Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby mmajstor » 10 Aug 2023, 17:25

ИлићКапитен22 wrote:Да не губи време момак. Као и овај повређени.

Ко вам је крив кад имате памћење кишне глисте.

Pa mlad je i ima brainfartove ko i mnogi drugi. Tako je i Bogdan pricao posprdno kako Lazic treba umesto njega da igra.

Petrusev je ove godine imao mnogo jace razloge od drugih da se ne pojavi pa se ipak pojavio i bar to treba respektovati.
mmajstor

Postby Bogisa91 » 10 Aug 2023, 17:28

Kod njega mi se ne svidja jedino sto nema muda nekako je mlakonja i nema kontinuitet u igri plus robuje izmedju pozicija. Ali mi nemamo ni bolje ni talentovanije.
Bogisa91

Postby mmajstor » 10 Aug 2023, 17:31

Definitivno ima neki problem u glavi ali se da ispraviti... barem se nadam.

Ocekujem ga u buducnosti na poziciji 5. Slicno kao Jokic.
mmajstor

Postby Olimp » 10 Aug 2023, 17:38

mmajstor wrote:
ИлићКапитен22 wrote:Да не губи време момак. Као и овај повређени.

Ко вам је крив кад имате памћење кишне глисте.

Pa mlad je i ima brainfartove ko i mnogi drugi. Tako je i Bogdan pricao posprdno kako Lazic treba umesto njega da igra.

Petrusev je ove godine imao mnogo jace razloge od drugih da se ne pojavi pa se ipak pojavio i bar to treba respektovati.

+1
Olimp

Postby odabranisoj » 10 Aug 2023, 17:49

Nedovic = Andjusic po karakteru i razmisljanju. Zato ne volim ni jednog ni drugog
odabranisoj

Postby Angus Young » 10 Aug 2023, 17:50

Bogisa91 wrote:Zbog cega bi Petrusev otpao ne postoji nijedan razlog za tako nesto. Cista fantazija.

Jer su Smailagić, Jović, Davidovac, Milutinov i Ristić korisniji na pozicijama koje on pokriva, da ne kažem da su većina i bolji igrači. Zarobljen je između pozicija. Nema brzinu, ni šut za četiri, a na pet nema snagu za neke ozbiljne protivnike, jer nije centar po prirodi.

Neće otpasti jer mu je Miško menadžer.
nije uvek lako, ali je uvek lepo..
Angus Young

Postby mmajstor » 10 Aug 2023, 17:51

Ima podudarnosti, samo sto Andjusic ima bolju zenu.
mmajstor

Postby Sani » 10 Aug 2023, 17:56

Angus Young wrote:
Bogisa91 wrote:Zbog cega bi Petrusev otpao ne postoji nijedan razlog za tako nesto. Cista fantazija.

Jer su Smailagić, Jović, Davidovac, Milutinov i Ristić korisniji na pozicijama koje on pokriva, da ne kažem da su većina i bolji igrači. Zarobljen je između pozicija. Nema brzinu, ni šut za četiri, a na pet nema snagu za neke ozbiljne protivnike, jer nije centar po prirodi.

Koja je korist Misku da Petrusev igra ovo SP?

I to ce biti treca/cetvrta opcija.
Stephen Curry. 2,974. aka shooting GOAT.
Sani

Postby Rhino Gattuso » 10 Aug 2023, 17:56

mmajstor wrote:Ima podudarnosti, samo sto Andjusic ima bolju zenu.

Bolju kao osobu ili kao igraca ?
SRBIJA
Rhino Gattuso

Postby mmajstor » 10 Aug 2023, 18:02

Angus Young wrote:

Nije uopste zarobljen... igra na poziciji 4 gde je imao odlicnu sezonu u EL na bazi koke je izborio NBA ugovor, a moze i da odigra na poziciji pet gde ce verovatno zavrsiti vremenom kad ojaca. Vrlo je pokretljiv, skolovan je igrac i ima sut. Jel si uopste gledao EL ove sezone?

Ristic je potpuno klasa ispod, Davidovac je 3na4, Jovic nema ozbiljnu kosarku iza sebe, a Milutinov je vec klasicna petica i dokazan igrac koji je u prajmu.
Dakle delice minutazu sa Jovicem, a ostali igraju na drugim pozicijama pa nema mnogo smisla to sto si naveo.
mmajstor

Postby mmajstor » 10 Aug 2023, 18:05

Rhino Gattuso wrote:
mmajstor wrote:Ima podudarnosti, samo sto Andjusic ima bolju zenu.

