Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby bezvezarije » 07 Jun 2021, 11:11

Jbg ova serija traje do 20.06, to je samo 10 dana za dolazak u evropu plus fiba pravila. Pitanje koliko će tu biti energije, ali tako je svima. Hrvati možda ostanu bez Bogdanovića i Šarića.
bezvezarije

Postby Bogun » 07 Jun 2021, 18:37

Da li je Nedović i dalje povređen? Gledam statistiku sa meča PAO - Lavrio i nije u 12.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Tegi » 07 Jun 2021, 18:55

Dobio je voljno zbog nebitnog prvenstva.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby fontaneros » 07 Jun 2021, 19:11

Sjebace nas Oskar, bata ne zna nista
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Bogun » 07 Jun 2021, 19:12

Spiskovi se prave.

Tegi wrote:Dobio je voljno zbog nebitnog prvenstva.

Više ne mogu da pohvatam što se njega tiče, prvo je bila povreda pa korona ili obrnuto, pre nekih mesec dana i od tada ne igra.
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Dylam Dop » 07 Jun 2021, 19:42

Ako je zdrav Nedo >> Gudura.

Перкони wrote:Колико год да имамо потенцијала у нападу, мислим да морамо играти јаку одбрану (и не заборавити на њу у тренуцима лепршавости) иначе ништа од финала.
Време је Кокошкову највећи (и надам се једини) непријатељ.

Upravo mislim da je organizovanje odbrane Koskovljeva ahilova peta. Tu ce izvjesno morati Miloje da uskoci sa svojim sugestijama. Pisah o ovome vec ranije. Da Fener ovako izgubi sve tri finalne utakmice turskog prvenstva je prilicno sramno.
Dylam Dop
Guest

Postby Bogun » 07 Jun 2021, 19:45

Nadam se da će se Miloje što manje pitati. :D
Bogun

Postby pick&roll » 07 Jun 2021, 22:46

Zašto ne bi mogli i Nedović i Gudurić u 12?
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan."
pick&roll

Postby Bogun » 07 Jun 2021, 23:01

pick&roll wrote:Zašto ne bi mogli i Nedović i Gudurić u 12?

Evo ti moje mišljenje u spojleru, napisah pre nekih 10/15/20 dana.

Spoiler: pokaži
Bogun wrote:Nisam ga slušao.

Ali se slažem sa izrečenim.

Zato mislim da nam više treba igrač Marinkovićevih ili Dobrićevih karakteristika kao peti bek u rotaciji umesto npr Nedovića, Jovića, Micova ili Jaramaza.

Klasična 3&D opcija, neko ko bi bio zadužen isključivo za odbranu kada izađe na parket, a u napadu bi čekao izlazni pas Jokića ili bekdor utrčavanje.

Po mom skromnom mišljenju, ovo nam je najkompatibilnijih 12:

1 - Vasa i Teo
2 - Bogdan
2/3 - Gudura, Vanja ili Dobrić
3/4 - Luča i Kalina
4 - Beli i Poku ili Smailagić
5/4 - Petrušev
5 - Jokić i Milutinov (ako se oporavi i spremi, barem za OI, ako se plasiramo)

Što se tiče kvakifikacija tu bih isforsirao Bobija npr, jer niko nema adekvatan odgovor na centru (osim ako DR ne dođe sa Horfordom i Taunsom, onda jbg :biggrin: )

Još jedna stvar, ni Vasa ni Bogdan nemaju problem da igraju odbranu i za ovaj nivo koji će biti na OI su vrlo dobri na tom delu terena, međutim, ne treba ih preopterećivati. Teodosić je više i ne može igrati, Gudurić jeste napredovao na tom polju, ali je daleko od pouzdanog defanzivca.

Iskreno, ja Nedovića smatram za empty stats player, i zato bih uvek dao prednost Guduriću.

Odbrane osvajaju šampionate. :D
Bogun

Postby bhc_comp » 07 Jun 2021, 23:55

Dylam Dop wrote:Upravo mislim da je organizovanje odbrane Koskovljeva ahilova peta. Tu ce izvjesno morati Miloje da uskoci sa svojim sugestijama.

