Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby V.M. Varga » 05 Jul 2021, 16:31

Ðurović kaže da je timu najviše nedostajao Bogdan Bogdanović.

"Najviše je nedostajao Bogdanović i njegove trojke. One više znače nego Anđušićeve. Njemu svaka čast, ali drugačije je kad ih da Bogdanović. On bi svojim primerom, borbenošću pokazao i drugima. Za Jokića nisam siguran da fali, jer on nije igrač koji bi mogao da prati Polonaru na 10 metra od koša i da igra neki stav, isto kao i Marjanović. Ne znam koliko bi on pomogao, pa ni Milutinov. Lučić bi sigurno pomogao svojom borbenošću. Treba nam dublja analiza, rukovodstvo KSS, stučni štab, da vidimo šta nije bilo dobro, šta je nedostajalo da to popravimo."

Kad I izlapeli starac pogodi poentu
V.M. Varga

Postby Cvele » 05 Jul 2021, 16:34

Falio je u napadu, a to sa sobom povlači i psihološki pritisak na rivala u svom napadu.
Cvele

Postby Lakerit » 05 Jul 2021, 16:37

Falio je mnogo Jokic, drugacije bi zabari igrali.
Elem ovo je za mene medju tri najveca neuspeha naseg sporta od 1995 kada su nam skinute sankcije. Cak veci od 2005 i EP. Mi bi sada trebali da dominiramoa i da se borimo sa amerima za zlata.
Stvarno ne razumem Jokica, mogao je ispasti heroj kada je video koliko povreda imamo i da se onda pojavio.
Lakerit

Postby Corba do groba! » 05 Jul 2021, 16:41

Malo je preterano reci da Jokic nije falio, ali kapiram sta je veliki Vlade Djurovic hteo da kaze. Trebali su sinoc njega da pozovu u studio na RTS, a ne jadnog Canka. Sprdali su se redovno ljudi sa Djurovicem i njegovim komentarima, a covek uvek ima skroz ok rezonovanje. Bogdan bi sam dobio ovu jebenu Italiju, siguran sam.

Jel jos nekog nervira imbecil Sarenac? Postalo je negledljivo kad on prenosi.. Maltene mi je vise on isao na kurac svojim debilizmima na ovom kval. turniru nego sama nasa igra..
>I-I-I>
Corba do groba!

Postby veljkos161 » 05 Jul 2021, 16:45

Cvele wrote:Falio je u napadu, a to sa sobom povlači i psihološki pritisak na rivala u svom napadu.

Ma kakvi, da je on igrao bilo bi plus 30 a ne 7,8 ili koliko vec.
Ko sve prati kosarku, al ajd sto prati no misli i da se razume.
Kosarku igraju i vece defanzivne rupe od Jokica koje uz to u napadu nemaju ni 50 posto njegovog talenta.I doprinose.
Kad si vec citirao Vladu koji je Jokica i Bobija izjednacio onda citiraj i deo sa Milutinovim :biggrin:
Iako, svi znamo njegove defanzivne kvalitete.
Uostalom, evo onda da ga ne zovemo vise, mozda se zajebe pa se odazove nekad.
A ne ide da nam takva neznalica upropasti defanzivnu koncepciju.
Bolje da zovemo iskljucivo mocne "Euroligase" sto kaze Deksi.
Oni igraju odbranu.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Fratelo » 05 Jul 2021, 16:49

Ovi Italijani su takva ekipa,da ako odigras 4 jake odbrane, odmah pocnu da se gube i sigurnost nestaje.

