Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby Bogun » 14 Jul 2021, 12:00

Baxter Stockman wrote:
Џејси Керол wrote:I ja sam #TeamKokoskov2022

+1

Pustiti ga da odigra EP koje je izborio na terenu, lako ćemo seći...

Apsolutno već sam pisao o ovome.

Za reprezentaciju Srbije posle završenog SP u Kini, utakmicu nisu odigrali: Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Nikola Milutinov i Vladimir Lučić. Za neke znam da nisu to uradili laka srca, a ovaj neuspeh se gleda kroz prizmu kao da smo igrali u najjačem mogućem sastavu.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Dexi » 14 Jul 2021, 12:36

mmarko28 wrote:Meni je kod Kokoškova najviše smetao izgovor povreda. "Imali smo samo 3 igrača na početku priprema". Pa nisam ja pravio spisak igrača i na njega stavio povredjene igrače, igrače za koje se manje više znalo da je upitno da li će biti spremni za kvalifikacije (Nedović, Gudurić, Lučić, Raduljica...). Zašto je na spisak stavio Pokuševskog i Smailagića a nije dobio potvrdu od njih da će se odazvati? Kod njega je potpuno izostao faktor motivacije i discipline kod igrača. Kako je moguće da on nijednom nije uspeo da natera reprezentativce da igraju makar pristojnu odbranu, bilo u kvalifikacijama protiv Švajcarske, Gruzije, bilo na olimpijskim kvalifikacijama. Od kad je on postao selektor naš tim nije odigrao nijedan meč gde je odbrana bila na potrebnom nivou. To nije samo do nedostataka igrača, ima mnogo i do discipline koju trener nametne ili ne nametne.

Mi smo sad u takvom trenutku u našoj košarci da mora da se odradi smena generacija. Teodosić 34, Jović 31, Milosavljević 32, Lučić 32, Bjelica 33, Raduljica 33, Marjanović 33. Ako uzmemo u obzir da su se već povukli Marković i Mačvan, praktično svi nosioci Djordjevićeve reprezentacije (osim Bogdana) neće igrati za reprezentaciju za 2-3 godine. Da ne bude da je sve do Kokoškova, ovo je u velikoj meri i posledica toga što naši timovi nisu razvijali igrače na potrebnom nivou već 6-7 godina. Koliko igrača reprezentativnog nivoa su Partizan i Zvezda izbacili poslednjih 5-6 godina? Ovo je samo posledica toga što se jako loše radilo sa mladima pa sad nemamo kvalitetne igrače od '93 do '99 godišta.

Mora da se gradi novi tim, a za to nam je potreban selektor kojem će to biti jedini posao. Da uradi ono što je Duda Ivković uradio od 2008 do 2010. Po meni, Djordjević je idealan za taj posao, ali nisam siguran da bi bio voljan da se vrati. Možda je Pešić jedino racionalno rešenje. I ja sam mislio da je bivši trener, ali je sa Barselonom uradio jako dobar posao, obzirom na okolnosti u timu.

Kako nemas :krsti: . Pa 94',95' god.jedno od najtalentovanijih u poslednjih 20 god.uz generaciju 88'.
Imas Jokica,Milutinova,Micica,Guduru ,imas jos par kvalitetnij igraca i ta generacija treba da bude vodeca u narednih par godina.
Za nove generacije slazem se.Za selektora takodje.Tesko je da budes selektor i da radis u klubu jsko tesko.
Ipak i pored kriminalnog vodjenja ekipe u svakom pogledu,i ako ostane imace moju podrsku.
Dexi

Postby Pit Bull » 14 Jul 2021, 12:49

Obje ruke za Pesica.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby mmarko28 » 14 Jul 2021, 13:36

Dexi wrote:
mmarko28 wrote:Meni je kod Kokoškova najviše smetao izgovor povreda. "Imali smo samo 3 igrača na početku priprema". Pa nisam ja pravio spisak igrača i na njega stavio povredjene igrače, igrače za koje se manje više znalo da je upitno da li će biti spremni za kvalifikacije (Nedović, Gudurić, Lučić, Raduljica...). Zašto je na spisak stavio Pokuševskog i Smailagića a nije dobio potvrdu od njih da će se odazvati? Kod njega je potpuno izostao faktor motivacije i discipline kod igrača. Kako je moguće da on nijednom nije uspeo da natera reprezentativce da igraju makar pristojnu odbranu, bilo u kvalifikacijama protiv Švajcarske, Gruzije, bilo na olimpijskim kvalifikacijama. Od kad je on postao selektor naš tim nije odigrao nijedan meč gde je odbrana bila na potrebnom nivou. To nije samo do nedostataka igrača, ima mnogo i do discipline koju trener nametne ili ne nametne.

