Tegi wrote:Bogun wrote:@Tegi
Šta je Kalates rekao, stvarno se ne sećam?
Ne mogu je uopste naci, mozda je i dezinformancija. Oznacio ga je kao glavnog krivca za abortus sezonu Panatinaikosa. Sto on igra bolje, to PAO igra gore.
Nepopularno misljenje, danasnja reprezentacija je na papiru jaca od one iz 1995/96. Unakazili su nas otkazi 2017, FIBA 2018, Sale 2019 i korona 2020. Ali i ona ekipa je imala 4 godine sankcija, tako da nema opravdanja za Tokio i naredni olimpijski ciklus.
Jos da stasaju Pokusevski, Petrusev, Jovic i Djurisic, pa da se poredimo sa 1989.

I ja sam sličnog mišljenja kada je Nedović u pitanju. Bez obzira da li je Kalates to izjavio ili je izjava izmišljena.
U vezi bolda, apsolutno si u pravu, jača je današnja generacija, na papiru, međutim, ta stara generacija je imala jednu stvar za koju ne znamo da li će ova današnja da ima, a to je, barem meni tako izgleda, odsustvo bilo kakve sujete među igračima, možda je i bilo, ali se nije primećivala. Obradović je bio odličan igrač, bez problema prihvata da bude rezerva Đorđeviću, ili obrnuto 1998 kada je izlazio iz povrede Đorđević, pa su uloge bile obrnute.
Druga stvar, imali smo najjači selektorski tandem Duda-Žoc, ja sam neko ko veruje u Kokoškova, i nije mi jasno ovo avansno mazanje govnima čoveka, samo da bi posle pojedinci bili u situaciji da kažu u slučaju neuspeha "Jesam vam rekao!".
Mislim da Igor ima potrebno znanje da vodi ovakvu reprezentaciju, ako je mogao sa Slovenijom da uzme zlato ne vidim zašto sa nama ne bi bio uspešan. A sade se, 4 godine posle, poteže argument, a pa lako mu je bilo imao Dončića i Dragića, samo me zanima što niko živ nije smatrao Sloveniju za top5 favorita za zlato i što se ljudi ne opariše kad su znali koliko je Slovenija bila moćna?
Da se vratim na nepopularno mišljenje, danas je, barem ja tako mislim, nepopularno mišljenje reći i da je Jokić najbolji srpski košarkaš ikada, našli bi se jaki oponentni, verovatno jer nema zlato sa reprezentacijom.
Da čačnemo malo dublje u osinje gnezdo, ili reći da je Bogdanović bolji igrač od Danilovića, za kog lično smatram da je od naših bekova imao najbolju NBA karijeru (kratku doduše) do pojave Bogdanovića.
Meni je na ovoj olimpijadi sve ispod srebra ili bronze, realno posmatrano neuspeh, za zlato treba i sreća da nas pogleda.