Samo nemoj Miloje da daje sugestije kad je odbrana u pitanju. Uspeo je od Rida da napravi Lesora u finalnoj seriji protiv KKCZ.

Iskreno sumnjam da je Miloje u bilo kom segmentu košarkaški pismeniji od Kokoškova. Eventualno taj rad sa centrima i klincima ali ni jedno ni drugo nema veze sa OI i reprezentacijom punom NBA i EL zvezda.

Ja ne znam da li vi kapirate koliko moćan sastav ćemo mi imati na OI. Ne treba ti tu Željko Obradović niti na takvim takmičenja ima vremena da se uigravaju neke defanzivne zamisli. Ovde jednostavno treba selektor da pretoči suvi kvalitet sa papira na parket i to je to. Naravno da je to lakše reći nego uraditi, ali ako ništa drugo, sada nećemo imati Saleta da gura Jokaru na četiri i radi slične egzibicije... Mislim da će Kokoškov mnogo lakše da se snađe sa zvezdama kakve imamo u repki trenutno nego Sale koji je više kao motivator uspevao da naprži Katića, Raduljicu itd i na čistu energiju napravi rezultat.
teglica wrote:Ja imam privilegiju da kritikujem i Ostoju

jedno ime wrote:Veliki Dule objasnio malom kariju
bhc_comp

Postby Tegi » 08 Jun 2021, 00:09

Bogun wrote:Iskreno, ja Nedovića smatram za empty stats player, i zato bih uvek dao prednost Guduriću.

Sve je lepo rekao Kalates o njemu. Ljude iz branše ne možeš da prevariš. I Sale ga je u Riju izbacio iz rotacije i ušao u finale.

Nedović je imao izvanrednu partituru u 2/4 protiv Španije 2015. i utakmicu protiv Litvanije u Jesenicama kada mu je Duda dao sva ovlašćenja u utakmici na 60 poena.

I to je paradoks ovih kvalifkacija- moraš da daš šansu iskusnim igračima koji ti u slučaju povratka Jokića i Bogdanovića neće previše koristiti, a glupo je da im se zahvališ 10 dana pre OI. Tu prevashodno mislim na Nedovića i Raduljicu. Bobi i Bjelica bi mogli dobro da dođu kao kajle sa dna klupe, ali neće biti lako ni njima obuzdati apetite.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Dylam Dop » 08 Jun 2021, 07:21

Ne vidim da je Guduric nesto extra defanzivno u odnosu na Nedovica, gledao sam na preskok ovu finalnu seriju protiv Efesa i njegovo izdanje je bilo blagi uzas, s obe strane terena. A u napadu krene na ulaz, zabije se i onda baca vecinom neke povratne pasove.. Nedo je tu mnogo kreativniji, zna da napravi pravi rusvaj kad krene pod kos, unese novu energiju i dinamiku sa klupe, stavise utisak mi je i da je postao bolji suter od Gudure.. Sazrio je umnogome u odnosu na ranije godine i bio je najbolji ove sezone prije ove posljednje povrede. Imo, najveci i jedini minus u odnosu na Guduru mu je ustvari injury proneness. I svakako ne bih vodio oba na OI kad bi bili zdravi.
Dylam Dop
Guest

Postby Olimp » 08 Jun 2021, 08:47

Po meni isto Nedović mnogo ispred Gudurića.
Olimp

Postby Foteljas » 08 Jun 2021, 08:54

Nedovic iskusniji, ali sklon povredama.
Guduric mladji, ali 2017. i 2019. u reprezentativnom dresu nije pokazao ama bas nista.
Tezak je izbor izmedju njih dvojice.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby ИлићКапитен22 » 08 Jun 2021, 09:21

Гудурић је играч система. Буквално играч за некадашњи Дулетов Партизан.

Недовић је статистичар, манекен и забављач широких народних маса.

Увек за Гудурића.
Бранко Нордеус и пријатељи клуба :srce:
ИлићКапитен22

PreviousNext

Return to Reprezentacije