Mi smo sad u takvom trenutku u našoj košarci da mora da se odradi smena generacija. Teodosić 34, Jović 31, Milosavljević 32, Lučić 32, Bjelica 33, Raduljica 33, Marjanović 33. Ako uzmemo u obzir da su se već povukli Marković i Mačvan, praktično svi nosioci Djordjevićeve reprezentacije (osim Bogdana) neće igrati za reprezentaciju za 2-3 godine. Da ne bude da je sve do Kokoškova, ovo je u velikoj meri i posledica toga što naši timovi nisu razvijali igrače na potrebnom nivou već 6-7 godina. Koliko igrača reprezentativnog nivoa su Partizan i Zvezda izbacili poslednjih 5-6 godina? Ovo je samo posledica toga što se jako loše radilo sa mladima pa sad nemamo kvalitetne igrače od '93 do '99 godišta.

Mora da se gradi novi tim, a za to nam je potreban selektor kojem će to biti jedini posao. Da uradi ono što je Duda Ivković uradio od 2008 do 2010. Po meni, Djordjević je idealan za taj posao, ali nisam siguran da bi bio voljan da se vrati. Možda je Pešić jedino racionalno rešenje. I ja sam mislio da je bivši trener, ali je sa Barselonom uradio jako dobar posao, obzirom na okolnosti u timu.

Kako nemas :krsti: . Pa 94',95' god.jedno od najtalentovanijih u poslednjih 20 god.uz generaciju 88'.
Imas Jokica,Milutinova,Micica,Guduru ,imas jos par kvalitetnij igraca i ta generacija treba da bude vodeca u narednih par godina.
Za nove generacije slazem se.Za selektora takodje.Tesko je da budes selektor i da radis u klubu jsko tesko.
Ipak i pored kriminalnog vodjenja ekipe u svakom pogledu,i ako ostane imace moju podrsku.

Da li imaš Jokića? Igrao je 2 puta od 2014 godine za reprezentaciju. Gudurić je, u najboljem slučaju 9-10 igrač u reprezentaciji. Da udje na 15 minuta i možda pogodi nešto. Celo SP 2019 je konstantno imao otvorene šuteve i nikad nije pogadjao i pravio razliku. Micić nikad u reprezentaciji nije bio ni na 80% onoga što je u timu. Milutinov je odličan ali stalno ga muče povrede. Ne može jedno godište da ti nosi reprezentaciju.

Generalni problem našeg tima je nedostatak dubine. Ko je alternativa za Micića na pleju? Ko je bek koji će da radi sve ono što je radio Marković? Ko će da igra poziciju 4? Ako se Bjelica povuče mi bukvalno nemamo nikoga na toj poziciji. Dugoročno, tu bi mogli da se pojave Jović, Vukčević, možda i Pokuševski (po meni još mu nije definisana pozicija). Ali u narednih godinu, dve, mi nemamo igrača za tu poziciju.

PG - Micić, Jović (ako je nekim čudom zdrav)
SG - Bogdanović, Gudurić, Avramović, Jaramaz, Nedović (ako je nekim čudom zdrav)
SF - Kalinić, Dobrić
PF - ??????????????????????????????????
C - Milutinov, Petrušev, Jokić (ako se ne dogodi neki izgovor - ugovor, umor, jahanje, krstarenje jadranom i sl.)

Ko su ostali igrači na koje može ozbiljno da se računa na reprezentativnom nivou? Ja sam dosta nade polagao u Todorovića ali je on već 3 godine konstantno povredjen. Nadao sam se da će Zvezda napraviti igrača od Radanova, ali je i to propalo. Ko su ti ostali kvalitetni igrači koji mogu da doprinesu u reprezentaciji?
mmarko28

Postby grobar_Zvornik » 14 Jul 2021, 13:52

Olimp wrote:I meni je bezveze da ga se napuca bez da je dobio pravu šansu...ali...
Mislim da on nije trener za Srbiju, i mnogo mi se ogadio sa izjavom nema drame nakon one blamaže.

Човјек се није успио пласирати на ОИ. Једва је прошао квалификације за ЕП.
Има другу најјачу екипу у свијету на папиру.
Ако је цијена да се бламирамо и на ЕП, нека хвала.
О Карију је сувишно причати. Јуче бих га потписао.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Bogun » 14 Jul 2021, 13:59

grobar_Zvornik wrote:
Olimp wrote:I meni je bezveze da ga se napuca bez da je dobio pravu šansu...ali...
Mislim da on nije trener za Srbiju, i mnogo mi se ogadio sa izjavom nema drame nakon one blamaže.

Човјек се није успио пласирати на ОИ. Једва је прошао квалификације за ЕП.
Ако је цијена да се бламирамо и на ЕП, нека хвала.
О Карију је сувишно причати. Јуче бих га потписао.

Koliko od tih igrača koji nas čine drugom najjačom reprezentacijom na svetu na papiru je zaigralo za Srbiju u prethodne dve godine?

