Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby Bogun » 03 Jul 2021, 17:39

To na Bobanu nije izolovani slučaj samo danas, na njega se igrači veru ko majmuni na grane svaki put, pa da kažeš da su sudije nešto danas drugačije radile po tom pitanju.

Imao si par situacija kada su Portorikanci bili na ulazu i nisu dobijali penale, a za identične kontakte smo mi išli na liniju penala. Šlag na tortu je bila ona nesportska na Dobriću, po mom mišljenju, ono nije nesportski.

Dobili bi ih i bez sudijskih vratolomija, u to sam siguran.

Ne pišem ovo da bih kontrirao. Nisam ni sam imun na pljuvanje sudija kada nas pokradu. Međutim, prokomentarisaću i kada nam sudije duvaju u leđa. :biggrin:
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Nikola » 03 Jul 2021, 17:44

Po meni cista nesportska. Tehnicka je bila previse
Ali, ko sad moze biti hladne glave. Sutra pa da diskutjemo :biggrin:
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby V.M. Varga » 03 Jul 2021, 21:14

Itekako smo imali sudijski vetar u leđa. Na to nisam navikao pa moram konstatovati.

Kad ovako gledam u retrospektivi, setim se jedino utakmice sa Španijom u 1/4 SP 2010, kada su oni brutalno pokradeni. Ali se i tada znalo da je to zbog Turske, da nema veze sa nama i da nam je to odma naplaćeno u 1/2.

Još samo mogu da se setim Argentine u finalu i to je to. :laugh:
V.M. Varga

Postby Dexi » 03 Jul 2021, 22:04

Sutra maksimalno ozbiljno moramo odigrati od pocetka .
I dalje igra u odbrani bas losa,napad za nijansu bolji.
Prevagu su doneli velemajstori Teo i Vasa :okk: .
Za sada nista nema od neke igre.Beli odigrao isto kvalitetno u pojedinim momentima.Bobi tragican.Covek od 221 cm umesto da non stop ide pod kos ,on nesto izvodi spolja :krsti:
Jednostavno ako zelimo plasman i uspeh na OI odbrana mora biti mnogo jaca,kvalitetnija.Italijani su svakako jaci od Portorika i ,moramo sutra jos bolje da odigramo.
Nadam se da cemo ipak bez problema uspeti da se domognemo Tokija i da cemo u narednih 10-15 raditi na popravljanju nedostataka.
Sto se Azura tice svakako treba obratiti paznju na Polonaru,Fontekija,onog malog iz G.Stejta i naravno Melija.
Vrlo verovatno ce Meli igrati peticu i maksimalno izvlaciti Bobija i napadati ga sutem.
Srecno momci i da odemo sutra na OI.
Dexi

Postby Dylam Dop » 03 Jul 2021, 22:22

Iggy Koko kad je vid'o danas kako zabari zatrpavaju Dominikanu trojkama, okren'o se Teu i rek'o: "..ajde bez zajebancije sad, dovedi sebe i momke u red, zategnite odbranu na perimetru da to do nedjelje s Kalinom fercera kako treba.."
Dylam Dop
Guest

Postby Lester Bo » 03 Jul 2021, 22:24

Italijani su ekipa koja nam koncepcijski lezi i u kakvom god da smo sastavu ne bi trebalo da bude problema, ali jbg ogroman je ulog, uz to namazan je matori Saketi, pogotovo za ove situacije.

Malo vise mracim, ali generalno mrzim te utakmice kada imas ovakav ulog protiv ekipa koje ko zna kada su te dobili u nekoj vaznoj utakmici, imam osecaj da od njih nismo izgubili tamo od perioda Fucke i Galande.
Lester Bo

Postby Bogun » 03 Jul 2021, 22:28

Ja bih sutra počeo sa Petruševim, odbrana bolje deluje sa njim nego sa Bobijem, samo nam treba da nas na uhvate na Bobijevu tromost i saspu brzih par trojki i da se posle potencijalno mučimo.

Nadam se da će Kalinić biti sposoban da bije Melija barem 15-20 minuta. :biggrin:
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Tegi » 03 Jul 2021, 22:30

Na zvanicnoj utakmici- Sidnej 00 za 5. mesto.
Poslednji put relevantno- EB 99 polufinale.

Nakon toga nase pobede: OI 04 grupa, kvale za EB 09 2x, EB 11 grupa, EB 13 za plasman na SP, EB 15 grupa, EB 17 cetvrtfinale, SP 19 grupa.

Jedini neizvestan mec 2004. I to smo vodili 10 razlike 2 minuta pre kraja. Oni zavrsili kao drugi, mi kao 11. I ova nasa trenutna selekcija me podseca na tu iz Atine. Prevelika uloga za veterane uz soliranje tada napadacki najpotentnijeg igraca Rakocevic/Micic. Uz nedostatak igraca sposobnih da peglaju dobru odbranu.

Nisam optimista za sutra. Pod kosem imaju i cvrstine i sajza i streca za nase visoke igrace. Spolja nekoliko prljavih igraca koji ce usporiti i pretuci nase bekove koje sudije nece zastiti kao danas. Svi im odlicno sutiraju, a mi smo ocajni i na perimetru i u odbrani pika.

Kalinic, Milutinov i Jovic i 30 razlike za nas. Ovako, bice pola pola, kladio bih se na Italiju. Sut ce odluciti, a to njima odgovara.

