Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby Bogun » 05 Jul 2021, 13:20

tremi08 wrote:Ako je istina kao sto se vec prica na vise foruma da je Zeljko Obradovic visio u hotelu i vrbovao igrace i uznemiravao reprezentativce, treba ga u svakom derbiju uznemiravati i vredjati do sudnjeg dana. Ako je istina kazem, to bi bio ozbiljan skandal i sramota za sve nas!

Sreća tvoja što nemam mogućnost da te banujem.

Kako se ovakvkm glupostima dopušta da ostanu u etru? Jedno je sloboda govora, ali ona ne obuhvata iznošenje neistina, zapravo ovuhvata, ali se onda adekvatno sankcioniše.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby tremi08 » 05 Jul 2021, 13:25

Iznosenje neistina bi bilo: "Zeljko O. je visio u hotelu i vrbovao igrace i uznemiravao reprezentativce itd.", ono sto sam ja napisao nema veze sa iznosenjem neistina vec lepo stoji "Ako je istina x2, "kao sto se vec prica".

To je sloboda govora, pritom smo svesni kakav je sve ves isplivavao iz KSS i prethodnih nekoliko puta kad smo ispadali, gubili na EP, gubili od Argentine i sl., pa je tako u KSS sve moguce pa i ova "pretpostavka" sa Zeljkom O., kao da se nismo svega i svacega nagledali iz KSS. Nama se u KSS desava svake godine bar jedan skandal ili neka svadja ili u seniorima ili mladjim kategorijama (Nikitovic sa juniorima, vredjanje Jokica i sl., uplivi Miska, odstranjivanje nekih dobrih juniorskih igraca itd.), da bukvalno sve treba uzeti u obzir kao potencijalno tacno, pa cak i neke velike neistine.
tremi08

Postby druga generacija » 05 Jul 2021, 13:28

Da idemo redom:
Odabir igraca: Kokoškov je pozvao nasih 25 najboljih. Od tih 25 cak 12 su otpali (povrede, odmor, NBA, sledeca godina,...). Ostalo je 13 igrača za 12 mesta i tu Kokoškov ne moze nista, a odluka protiv Dalibora Ilića ja ok (13 igrac).
Stanje igraca: Jović se povredio, Micić se povredio, Kalinić se povredio, Bjelica daleko od najboljeg stanja. Fizički su igrači kao Ađušić bili u najboljem stanju (što sve govori). Ali nije bilo nikoga ko bi mogao upast, umesto ne spremnih. I tuj je tesko nesto prigovorit Kokoškovu.
Psihičko stanje: E tu se moze jedino prigovorit stručnom stabu. Nasi su ostavili dojam da ne moraju na OI, da nije strasno ako se ne plasiramo, da im treba odmor vise od OI.
Taktika: Sa ovom ekipom u ovom stanju tesko je igrati neku agresivnu dobru odbranu. A zona sa Anđušićom, Teom i Bobijem se ne moze igrati.
Zakljucak: Nije previse strasno (iako ce me jako boleti za vreme OI), Kokoškov treba ostati selektor i vidjeti koji igrači mogu biti u 12 za EP 2022.
Last edited by druga generacija on 05 Jul 2021, 13:30, edited 1 time in total.
druga generacija

Postby Bogun » 05 Jul 2021, 13:29

Na izvesnom forumu, pretpostavljam o kom forumu se radi.

Čuj ako je istina te kao pere. :lol2:

A ako nije istina ti si nema veze ispolivao čoveka govnima. :lollol:

Sram te bilo!
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby veljkos161 » 05 Jul 2021, 13:30

tremi08 wrote: bukvalno sve treba uzeti u obzir kao potencijalno tacno, pa cak i neke velike neistine.

Ovo nikad nisam video.
:blue:
Bogun wrote:Na izvesnom forumu, pretpostavljam o kom forumu se radi.

Čuj ako je istina te kao pere. :lol2:

A ako nije istina ti si nema veze ispolivao čoveka govnima. :lollol:

Sram te bilo!

