Ako posmatramo reprezentaciju od kada je samo Srbija, tj od 2006. godine, pet igrača se izdvojilo doprinosom, ne rangiram ih, samo nabrajam: Teodosić, Krstić, Raduljica, S.Marković (ovo je zbog Tegija ovako napisano

) i Bogdanović. Igrači koji su skoro sva okupljanja igrali identično ili bolje nego na klupskom nivou (nešto kao Mitrogol u fudbalu), uvek si mogao da računaš na njih.
Svi ostali imaju bljesak na nekom prvenstvu pa onda zapadnu u neku krizu, ili su nekonstantni, ili ih se prekasno sete u reprezentaciji itd.
Meni je mnogo žao Vasine priče sa SP 2019, ali imaš i njegov neki intervju gde je, praktično, direktno rekao da nije problem bio smrtni slučaj majke, nego naš sistem, ili bolje reći nepostojanje istog na SP i da je to uzrok lošijih partija. Da je Bogdan došao u malo slabijoj formi mi ni 1/4 finale ne bi videli.
Sale, po mom mišljenju, a ono je laičko, ima pristup košarci koji prolazi kod fajterski nastrojenih ekipa gde su ključevi povereni jednom, eventualno dvojici igrača, a ostali su igrači manje ili veće uloge, koji odrađuju svoje defanzivne i ofanzivne zadatke, a o napadu ima ko da misli, čim smo pokušavali da uključimo više igrača u napad i da igramo lepršavije, a bez dovoljno igrača spremnih i voljnih da se pobiju u odbrani, dobijalo smo po nosu (bolno).
Tako je bilo 2014, 2016 i 2017 imao si lidere(lidera) i jasno definisane uloge ostalih igrača.
2015 i 2019 smo imali lidere, ali nismo znali šta i kako sa ostalim igračima, plus se 15 povredio i otišao rovit Bogdan, a 19 Lučić i Bjelica i u oba slučaja, to nas je srušilo skroz.
@Dilame
Ne sumnaj u Bogdana, igraće on, osim u slučaju neke ozbiljnije povrede, ja bih za druge više brinuo. Nikakav insajderski info, samo gledam odnos prema nacionalnom dresu. Uopšte nije dao povod da smatramo da bi pobegao od reprezentacije, pogotovo što znamo da hoće zlato sa Srbijom. To što smo mi navikli da nam se igrači penzionišu sa 27/28 godina je druga stvar.