Portoriko izvanredan danas. Imali su oni odlicnih meceva i u Areni pre 5 godina i u Kini. A sada su dobili i kvalitetnu peticu. Braun bas dobro odmenio Aroja.
Last edited by Tegi on 03 Jul 2021, 22:42, edited 2 times in total.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Baxter Stockman » 03 Jul 2021, 22:37

Kladionice ih mnogo potcenjuju, ne igramo mi sa prvim sastavom da bi kvota bila 1.30.

Moraće Kalinić sutra opasno da gilja. Živ nisam kako ćemo da preživimo s Bobijem, ima iz svakog pika da poentiraju.
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Tegi » 03 Jul 2021, 22:39

Kvota 1.30 deluje malo, ali da je pravljena pre dve nedelje bila bi 1.10.

Valjalo bi da publika pogura i da napadacki iskoci neko iz drugog plana, posto ce nam opet trebati preko 90 poena.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Baxter Stockman » 03 Jul 2021, 22:45

Naravno, niko nije mogao da prognozira ovoliko povreda.

Meni Kokoškov uopšte ne uliva poverenje, daj Bože da me demantuje sutra. Ne sviđa mi se ovo gde je ovlastio Micića da radi šta želi i što pokušava da živi sa Teom kao da je 7 godina mlađi.

No samo da se nekako dokopamo OI, pa posle Đusa nek kukumavči preko medija kako je opet izvisio zbog Bogdana.
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Tegi » 03 Jul 2021, 22:52

Ma ne mislim na povrede, vec na period oko Akropolisa.

Teo nam je trenutno napadacki pola tima. Opet od njegovog prvog pasa profitira i kuso i repato. Problem je sto na 4 i 5 ne postoji igrac koji ce korigovati njegova defanzivna ispadanja, a u citavoj spoljnoj liniji osim Micica niko ne moze nista da uradi sa loptom u rukama.

Morace Dobric da ispogadja 2-3 suta kada ekstra pas bude dosao do njega, da Beli pronadje napadacki ritam i da jos neko od dvojca Avramovic-Andjusic bude imao svoju sekvencu. Micic, Teodosic i Petrusev ce izvesno ponoviti ofanzivne partije.

Bojim se da ih odbranom ne mozemo dobiti. Mnogo fali ljigavi Kalinic, a i neljudina Lazic bi pomogao.
Tegi

Postby Bogun » 03 Jul 2021, 23:09

Tegi wrote:Nisam optimista za sutra. Pod kosem imaju i cvrstine i sajza i streca za nase visoke igrace. Spolja nekoliko prljavih igraca koji ce usporiti i pretuci nase bekove koje sudije nece zastiti kao danas. Svi im odlicno sutiraju, a mi smo ocajni i na perimetru i u odbrani pika.

I nemaju baš neki sajz. Čvrstinu i streč da.

Tesitori 208
Meli 206
Polonada 205
Fontekio 203
Riči 202
Abas 198

To im je viša polovina sastava.

Problem je što mi naš sajz ne možemo tek tako da nametnemo kao na nekim ranijim prvenstvima.
Npr Radulja iz neke 2017 bi im bio nerešiv mečap, a da ne pričam o zdravom Milutinovu.

Moraće Petrušev da pokaže od čega je, a nadam se i da Beli konačno odigra jedan muški meč. Ove Birčevićevske varijante Belog me ne dojme toliko.
Bogun

Postby veljkos161 » 03 Jul 2021, 23:15

Baxter Stockman wrote:Kladionice ih mnogo potcenjuju, ne igramo mi sa prvim sastavom da bi kvota bila 1.30.

Moraće Kalinić sutra opasno da gilja. Živ nisam kako ćemo da preživimo s Bobijem, ima iz svakog pika da poentiraju.

Pa mi da smo kompletni kvote protiv svih bi bile ko na Novaka protiv igraca u prvoj nedelji slema :biggrin:
Izuzev protiv Amerikanaca naravno.
Pogledah bas sad, na nas je i to opet ne kompletne 2019. bila kvota protiv Spanije koja je posle postala prvak oko 1,15.
Ovde ni Italija nije kompletna odnosno prilicno je daleko od toga.
Nisu kvote iznenadjenje,kladionice su svesne da smo sila kakav god roster da sastavimo :biggrin:
Ali naravno, nije sve kvotama nikad bilo pokazano i reseno pa nece ni sada.
Vasa je danas fino povukao a to se od njega u ovoj konstelaciji snaga ocekuje i sutra.
Verujem da on to moze.
Uglavnom da igramo sa prvim timom ne bi se ocekivala kvota 1,30 protiv ove Italije nego nekih 1,05 verovatno.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Tegi » 03 Jul 2021, 23:20

Bogune,

Bojim se da su fizičke predispozicije i način igre Melija i Polonare sasvim dovoljni da budu prezajeban ofanzivni meč-ap za naše visoke igrače, a da u odbrani ne posluže kao stolice, kao što su njihovi centri protiv spomenutog Raduljice 2015., pa čak i 2019.

Recimo, centarski tandem iz 2017. Kuzmić-Marjanović deluje manje talentovano od postojećeg, ali u raspodeli minuta 25-15 u Kuzmićevu korist (pre povreda i nesreće) to bi bio streptomicin za Italijane s obzirom da smo u spoljnoj liniji i u ovom sastavu poprilično bolji.
Tegi

PreviousNext

Return to Reprezentacije