Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby Bogun » 29 Jul 2021, 10:25

Al te je tiltovao Jokić. :D
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Slavisak » 29 Jul 2021, 17:54

Steta sto su nam najveci talenti uvek imali nekakav bezvezan mentalitet, ove novije generacije, Milicic,Aleksandrov sada Jokic, sve neki head case-ovu kada je sport u pitanju.
Slavisak

Postby Ćoba » 08 Aug 2021, 14:56

Ja da sam novi selektor Srbije, a nadam se da će to biti Kari jer on jedini ima autoritet za takvo nešto, obavio bi jednostavan razgovor sa Jokićem i svim drugim igračim. Pitanje bi bilo najjednostavnije moguće - gospodine taj i taj da li želite da igrate bezuslovno za reprezentaciju svoje zemlje u budućnosti i da se odazivate pozivima u svakom slučaju osim ako nemate povredu zbog koje ne možete? Dakle ne za jedno takmičenje nego do kraja karijere...

Svako ko iz topa ne bi rekao da bi za mene bi bio prekrižen trajno sa spiska reprezentacije. Pa ako treba da idemo sa juniorima nek idemo...

Od moljenja i dolaska preko qrca ne hljeba.
Ćoba

Postby Nikola » 08 Aug 2021, 19:49

+1
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby Eddie Brock » 08 Aug 2021, 19:58

Pre ce mozda Miloje da to bude/radi, Kari moze ali jednu dve "sezone" ..godine..
UPRAVA NAPOLJE!
Eddie Brock

Postby Foteljas » 08 Aug 2021, 23:04

Ćoba wrote:Ja da sam novi selektor Srbije, a nadam se da će to biti Kari jer on jedini ima autoritet za takvo nešto, obavio bi jednostavan razgovor sa Jokićem i svim drugim igračim. Pitanje bi bilo najjednostavnije moguće - gospodine taj i taj da li želite da igrate bezuslovno za reprezentaciju svoje zemlje u budućnosti i da se odazivate pozivima u svakom slučaju osim ako nemate povredu zbog koje ne možete? Dakle ne za jedno takmičenje nego do kraja karijere...

Svako ko iz topa ne bi rekao da bi za mene bi bio prekrižen trajno sa spiska reprezentacije. Pa ako treba da idemo sa juniorima nek idemo...

Od moljenja i dolaska preko qrca ne hljeba.

Nema od toga nista. Jer ce i ti juniori postati seniori i hteti da igraju NBA i Evroligu. Da neko stavlja klupsku karijeru iza nekakve reprezentativne, toga u profesionalnoj kosarci vise nema nigde. A tu su i debilne FIBA kvalifikacije za SP i EP, koje ne mogu da igraju juniori, sem ako necemo da izduvamo koji put.
Jednostavno ce se morati biti strpljiv sa svima i pokusati da se pravi neka sto sira potencijalna baza igraca.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Ćoba » 09 Aug 2021, 07:04

Kako nema nigdje, ne razumijem o čemu pričaš?

Gotovo svi igrači igraju za svoje zemlje. Jel Dončić nije upravo to uradio pred potpisivanje ugovora? Dosta je opravdanja. I ne gledajte stvari plastično, ne pričam o FIBA kvalifikacijama i njihovim prozorima nego o bitnim takmičenjima.
Ćoba

Postby Foteljas » 09 Aug 2021, 09:20

Pa nema nigde da ce neko da ti se javno zaklinje za 10-15 godina unapred da ce da dolazi svako leto. Niko od igraca ne zna gde ce biti za godinu-dve, a kamoli za deceniju. Treba skapirati da vise nisu 80e i 90e, mi smo prve bojkote reprezentacije imali jos tamo za Sidnej 2000.
I naravno, mislio sam i na te debilne kvalifikacije, jer su i one bitne. Slovenci bez Doncica nisu uspeli ni da se plasiraju na SP, a nama je malo falilo pa da ne odemo.
Foteljas

Postby Ćoba » 09 Aug 2021, 09:29

Jbg ti opet gledaš stvari plastično. Evo sad se poklopilo da sljedećih 4 godine svako ljeto imamo takmičenje. A zašto se neko ne može obavezati da će igrati svako ljeto osim ako nije neka povreda. Jel razumiješ da je to sasvim normalna stvar? Izgovori tipa da neko mora raditi individualno, da čeka ugovor, da mu je žena trudna, da je umoran nisu zadovoljavajući i ubuduće se moraju tretirati kao odbijanje igranja za reprezentaciju i samim tim biti kažnjeni sa daljnjim nepozivanjem.