Proverio sam, na tom forumu procitah oko 20 takvih komentara na temi reprezentacije :lollol:
Cak vele i da je ovo ocekivano jer je zli Dukljanin bio na tribinama. Uz to vele da je ovo rezultat upumpavanja 20 miliona u vestacki klub i projekat Partizan,i da je karma momentalno uzvratila udarac.
I covek dosao sa pricom iz te kuhinje,i od tih ljudi, i jos sa poentom da iako je neistina treba uzeti u obzir kao tacno :lollol:
Prastajte sto sam ovo ovako sazeo,ali evo,da razresimo odmah odakle je ovo doslo i prema takvim pricama se na pravi nacin i odnosimo.
Uz to, sve i da je tacno, to nema veze sa losim nastupom.
Ili cemo verovati da je Zeljkov razgovor sa Bjelicom odlicno opravdanje za katastrofalne igre Tea,Vase i svih ostalih.
Mora da se Vasa nadao da mu milioneri iz Partizana ponude 10 miliona za sezonu pa se razocarao :crybaby:
Mislim, smesne price na mnogo nivoa.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Hajzenberg » 05 Jul 2021, 13:42

Već je na sve strane krenula ložana za to EP naredne godine, ali pre toga imaćemo gomilu utakmica u kvalama za SP. Novembar, februar i jun 6 utakmica prvog kruga pa onda avgust naredne godine i prve dve utakmice drugog dela kvalifikacija. To je sad prioritet svih prioriteta.

Ko, kada, gde, sa kim, biće muke neviđene ali tek posle žreba u avgustu znaćemo šta i kako konkretno. Taj zadnji prozor prvog kruga naredne godine (27.6.-5.7.) i prvi prozor drugog kruga (22-28.8.) će biti sa prilično popunjenim rosterom ali valja odraditi prve 4 utakmice bez NBA i EL igrača a i zadnje 4, tamo u novembru '22 i februaru '23.
Hajzenberg

Postby veljkos161 » 05 Jul 2021, 13:45

Ja bih Igoru dao jos jednu priliku.
Svakako se ne nazire niko ko bi "garantovano" bio pun pogodak.
A prvo se savez oko toga treba oglasiti, teraju li ga ili ostavljaju.
I mislim da treba biti optimistican koliko je moguce posle ovoga.
Za nas verovatno nema bolje varijante nego da dogodine javnost i domaca i strana na nas gleda kao na austajdere i reprezentaciju u padu.
Potpisujem da bi osvojili zlato na evropskom.
Last edited by veljkos161 on 05 Jul 2021, 13:51, edited 1 time in total.
veljkos161

Postby John Doe » 05 Jul 2021, 13:50

@druga generacija
jedna mala ispravka. Ne bira se 12 najboljih igraca nego tim. Sad mi je iskreno zao sto sam od Aira morao da trazim da se obrise ono predavanje na temu tima...
Dr. Thomas wrote:Кад се нема одговор одмах иде вицкасти коментар.
John Doe

Postby Bogun » 05 Jul 2021, 13:53

Veljkose, odmah sam u stanju da namirišem Nebojšinu kuhinju. :beyond:
Bogun

Postby grobar_Zvornik » 05 Jul 2021, 14:01

Након проспаване ноћи, хладне главе и даље сам разочаран.

Уз то, све сигурнији сам да разлог срамоте није квалитет Кокошкова, нарочито не репрезентативаца.

Адекватних доказа немам. Све сам убијеђенији да је проблем у екипи. Прецизније у односима. И то још од СП-а. Никада јавност није сазнала шта се уствари десило. Ко се коме замјерио? Зашто и због чега? И зашто и због чега су и ове године неки били ван екипе?

Све то нажалост је резултирало тешким поразом. И Бога питај шта нас чека у наредном периоду. Било је својевремно прича да су неки од носиоца игре завађени међу собом, правили кланове. Да је сујета радила... Ради мир у кући се ваљда прећутало,по систему, биће боље једног дана.

Поштено би било према нацији изаћи и рећи јавно шта је проблем, суштински. Ако ништа онда би у складу са тим биле и амбиције, планови, очекивања. Овако и поред одличних кошаркаша за све што знамо након Аргентине( с благим изузетком меча са Америма)јест скромно, прескромно издање репрезентације.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby druga generacija » 05 Jul 2021, 14:02

John Doe wrote:@druga generacija
jedna mala ispravka. Ne bira se 12 najboljih igraca nego tim. Sad mi je iskreno zao sto sam od Aira morao da trazim da se obrise ono predavanje na temu tima...

