moguce da sam zaboravio, stvarno je davno bilo a moguce da je uticalo to sto je jedan nestao sa mape a drugi se lansirao. A mozda sam se vezao i na moj utisak iz tog doba da ce Petrusev biti odlican igrac a da Pecarskom moze da se desi upravo ono sto mu se desilo. Mozda je los primer za drvenog igraca ali ima drugih mnogo boljih u cije drustvo Petrusev ne spada.

Smajli je odlicno odradio sezonu ali treba imati u vidu da su njega cuvale mrtve petice, a Petruseva atleticnije cetvorke. I opet jedna lasta ne cini prolece, Filip je otisao u NBA, a Smajlija niko nije trazio nazad.
mmajstor

Postby Tegi » 11 Aug 2023, 16:31

Opet si nešto pobrkao.

Smailagić se sa 19 godina izborio za status za koji se Petrušev izborio sa 23.

Kada bi svi naši igrači pristali da idu tamo pod uslovima pod kojima je Petrušev otišao, imali bismo 15-20 NBA igrača.

Evropski talenti koji se iz NBA vrate u Evropu vrlo retko se izbore za novu šansu u NBA. Ažinka/Ažansa mi jedini pada na pamet. Ne govorim o minimalcina, 2 way ugovorima i slično.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby mmajstor » 11 Aug 2023, 16:59

Tegi wrote:Opet si nešto pobrkao.

Smailagić se sa 19 godina izborio za status za koji se Petrušev izborio sa 23.

Kada bi svi naši igrači pristali da idu tamo pod uslovima pod kojima je Petrušev otišao, imali bismo 15-20 NBA igrača.

Evropski talenti koji se iz NBA vrate u Evropu vrlo retko se izbore za novu šansu u NBA. Ažinka/Ažansa mi jedini pada na pamet. Ne govorim o minimalcina, 2 way ugovorima i slično.

Nisam nista pobrkao nego bukvalno tumacite.

Uopste se ne radi o tome ko je bolji igrac, ja vih volim obojicu. Poenta je da je Smajli imao sezonu kao Filip mozda bi i njega zvali u NBA. Ali Smajli nije bio stub igre Partizana dok Filip u jednom periodu Zvezde jeste.
mmajstor

Postby Tegi » 11 Aug 2023, 17:06

mmajstor wrote:Poenta je da je Smajli imao sezonu kao Filip mozda bi i njega zvali u NBA. Ali Smajli nije bio stub igre Partizana dok Filip u jednom periodu Zvezde jeste.

Poenta moje replike je da nije zbog toga završio u NBA ligi, već zato što je sam po svaku cenu želeo tamo. Igraće u timu gde ima ogromnu konkurenciju, za minimalnu zaradu i negarantovanu drugu godinu. NBA igrač je kao što su Kuzmić i Miličić bili NBA šampioni.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby mmajstor » 11 Aug 2023, 17:38

Mislim da bi 90 posto igraca iz Evrope zelelo u NBA po svaku cenu, ali dzabe....ne moze.
mmajstor

Postby Dexi » 11 Aug 2023, 18:13

Baxter Stockman wrote:Od ekipe koja je prošle godine igrala na EP ostali su Gudura, Davidovac, Ristić, Vanja i Milutinov u kombinaciji za SP.

Ovo je i meni palo na pamet,od toga vrlo verovatno i bez Davidovca,dakle samo 4 igraca od prosle godine :krsti: .

Ako se uzme i 2019 tu su nam isto 4 igraca,samo sto Bogdan i St.Jovic nisu igrali prosle.Kontinuitet,jednostavno mi ga nemamo od 2016 i to je cinjenica.

Nije ovo liga ,pa da za svako takmicenje promenis 7,8 igraca.Mora da postoji kontinuitet i selektora i kontinuitet tima,a mi to nemamo nazalost.

Kad se pogledaju Nemci,Italijani videxemo da je tim 80,90% kao i proslogodisnji,da ne pricam o Francuzima i Spancima.

Spanci su izvrsili smenu generacija,ali opet ce im igrati nekoliko igraca iz 2019.Kod Francuza imamo Gobera,Furnijea,Batuma,De Koloa koji ljudi su igrali jos i 2014 god,a od OI sigurno 7,8 igraca su isti.

Jednostavno kontinuitet struke,i kontinuitet tima.Ti ljudi sa motivom dolaze i zadovoljstvom na reprezentativna okupljanja.

Kod nas uzmimo primer Jovica,ok sve,decko je talentovan,ogromna karijera je pred njim ,ali koliko je realno da taj decko u narednih 10-15 god .igra u kontinuitetu u reprezentaciji i da recimo zajedno sa Pokusevskim,Petrusevim,malim Topicem cini stozer?

Ja se bojim da taj decko cim dobije ulogu i pronadje adekvatan tim u Nba da cemo i sa njim gledati igranku sto se tice reprezentacije.

Jednostavno ekstra talentovana generacija 94,95 god.nije imala taj motiv,zelju,a ni grupu zajednicku da uradi ono sto smo svi ocekivali i sto je realno trebala da uradi ,a to je da porobi svet.

Za razliku od nekih ranijih generacija koje su imale to neko zajednistvo,motiv ,zelju da igraju za drzavni tim.

Zato sada i imamo ovu situaciju sramnu gde igrac na pola priprema batali ekipu i reprezentaciju jer vidi da nece biti u orvom planu pa da se ne cima za dzabe.

Situacija ce u godinama koje sledi biti bojim se jos gora,jer klince osim Nba i para ne zanima nista drugo.

Pa mi smo godinama unazad imali visinske pripreme na planini,uvek prvi pocinjali sa radom od svih ekipa i zbog toga uvek bili najspremnija ekipa na turniru.

Sada toga vise nema,pocinjemo medju poslednjima,igraci odlaze na pola i ovih kratkih priprema,i to im je cimanje i tesko itd.utd.

Sto se tice sadasnje situacije izostanak Janisa nam dosta toga otvara,moramo da budemo mudri,skromni i verujem da mozemo da ostvarimo cilj,a to je za pocetak 1/2 SP.
Dexi

Postby Teodoras » 11 Aug 2023, 21:56

Људи, ми ако не променимо неке ствари у игри ми Талијане не можемо да добијемо у укрштању.

Не бих да драмим овде...не мислим да попримамо комплекс од њих, али им просто лежимо као екипа.

Убеђен сам да ћемо опет имати великих проблема са њима ако се на позицију петице будемо ослањали искључиво на Милутинова и Ристића.

Ако се у наредних 20-25 дана наш стручни штаб посебно не позабави овим проблемом, плашим се да ћемо опет доживети разочарење. Јер свима нам је јасно да ће то највероватније бити кључна утакмица за нас.
Teodoras

Postby Teodoras » 11 Aug 2023, 21:59

И ево како стоје ствари највероватније без Смаилаге, јебеем ти ћерамиду.
Teodoras

Postby Hajzenberg » 11 Aug 2023, 22:08

Našao je kad će da se razboli, koliko malerozan čovek.
Hajzenberg

Postby Angus Young » 11 Aug 2023, 22:11

Od čega bolestan 15 dana?
nije uvek lako, ali je uvek lepo..
Angus Young

Postby Veljkona22 » 11 Aug 2023, 22:12

Ima da se izleči do Kine ajde bre jebem ga
Mikisha wrote:Helikopter iznad Zr upravo.

pikanterije wrote:Obeliks idi nadji Asteriksa.

pikanterije wrote:Sad ce i Leo bice komplet lepinja na prolece
Veljkona22

PreviousNext

Return to Reprezentacije