Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby bezvezarije » 05 May 2021, 10:52

A kako Vasa nestane kad su zadnje 2,3 minute, juče isto. Nije se ni Bogdanović nešto pokazao u tim situacijama.
bezvezarije

Postby Dylam Dop » 05 May 2021, 12:21

bezvezarije wrote:A kako Vasa nestane kad su zadnje 2,3 minute, juče isto. Nije se ni Bogdanović nešto pokazao u tim situacijama.

Bogi je imao jedno 5-6 upecatljivih, pobjednickih clutch-momenata dok je igrao za Fener, od toga najvecma u TBL, za nastupe u EL se bas i ne sjecam. U Kingsima 2x je zavrsavao*: jedna trojka i jedan flouter od tablu, protiv Lejkersa i Voriorsa. S druge strane u repki je prikazao sustu suprotnost za posljednje minute/suteve, promasio je gomilu kljucnih i pobjednickih (protiv Litvanije na EP 2015, protiv Amera na OI u grupi, protiv Slovenije u finalu posljednjeg EP nestao u finisu.. mozda sam jos neki nastup zaboravio). Ocito da su mu nastupi za selekciju predstavljali mnogo vecu presiju. Nadam se da je sazreo konacno sad u Atlanti i ratosiljao se tog pritiska, pa ce doci rastereceniji..

Ako bi opet dosli u tu situaciju na OI na nekom od meceva u nokaut-fazi, onda prvo lopta Jokicu u ruke, a potom njemu ili eventualno jos Teu ako se vrati u zavidnu formu. Svi drugi su vrlo upitni.
E da, sjecam se i da je Beli jedan i jedini put imao taj pobjednicki sut protiv Svaba, takodje na EP 2015 u grupi.

*EDIT: zajebah se ipak, imao ih je vise

Dylam Dop
Guest

Postby Bogun » 05 May 2021, 13:09

Nikola wrote:Mislim isto sto i Coba. Jokic jeste play cesto, ali koristiti ga iskljucivo na petici kad treba zavrsavati akcije. Ima tu dovoljno cetvorki koji mogu da pokriju i skok i dobiju pas od njega kad se izvuce dalje od kosa.
Bezveze je da facto MVP koji je petica igra cetvorku.
Ne bih se vracao i poslednji put to radim (jer boli i dalje mnogo), svega mi, na SP, ali to jeste Saletova najveca greska. Toliko visokih nam nisu bili potrebni, izmedju Bobija i Radulje jedan je morao otpasti

Lepo je Tegi gore napisao.

Npr prethodnih sezona Plamli, u napadu igra 5, a u odbrani čuva protivničku četvorku.

Naći će Kokoškov način kako sve to da funkcioniše, barem se nadam. Mislim da će ga forsirati u triu sa Kalinićem i Lučićem na krilnim pozicijama.

Nama bi najbolje legao jedan igrač karakteristika Jana Veselog od iz perioda 2010-2017 kao parnjak Jokiću na poziciji 4.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Slavisak » 05 May 2021, 16:16

Bogun wrote:Sve dok defanzivno ne izgledamo kao sito, možemo i sa 5 centara u petorci da igramo što se mene tiče. :biggrin:

Šalu na stranu, dok možemo sa ta dva centra da igramo pristojnu odbranu ne vidim problem da imamo dva centra u petorci:

Petrušev/Jokić, Petrušev/Milutinov, Jokić/Milutinov ili tako neka kombinacija.

Eksperiment sa Jokićem na 4 je propao prvo zbog Jokićeve sramotne fizičke spreme, koja je kumovala očajnoj formi na SP, a potom i tvrdoglavosti Saleta da ga forsira u paru sa igračima koji mu ne mogu pomoći defanzivno (Raduljica, Bjelica, Štime i Birča, čak i sa Bobijem ako se dobro sečam :laugh: :blue: ), kada god ga je upario sa Milutinovom izgledali smo mnogo bolje, a sa njim je najmanje minuta proveo na parketu, odokativno gledano.

