Baxter Stockman wrote:Od ekipe koja je prošle godine igrala na EP ostali su Gudura, Davidovac, Ristić, Vanja i Milutinov u kombinaciji za SP.
Ovo je i meni palo na pamet,od toga vrlo verovatno i bez Davidovca,dakle samo 4 igraca od prosle godine

.
Ako se uzme i 2019 tu su nam isto 4 igraca,samo sto Bogdan i St.Jovic nisu igrali prosle.Kontinuitet,jednostavno mi ga nemamo od 2016 i to je cinjenica.
Nije ovo liga ,pa da za svako takmicenje promenis 7,8 igraca.Mora da postoji kontinuitet i selektora i kontinuitet tima,a mi to nemamo nazalost.
Kad se pogledaju Nemci,Italijani videxemo da je tim 80,90% kao i proslogodisnji,da ne pricam o Francuzima i Spancima.
Spanci su izvrsili smenu generacija,ali opet ce im igrati nekoliko igraca iz 2019.Kod Francuza imamo Gobera,Furnijea,Batuma,De Koloa koji ljudi su igrali jos i 2014 god,a od OI sigurno 7,8 igraca su isti.
Jednostavno kontinuitet struke,i kontinuitet tima.Ti ljudi sa motivom dolaze i zadovoljstvom na reprezentativna okupljanja.
Kod nas uzmimo primer Jovica,ok sve,decko je talentovan,ogromna karijera je pred njim ,ali koliko je realno da taj decko u narednih 10-15 god .igra u kontinuitetu u reprezentaciji i da recimo zajedno sa Pokusevskim,Petrusevim,malim Topicem cini stozer?
Ja se bojim da taj decko cim dobije ulogu i pronadje adekvatan tim u Nba da cemo i sa njim gledati igranku sto se tice reprezentacije.
Jednostavno ekstra talentovana generacija 94,95 god.nije imala taj motiv,zelju,a ni grupu zajednicku da uradi ono sto smo svi ocekivali i sto je realno trebala da uradi ,a to je da porobi svet.
Za razliku od nekih ranijih generacija koje su imale to neko zajednistvo,motiv ,zelju da igraju za drzavni tim.
Zato sada i imamo ovu situaciju sramnu gde igrac na pola priprema batali ekipu i reprezentaciju jer vidi da nece biti u orvom planu pa da se ne cima za dzabe.
Situacija ce u godinama koje sledi biti bojim se jos gora,jer klince osim Nba i para ne zanima nista drugo.
Pa mi smo godinama unazad imali visinske pripreme na planini,uvek prvi pocinjali sa radom od svih ekipa i zbog toga uvek bili najspremnija ekipa na turniru.
Sada toga vise nema,pocinjemo medju poslednjima,igraci odlaze na pola i ovih kratkih priprema,i to im je cimanje i tesko itd.utd.
Sto se tice sadasnje situacije izostanak Janisa nam dosta toga otvara,moramo da budemo mudri,skromni i verujem da mozemo da ostvarimo cilj,a to je za pocetak 1/2 SP.