Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby Foteljas » 12 Jun 2022, 08:38

Bivsi selektor je to lepo objasnio recima da su pravila takva kakva jesu i da onda treba videti da li mozemo da ih iskoristimo u nasu korist. Sto znaci da se eventualno uzme stranac koji bi zaista doneo novi kvalitet reprezentaciji (a to kod nas nije bas lako).

Dexi je ovde dao dosta dobrih teza, pogotovu ovu da je kult reprezantacije odavno nacet i da ce se sve vise kruniti dok se Misko pita... Svi ce sada u prozoru kvalifikacija igrati sa NBA igracima, samo za nase vaze nekakva "osiguranja".

I da se ne lazemo, svi volimo reprezentaciju, ali je volimo pre svega zato sto imamo lepu tradiciju osvajanja medalja, koja je u zadnje dve decenije debelo nagrizena (a svakako je i to jedan od razloga sto mladji igraci nemaju takav odnos prema reprezentaciji kao ranije). Jos malo pa ce tacno 20 godina od osvajanja poslednjeg zlata, u te dve decenije uzeta su svega cetiri srebra, propustene tri olimpijade... Realno, to je ipak slabo za nase standarde.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Slavisak » 12 Jun 2022, 18:47

Ako instant stranac bude zaigrao za musku kosarkasku reprezentaciju, mene licno nece zanimati ista . Pun mi je k...c stranaca u nasim klubovima , jos da ih trpimo u reprezentaciji. Reprezentaciju treba da predstavljaju nasi igraci, mogu i igraci koji vuku korene iz Srbije i iz ostalih srpskih zemalja a koji su rodjeni u drugim drzavama, i to je to, ali neki crnac amer, koji ce igrati za platu , nikako. Znam mnogi ce reci da su strankinje vec nastupale i nastupaju za zensku kosarkasku reprezentaciju i da smo ih svi podrzavali. Da, jesmo ali za mene je muska kosarkaska reprezentacija nesto mnogo vise i vece , svetinja i nikako ne bi mogao da zamislim nekog stranca, placenika u njoj ma koliko dobar bio taj igrac.
Slavisak

Postby veljkos161 » 12 Jun 2022, 18:59

Dakle Deksija Panter iritira u Partizanu jer smatra da je sustina tog kluba da ima domace igrace sto mlade sto iskusne,ali bi ga zato rado video u reprezentaciji :biggrin:
Ja njegovu poentu i razumem,tu ima tacnih stvari,skoro svi to koriste a na kraju ostane rezultat niko te ne pita za 20 godina jesi li igrao sa 12 svojih ili ti je Rendolf doneo zlato.
Ipak,i dalje ostajem pri tome da tome ne treba pribegavati ma koja da je cena toga.
Kazete da nasi svakako ne zele da igraju jer jure na Nba kampove?
Odlicno,ako smo sejali tako da je zelja za igrati za Srbiju na poslednjem mestu,neka tako i zanjemo.
Ko ima nase korene makar preko dede ili babe,moze.
Bilo kakva jasna poveznica sa Srbijom.
Evo nek se Panter ozeni ovde nek dobije sina pa nek njegov sin zaigra za Srbiju za 20 godina,nemam nista protiv.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Dexi » 12 Jun 2022, 21:43

veljkos161 wrote:Dakle Deksija Panter iritira u Partizanu jer smatra da je sustina tog kluba da ima domace igrace sto mlade sto iskusne,ali bi ga zato rado video u reprezentaciji :biggrin:
Ja njegovu poentu i razumem,tu ima tacnih stvari,skoro svi to koriste a na kraju ostane rezultat niko te ne pita za 20 godina jesi li igrao sa 12 svojih ili ti je Rendolf doneo zlato.
Ipak,i dalje ostajem pri tome da tome ne treba pribegavati ma koja da je cena toga.
Kazete da nasi svakako ne zele da igraju jer jure na Nba kampove?
Odlicno,ako smo sejali tako da je zelja za igrati za Srbiju na poslednjem mestu,neka tako i zanjemo.
Ko ima nase korene makar preko dede ili babe,moze.
Bilo kakva jasna poveznica sa Srbijom.
Evo nek se Panter ozeni ovde nek dobije sina pa nek njegov sin zaigra za Srbiju za 20 godina,nemam nista protiv.

