Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby Foteljas » 30 Nov 2020, 20:19

Da Finci nisu usli katastrofalno u mec, ko zna sta bi bilo...
Ovako, jos jedan mec za zaborav, mada se iz ovih prozora moglo nazreti na koga tesko da se vise moze racunati cak i protiv indijanaca.
Mora se u zadnje dve utakmice obezbediti jaci sastav.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Bogun » 30 Nov 2020, 20:21

Iz ovih kvalifikacija je jedino bitno proći na EP.

Igra me ne zanima, ionako niko od ovih igrača neće biti u 12 (osim možda Dangubića u ulozi defanzivnog specijalca na spoljnim pozicijama).
Last edited by Bogun on 30 Nov 2020, 20:22, edited 1 time in total.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Lakerit » 30 Nov 2020, 20:22

Као што рекох скоро ивесно идемо али то не мења да се лоше ради по клубовима са домаћим играчима. Нема више прављења квалитетних играча већ се све своди на куповину црне грађе преко баре па шта буде.
Lakerit

Postby Ćoba » 30 Nov 2020, 20:23

Bogun wrote:Iz ovih kvalifikacija je jedino bitno proći na EP.

Igra me ne zanima, ionako niko od ovih igrača neće biti u 12 (osim možda Dangubića u ulozi defanzivnog specijalca na 3/2).

Baš to, šta da gledam igru kad je pitanje da li će 1 ili 0 igrača iz ove ekipe igrati EP.
Ćoba

Postby Bojdo » 30 Nov 2020, 20:25

Људи играмо буквално на многим позицијама са петим репрезнтативним опцијама. Осим Амера, нико нема толико играча у Евролиги, НБА, Еврокупу као ми, сходно томе смо и оштећени оволико.

Зато је потребно у домаћим клубовима што раније у сениорску кошарку уводити клинце.
Last edited by Bojdo on 30 Nov 2020, 20:27, edited 1 time in total.
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby Hajzenberg » 30 Nov 2020, 20:26

Ono što je još bitnije od ovih kvalifikacija za EP koje smo gotovo uspešno rešili je to što sledeće jeseni kreću kvale za SP i mi ne smemo dozvoliti gluposti iz prošlih kvala za SP ili ovih za EP pa da strepimo do kraja a zna se dobro da recimo iz druge faze kvalifikacija za SP od 6 timova 3 idu na SP a mi sa ovakvim timom ili sličnim to ne možemo sebi dopustiti. Jeste da je ta druga faza budućih kvalifikacija za SP na programu tek 2022-23 g. (pre i posle EP) ali dovešćemo sebe u siutaciju iz koje se ne možemo izvući kao ova dva puta do sada. Možda je rano o tome razmišljati ali vreme brzo prolazi a mi kako koje kvalifikacije sve se više mučimo.

O Kokoškovu kao treneru i selektoru tek kada bude imao najjači ili gotovo najjači tim na raspolaganju, znači na olimpijskim kvalifikacijama i na samim OI ako odemo. Avramoviću dati šansu u tim kvalifikacijama makar i ne igrao nego sedeo na klupi, zaslužio je to a pitanje kakav sastav ćemo obezbediti krajem juna na turniru u Beogradu pa se shodno tome može i za njega naći neko mesto.
Hajzenberg

Postby Olimp » 30 Nov 2020, 20:27

Po meni najveća razlika od prvog meča je Simonović.
Nek savez malo popriča s pudlicom da nam ga prepusti za oba meča ionako im jako malo igra.
A za drugi meč sa Švajcarskom da na stand by budu Micić, Lučić ili Kalinić i Milutinov. To nam je dovoljno za sigurnu i laku pobjedu nad Švajcarcima. Po mogućstvu i da Petrušev svakako bude na spisku a Apić rezerva.
Volio bih vidjeti i Novicu.

Generalno za budućnost, govorim sad tu već i za kvalifikacije za SP koje su još teže treba računati na što više veterana. Ove kvalifikacije su za iskusne i namazane igrače. Kao rođeno za Simona, Novicu i slične plus dva-tei skorera ala Anđušić i Avramović a ostali svi samo da cepaju obranu :)
Olimp

Postby Bogun » 30 Nov 2020, 20:27

Inače ova skupina igrača koja je odigrala ova dva meča je verovatno najslabiji naš A tim od kada pratim reprezentaciju. Toliko jednodimenzionalnih igrača i drvne građe... tužno.

Jeste da su falili povređeni Jaramaz i Petrušev (šta god se sa njim dešavalo i šta li je Miško izmišljao) i da bi učinili ekipu jaču barem za 50%, ali ne menja činjenicu da pojedinci sa spiska nisu ni za basket iza zgrade. :biggrin:
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Foteljas » 30 Nov 2020, 20:32

Zagorac i Peno definitivno dva najveca kiksa u ovom prozoru.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Hajzenberg » 30 Nov 2020, 20:35

Peno je dno dan, ništa ne zna. Tačno jedan od najslabijih rostera u svim FIBA prozorima do sada, a imali smo 6 prozora u kvalama za SP i ova 2 za EP.
Hajzenberg

Postby СрбинПодгорица » 30 Nov 2020, 20:39

Нико у Европи нема толико базу и то ствара проблем свима, али нама још увијек не смију да нам висе првенства. И овај тим је бољи од Швајцарске и сличних екипа али ова екипа није играла никада заједно, требао је неко попут Теодосића да то повеже и не би било бриге.
ОПЕТ ГОРИ НЕМАЊИЋА ПЛАМЕН, СТАСАЈУ МОМЦИ ТВРДИ К`О КАМЕН!!!

... АКО ТРЕБА ЧЕКАЋЕМО И ХИЉАДУ ВИДОВДАНА!!!

ИГРАЈМО ТАЈ ТАНГО СМРТИ, КАО НЕКАДА ПРЕ...
СрбинПодгорица

Postby veljkos161 » 30 Nov 2020, 23:43

Pa naravno da nema bazu kad su to svakako igraci koji igraju u ekipama koje su goli kurac :beyond:
Neces imati igrace koji su kvalitet za Evroligu u Fiba ligi sampiona.
Znate,nisu oni slucajno tu gde jesu :biggrin:
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Olimp » 30 Nov 2020, 23:47

Nego šta je s Raduljicom nije pozvan, ne želi ili nešto treće (povreda)?
Olimp

Postby Bogun » 01 Dec 2020, 00:01

Kineska liga je u toku.

I oni su po nekim balonima kako sam ukapirao. Možda grešim.
Bogun

Postby Olimp » 01 Dec 2020, 00:10

Ćoba wrote:
Bogun wrote:Iz ovih kvalifikacija je jedino bitno proći na EP.

Igra me ne zanima, ionako niko od ovih igrača neće biti u 12 (osim možda Dangubića u ulozi defanzivnog specijalca na 3/2).

Baš to, šta da gledam igru kad je pitanje da li će 1 ili 0 igrača iz ove ekipe igrati EP.

Mislim da Avramović nije daleko od prvih 12.
Svakako uz Bogdana ide još jedan bek, prvi izbor bi bio vjerovatno Nedović ali znamo koliko je staklen, i ako on otpadne vjerujem da bi Avramović zaslužio poziv prije Gudurića. Ako otpadne i neki plej, pogotovo Jović kao defanzivni specijalac onda rastu šanse i Dangubiću jer mi nakon povrede Milosavljevića takvih i nemamo.
Olimp

PreviousNext

Return to Reprezentacije