Pa dobro su izgledali Jokic i Milutinov zajedno na terenu, kada im je to Djordjevic dopustao, pogotovo protiv Amerike . Petrusev je jos prirodnija opcija na cetvorci, zbog suta za tri poena, te tri kombinacije mogu da se vrte , Jokic-Petrusev,Petrusev-Milutinov,Jokic-Milutinov , dok Vukcevic ne debituje za reprezentaciju.
Slavisak

Postby Eddie Brock » 05 May 2021, 17:04

Ili neki smolbol sa Kalinom/Lucom na 4 s Jokarom na 5 i tri sutera spolja...
UPRAVA NAPOLJE!
Eddie Brock

Postby Djalminja » 05 May 2021, 17:07

tu je i Pokusevski

gledao sam podkast sa Dziletom i Radojevicem

Pokusevski je u redovnoj komunikaciji sa Kokoskovim i ako bude za njega mesta rado ce se odazvati
Ovaj tim još uvek ne može da se poredi sa onim iz Partizanovih slavnih dana. Ali, ako ih potcenite, platićete".
Djalminja

Postby Balon » 05 May 2021, 18:56

Dylam Dop wrote:
bezvezarije wrote:A kako Vasa nestane kad su zadnje 2,3 minute, juče isto. Nije se ni Bogdanović nešto pokazao u tim situacijama.

Bogi je imao jedno 5-6 upecatljivih, pobjednickih clutch-momenata dok je igrao za Fener, od toga najvecma u TBL, za nastupe u EL se bas i ne sjecam. U Kingsima 2x je zavrsavao*: jedna trojka i jedan flouter od tablu, protiv Lejkersa i Voriorsa. S druge strane u repki je prikazao sustu suprotnost za posljednje minute/suteve, promasio je gomilu kljucnih i pobjednickih (protiv Litvanije na EP 2015, protiv Amera na OI u grupi, protiv Slovenije u finalu posljednjeg EP nestao u finisu.. mozda sam jos neki nastup zaboravio). Ocito da su mu nastupi za selekciju predstavljali mnogo vecu presiju. Nadam se da je sazreo konacno sad u Atlanti i ratosiljao se tog pritiska, pa ce doci rastereceniji..

Ako bi opet dosli u tu situaciju na OI na nekom od meceva u nokaut-fazi, onda prvo lopta Jokicu u ruke, a potom njemu ili eventualno jos Teu ako se vrati u zavidnu formu. Svi drugi su vrlo upitni.
E da, sjecam se i da je Beli jedan i jedini put imao taj pobjednicki sut protiv Svaba, takodje na EP 2015 u grupi.

*EDIT: zajebah se ipak, imao ih je vise

Imao je u Feneru mnogo vise nego si ocigledno zaboravio ili nisi pratio, cak i u Partizanu, u reprezentaciji takodje, cak i u Atalanti ove sezone pogledaj samo sta je sve rijesio pogadjao zadnje sute donosio produzetke.... Protiv Litvanije je ono bilo neiskustvo, protiv amerike strah ali je to kompenzovao u Kini dje ih je natrpao samo tako, bio je realno MVP po svim parametrima ali nije proglasen zbog plasmana reprezentacije... Protiv slovenije je jednostavno crkao fizicki ali sada je na brutalnom nivou i igra kosarku zivota, rijesio je neke meceve u Atalanti bas zadnje napade ima Srbija tih igraca koji umiju da pogode kljucne suteve Jokic,Bogan,Lucic,Teo ne mozes pogrijesiti... Mada veliko je pitanje kojih 12 ce povesti Kokoskov oce li biti 7+5 ili 6+6
Balon

Postby Balon » 05 May 2021, 18:57

Eddie Brock wrote:Ili neki smolbol sa Kalinom/Lucom na 4 s Jokarom na 5 i tri sutera spolja...

Nece on zvati i Lucica i Kalinica...
Balon

Postby Bogun » 05 May 2021, 18:59

Naravno da će pozvati obojicu.

Veliki rizik bi preuzeo kada bi se jednog od njih dvojice odrekao bez nekog ozbiljnog razloga.
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Balon » 05 May 2021, 19:06

Bogun wrote:Naravno da će pozvati obojicu.