@John Doe:
Tu se 100% slazemo. Samo Kokoškov je imao 13 igrača od kojih je 12 moralo biti na spisku. Dakle pitanje najbolji igrači ili najbolji tim se nije postavljao. Svako koje mogao bio je na spisku.
druga generacija

Postby Bogun » 05 Jul 2021, 14:10

Uveliko se pričalo u poslednjih par godina kako mi imamo problem sa pozicijom pleja i šta posle Tea. Međutim, tu se "pojavio" Micić.

Ali kakav krater imamo na poziciji 4 je neopisivo i meni lično neobjašnjivo. Nijedan srpski košarkaš trenutno ne može da bude starter na poziciji 4 u nekom EL timu, ma ni član rotacije. Da ume da igra košarku u oba pravca.
To što Kalinić i Lučić povremeno mogu da kvalitetno pokriju minute na toj poziciji je kratkoročno rešenje, a i oni su u (solidnim) godinama.

Glavni razlog za poraz i od Argentine, kao i jedan od razloga za sinoćnji poraz od Italije (u moru drugih razloga).

Edit: Mi bi na ovom turniru više koristi imali od Luke Mitrovića nego od Bjelice i Davidovca zajedno. U ovom trenutku verovatno najkvalitetnije rešenje koje imamo na toj poziciji.
Last edited by Bogun on 05 Jul 2021, 14:47, edited 3 times in total.
Bogun

Postby Old school » 05 Jul 2021, 14:12

Pre pola sata prođe pored mene na Bul.Kralja Aleksandra Vasa Micić ili neko ko mu je dvojnik lično. Koliko vidim hoda normalno.
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby Dexi » 05 Jul 2021, 16:23

