Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby Slavisak » 27 Nov 2021, 16:48

E jebi ga sada pisete poraz unapred, i ja mislim da ce biti tesko ali nisu bas toliko jaki Belgijanci, moze da se odigra egal utakmica sa njima :biggrin:
Slavisak

Postby Bogun » 27 Nov 2021, 17:02

Fora je što je ovo njima manje više najjači sastav, ok, fali par igrača, ali im igra gro igrača koji bi igrali i da svi dođu. Ne znam da li se Ervel i dalje bavi košarkom profesionalno, a fali im Tabu.

Evo npr 2017 na EP kad su igrali sa nama:

Lecomte, Hervelle, Van Rossom, Serron, Salumu, Tumba, Bako, de Zeeuw, Gilet, Kasteloot, Mweema, Tabu

Protiv Slovačke pre 3 dana:

Libert, Van Rossom, Obasohan, Vanwijn, Van Vilet, Bako, Akyazili, Gillet, Mweema, Kasteloot, Serron, Bratanović

Pre 5 godina na poslednjem EP im je igralo šest igrača koji će igrati i sutra. (Moguće da je na spisku još neki nisam ga video, ovo je iz box score sa utakmice sa Slovačkom)

Uigraniji su od nas dosta, i tu će tražiti svoju šansu.

Van Rosom im je najbolji igrač i bilo bi dobro da ga zatvorimo od starta utakmice.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Hajzenberg » 27 Nov 2021, 20:22

Polako, sačekajmo tok i kraj meča, ako izgubimo svakako nije dobro ali izgubiše i Turci i Grci pre par dana, sve se to računa.

Sa Belgijom igramo i na EP (opet) ali biće to sasvim neka druga priča. Nimalo bezazlena ekipa a pogotovo imajući u vidu ''osakaćenost'' mnogih reprezentacija diljem Evrope. U prošlim kvalama za SP su ostali na zadnjem mestu u grupi iza Francuske, Rusije i BIH, dakle bez druge faze takmičenja a onda prilično komotan plasman na EP u konkurenciji Litvanije, Češke i Danske a ova potonja je umalo izbacila Litvance.

Baš krucijalan meč sutra, pobeda ekstra, ako izgubimo bez kukanja i naricanja :lollol: ipak je to sad već čuveni Benelux, ima i taj Lux u fudbalu kao i Belžik u basketu :biggrin:
Hajzenberg

Postby Ćoba » 28 Nov 2021, 00:11

Evo jedno kvizaško pitanje, koji su to igrači osim Tea koji su igrali za reprezentaciju sa 34+ godina? Recimo od 95. godine. Ja se nešto i ne sjećam takvih. Divac u Indijanapolisu...
Ćoba

Postby Tegi » 28 Nov 2021, 00:15

Samo Raško Katić u Španiji.

Trenutno je najstariji učesnik nekog velikog takmičenja. Teodosić je poslednje veliko takmičenje odigrao sa 29 godina.

Ako Teo bude igrao dogodine postaće najstariji, a sa Raškom se mogu izjednačiti Bjelica i Bobi.

Rebrača je igrao u Novom Sadu sa 33, Simonović u Kini sa 33, Bodiroga i Tomašević (presedeo na klupi zbog povrede) isto NS sa 32, Gurović kod Moke sa 32.

Stojaković završio reprezentativnu karijeru sa 26 godina, Rakočević sa 29, Miličić sa 22, Pavlović sa 21, Vujanić sa 24 (ako izuzmemo kvalifikacije za EP 2008.), Radmanović sa 25.

Đorđević je završio reprezentativnu karijeru 7 godina pre završetka klupske karijere, Savić 6 godina pre.

Da ne govorimo što su Krstić i Marković brže-bolje dočekali dočekali euforiju zbog osvojene medalje da se oproste. Krstić jeste vukao povrede kroz celu karijeru, ali ovaj drugi je imao 28 godina i 6 godina kasnije igra Evroligu. :krsti:

Užasni podaci. "Kult".
Last edited by Tegi on 28 Nov 2021, 00:29, edited 1 time in total.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Ćoba » 28 Nov 2021, 00:19

Pao mi je i on naknadno napamet. Viidm da si online i čekam te :biggrin:, ako ti nemaš još nekog onda je to 100% tako.

Podatak za analizu, pogotovu ako se uporedi sa Španijom i Francuskom...
Ćoba

Postby Hajzenberg » 28 Nov 2021, 00:26

Ako Tea zdravlje posluži a naravno i forma bude na nekom iole pristojnom nivou mislim da će igrati na EP...SP je već daleko iz ove vizure. Bilo bi lepo da naredne jeseni jednim zlatom zaokruži tu reprezentativnu karijeru.
Hajzenberg

Postby Ćoba » 28 Nov 2021, 00:32

Ako ima neke sportske pravde niko nije zaslužio više od njega da završi karijeru sa reprezentativnim zlatom na EP.
Igraće sigurnu ako bude zdrav.
Ćoba

Postby Bogun » 28 Nov 2021, 01:18

Tegi wrote:Samo Raško Katić u Španiji.

Trenutno je najstariji učesnik nekog velikog takmičenja. Teodosić je poslednje veliko takmičenje odigrao sa 29 godina.

Ako Teo bude igrao dogodine postaće najstariji, a sa Raškom se mogu izjednačiti Bjelica i Bobi.

Rebrača je igrao u Novom Sadu sa 33, Simonović u Kini sa 33, Bodiroga i Tomašević (presedeo na klupi zbog povrede) isto NS sa 32, Gurović kod Moke sa 32.

Stojaković završio reprezentativnu karijeru sa 26 godina, Rakočević sa 29, Miličić sa 22, Pavlović sa 21, Vujanić sa 24 (ako izuzmemo kvalifikacije za EP 2008.), Radmanović sa 25.

