Ćoba wrote:Treba biti realan pa reći da i Kokoškovu nije bilo lako, čovjeku su se dešavali pehovi kao na traci. 90% tima je pod neki povredama, igrači istrošeni, odustajanje Jokića, nemogućnost dolaska Bogdana... I što je najgore nama su se povrijedili svi igrači koji su trebali fizički da doprinesu našoj čvrstini, ostali su ovi što ne mogu u stav.
To sto mu "nije bilo lako" nikakvo opravdanje nije za onakav sinocni pristup. Mi ko da nismo gledali istu utakmicu. Nigdje TO, faking eksperimentalne 5rke u najbitnijem mecu za odlazak na OI, nidje da podvikne, da natjera igrace na veci angazman. Sve sto je moglo pogresno, sinoc je uradio pogresno od samog starta.
Nije ni zabarima nikako bilo lako, dosli su takodje bez gomile vedeta.. Kokoskov ih je onakvom "pripremom" meca bukvalno POZVAO da se razmasu protiv nas. Vidjeli su da nigdje tvrdog nema.. Nasi se sklanjaju ovima sa putanje..
I da, možda i najvažnije stvar. Čini mi se da je većini igrača laknulo što se nismo plasirali, koliko god to žalosno zvučalo.
Za ovo si izgledno u pravu, kao da nisu htjeli da idu na OI.
Sad je vrijeme da se napravi jedan pravi reset i da se procijeni kako dalje. Nažalost nemamo mi više vizionara i genija kakav je bio Duda, nego će to opet biti neko krpljenje i molba Jokića da igra preko one stvari.
Nema reseta, Srbija izostaje resursa za tako nesto (a bogami i ideja - neki novi Duda se nece ponoviti).. Slijedi ponor i duuuuga susa u futuru nesaglediva.. (mozda pokoji bljesak na EP, pa onda opet pauza od 5-10 god. do iduceg.. plasman na OI i SP bice misaone imenice). Kosarka ce umirati u ritmu sa nacijom i nezainzeresovanoscu klinaca za istu..
Ovo ljeto je trebalo da bude peak ove generacije, cak i uz sve povrede (oko kojih je meni mnogo toga sumnjivo) i odigrane vrhunske sezone mnogih. I ti u najbitnijoj utakmici, momentu, ljetu.. odigras toliko besramno da ja doista ne pamtim blamiranje u ovolikoj razmjeri - e pa,
eho tog blamiranja ce bacati pomrcinu dalekosezno u futur..
I manite vise te price o istrosenosti ovog ili onog, kod mnogih je odsustvo volje/zelje prosto vristalo iz njih.. Pa sta reci o jednom Skoli koji dolazi na SP sa svojih 39 god. i pokida..?! Ovog (de)Belog
tr(u)toguza mrze da se cimne za skok, a sklanja se i protivnickim igracima sa putanje.. Stavise, imam neki jak utisak da decko nikad kosarku ni volio nije, vec ju je uvijek shvatao kao (nametnuti) posao za otaljavanje.. Jednom sam ga slusao kako je pomenuo svoje depra-epizode i da mu nije zene koja ga vadi iz tih dubioza davno bi potonuo i zivotno ostao izgubljen u vremenu i prostoru (stoga, nikad tu nije ni bilo mogucnosti da eventualno dosegne iole visine jednog Bodiroge). Ali kao takav trebao je vec pravovremeno odustati od selekcije i reci da se mentalno ne osjeca dobro..
Osim energije i zelje Dobrica, Djuse i Kaline svi su sinocnom mecu pristupili i igrali preko one stvari (od strucnog staba, pa do najodg. igraca). Naprosto neobjasnjivo da na onakav nacin, u najbitnijem mecu, gubis 20+ razlike na sopstvenom terenu i sve protiv B-tima jedne Italije!
Kakav je to koncept da ne uvidjas kako ti je Bobi najveca rupa u citavom ovom pripremnom periodu, ali ti ga opet stavljas u startnu, nadasve jos eksperimentalnu i neuigranu 5rku..
"Malom" Petrusevu, ako vec kokoska nije znao kako, trebali su Teo i Vasa da podviknu da se brze i vise angazuje u piku, pa ga uvrstiti u startnih 5. Decko se lijeno ukljucivao u igru (pravljenje blokova, pik..), bez obzira koliko se na niskom postu dokazivao. Kad, ako sad nije imao energiju za veci angazman?! A nije, jer su i prekaljene vedete tima igrale preko Q!

Last edited by Dylam Dop on 05 Jul 2021, 10:22, edited 2 times in total.