Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby Golden Warrior » 14 Sep 2019, 22:38

Bogun wrote:
Starks wrote:Kako je Kokoškov vodio samo OKK, Gruziju, Sloveniju i Feniks, ne znam koji od tih kolektiva je imao veći broj zvijezda. U Sansima je imao na raspolaganju veoma talentovan tim (top pik Ejton, 10. pik Bridžis, haubica Buker, Ubre, Džekson, Okobo, Voren) bez imperativa rezultata i ništa nije napravio.

A šta je po tvom mišljenju bio krajnju domet prošlosezonskih Sansa?

Nisam Starks ali za pocetak je mogao da ne dobije otkaz u ekipi bez ikakvih takmicarskih ambicija.

Ovo sto se desilo Saletu na prventsvu je mala beba koliko je njemu pukla svlacionica, napadacki setovi skandalozni, u principu dosta stvari nije stimalo doduse njegova krivica nije tu prevelika ali opet...

Kod bradatog mamlaza iz Prijepolja ce se tek usreciti. On je oterao trenera koji je prosle godine napravio mini cudo u onom govnetu od fransize...
Golden Warrior

Postby balkanski spijun » 14 Sep 2019, 22:49

Kari je dobio otkaz kad je vodio Dinamo iz Moskve
Duda u Efesu.

Oni su losi treneri?

Mi to malo olako posmatramo.
balkanski spijun

Postby Ćoba » 14 Sep 2019, 23:09

Ne postoji "bezgresan" trener, i ovi najveci poput Popa i Zoca su imali kikseve i mi ako gledamo na taj nacin ni jedan nije dovoljno dobar da bude selektor.

Jedan Duda koji je Greg Popovic evropske kosarke je posipan govnima od mnogih "strucnjaka".

Svakom selektoru je mnogo lakse kad ima igrace poput brace Gasol, Parkera, Dirka, Tea, Bogdana koji zele svako ljeto da igraju i pomognu a mnogo teze kad dodju ove NBA zvijezdice preko qrca...
Ćoba

Postby Bogun » 14 Sep 2019, 23:10

Sansi su ekipa bez takmičarskih ambicija praktično od one sezone kada ih je zamalo usrao PO 13/14, pa su razbucali to, i onda im je najveći uspeh 10 mesto 14/15, od tada poslednje ili pretposlednje.

Uostalom, nije on jedini trener koji je popio otkaz u tom "tranzicionom periodu" već više njih.

Ja bih pre rekao da oni kao franšiza ne znaju gde biju, nego što su tu treneri krivi. :beyond:

Ne znam, mislim da je vrlo teško voditi tankerske ekipe. Pre svega zato što je to nezahvalno do besvesti prema treneru, posao ti se svodi na to da gubiš utakmice... treba to ishendlovati.

On svakako ima mnogo bolji CV nego Sale kada je dolazio posle neuspesnih epizoda u Milanu i Benetonu mislim.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Golden Warrior » 14 Sep 2019, 23:13

Ne nego hocu da objasnim da ni Kokoskov nije neki reper za uspostavljenje hijerarhije i dobrih medjuljudskih odnosa, cisto sumnjam da mu se ne bi dogodilo nesto slicno u datim okolnostima kao Saletu...
Golden Warrior

Postby Starks » 14 Sep 2019, 23:24

balkanski spijun wrote:
Starks wrote:Pešić, Obradović, Kokoškov, Skariolo, Janakis, Sireika, Blat, Kole. Tanjević se nedavno penzionisao, ali da ga Milo vabne vratio bi se.

Ovde si nabrojao trenere I kao kad bi ja sad tebe pitao:jel imao Zeljko harizmu 2004 kad smo bili 11 na OI u Atini ili posle EP 2005.
Gde nadje Janakisa?Strasan trener.

Ulicarso obracanje zdravorazumske provere,mozes sa ukucanima.

Covek osvojio sve sto je mogao da osvoji.

Ko je tebe uopšte pomenuo? Drugo, neko ko ironično napiše da je Janakis strašan trener diskredituje sebe kao ozbiljnog sagovornika kad je u pitanju košarka. Obradoviću će drugi selektorski mandat ostati mrlja u karijeri, što ne briše ranije uspjehe i zasluge. Kokoškov ama baš ničim nije zadužio srpsku košarku, sem što ga tabloidi hvale kao "prvog Srbina trenera u NBA".