Sinoc im je dozvoljeno da se razmasu, onaj retardirani pokusaj igranja "odbrane" na pocetku 4/4 je samo dokaz koliko nije postojao nikakav sistem niti uloge u tom sistemu, svako radi sta hoce i napred i nazad bez ikakvr odgovornosti.
Sta ocekivati od selektora sa nba nacinom razmisljanja, Miloja miskove kuckice i onog Jovanovica koji ni sam ne zna kojim cudom se vodi kao pomocni trener u reprezentaciji.
Fratelo

Postby Dexi » 05 Jul 2021, 16:56

veljkos161 wrote:E cuj sad Deksija, do pre 3 dana bili tu negde sa Durentom i Lilardom a sad veli da smo u slobodnom padu.
Ima talenata polako samo.
Nama je realno veci problem neodazivanje igraca nego sama produkcija.
To valja promeniti.
Poku i Smajli oladili i nadam se da to nece biti trend sa njima dvojicom u buducnosti, pogotovo sa ovim prvim koji ima dosta veci plafon.

Rezultatski smo u padu,a i produkcija igraca je u ozbiljnom padu.Talenta je bilo i bice.
Mi moramo da napravimo tim ,dakle ne 12 najboljih igraca,vec 12 igraca koji ce kao tim funkcionisati.Koji ce zeleti uspeh sa reprezsntacijom i koji ce sve dati za taj uspeh,a ne gluposti koje citam o nekom zahvaljivanju sto se odazvao neko za reprezentaciju :krsti: .Pa do pre koju godinu znalo se pripreme za reprezentacijuposle klupske sezone su trajale minimum dva meseca.(i to ozbiljnih priprema)
Pogledaj Slovence i sa kolikom zeljom igra za reprezentaciju koliko se raduje Luka.
Mi moramo da napravimo takav tim ,da svi igraci bufu gladni,zeljni uspeha sa reprezentacijom.
Da svi imaju tu glad za pobedom poput Bogdana,da imas i nekog Stimca,Bircu koji ce da se raduju svakom kosu iako ne igraju.
Da i Jokic dodje sa tom zeljom i tim stavom,da Kokoskov odradi mnogo bolju pripremu ,treninge.E onda dolazi kvalitet do izrazaja ,a tu smo i dalje tvrdim drugi tim na svetu.
Ako nema svega ovoga,ako ekipa nije gladns,ratnicka ko sto kaze veliki Djurovic onda ce uvek da nam se desavaju ovakve situacije.
Trenutno su generacije 94',95 'poslednje ekstremne jake u nasoj kosarci.Igraci poput Vase,Joke,Milutinova,Gudur uz Bogdana bi trebalo vec da nose reprezsntaciju.A oni niko to jos ne radi.
Posle 95' godista osim Petruseva ja ne vidim niti jednog ekstra igraca u buducnosti.I to za Petruseva uslovno,ako batali statistiku i odluci da postane vrhunski igrac.
Nba,statistika,menadzeri,prevelik broj stranaca ,losi treneri sve to moze da nas unisti ako nema sistema,jakog saveza.
Problem trenera je takodje veliki.Ti imas trenere koji radije biraju odlazak u Nba i sedenje na klupi kao ikebane,umesto da rade i napreduju u Evropi
Last edited by Dexi on 05 Jul 2021, 17:03, edited 1 time in total.
Dexi

Postby veljkos161 » 05 Jul 2021, 17:02

Pa rezultatski jesmo, ali igracki nismo.
Ko sto rekoh, veci je problem neodazivanje najboljih igraca a mozda to u buducnosti postane i jos gore.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Diktator » 05 Jul 2021, 17:04

V.M. Varga wrote:

"Najviše je nedostajao Bogdanović i njegove trojke. One više znače nego Anđušićeve. Njemu svaka čast, ali drugačije je kad ih da Bogdanović. On bi svojim primerom, borbenošću pokazao i drugima. Za Jokića nisam siguran da fali, jer on nije igrač koji bi mogao da prati Polonaru na 10 metra od koša i da igra neki stav, isto kao i Marjanović. Ne znam koliko bi on pomogao, pa ni Milutinov. Lučić bi sigurno pomogao svojom borbenošću. Treba nam dublja analiza, rukovodstvo KSS, stučni štab, da vidimo šta nije bilo dobro, šta je nedostajalo da to popravimo."

