Dexi wrote:mmarko28 wrote:Meni je kod Kokoškova najviše smetao izgovor povreda. "Imali smo samo 3 igrača na početku priprema". Pa nisam ja pravio spisak igrača i na njega stavio povredjene igrače, igrače za koje se manje više znalo da je upitno da li će biti spremni za kvalifikacije (Nedović, Gudurić, Lučić, Raduljica...). Zašto je na spisak stavio Pokuševskog i Smailagića a nije dobio potvrdu od njih da će se odazvati? Kod njega je potpuno izostao faktor motivacije i discipline kod igrača. Kako je moguće da on nijednom nije uspeo da natera reprezentativce da igraju makar pristojnu odbranu, bilo u kvalifikacijama protiv Švajcarske, Gruzije, bilo na olimpijskim kvalifikacijama. Od kad je on postao selektor naš tim nije odigrao nijedan meč gde je odbrana bila na potrebnom nivou. To nije samo do nedostataka igrača, ima mnogo i do discipline koju trener nametne ili ne nametne.
Mi smo sad u takvom trenutku u našoj košarci da mora da se odradi smena generacija. Teodosić 34, Jović 31, Milosavljević 32, Lučić 32, Bjelica 33, Raduljica 33, Marjanović 33. Ako uzmemo u obzir da su se već povukli Marković i Mačvan, praktično svi nosioci Djordjevićeve reprezentacije (osim Bogdana) neće igrati za reprezentaciju za 2-3 godine. Da ne bude da je sve do Kokoškova, ovo je u velikoj meri i posledica toga što naši timovi nisu razvijali igrače na potrebnom nivou već 6-7 godina. Koliko igrača reprezentativnog nivoa su Partizan i Zvezda izbacili poslednjih 5-6 godina? Ovo je samo posledica toga što se jako loše radilo sa mladima pa sad nemamo kvalitetne igrače od '93 do '99 godišta.
Mora da se gradi novi tim, a za to nam je potreban selektor kojem će to biti jedini posao. Da uradi ono što je Duda Ivković uradio od 2008 do 2010. Po meni, Djordjević je idealan za taj posao, ali nisam siguran da bi bio voljan da se vrati. Možda je Pešić jedino racionalno rešenje. I ja sam mislio da je bivši trener, ali je sa Barselonom uradio jako dobar posao, obzirom na okolnosti u timu.
Kako nemas

. Pa 94',95' god.jedno od najtalentovanijih u poslednjih 20 god.uz generaciju 88'.
Imas Jokica,Milutinova,Micica,Guduru ,imas jos par kvalitetnij igraca i ta generacija treba da bude vodeca u narednih par godina.
Za nove generacije slazem se.Za selektora takodje.Tesko je da budes selektor i da radis u klubu jsko tesko.
Ipak i pored kriminalnog vodjenja ekipe u svakom pogledu,i ako ostane imace moju podrsku.
Da li imaš Jokića? Igrao je 2 puta od 2014 godine za reprezentaciju. Gudurić je, u najboljem slučaju 9-10 igrač u reprezentaciji. Da udje na 15 minuta i možda pogodi nešto. Celo SP 2019 je konstantno imao otvorene šuteve i nikad nije pogadjao i pravio razliku. Micić nikad u reprezentaciji nije bio ni na 80% onoga što je u timu. Milutinov je odličan ali stalno ga muče povrede. Ne može jedno godište da ti nosi reprezentaciju.
Generalni problem našeg tima je nedostatak dubine. Ko je alternativa za Micića na pleju? Ko je bek koji će da radi sve ono što je radio Marković? Ko će da igra poziciju 4? Ako se Bjelica povuče mi bukvalno nemamo nikoga na toj poziciji. Dugoročno, tu bi mogli da se pojave Jović, Vukčević, možda i Pokuševski (po meni još mu nije definisana pozicija). Ali u narednih godinu, dve, mi nemamo igrača za tu poziciju.
PG - Micić, Jović (ako je nekim čudom zdrav)
SG - Bogdanović, Gudurić, Avramović, Jaramaz, Nedović (ako je nekim čudom zdrav)
SF - Kalinić, Dobrić
PF - ??????????????????????????????????
C - Milutinov, Petrušev, Jokić (ako se ne dogodi neki izgovor - ugovor, umor, jahanje, krstarenje jadranom i sl.)
Ko su ostali igrači na koje može ozbiljno da se računa na reprezentativnom nivou? Ja sam dosta nade polagao u Todorovića ali je on već 3 godine konstantno povredjen. Nadao sam se da će Zvezda napraviti igrača od Radanova, ali je i to propalo. Ko su ti ostali kvalitetni igrači koji mogu da doprinesu u reprezentaciji?