Bold: Šta je to Kokoškov osvojio osim EP? Pošto je teoretski kao selektor i trener - svaki učesnik ima neku šansu da bude šampion - mogao da osvoji jugoslovensku ligu i kup (OKK), Evrobasket (Gruzija), NBA titulu (Sansi).

Da pitaš srpske košarkaše za koga bi radije igrali, Đorđevića ili Kokoškova, jedino za Kalinića i Nedovića znamo da bi odabrali ovog drugog. Ako čovjek koji je mnogima bio heroj djetinjstva i košarkaški uzor nije spriječio podjele u svlačionici, ne mogu da zamislim da bi to mogao Kokoškov.
There's a lot of ways to play any game. I play mine on the house percentages.
Starks

Postby Bogun » 14 Sep 2019, 23:44

Mi ne znamo jednu stvar, a to je da li su loši međuljudski odnosi bili kod nas problem ili je ovo samo bila loša podela uloga selektora.

Ja optiram za ovo drugo. Meni deluje da se Sale pogubio u rotacijama, kao da je hteo da izgura turnir sa svih 12 igrača. Što je suludo.

Moguče je da su se igrači posvađali u nekom trenutku, ali u ne bih rekao da ima razmere EP05, jer bi završili kao 8. a ne kao 5. Nemam pojma nisam insajder, ali u svakom kolektivu se dešavaju svađe...

Ako se lepo podele uloge igračima, lakše se pređe i preko neke lične sujete ako ona postoji. :beyond:

Ja mislim da je Sale lepo podelio uloge ovim momcima, sve da se gađaju govnima bukvalno dok ne rade kamere mi bi uzeli medalju.

Evi gledam sada snimak sa Česima, par Nikola&Nikola deluje brutalno. :crybaby:
Ubeđen sam da bi u jednom trenutku i Argentince ovako išamaralii da su bili u tandemu.
Zapravo onako da iskoristim dar hindsight-a, Milutinov je trebao da bude prvi centar, a Jokić i Beli da budu četvorke, pošto je očito Sale tu video Nikolu. Ovako bi sve maksimalno iskoristio.
Dobar je ovaj hindsight. :D
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Statista » 14 Sep 2019, 23:47

AirBall wrote:Obradovic za koji mesec puni 60 godina, nije ni on vise srednje starosne kategorije...

Air bre, piiiip mu materina, ti si mlad dečko šta se razbacuješ tim godinama :lollol: videćeš kad dođeš u moje i Sašine

Saša je 69 godište i puni pedeset.

Za nas koji smo samo koju godinicu mlađi razlika između 50 i 60 je ipak značajna :lollol:

edit: Ti bre misliš na ŽOC-a :truce:

eto vidiš, godine....
OSVOJILI SMO SVEEEEEEEEEE
Statista

Postby jupol » 14 Sep 2019, 23:51

Saletu hvala za sve i puno srece dalje. Kao sto vec rekoh, moj najdrazi sportista. Nadam se da ce ponovo naci mesto u srpskoj kosarci, u nekom boljem vremenu. Zameram mu sto je ocigledno pred ovo prvenstvo zarad nekih kompromisa odstupio od svojih principa, misleci da mu je tim dovoljno jak i stabilan da se to ne primeti. Na kraju je preuzeo odgovornost i poneo se iskreno i posteno i nadam se da je to opredeljenje i drugih ljudi u savezu, da rade i resavaju probleme kao ljudi, u skladu sa imidzom nase kosarke koji je gradjen decenijama. Da ne dozvole da ih uvuku u ovu septicku jamu u kojoj se davi veci deo drustva, jer kad je jednom budemo praznili bilo bi lepo da ostane i nesto sto nije usrano.
Kad se Rajs na forum vrati
jupol

Postby Golden Warrior » 14 Sep 2019, 23:57

Bogun wrote:Mi ne znamo jednu stvar, a to je da li su loši međuljudski odnosi bili kod nas problem ili je ovo samo bila loša podela uloga selektora.

Ja optiram za ovo drugo. Meni deluje da se Sale pogubio u rotacijama, kao da je hteo da izgura turnir sa svih 12 igrača. Što je suludo.

