Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby Ćoba » 10 Jun 2021, 22:17

Činjenica jeste da je nam tom SP bilo problema i od strane Jokića, jer došao je baš nespreman. Nije u redu da se to tek tako zaboravi kao da nije bilo.
Ćoba

Postby Slavisak » 10 Jun 2021, 22:23

Jeste se pojavio ugojen kao svinja ali protiv Argentine je pokidao prvo poluvreme i onda smo prestali da igramo preko njega iz nekog razloga.
Slavisak

Postby Nikola » 10 Jun 2021, 22:25

Prvo je Tegi rekao, onda sam i ja upozorio. Ova tema se zove kako se zove - dakle utakmice, rezultati, predvidjanja itd. its. reprezentacije.
Svaki sledeci post nalik onima koji ste unakazili temu poslednjih par dana - ban
Dexi ovo ti je poslednja opomena
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby Ćoba » 10 Jun 2021, 22:34

Slavisak wrote:Jeste se pojavio ugojen kao svinja ali protiv Argentine je pokidao prvo poluvreme i onda smo prestali da igramo preko njega iz nekog razloga.

Ma sve ok, dešavalo mu se i u Denveru, ali da sad ne bude pošto je MVP da se nije desilo. Po meni je mnogo veću odgovornost snosio protiv Španije gdje je zbog gluposti dopustio da bude isključen u trenutku kad smo imali aktivan rezultat.
Ćoba

Postby Bogun » 10 Jun 2021, 22:39

Ćoba wrote:Činjenica jeste da je nam tom SP bilo problema i od strane Jokića, jer došao je baš nespreman. Nije u redu da se to tek tako zaboravi kao da nije bilo.

Ovo je pod jedan, čak je i za vreme priprema otišao do Sombora ako se ne varam.

Drugo, Sale bazira svoju igru na bekovima i piku, a centre koristi pre svega kao roll opciju posle pika, i najviše voli te brze rolere, kao što je Raduljica bio u periodu od 2014 do 2016, ili Hanter sada u Virtusu.

Generalno sam mišljenja da on još uvek ne ume da koristi drugačiji tip centara na optimalan način, i sa te tačke gledišta, logično je bilo dati u tom trenutku maksimalno fokusiranom i našpanovanom Bogdanu da bude vođa tog tima, a Jokiću, koji realno nije bio u optimalnoj formi u tom trenutku dati malo manju ulogu. Međutim, tu je glavni problem ispao jer nije hteo da ga drži na terenu sa Milutinovin koji je, od visokih jedini mogao da drži odbranu, već ga je forsirao sa Bjelicom koji je bio strašno indisponiran na tom prvenstvu.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Ćoba » 10 Jun 2021, 22:45

Sve se slažem. Sale je od početka pogriješio što se nije zahvalio nekim visokim igračima i napravio jasnu situaciju ko kosi a ko vodu nosi. I tu je njegova odgovornost, ima i odgovornosti Bjelice koje je bio očajan i tako nam suzio manevarski prostor. Sve u svemu od potncijalno najjače centarske linije na prvenstvu tu smo bili najbušniji.
Ćoba

Postby veljkos161 » 10 Jun 2021, 22:50

Pa ne vredi, kao da mesamo terminologije skroz.
Da zastupas tezu da nije medju najboljim reprezentativcima odnosno medju igracima koji su najvise doprineli reprezentativnim uspesima to bi imalo smisla, do sada.
Ali ti bukvalno govoris da nije najbolji srpski igrac ovako generalno u vise navrata, sto je kako god okrenes van svake pameti.
Ali rekoh da bataljujem jer poente u ovoj raspravi apsolutno nema jer si previse tvrdoglav.
I mi opet tesko da cemo skupiti najbolje igrace na kraju.
Voleo bih da Milutinov bude spreman ali...
Ako ne bude mogao a sva je prilika da nece onda od visokih moraju Jokic,Bobi i Petrusev, ne vidim druge solucije.
Mislim da Filipa treba baciti u vatru skroz i dati mu dosta dobre minute i ulogu vec ove godine.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Ćoba » 10 Jun 2021, 22:56

Pa nisam baš siguran da su Bogdanović i posebno Jokić sigurni za OI.
Ćoba

Postby veljkos161 » 10 Jun 2021, 23:01

Pa ne znam, cele godine polemisemo i cekamo ga a evo pocinju polako sumnje hoce li se pojaviti :roll:
Bogdan je sigurica, Atlanta sigurno sve i da prodje Filu ne moze preko onih ludaka iz Bruklina.
Taj covek je legenda svoje vrste,ako bude bio fit dolazi sigurno ma koliko da je umoran.
Sto se tice Jokica,vrlo je verovatno da oni svoj put zavrsavaju protiv Finiksa vec tako da bi trebalo da bude dovoljno vremena za odmor :beyond:
veljkos161

Postby Bogun » 10 Jun 2021, 23:03

Sve je tog leta išlo naopako.