Kakva nebuoloza... :laugh:
Jokic da se prilagodjava fucking Palonari..pa izbacio ni im obe cetvorke za 1/4 pod kosem
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby Dexi » 05 Jul 2021, 17:09

Hajzenberg wrote:Već je na sve strane krenula ložana za to EP naredne godine, ali pre toga imaćemo gomilu utakmica u kvalama za SP. Novembar, februar i jun 6 utakmica prvog kruga pa onda avgust naredne godine i prve dve utakmice drugog dela kvalifikacija. To je sad prioritet svih prioriteta.

Ko, kada, gde, sa kim, biće muke neviđene ali tek posle žreba u avgustu znaćemo šta i kako konkretno. Taj zadnji prozor prvog kruga naredne godine (27.6.-5.7.) i prvi prozor drugog kruga (22-28.8.) će biti sa prilično popunjenim rosterom ali valja odraditi prve 4 utakmice bez NBA i EL igrača a i zadnje 4, tamo u novembru '22 i februaru '23.

Potencijalno ogroman problem ce biti te kvalifikacije.I prosla dva puta smo jedva prosli.
Ja zaista ne znam ko ce da izgura te kvalif.zaista ne znam.
Dexi

Postby Lakerit » 05 Jul 2021, 17:30

Takodjed sam razocaran u Kokoskova iako i dalje smatream da j dobar trener. Ali nisam ocekivao da je toliko new age sa ubedjenjm u nba ligu i igrace. Mi smo zabare uhvatili u 2/4 sa serijom trojki Andjusica, cak smo poveli. Onda on uvodi nba igrace i krece raspada od kojeg se nismo oporavili. Nisam ocekivao da nije toliko prilagodljiv i da toliko robuje nba,
Lakerit

Postby Slavisak » 05 Jul 2021, 17:46

V.M. Varga wrote:

Lupeta bre, kako ne moze da ne fali MVP NBA lige. Pogotovo sto moze u napadu da trpa iz svih pozicija i da razigrava saigrace.
Slavisak

Postby Milutinov Tata » 05 Jul 2021, 17:59

Mi smo sinoc od 40-42 primili valjda 7 trojki u nizu, morali smo da im nekako sasecemo sut tada, makar i faulovima za bacanja. Pocinjemo drugo poluvreme sa -12 i umesto da smo mi energicniji i da ih pritisnemo, oni odu na +24. Do kraja je bila jurnjava da se stigne razlika, nije ni krajnji rezultat realan. Ovu se neki trenuci gde je trener ipak morao da reaguje, da prodrma ekipu, ipak je njegova odgovornost sto smo onako izgledali na pocetku drugog dela utakmice. Da su nas i na samom turniru bili maleri, jesu, ali moralo je nekako da se izgura, pa da se krpimo za OI i nadamo da ce nam par igraca ozdraviti.

Jos jedna stvar koja mi je prosla kroz glavu sinoc, pisali smo da je njima veci gubitak izostanak Galinarija, nego nama Bogdana, ali izgleda da bi sinoc efekat bio drugaciji. Bogdan bi sigurno podigao nase igrace, dok bi Galinari mozda razbio hemiju i njihov sut pokusavajuci da zavrsava svaki 2-3 napad i ako ne bi bio u ritmu to bi sigurno uticalo na rezultat. No to je sada SBBKBB.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Bogun » 05 Jul 2021, 18:18

Čuj Jokić ne bi pomogao.

Ok, mišljenja sam da bi nam odbrana pucala podjednako i sa Jokićem na terenu, ali u eventualnoj situaciji da je iole spreman, da li iko misli da bi njega Polonara i Meli mogli da sačuvaju na niskom postu 40 minuta? Plus je on jedini centar na svetu koji može da diktira ritam utakmice.

A tek ovo da Milutinov ne bi pomogao defanzivno. :laugh: :blue:

Jedino oko čega se slažem je da bi ih Bogdan sam dobio sa 11 taraba.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

PreviousNext

Return to Reprezentacije