Đorđević je završio reprezentativnu karijeru 7 godina pre završetka klupske karijere, Savić 6 godina pre.

Da ne govorimo što su Krstić i Marković brže-bolje dočekali dočekali euforiju zbog osvojene medalje da se oproste. Krstić jeste vukao povrede kroz celu karijeru, ali ovaj drugi je imao 28 godina i 6 godina kasnije igra Evroligu. :krsti:

Užasni podaci. "Kult".

U vezi dela oko Krstića.

Uvek se odazivao u reprezentaciju kada je mogao. Koliko me sećanje služi, a da ne guglam, tu je bio 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 i 2014 godine.
A ako se ne varam imao je i neko učešće tamo 2006 ili 2004, ali ne drži me za reč.

On je povredio koleno negde juna 2015 godine pred sam kraj sezone (u finalu turske lige) i od tada nije kročio na košarkaški teren, završio je igračku karijeru komplet tada.

Svakako je bio u planovima za EP, a mislim da je plan bio da se penzioniše posle OI u Riju i da mu one budu kruna reprezentativne karijere.

Tu sezonu 14/15 je odigrao brutalno, verovatno najbolja od povratka iz NBA lige.

Sa ostatkom posta se slažem.
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Bogun » 28 Nov 2021, 01:27

Zanemari.
Ja tek pošto sam otkucao post videh da se ipak oprostio u septembru 2014. :laugh:

Nadam se da će Bogdan da napravi izuzetak i krene stopama španskih igrača. Mada, ako uzmemo zlato na EP i to mi je na klimavim nogama.
Bogun

Postby Tegi » 28 Nov 2021, 01:38

Ništa za Krstića nisam pogrešno napisao. Glupo je da analiziram bilo čije zdravlje, posebno on to nije zaslužio.

Samo je kod nas odomaćeno to "prepuštam mesto mlađima" u zenitu karijere.

Sasvim je druga priča povući se u dogovoru sa selektorom, sve i da ispred sebe imaš još 5 godina ozbiljne košarke. Meni je najpoštenije ovo što je uradio Raduljica. Gradim klupsku karijeru po svome, pa ako misliš da je to dovoljan nivo tu sam, a ako ne nema ljutnje.

A poseban je cirkus ovo da moraš da pozivaš Bjelicu i Bobija do 40. godine samo zato što si u strahu da će te ovi mlađi ispaliti. I još im projektuješ uloge kao da je 2015.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Bogun » 28 Nov 2021, 01:50

Evo 7 godina je prošlo od SP u Španiji, ako mi veruješ, ja sam tek pre 10ak minuta saznao da se on oprostio od reprezentacije. Bio sam ubeđen da je bio aktivan reprezentativac i u sezoni 14/15.
Pratim sve dosta detaljno, ali izgleda da mi je taj podatak promakao, mislim ne izgleda, definitivno mi je promakao. Zato sam odgovorio u vezi toga, a posle rekoh aj da proverim, pa sam se demantovao u narednom postu.
Bogun

Postby Desetka » 28 Nov 2021, 08:36

Koliko se ja secam, Krstic je odbio da igra 2006. u Japanu, zbog potpisivanja nba ugovora. Tada se digla bas ozbiljna frka zbog toga. Mislim da je tada izjavio da propusta ovo leto, ali da je od sledeceg uvek na raspolaganju reprezentaciji i odrazao je rec i svaka mu cast. Za mene je on jedna od najvecih legendi reprezentacije u ovom veku. A kada je rec o odustanku, isla je u to vreme prica da on i Djordjevic nisu u bas najboljim odnosima. Znam da su Andjus I Jakovljevic to cesto potencirali u emisijama.
hej Pjano, skoci daj gol glavom

To je juris, to je nalet. Nema milosti, sve ili nista. To je Crvena Zvezda u svom elementu, to je Crvena Zvezda u svom punom sjaju.
Desetka

Postby Foteljas » 28 Nov 2021, 11:31

Krstic je inace debitovao kod Duleta na EP 2003, a igrao je i posle na Olimpijadi u Atini...

Donekle za ove starije morate imati u vidu da je do pre 15ak godina zaista neki uobicajeni gornji plafon i bio nekih 33-35 godina. A onda su se pojavili Spanci i pomerili te standarde. Pride sto smo tada imali srazmerno daleko siri fond kvalitetnijih igraca u odnosu na ostale drzave, pa smo mogli sebi da dopustamo luksuz da nam se nosioci igre ranije reprezentativno penzionisu. Pa ja se vrlo dobro secam da je jedan Divac bio najavljivao oprostaj od reprezentacije jos kada smo uzeli srebro u Atlanti 1996, a on je tada imao tek 28 godina, ali i 10 god reprezentativnog staza.
Naravno, Stojakovic, Vujanic, Radmanovic... to su vec druge price i slucajevi.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Tegi » 28 Nov 2021, 11:39

Zato spomenuh Saleta i Savića koji su godinama igrali Evroligu nakon odlaska iz reprezentacije, a ne Paspalja ili Danilovića koji jesu baš rano završili karijeru zbog hroničnih povreda i nemanja želje za cimanjem preko granice bola.

Krstić je debitovao u Atini 2004. Pred EP u Švedskoj ga je Dule video kao prvog centra, ali se teško povredio zbog čega je propustio dobar deo svoje poslednje sezone u Partizanu. Pred sam put je Rakočević odlučio da napusti ekipu nezadovoljan malom napadačkom ulogom koju je dobio. Kokoškov i DV najoklevetaniji selektori.
Last edited by Tegi on 28 Nov 2021, 11:42, edited 1 time in total.
Tegi

PreviousNext

Return to Reprezentacije