by Tegi » 10 Aug 2023, 23:32
Majstore, baš si promašio oko nekih stvari.
U mlađim selekcijama, Pecarski je bio neuporedivo bolji šuter od Petruševa. Miškova priča je bila da je napustio vrhunski koledž i došao u Megu kako bi ubacio šut za 3 u svoj repertoar, jer je bilo jasno da kao ofanzivno orijentisana petica koja poentira samo na pola metra od obruča neće biti ni draftovan. Već na draftu se videlo da je ta priča tačna, jer je posle statistički fenomenalne sezone u Megi i dobijanja na streču draftovan krajem druge runde. U Zvezdi je imao jako dobre procente za 3, ali na veoma malom broju uzetih šuteva. Više je on pik en pop šuter nego što će iz protoka lopte kazniti protivnika. Milutinov mu ne leži kao parnjak, prepun je reket, više mu odgovara petica koja širi odbranu, zato mi kraj Jokića procvetao i nadavao se lakih poena. Verujem da će mu čak i Smajli više prijati, s tim da nije sigurno da će ga ovaj primetiti kada bude ostao sam. Mislim da bi prilično mogli da uspore italijansku igru koja u mnogome počiva na igri u širinu Melija i Polonare. Za razliku od prethodne 2 godine, moći ćemo da ponudimo mnogo bolju odbranu sa 1 i 5 i zato očekujem da ih konačno pobedimo.
Ristić je vrlo dobar šuter za 3 poena, konstantno je između 35 i 40 posto. Problem su prespore noge, pre 15-20 godina bi bio evroligaški centar. Danas se od centara njegovih gabarita traži prvenstveno zaštita obruča, skorera od 213 poput Krstića verovatno nema nijednog u celoj Evroligi. Ristić je ispao neka mešavina centara kakvi su se ovde forsirali u vremenu kada je on bio kadet i NCAA belaca sa dugim rukavima koji su došli da uzmu diplomu i da par godina kao profesionalci obilaze svet. Mnogo dobar dečko, sve najbolje mu želim. Pomoći će u lakšim utakmicama, protiv Italije predstavlja sve što protivnik želi da vidi na drugoj strani i sigurno će tu utakmicu presedeti.
I danas mi nije jasno zašto Milutinov nije uveo šut za 3 u svoj arsenal.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.