Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby stihl » 14 Sep 2019, 19:07

Slavisak wrote:Ovog Jokica bez uloge u reprezentaciji verovatno, onog iz NBA lige tesko. Nego kada ce cistka u KSS-u, to je mnogo veci problem a niko ne podnosi ostavku :roll:

Поред Савића се ниједан центар није наиграо, а најбољег тада Сабониса је доводио до лудила.
stihl

Postby balkanski spijun » 14 Sep 2019, 19:10

bhc_comp wrote:
Radonjaa wrote:Saša Obradović po meni nema harizmu za nacionalni tim, iako je legenda i dobar trener.

Pa nije baš level Sale (a ko jeste?), ali po čemu se Kokoškov uklapa u tu priču, a S. Obradović ne? Kažem opet, ako izuzmemo košarkaško znanje, pošto mislim da je Kokoškov svakako veći znalac od Obradovića, a lično ne mislim da je to presudno kad je reprezentacija u pitanju.

Prvi preduslov ispunjava.
Zna da vodi tim da zvezdama,a samim tim I'ma I harizmu.

Sa 2 I 1/2 igraca odrzao lekciji svima.
Last edited by balkanski spijun on 14 Sep 2019, 19:14, edited 1 time in total.
balkanski spijun

Postby Tegi » 14 Sep 2019, 19:14

stihl wrote:А поредити га са Марковићем је :krsti:

Паспаља изгледа нико овде ни не сматра неким играчем, а то је тек за :lollol:

Niko ga ne poredi sa Markovićem po pitanju kvaliteta, već po ulozi i igračkim karakteristikama.

A Paspalja niko ne spominje zato što se računa samo od 1995. On se u Atlanti oprostio, a i na ta dva takmičenja pod zastavom SRJ je bio više da pomogne figurom i čvrstinom, imao je veoma malo prostora u napadu, a i šut mu je u tim završnim godinama bio u velikoj krizi.

Mislim da bi bilo kolegijalno pažljivije čitati postove na koje se replicira.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby stihl » 14 Sep 2019, 19:20

Tegi wrote:Niko ga ne poredi sa Markovićem po pitanju kvaliteta, već po ulozi i igračkim karakteristikama.
Mislim da bi bilo kolegijalno pažljivije čitati postove na koje se replicira.

Ево ово ћу баш пажљиво.
Марковић, само одбрана и ништа више.
Он се може поредити само са Лазићем који је чак и прецизнији од њега.
С.Обрадовић је мијењао ритам утакмице, кад би Ђорђевић забаговао он је знао да покрене.
Обрадовић је био тројкаш, кошгетер, а Марковић камењар каменоломског типа.
stihl

Postby balkanski spijun » 14 Sep 2019, 19:24

E,da nije bilo Paspalja,ne bi ni videli Atinu 95.
Kako je tek odigrao finale OI 96.

Palja je razvalio Amere u prvom poluvremenu.Sam je igrao.

Veliki igrac I veliki covek
balkanski spijun

Postby Starks » 14 Sep 2019, 19:26

balkanski spijun wrote:
bhc_comp wrote:Pa nije baš level Sale (a ko jeste?), ali po čemu se Kokoškov uklapa u tu priču, a S. Obradović ne? Kažem opet, ako izuzmemo košarkaško znanje, pošto mislim da je Kokoškov svakako veći znalac od Obradovića, a lično ne mislim da je to presudno kad je reprezentacija u pitanju.

Prvi preduslov ispunjava.
Zna da vodi tim da zvezdama,a samim tim I'ma I harizmu.

Sa 2 I 1/2 igraca odrzao lekciji svima.

Čekaj, kako "zna da vodi tim da zvezdama" ako je "sa 2 I 1/2 igraca odrzao lekciji svima"? Oboje ne može biti tačno, sem ako ne računaš među zvijezde reprezentativce straobalne Gruzije ili OKK Beograd iz devedesetih.

Ruki Mikel Bridžis ne jebe dva posto harizmatičnog, ovo je kao situacija Sari - Arizabalaga.
There's a lot of ways to play any game. I play mine on the house percentages.
Starks

Postby stihl » 14 Sep 2019, 19:27

balkanski spijun wrote:E,da nije bilo Paspalja,ne bi ni videli Atinu 95.
Kako je tek odigrao finale OI 96.

Palja je razvalio Amere u prvom poluvremenu.Sam je igrao.

Veliki igrac I veliki covek

Ма какав Паља, Калина "закон" :biggrin:
stihl

Postby balkanski spijun » 14 Sep 2019, 19:31

Starks

Sta su Dragic I Doncic, polutan Vidmar.
balkanski spijun

Postby Tegi » 14 Sep 2019, 19:33

Marković i Lazić se ne mogu ni po čemu porediti, ni kvalitetom, ni ulogom, ni karakteristikama, ni pozicijom,

Obradović u reprezentaciji nikada nije bio košgeter, iako je imao veoma pouzdan šut, u klubu je bio druga priča, iako ga tu nikada nisam ispratio. 1998. kad god bi skupljali na Rebrači, on i Topić bi to redovno iskažnjavali, ubacivali su otvorene šuteve kao slobodna bacanja. Marković je tu bio težak kamenjar i u tom je osnovna i presudna razlika u njihovom kvalitetu.