Reprezentacija je igranje na dobrovoljnoj bazi i treba da predstavlja lično zadovoljstvo svakog igrača i samim tim tu se sve stvari završavaju. Siguran sam da bi Poku i Alen drugačije odreagovali da su bili svjesni ovih uslova. Jokić vjerovatno ne bi ali on je po meni i onako vjerovatno završio sa reperezentacijom.
Ćoba

Postby ExEr » 09 Aug 2021, 09:42

ExEr wrote:Ja svakom ko se ne odazove pozivu, pa bio on Dzordan Majkl licno, ne bi slao pozive vise. Sto se centarske pozicije tice, imamo tu materijala, a i svakako sve i da dodje nj igra ne bi bila ista kao sto on igra u klubu.
Mi moramo da pravimo okosnicu, koja ce biti tim, a ne da dodje na gotovo, kad svi odrade posao, da glumi vasarsku mecku i to kad mu se cefne i izabere takmicenje gde hoce da bude vasarska mecka.
Dakle oni koji hoce i zele, i vole svoju zemlju, da igraju, oni koji mrse muda, hvala i nastavite sa mrsenjem, svako na svoju stranu
Mislim da bi dobitak bio veci od gubitka, dobili bi kontinuitet i bazu, a ne da cekamo da se neko smiluje pa se pojavi jednom u tri godine i time nas jelte cascava prisustvom, a mi treba da budemo zahvalni jer on jelte nije trudan, ili odmoran, ili voljan bas to takmicenje (ne konkretizujem samo nj, vec bi vazilo za sve do jednog)

Evo slicnog razmisljanja, okacenog na OI, pa da prebacim
Slazem se u potpunosti
Kiselinu sipam u oči kakve sve pičke navijaju za Partizan
ExEr

Postby Ćoba » 09 Aug 2021, 09:44

Ma to je to, kad je Jelena mogla ostaviti malu bebu prije par godina i igrati o kakvim mi opravdanjima pričamo više... Moraju se postaviti neki standardi, ovako savez i selektor izgledaju kao neki očajni zagorjeli tinejdžer koji moli za malo seksa.
Ćoba

Postby Niksicanin » 09 Aug 2021, 09:48

Nadam se prvo trenerskom autoritetu na klupi. Ovaj Kokoškov to nije.
A posle sva podrška istom.
Eme Žake je oćerao 2 najbolja i najpopularnija igrača sa priprema za svjetsko. I postao prvak.
Ne može igrač da igra kad mu se ćefne. Što se mene tiče, isti mi je k. kao Lebron, isti odnos imam.
Niksicanin

Postby Foteljas » 09 Aug 2021, 10:14

Izgovori tipa da neko mora raditi individualno, da čeka ugovor, da mu je žena trudna, da je umoran nisu zadovoljavajući i ubuduće se moraju tretirati kao odbijanje igranja za reprezentaciju i samim tim biti kažnjeni sa daljnjim nepozivanjem.

OK, ali onda nema przenja i hajpanja da idemo na zlato i da rasturimo sve, niti ljutnje i nervoze kada dodjemo na EP, pa vezemo dva poraza u grupi i ispadnemo u cetvrtfinalu. Nema histerisanja kada izgubimo od Svajcaraca, jer je to to bez tih najboljih igraca...
Mislim da nikoga unapred ne treba otpisivati. Kljucno je samo da se razgovara na vreme. Evo, sada je javnost napadala Jokica, ali on je makar korektno odmah rekao da ovo leto ne zeli da igra. Sto ne znaci da mozda sledece nece hteti.
Foteljas

Postby Baxter Stockman » 09 Aug 2021, 10:30

Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

PreviousNext

Return to Reprezentacije