Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby Bogun » 03 Jun 2021, 12:57

Jesmo mi jači od svih i bez Jokić i Bogdanovića u našoj grupi. Dodati u tu grupu i Milutinova i Bobija.

Međutim, treba se uigrati za OI, a vremena nema na pretek.
Kvalifikacije se završavaju 04.07. dok turnir počinje 27.07. (Tako nešto ako se ne varam).

Mi još uvek nemamo postavljen sistem, iz te perpsektive bilo bi mnogo značajno da budu svi tu za kvalifikacije.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Ćoba » 03 Jun 2021, 13:04

Kako je ostalima tako je i nama. Vremena nekih ozbiljnih priprema i uigravanja u reprezentativnoj košarci su iza nas.
Ćoba

Postby Bogun » 03 Jun 2021, 13:13

Mislio sam na igračko-selektorski kontinuitet, a to je vrlo bitno i mi to nemamo trenutno.

Sigurno nije isto kada dođeš na kratke primpreme i tu ti je selektor koji je vezao više leta sa ekipom, ili je tu selektor koji debituje.

U prvoj varijanti imaš neku uhodanu rutinu sa prošlih okupljanja, sećaš se ofanzivnih i defanzivnih principa koji su postavljeni, akcija itd, u drugoj je nemaš ništa od toga i krećeš od nule, a nemaš ni mnogo vremena da napraviš neki sistem.

Npr Rusi jesu slabiji trenutno nego 2017. godine na EP, ali je Bazarevič sa ekipom dosta dugo, i sigurno će im biti lakše da se spreme za kvakifikacije nego nama, dobro šanse im nisu velike u njihovoj grupi, ali sam na taj nedostatak kontinuiteta ciljao kod nas i da bi zbog toga bilo idealno da su svi tu, od samog starta.
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Ćoba » 03 Jun 2021, 13:18

To si u pravu, ali jbg naši igrači se dosta poznaju kroz klubve i neka prošla okupljanja reprezentacija, tako da će se Igor morati osloniti na te veze pojedinih igrača.
Ćoba

Postby Foteljas » 03 Jun 2021, 13:51

Bogun wrote:Mislio sam na igračko-selektorski kontinuitet, a to je vrlo bitno i mi to nemamo trenutno.

Ovo je i meni razlog za izvesnu strepnju. Skoro pa dve godine su prosle od nesrecnog svetskog prvenstva, a mi od tada niti smo imali najjaci sastav na okupu (pa cak ni recimo po nekoliko njih koji su vidjeni za prvi tim), niti je Kokoskov njih tada vodio.

Ima tu jos nekih stvari koje mi se ne svidjaju, npr. jedan deo potencijalnih igraca je zadnje takmicarske reprezentativne meceve odigrao jos sada vec davne 2016. u finalu OI (Teodosic, Kalinic, Nedovic), drugi pak nisu ni omirisali pravi reprezentativni barut (Petrusev, Pokusevski, Smailagic), od trecih koji imaju nesto reprezentativnog iskustva ce se sada (u odsutsvu NBA zvezda) s pravom ocekivati da najvise povuku, iako ranije u reprezentaciji nisu imali takvu ulogu (Micic, Guduric, Lucic), da ne pominjem ove cetvrte, koji znaju da ce igrati samo na kvalifikacijama, a ako se izbori plasman Tokio mogu da vide samo na razglednici, gde bi pak trebalo racunati na neke pete (Jokic, Bogdanovic), koji ce na igre doci iscedjeni ko limunovi... sve to treba uklopiti na pravi nacin.

No, to nam je sto nam je, ako mi nismo kompletni, nece ni Italijani, a opet smo favoriti na nasem terenu.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby NEDJA » 03 Jun 2021, 17:21

Kokoskov nazalost vrlo sumnjiva karika. Sramota bas da te Ataman odvali 40 razlike
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Cvele » 03 Jun 2021, 17:24

Sramota je da te bilo odvali 40, ako nisu Netsi eventualno :biggrin:

A Ataman je trenutno najbolji trener u Evropi.
Cvele

Postby Ćoba » 04 Jun 2021, 16:55

Nego kakvi smo sa datumima NBA plejofa i OI, kad da počnem navijati protiv naših?
Ćoba

Postby Bogun » 04 Jun 2021, 17:28

Sad sam guglao, otvaranje OI je 23.07. dok ništa ne piše u vezi poslednjeg termina plejofa, jer logično, ako se teoretski sve serije od sad nadalje završe metlama, finale će početi malo ranije nego ako imamo situaciju, koja je verovatnija da će pojedine serije ići u 5/6/7 utakmica.

Ova konferencijska polufinala ako odu u 6 ili 7 utakmica se završavaju nekih 5/6/7/8/9/10 dana pred start OI kvalifikacija. Atlanta prvu utakmicu igra 06.06. dok Denver svoju seriju počinje 08.06.