Da li je Kokoškov loše odradio posao letos? Jeste, ali kritokovati ga za neke stvari je u najmanju ruku neprimereno, bez sagledavanja celokupne slike u kojoj se našla naša muška seniorska reprezentacija.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby grobar_Zvornik » 14 Jul 2021, 14:01

Цјелокупна слика је саткана од чињенице да друга најјача екипа на свијету неће играти на ОИ.

Тачно на то су утицали бројни фактори.

Кокошков ничим није убиједио да му је стало и да му је жао. Његово је да направи најбоље могуће од онога што му је на располагању. Сале је без 6 стандардних репрезентативаца узео сребро на ЕП.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Bojdo » 14 Jul 2021, 14:05

Да је то друго вријеме и стари Пешић, радовао бих се, али данс мислим да он није адекватн избор.
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby Foteljas » 14 Jul 2021, 14:50

Na papiru da.

U praksi, nama je kvalifikacije za EP igrala mesavina B-C tima, ove olimpijske neka mesavina A-B, a i to sto bi verovatno islo na igre je ocito vec prezrelo (Teodosic, Bjelica) ili bilo povredjeno (Micic). Neuigranost i nenaviknutost na trenera se podrazumeva.

Zadnji put nam je neka relativno najjaca ekipa bila okupljena tamo 2016. za prosle igre. Teodosic i Kalinic su tada odigrali poslednje zvanicne meceve za reprezentaciju na velikom takmicenju i to sve govori...
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Starks » 14 Jul 2021, 15:40

Italija koja je upravo priredila jednu "karaju vas, trpaju vam muda u usta" partiju usred Beograda došla je na turnir bez Galinarija, Belinelija, Datomea i Heketa.

Samo 1) bestidan čovjek; 2) košarkaška neznalica; 3) neko ko ima interes 4) sve navedeno, može braniti Igora Kokoškova zbog debakla na domaćem terenu.

Navedite jednu jedinu utakmicu koju je Srbija dobila zahvaljujući njemu, pobjedu koja nosi trenerski pečat?

Kao da djeci saopštavam da Deda Mraz ne postoji, evo jedne teške istine: NIKAD se neće desiti takmičenje na kojem će reprezentacija nastupiti u "najjačem" sastavu. Uvijek će neko biti povrijeđen, imati kurcobolju, svađu sa selektorom, juriti unosan ugovor...

Treba li drugi primjer pored EP 2017. godine na kojem je, uprkos cunamiju povreda, ostvaren odličan rezultat? Mudar čovjek se priprema za teška vremena a ne za zemlju čuda i izobilja.
There's a lot of ways to play any game. I play mine on the house percentages.
Starks

Postby Foteljas » 14 Jul 2021, 17:16

A mi smo bili bez: Jokica, Bogdanovica, Lucica, Milutinova, Gudurica, Nedovica, Jaramaza, Pokusevskog, Smailagica i Lazica... Vudu sabani su nam u prethodnim utakmicama na turniru skrljali i onesposobili Micica, Kalinica i Jovica. To je tacno 13 igraca! Od tih 13, njih sestorica bi 100% isli na igre da smo se plasirali, a jos barem 2-3 vrlo verovatno. I po kvanititetu, a o kvalitetu i da ne govorim, to su daleko veci izostanci nego kod Italijana... :roll:

Naravno, to Kokoskova ne amnestira za njegove propuste u vodjenju ekipe, ali da je samo on kriv, pa ne bih bas rekao.
Foteljas

Postby Slavisak » 15 Jul 2021, 12:57

Tu je samo Vukcevic cetvorka, njega moramo da cekamo do 2023-e godine.
Slavisak

Postby Nikola » 15 Jul 2021, 14:23

Ako je istina, putuj igumane
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby bezvezarije » 15 Jul 2021, 23:12

Foteljas wrote:A mi smo bili bez: Jokica, Bogdanovica, Lucica, Milutinova, Gudurica, Nedovica, Jaramaza, Pokusevskog, Smailagica i Lazica... Vudu sabani su nam u prethodnim utakmicama na turniru skrljali i onesposobili Micica, Kalinica i Jovica. To je tacno 13 igraca! Od tih 13, njih sestorica bi 100% isli na igre da smo se plasirali, a jos barem 2-3 vrlo verovatno. I po kvanititetu, a o kvalitetu i da ne govorim, to su daleko veci izostanci nego kod Italijana... :roll:

Naravno, to Kokoskova ne amnestira za njegove propuste u vodjenju ekipe, ali da je samo on kriv, pa ne bih bas rekao.

Bili smo bez Smailagića :biggrin: Ko je taj lik, gdje igra?
bezvezarije

Postby Foteljas » 16 Jul 2021, 06:37

Gde god da igra, verovatno bi dao veci doprinos od Davidovca koji je bio u rosteru... :roll:
Foteljas

PreviousNext

Return to Reprezentacije