Pozvati oce ali u 12 vjerovatno nece obojica biti ja mislim da ce to ovako zavrsiti ako se neko ne povrijedi
Teo,Micic,Jovic,Bogdanovic,Guduric,Lucic,Pokusevski,Bjelica,Jokic,Marijanovi,Raduljica, MIlutinov (ako se oporavi) ako ne onda Petrusev.. Mozda grijesim ali vidjecemo
Balon

Postby Bogun » 05 May 2021, 19:07

Balon wrote:
Bogun wrote:Naravno da će pozvati obojicu.

Pozvati oce ali u 12 vjerovatno nece obojica biti ja mislim da ce to ovako zavrsiti ako se neko ne povrijedi
Teo,Micic,Jovic,Bogdanovic,
Guduric,Lucic,Pokusevski,Bjelica,Jokic,
Marijanovi,Raduljica, MIlutinov (ako se oporavi) ako ne onda Petrusev.. Mozda grijesim ali vidjecemo

Raduljica. :laugh:

Daj čoveče, mislio sam da si ozbiljan.

Šta ti je sa postom, tek kad ga citiram vidi se Ladu brat?
Bogun

Postby Djalminja » 05 May 2021, 19:15

mislim da ce pre da zove Nedovica nego Jovica

na kecu su Teo i Micic

Bobi i Radulja su po meni zavrsili, jer jokic, Milutinov i Petrusev su dovoljni

plus Bjelica, pored Kalinica i Pokusevskog je nepotreban

Teo, Micic, Bogdan, Nedovic, Guduric, Lucic, Kalinic, Pokusevski, Jokic, Milutinov, Petrusev

mozda pozove i Avramovica, jer je u svim kvalifikacionim prozorima bio tu, a mozda vec sada uvede mladjeg Jovica u 12

sve u svemu ako svi budu zdravi i on ce biti na slatkim mukama
Ovaj tim još uvek ne može da se poredi sa onim iz Partizanovih slavnih dana. Ali, ako ih potcenite, platićete".
Djalminja

Postby Balon » 05 May 2021, 19:24

Djalminja wrote:mislim da ce pre da zove Nedovica nego Jovica

na kecu su Teo i Micic

Bobi i Radulja su po meni zavrsili, jer jokic, Milutinov i Petrusev su dovoljni

plus Bjelica, pored Kalinica i Pokusevskog je nepotreban

Teo, Micic, Bogdan, Nedovic, Guduric, Lucic, Kalinic, Pokusevski, Jokic, Milutinov, Petrusev

mozda pozove i Avramovica, jer je u svim kvalifikacionim prozorima bio tu, a mozda vec sada uvede mladjeg Jovica u 12

sve u svemu ako svi budu zdravi i on ce biti na slatkim mukama

E to bi bila prava stvar da udje mali Jovic vec sad, bilo bi jedno veliko iskustvo za njega... Mislim da ce Bjelicu prije Kalinica prvo sto je Bjelica bio u Sakramentu 2 godine a tamo je on pomocnik jos je NBA igrac a Kokoskov se lozi na to zato mislim da su svi nasi iz NBA sigurni nece se on odreci bas tako lako Marijanovici, zivi bili pa vidjeli.... Kad vec pominjes Avramovica mozda bi prije zvao recimo Jaramza momak realno zasluzuje poziv i on se uvijek odazvao kada nije bio povrijedjen,.. Slatke muke za Kokoskova svakako....

@ Bogune
Raduljica vise kao maskota :D
Balon

Postby Slavisak » 05 May 2021, 20:15

Nema kod nas vizije i hrabrosti da se ubaci neki tinejdzer i da mu se odmah pruzi sansa , ne da sedi na klupi nego da odmah igra a Jovic ima taj mentalitet da se ne plasi nikoga. Samo je Duda imao smelosti da gura mlade igrace u svom mandatu, zahvaljujuci njemu, jednim delom, smo igrali u tri poslednja velika finala.
Slavisak

Postby grobar_Zvornik » 05 May 2021, 20:19

Без да се умањи величина и знање једног Дуде Ивковића, ако говоримо о посљедњем мандату, имао је олакшавајућу околност звану резултат... Након низа неуспјеха је преузео екипу и од нечега се што се каже морало почети. Данас сваки селектор има притисак звани злато... И онда је доста смањен простор за експерименте.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

PreviousNext

Return to Reprezentacije