Proceni sam, dobra stvar je što niko od naših nije favorit u seriji koju igra u polufinalu konferencije. Ja lično se molim za zdravlje Džoel Embida i Krisa Pola. :biggrin:

Svakako igrači koju uđu u veliko Finale neće igrati OI, a mislim da i skoro niko iz finalista konferecija neće biti sa reprezentacijom. Za ove druge možda grešim. :beyond:
Bogun

Postby druga generacija » 04 Jun 2021, 19:20

NBA se zavrsava pred OI. E sada hoce li finalisti igrati na OI (i koliko je to uopšte pametno) je druga prica.
druga generacija

Postby Перкони » 05 Jun 2021, 23:14

Поздрав свима.
И ја мислим да ће уиграност бити највећи изазов за наш национални тим. Као и СП 2019. ово ће бити велика прилика да освојимо Олимпијско злато, које нам недостаје. За мене лично, када погледам списак кандидата, једино чудно што ту нема Владимира Мицова. Да ли он није хтео да игра или га Кокошков није позвао?
Биће тешко Кокошкову да одреди тим после квалификација, као што је неко овде већ поменуо, јер мора брзо да реагује и уклопи неке играче у тим, а можда и да мало мења тактику. Све ово под условом да сви наши играчи из НБА дођу на припреме и да не буде неких изненађења. Не могу да навијам за Л.А. Клиперс или Финикс, али бих волео да се Марјановић, Јокић и Богдановић појаве у Београду на време.

Биће занимљиво видети да ли ће Кокошков изабрати вођу тима, као што је то некад био Милош Теодосић. Не пратим НБА већ 10 година, али знам да Јокић неће моћи да игра на исти начин на ОИ као што игра у НБА. Репрезентативна кошарка је другачија, и ту, чини ми се, још увек важи правило да одбрана осваја титуле. Мислим да се то видело код нашег тима на СП 2019, мада је ту играла улогу и психологија тима.

Ако нема изразитог вође, онда ће се ићи по систему ''велике тројке'' Мицић-Богдановић-Јокић. Ја бих гурао лопту што више унутра, и да одатле креће напад, кретње и блокови. Као Спурси некада...
Колико год да имамо потенцијала у нападу, мислим да морамо играти јаку одбрану (и не заборавити на њу у тренуцима лепршавости) иначе ништа од финала.

Време је Кокошкову највећи (и надам се једини) непријатељ.
The will to win is important. But what is more important, is the will to prepare''.
- Bob Knight
Перкони

Postby veljkos161 » 07 Jun 2021, 08:57

Ovo ispadanje Dalasa bi trebalo da nam donese Bobija za kvalifikacije, što protiv Italije može biti konačni tas na vagi obzirom da ljudi nemaju centre, a neće imati ni Galinarija po svemu sudeći.
Ne sme biti problema.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Nikola » 07 Jun 2021, 10:46

Перкони wrote:Поздрав свима.
И ја мислим да ће уиграност бити највећи изазов за наш национални тим. Као и СП 2019. ово ће бити велика прилика да освојимо Олимпијско злато, које нам недостаје. За мене лично, када погледам списак кандидата, једино чудно што ту нема Владимира Мицова. Да ли он није хтео да игра или га Кокошков није позвао?
Биће тешко Кокошкову да одреди тим после квалификација, као што је неко овде већ поменуо, јер мора брзо да реагује и уклопи неке играче у тим, а можда и да мало мења тактику. Све ово под условом да сви наши играчи из НБА дођу на припреме и да не буде неких изненађења. Не могу да навијам за Л.А. Клиперс или Финикс, али бих волео да се Марјановић, Јокић и Богдановић појаве у Београду на време.

Биће занимљиво видети да ли ће Кокошков изабрати вођу тима, као што је то некад био Милош Теодосић. Не пратим НБА већ 10 година, али знам да Јокић неће моћи да игра на исти начин на ОИ као што игра у НБА. Репрезентативна кошарка је другачија, и ту, чини ми се, још увек важи правило да одбрана осваја титуле. Мислим да се то видело код нашег тима на СП 2019, мада је ту играла улогу и психологија тима.

Ако нема изразитог вође, онда ће се ићи по систему ''велике тројке'' Мицић-Богдановић-Јокић. Ја бих гурао лопту што више унутра, и да одатле креће напад, кретње и блокови. Као Спурси некада...
Колико год да имамо потенцијала у нападу, мислим да морамо играти јаку одбрану (и не заборавити на њу у тренуцима лепршавости) иначе ништа од финала.

Време је Кокошкову највећи (и надам се једини) непријатељ.

Micov je odigrao ok F4, ali generalno nestabilno igrao tokom citave sezone i mnogo zavisi od toga koliko ubaci trojki. Kalinic i Lucic su imali mnogo bolje sezone i igraju bolju odbranu, plus mesto na 4, nema tu mesta za Micova
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby grobar_Zvornik » 07 Jun 2021, 10:53

Мишљења сам да је за Мицова репрезентација завршена прича од оног дана када се сукобио са Салетом... А и у годинама је...
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Bogun » 07 Jun 2021, 11:02

Ništa ne gubimo neigranjem Micova, po mom mišljenju.

Na toj poziciji iskusnog streč krilnog šutera, koji može da spusti loptu na parket i kreira za sebe i saigrače, a pritom ne može da igra odbranu kao u mlađim danima imamo Nemanju Bjelicu, koji je daleko kvalitetniji igrač. :biggrin:
Bogun

PreviousNext

Return to Reprezentacije