Svako kome je kosarkaska reprezentacija nesto sveto je tesko podneo ovu blamazu.
I dan posle osecam se tuzno,bzv.jer su upravo kosarkasi bili godinama sport broj 1 i sport koji nam je donosio brojne medalje,radosti.
Onaj ko je gledao EP 95,97,SP 98,2002,OI 96 zna koliko su nam samo radosti donosili kosarkasi.Zato i boli ovakav nas neuspeh.
Iako su i vaterpolisti,odbojkasi,odbojkasice i kosarkasice preuzeli tu ulogu u osvajanju zlata ,medalja,titula(uz Novaka) po meni je kosarka i dalje sport broj 1.
Ovaj neuspeh mora da otvori oci KSS,suvise se zivi na nekoj staroj slavi,bez plana.(evo idu i kvalif.zs SP a bojim se da neki plan kako to da prodjemo bez problema nema).
Drugo i posle tih najvecih uspeha usledio je jedan susan i bolan period kada je od 2002 do 2009 reprezentacija posrtala i blamirala se.Ispadanje na EP 2005,poslednje mesto na OI 2004,blamiranja 2006,2007.
I tada kao i sada pojavila se zla krv u ekipi,arogancija,otkazi,mladi igraci kojima je Nba preca,i usledile su susne godine.
Ipak u odnosu na danasnju situaciju,tada smo imali mlade generacije 86',87',88' pre svega koje su dominirale u mladjim kategorijama.Imali smo i tu srecu da je Duda dosao za selektora,da su Dule pa i Kari radili u nasoj zemlji.
I upravo zbog toga je napravljena jedna generacija za koju sam verovao da ce nas vratiti na kosarkaski presto.
Teo,St.Markovic,Beli,Maki,Radulja,Tepa,Nole,Tripko uz Krleta i kasnije Bogdana cinili su oslonac toj ekipi koja se poznavala jos iz juniorskih dana.
Usledio je povratak na vrh (nazalost nije osvojeno zlato).
Zao mi je sto ta generacija koja je igrala 10+ godina nije krunisala taj period nekim zlatom.
I sada kao i 2002 imam utisak da smo u slobodnom padu,da su opet prisutni isti problemi arogancija,otkazi,Nba,nedostatak kvalit.trenera itd.Ovaj put rekao bih da je to i radikalnije nego 2002 plus i sto nema toliko nadolazecih talentovanih generacija kao tada.
Imam utisak da dok su svi igraci igrali kod nas ili u Euroligi ,dakle bez Nba da smo i postizali vrhunske rezultate.
Kako je poceo da se povecava broj nasih u Nba tako je i rezultat sve slabiji.Imamo Belog i Bobija koji su gori igraci nego dok su igrali u Evropi,klince koji bez iskustva sa 18,19 god.bez nekog iskustva odlaze tamo i pitanje je sta ce od njih biti.Problem menadzera,je takodje veliki problem i rak rana Srpske kosarke.
Ovaj put takodje i struka je ozbiljno zakazala.Katastrofalne pripreme,odmaranje igraca,neuigranost,katastrofalna priprema utakmica,vodjenje istih kao da je Nba :krsti: sve su to isto razlozi neuspeha.
Ovde sa pravom neki pominju igrace koji su povredjeni,ko sve nije bio itd.ali bez obzira na sve ova ekipa koja je bila tu je duplo bolja.Micic,Teo,Kalina ,Beli,Petrusev su bili garant za uspeh.
Ali katastrofalna priprema i vodjenje utakmica kao da smo igrali protiv Nba zvezda,a ne protiv tamo neke prosecne Italije.
Ovde citam gluposti ksko ovaj tim ne moze da igra odbranu :krsti: .Pa kako smo na SP od tih istih Portorikanaca primili 47 koseva,Italijana 77 koseva.Sada je trebala uslovno i jaca odbrana da se pegla.
Jer u odnosu na 2019 imao si igrace poput Dobrica,Kaline,Gagija,Avramovica koji su sasvim korektni defanzivci i sa kojima si mogao da peglas korektnu odbranu.
Nazalost treba biti realan i reci da je ovo ozbiljan kiks pre svega Kokoskova.Nisam za to da mu se odmah skida glava.Ali za EP 2022 mora sve da promeni,od pristupa,treninga,taktike,nacina vodjenja ekipe bukvalno sve .Da ispravi greske koje je pravio i da ne glumi nekog Nba trenera,vec da se vrsti starim korenima i dobro poznatom nacinu rada Srpske kosarke.
Sto se tice prvenstva 2022 ipak sam veliki optimista.Ako je sada pala tama i ako je nastupio mrak Srpske kosarke verujem da ce 2022 doneti budjenje i radost.
Dolazak Zeljka u KKP je dobar korak u tom smeru.
Verujem da cemo 2022 okupiti najjacu mogucu ekipu.Nadam se da ce generacija 94',95 ' preuzeti vodecu ulogu u njoj,da nece biti zle krvi,i da ce ako Bog da da nam donesu to zlato.
Naravno na Kokoskovu je da napravi pre svega tim,da se napravi dobra atmosfera, i dobre pripreme.
Tim znaci da imas 12 igraca koji ce kao tim funkcionisati,a ne 12 najboljih igraca.To znaci da imas i nekog Lazica,Stimca,Bircu kao sto ih je Sale imao,ili nekog Smiljanica,Miloja,Vesu poput Karija.
Verujem da ako tako bude ,da se nece obistiniti crni scenario o totalnom krahu koji pojedinci najavljuju
Malo je post bio duzi :biggrin: ,ali nekako me je ovaj neuspeh bas,bas pogodio.
I da u buducnosti moramo i mi da se spustimo,da budemo obazriviji,da ne budemo arogantni,kako cemo nekoga otresti 30 + koseva,kako su rivali panjevi itd.Doduse ne treba da budemo pesimisticni toliko poput Srbina iz Podgorice. :biggrin: kome svaka cast.
Ove sezone je predvideo krah i KKP i reprezentacije.
Ipak nadam se lepsim danima za nasu kosarku. :biggrin:
Dexi

Postby veljkos161 » 05 Jul 2021, 16:29

E cuj sad Deksija, do pre 3 dana bili tu negde sa Durentom i Lilardom a sad veli da smo u slobodnom padu.
Ima talenata polako samo.
Nama je realno veci problem neodazivanje igraca nego sama produkcija.
To valja promeniti.
Poku i Smajli oladili i nadam se da to nece biti trend sa njima dvojicom u buducnosti, pogotovo sa ovim prvim koji ima dosta veci plafon.
veljkos161

PreviousNext

Return to Reprezentacije