Ma kakav Panter,ako vec kukamo da nemamo kvalitetnu cetvorku eto prilike da resimo taj problem :biggrin:

Lepo si naveo primer Rendolfa.Ja bih naveo i primer Spanije koja je najdominantnija reprezentacija poslednjih 20 god.pa im nije bilo strano da angazuju Ibaku,Mirotica.

Bojim se da ako ovako olako budemo pristupali reprezentaciji,pogotovo kss,ako se ne uspostavi opet kult,pravila reprezentacije da ce nam se sve vise desavati porazi poput onih protiv Svajcarske,Belgije.

A dal si spreman da propustis jos neko takmicenje poput OI,ili da utones u neki prosek.
Dexi

Postby Cvele » 14 Jun 2022, 14:26

Hajde Nikola.
Cvele

Postby Sani » 14 Jun 2022, 17:50

Eto cisto da napomenemo da je Misko stavio na svom Instagram profilu Jokica u dresu reprezentacije i opisom da je MVP NBA lige po drugi put :biggrin:

Sto se tice stranca u reprezentaciji, apsolutno protiv i nikad ne bih navijao za takvu ekipu.
Stephen Curry. 2,974. aka shooting GOAT.
Sani

Postby fighter » 14 Jun 2022, 18:37

Slavisak wrote:Ako instant stranac bude zaigrao za musku kosarkasku reprezentaciju, mene licno nece zanimati ista . Pun mi je k...c stranaca u nasim klubovima , jos da ih trpimo u reprezentaciji. Reprezentaciju treba da predstavljaju nasi igraci, mogu i igraci koji vuku korene iz Srbije i iz ostalih srpskih zemalja a koji su rodjeni u drugim drzavama, i to je to, ali neki crnac amer, koji ce igrati za platu , nikako. Znam mnogi ce reci da su strankinje vec nastupale i nastupaju za zensku kosarkasku reprezentaciju i da smo ih svi podrzavali. Da, jesmo ali za mene je muska kosarkaska reprezentacija nesto mnogo vise i vece , svetinja i nikako ne bi mogao da zamislim nekog stranca, placenika u njoj ma koliko dobar bio taj igrac.
fighter

Postby Lester Bo » 14 Jun 2022, 18:40

Bojim se da će biti ujedanja za jezik kroz koju godinu.
Lester Bo

Postby Bojdo » 14 Jun 2022, 18:50

Stranci u reprezentaciji koja po sezoni ima 6-7 MVP-a od najacih seniorskih liga i evropskih takmičenja do najjacih juniorskih takmicenja. Niko u Evropi nam po tome nije ravan.

Ma komično!

A da ne pricam da i dalje prsti od talenta u pionirskim, kadetskim i juniorskim selekcijama.Da nam tu samo Francuzi mogu parirati.
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby pick&roll » 14 Jun 2022, 20:17

Hahahaha a verujem da ste vrlo navijali (što je i normalno) kad su igrale Pejdž i sad Anderson za žensku.
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan."
pick&roll

Postby Bojdo » 14 Jun 2022, 21:44

Jesam sa odredjenom gorčinom, ali muška je ipak svetinja i kult na kojem smo odrasli.

*najjacih
Bojdo

Postby fontaneros » 15 Jun 2022, 07:32

Image
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Angus Young » 15 Jun 2022, 07:54

uzas
nije uvek lako, ali je uvek lepo..
Angus Young

Postby Baxter Stockman » 15 Jun 2022, 07:59

Čestitke, dobili ste Jokića, ali ste u tom procesu izgubili reprezentaciju :okk:
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Bojdo » 15 Jun 2022, 08:12

Povrsan zaključak, zanemaruje se da je Jokic bio jedan od ključnih igrača kod naseg srebra na OI.
Bojdo

PreviousNext

Return to Reprezentacije