Prvo, Teodosić dolazi posle godinu dana neigranja košarke, nije hteo od januara/februara posle otkaza u LAC da se vrati u Evropu i malo se steše za leto. Kada smo igrali sa Litvanijom u Beogradu delovao je kada da mu je duša u nosu i bukvalno je bilo pitanje vremena kada će se povrediti.
Ako se ne varam, žena mu se tada porodila (period oko 2018 na 2019), nije košarka sve u životu, logično je i da čovek nekada hoće da se opusti.

Drugo, nepozivanje Kalinića. Koji je odigrao odličnu sezonu u Feneru, stvarno ne znam koja je pozadina iza svega toga. Bez njega smo izgubili mnogo toga, pre svega mogućnost igranja small ball postava.

Treće, povreda Milosavljevića u Atini, ne moram da pišem koliko bi značio za timsku odbranu.

Četvrto, ako se sećate onih prijateljskih u Kini i prvih utakmica u grupi i Lučić i Bjelica su došli sa nekim povredama pa su preskočili te utakmice.

Peto, pozivanje igrača iz sentimentalnih razloga koji na tom nivou košarke praktično više ništa ne mogu da ponude, Simonović i Birčević. Dodao bih tu i Raduljicu, mada je on znatno bolji od ove dvojice bio, mada se i kvalifikacijama za SP mučio protiv znatno slabijih igrača.

Da sumiram sastav koji je otišao:
- dva igrača su došla rovita
- najbolji igrač nije došao optimalno spreman
- tri igrača su kvalitetom bili ispod nivoa takmičenja, ili bolje reći naših očekivanja/ambicija na tom takmičenju, a nije baš da za neke od njih nismo imali alternative.

To mu dođe pola tima, plus oba igrača na poziciji 3 i oba igrača na poziciji 4.

Šteta, velika šansa nije iskorišćena, ali valjda ćemo se okititi tim zlatom u budućnosti.
Last edited by Bogun on 10 Jun 2021, 23:07, edited 2 times in total.
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Ćoba » 10 Jun 2021, 23:04

Veljkoš

Ima logike ali ipak i mnogo upitnika. I dalje je to prekratak period odmora za obojicu a ne treba smetnuti sa uma da Jokić nije odmarao ni jedne utakmice. Nadam se da će igrati ali eto da budem svjesni da to nije 100% sigurno.
Ćoba

Postby veljkos161 » 10 Jun 2021, 23:12

Pa istina da, ali ne bih da mracim jos uvek.
Nadam se da cemo biti kompletni koliko je to moguce.
Ovaj tim je prejak za sve sem za Amerikanace samo da bude dobro vodjen i sa dobro rasporedjenim ulogama.
Valjda to konacno docekamo ove godine u pm.
Cisto da vidimo koliko su zapravo dobri kada su svi na maksimumu.
Nazalost, i da svi dodju nema bas previse vremena za ikakva uigravanja.
Ali sa druge strane, ako dodju svi, mnogo je individualnog kvaliteta a sa druge strane nesebicnih igraca koji su u stanju da igraju za tim.
Videcemo, zasluzili su mnogi da im se vrati za sve malere.
veljkos161

Postby Bogun » 10 Jun 2021, 23:17

Ako zdravlje bude u redu kod obojice, za Bogdana ne sumnjam da će se pojaviti, ne sumnjam ni u Jokića jer mislim da i on želi da popravi utisak sa SP, jedino je pitanje koliko će mu Denver sugerisati da ne igra, ipak je on njihova zlatna koka. Miško je već krenuo sa balonima.
Bogun

Postby veljkos161 » 10 Jun 2021, 23:20

Pa mene ovo buni, Milicic koji je blizak porodici Jokic odnosno njegovoj braci valjda,je dao ovih dana neku izjavu u kojoj kao da mu pravi alibi vec.
U fazonu " ne znam da li da ga ocekujemo na igrama, jako je umoran ja bih ga razumeo da ne igra" itd itd.
Pa sad, trudicu se da ne budem paranoican ali ne svidja mi se da je bas on to sada rekao.
veljkos161

Postby Bogun » 10 Jun 2021, 23:24

Zato navijamo da Finiks i Fila to zatvore u 5 utakmica. :okk:
Bogun

PreviousNext

Return to Reprezentacije