Moguče je da su se igrači posvađali u nekom trenutku, ali u ne bih rekao da ima razmere EP05, jer bi završili kao 8. a ne kao 5. Nemam pojma nisam insajder, ali u svakom kolektivu se dešavaju svađe...

Ako se lepo podele uloge igračima, lakše se pređe i preko neke lične sujete ako ona postoji. :beyond:

Ja mislim da je Sale lepo podelio uloge ovim momcima, sve da se gađaju govnima bukvalno dok ne rade kamere mi bi uzeli medalju.

Evi gledam sada snimak sa Česima, par Nikola&Nikola deluje brutalno. :crybaby:
Ubeđen sam da bi u jednom trenutku i Argentince ovako išamaralii da su bili u tandemu.
Zapravo onako da iskoristim dar hindsight-a, Milutinov je trebao da bude prvi centar, a Jokić i Beli da budu četvorke, pošto je očito Sale tu video Nikolu. Ovako bi sve maksimalno iskoristio.
Dobar je ovaj hindsight. :D

Ono sto sam ja video na ovom prvenstvu da nam je sastav prepunih veliki igraca malih utakmica, pogotovu te 2 jajare koje vrte p'n'r.

Cast izuzetku Bogdanu.

Ovo drugo poluvreme protiv Ceha me samo dodatno uverilo u to, kako sutiraju sa samopuzdanjem kad utakmica nema nikakav znacaj to odavno nisam video...
Golden Warrior

Postby Bogun » 14 Sep 2019, 23:59

Ko su dve jajare?
Bogun

Postby Golden Warrior » 15 Sep 2019, 00:00

Nikola & Nikola
Golden Warrior

Postby Bogun » 15 Sep 2019, 00:08

Zbunio si me sa jajare koje vrte pik, mislio sam da misliš na nekog spolja, ove što pozivaju pik, no dobro.

Čekaj šta su pa imali da promaše protiv Čeha? Sve su šuteve ispod koša imali praktično. To skoro da nismo imali u ovim 'odlučujućim utakmicama'.

Mene je više nervirao najblaže rečeno mestimičan šut naša dva najbolja šutera posle Bogdana... katastrofa.
Bogun

Postby Statista » 15 Sep 2019, 00:15

Golden Warrior wrote:Ono sto sam ja video na ovom prvenstvu da nam je sastav prepunih veliki igraca malih utakmica, pogotovu te 2 jajare koje vrte p'n'r.

Cast izuzetku Bogdanu.

Ovo drugo poluvreme protiv Ceha me samo dodatno uverilo u to, kako sutiraju sa samopuzdanjem kad utakmica nema nikakav znacaj to odavno nisam video...

Loše si gledao, pa nisi video ili jednostavno ne znaš da gledaš, odaberi sam.

Da si malo bolje gledao video bi da su N&N tek u situaciji kada je pretilo da nas i Česi naguze (a već su nas načeli i osetili krv) po prvi put PUŠTENI da odigraju zajedno jedan malo duži period i da nije baš sve glatko išlo od starta ali da su posle pola četvrtine već počeli da se kapiraju i pomažu jedna drugome i napred i pozadi. Da si gledao video bi koliko potencijala ima ta osovina i koliko tu još ima rezerve za vrlo interesantne kombinacije. Video bi da je i ostatk ekpie zaigrao bolje kada smo dobili određenu sigurnost pod košem.

To što su za tebe jajare za neko koji umeju da gledaju to je sa Bogdanom osovina budućnosti reprezentacije.
Zašto to nisu bili već na ovom SP teško da može biti njihova krivica jer smo videli 101 samoubilačku kombinaciju na terenu ali nikako da se iskristališe prva petorka. Mi smo faktički dobili prvu petorku sa poslednjim sudijskim zviždukom, što će reči da smo zakasnili "samo" dve nedelje sa tim
Last edited by Statista on 15 Sep 2019, 00:16, edited 1 time in total.
OSVOJILI SMO SVEEEEEEEEEE
Statista

Postby Golden Warrior » 15 Sep 2019, 00:15

Na suteve spolja najvise mislim da Jovica, on kao da nije mogao da izbaci loptu protiv Spanije i Argentine. Imao sam osecaj da preskocio jedno 20 otvorenih suteva, ali zato protiv USA poteze iz driblinga sa 8 metara na pocetku napada...
Golden Warrior

PreviousNext

Return to Reprezentacije