Bolju kao osobu ili kao igraca ?

Both :)

Njoj je najveci fejl sto se udala za njega. Kad je isla na OI ovaj nije mogao da izdrzi da ona bude mesec dana u selu sa drugim vrhunskim sportistima, pa je ljubomorko morao da ode i on da je drzi pod kontrolom.
mmajstor

Postby Bogun » 10 Aug 2023, 18:06

Zanima me koliko će minuta na 4 u NBA da ima.

Dečko je petica. To je igrao na koledžu, to je igrao u Megi, to je igrao u Efesu, kod vas je silom prilika morao da igra 4 jer jbg jedina preostala četvorka je bio Bentil.

I mogu ti reći, vrlo se loše snalazi na toj poziciji defanzivno, napadački uspe da doprinese ponekad. Značilo mu je da igra u paru sa Mitrovićem koji je fluidan igrač, odlično se kreće i ima dobar IQ i pregled igre, npr sa Martinom kad je igrao u tandemu, napadački je to delovalo dosta tanje.

Pogledaj derbi iz Arene u EL koji je Zvezda dobila. Petrušev je ostavio ili loše rotirao na svom igraču minimum 5 puta, što je rezultovalo sa isto toliko otvorenih šuteva koje smo mi promašili sve od reda.

Loše rotira u odbrani kada treba da brani liniju 6.75, očajno brani klouzaut situacije, generalno lako ga je izvući "na ostrvo" spolja i onda nogama teško isprati i krilo, a kamoli beka, jedino gde doprinosi u odbrani sa te pozicije je niski post i strana pomoći, a danas su retkost četvorke bez šuta za tri.
Sa pozicije 5 ima mnogo manje toga, pa bi mu defanzivni kvaliteti koje ima više došli do izražaja.

Npr mučeni Alen je mnogo više 4 od njega, a i on se mnogo bolje snalazi na 5 nego na 4.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Teodoras » 10 Aug 2023, 18:14

Zappa wrote:Teodoras, naježio sam se.. To je taj duh :biggrin:

Ali mi Pešić ne deluje kao neko ko će rizikovati, već će pre ubaciti Kuridzu, Andjušića nego dati šansu mladim..
Generacija 94/95 ništa nije dala reprezentaciji i sad već polako silazi sa scene..
E sad je vreme za generaciju 2000 + da vidimo da li oni imaju odnos prema ekipi.. A Pešić može ući u istoriju ponovo kao Duda 2009

Lombrozo :laugh: +1000

Френк, шта сам тврдио за Јовића пре месец дана и ево још није дошло првенство...видећемо...али се дечко намеће озбиљно, јер је поткован.

Смаилагић да је био јуче у тиму, питање је да ли би изгубили утакмицу. Мислим да би нам против екипа као што су Жабари он био драгоцен као петица, јер довољно је јак да се носи са Мелијем и Ричијем под кошем, а истовремено довољно брз да им излази на шут. А са друге стране у нападу, мислим да би поменути двојац имао проблем да га заустави кад би му излазили на шут.
Teodoras

Postby Sani » 10 Aug 2023, 18:24

I meni je Petrusev vise petica, nije mi pokretan za cetiri, mislim da moze mnogo vise da pokaze kao centar.
Stephen Curry. 2,974. aka shooting GOAT.
Sani

Postby Bogun » 10 Aug 2023, 18:26

Sani wrote:I meni je Petrusev vise petica, nije mi pokretan za cetiri, mislim da moze mnogo vise da pokaze kao centar.

Ma on ima odličnu cenarsku tehniku, ima osećaj oko obruča, ume da ide na ofantivni skok, a šut za 3 mu nije dovoljno pouzdan za poziciju 4, dok sa pozicije 5 itekako može da bude dobro oružje.

Rekoh juče, zarotirao bih njemu i Alenu pozicije, iako ne volim da gledam Alena na 4, ipak ima za nijansu brže noge i pouzdaniji šut spolja, a od centarske tehnike nema ni c za sada. :biggrin:
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

PreviousNext

Return to Reprezentacije