Mnogo je zahvalan igrač bio Stefan, pogotovo u svojim poslednjim reprezentativnim godinama. Ono u čemu je ležača veličina igrača poput Savića, Obradovića i Tomaševića je u tome što su oni bili vodeći igraču u odličnim klubovima, a u reprezentaciji odlično preuzimali uloge pomoćnih i prljavih igrača. Videti na ovom prvenstvu učinak Gudurića i shvatićemo koliko je to teško izvesti. Marković to nije nikada ni blizu imao, on ni u Hemofarmu nije bio neko ko uzima po 10-15 šuteva.

Balkanski, nisi u pravu za Paspalja. Sa tog turnira u Sofiji su išle dve prvoplasirane ekipe. Mi bismo zbog ubedljive pobede na Turskom i u slučaju poraza od Bugarske završili kao prvoplasirani, a i drugo mesto bi nam odgovaralo. Ta utakmica sa Bugarskom je više blagi mit koji treba da pokaže koliko smo se brzo digli do evropskog vrha.
Last edited by Tegi on 14 Sep 2019, 19:36, edited 1 time in total.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Radonjaa » 14 Sep 2019, 19:36

bhc_comp wrote:
Radonjaa wrote:Saša Obradović po meni nema harizmu za nacionalni tim, iako je legenda i dobar trener.

Pa nije baš level Sale (a ko jeste?), ali po čemu se Kokoškov uklapa u tu priču, a S. Obradović ne? Kažem opet, ako izuzmemo košarkaško znanje, pošto mislim da je Kokoškov svakako veći znalac od Obradovića, a lično ne mislim da je to presudno kad je reprezentacija u pitanju.

A ko je pominjao Kokoškova :biggrin:
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Warlord » 14 Sep 2019, 19:44

Još jedna bitna stvar je i što je Kokoškov trener Bogdanu i Nemanji. Radiće sa njima celu sezonu, upoznati ih, stvoriti hemiju, uigravati...
To bi mogao biti dosta važan faktor i u njegovom izboru za selektora, a i za igru reprezentacije ukoliko bude izabran.
Warlord

Postby Slavisak » 14 Sep 2019, 19:46

Ko god da dodje, najvaznije je da ostvari dobar odnos sa Jokicem i da ga upotrebi na pravi nacin.
Slavisak

Postby Starks » 14 Sep 2019, 19:46

balkanski spijun wrote:Starks

Sta su Dragic I Doncic, polutan Vidmar.

Košarkaši :biggrin:

Reagovao sam jer si prvo napisao da zna da vodi ekipe sa zvijezdama (dakle ekipe koje imaju više kvalitetnih opcija), odmah zatim da je sa dva i po čovjeka osvojio EP. Ili je ekipa puna velikih igrača ili nije, ne može biti oboje.

Kako je Kokoškov vodio samo OKK, Gruziju, Sloveniju i Feniks, ne znam koji od tih kolektiva je imao veći broj zvijezda. U Sansima je imao na raspolaganju veoma talentovan tim (top pik Ejton, 10. pik Bridžis, haubica Buker, Ubre, Džekson, Okobo, Voren) bez imperativa rezultata i ništa nije napravio.
There's a lot of ways to play any game. I play mine on the house percentages.
Starks

Postby stihl » 14 Sep 2019, 19:46

Tegi wrote:Obradović u reprezentaciji nikada nije bio košgeter, iako je imao veoma pouzdan šut, u klubu je bio druga priča, iako ga tu nikada nisam ispratio. 1998. kad god bi skupljali na Rebrači, on i Topić bi to redovno iskažnjavali, ubacivali su otvorene šuteve kao slobodna bacanja. Marković je tu bio težak kamenjar i u tom je osnovna i presudna razlika u njihovom kvalitetu.

Па тада је у свијету мало било играча који су могли бити кошгетери поред бекова какви су Ђорђевић и Даниловић плус Бодирога.
Поенту приче си сам погодио, Обрадовић кад год је остао сам из било које позиције то је био кош.
Сада гледам Јовића, Васу, Гудурића и :krsti:
stihl

Postby Bogun » 14 Sep 2019, 20:38

Starks wrote:Kako je Kokoškov vodio samo OKK, Gruziju, Sloveniju i Feniks, ne znam koji od tih kolektiva je imao veći broj zvijezda. U Sansima je imao na raspolaganju veoma talentovan tim (top pik Ejton, 10. pik Bridžis, haubica Buker, Ubre, Džekson, Okobo, Voren) bez imperativa rezultata i ništa nije napravio.

A šta je po tvom mišljenju bio krajnju domet prošlosezonskih Sansa?
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

PreviousNext

Return to Reprezentacije