Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby Andreja » 20 Aug 2019, 17:38

Admiral wrote:Je l lakomislenost bila i teranje Micova?

Nekakva pravila postoje... Neko ih nije zadovoljio kao ni Micov 2014.
Sada ih neko drugi nije zadovoljio i to je to.

Naravno da nije i taj sam potez bio tada pozdravio. Lakomislenost je očekivati da ti se niko ne povredi i s tim u vezi nemati adekvatne zamene na poslednjem širem spisku a nije da ih nismo imali na raspolaganju samo ih se prelako odrekao.
She's sixty-eight, but she says she's twenty-four
Andreja

Postby Admiral » 20 Aug 2019, 17:47

Ako je neko imao priliku u reprezentaciji a da je osim nekih momenata pucao uglavnom ćorke onda je to Nedović.

Ako je neko kritikovan za igre u ekipi i reprezentaciji od Saleta onda je to Nedović.
Da mora da menja način igre...opet Nedović.

Mislite li da oni ne razgovaraju, da se ne sastaju kako se bliži okupljanje... Naravno.

U reprezentaciji i do sada je bio jer daje up tempo i jer pokriva dva i jedan.... Sada je to Vasa i nije nam više neophodan.

Da, sada bi nam značio više zbog broja nego zbog kvaliteta koji bi doneo, ali i razloga zašto je visak svakako ima.
Uzmi Sale svetsku titulu!
Admiral

Postby Radonjaa » 20 Aug 2019, 17:52

Nije problem u Kaliniću, niti posebno žalim što je otpisan. Sa druge strane, nije mi jasno zašto je Nedović otpao na startu. Čulo se mnogo objašnjenja, od toga da nije dovoljno kvalitetan, preko toga da se ne uklapa u selekciju, do toga da nije u najboljim odnosima sa selektorom. Samo jedno od ta tri može da bude dobar razlog da bude otpisan na startu priprema, ali onda vjerovatno ne bi bio ni na najširem spisku.

Kad se to već desilo, onda se poziva zamjena za tog Nedovića (i za Kalinića, mada tu svakako ne postoji bolja opcija nego što je Simon). Ako se vjerovalo u Avramovića sve vrijeme, zaključilo da je bolji od Vanje/Dobrića, nebitno koga, onda valjda treba da ga vodiš na šampionat ako dva beka otpadnu.

Ne treba previše komentarisati selekciju dok ne bude konačnog spiska, ali bi najavljena varijanta bila suviše rizična.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Andreja » 20 Aug 2019, 17:59

@Admiral
Nisi pročitao moj prethodni post jer Nedovića nisam ni spomenuo u kontekstu zamene. Spomenuo sam Lazića, Vanju i Dangubića koje je mogao da ostavi na širem spisku do kraja i da budu adekvatnije zamene i sparing partneri nego što su Todorović i Avramović. I sugurno im ne bi bilo mrsko da odrade kompletne pripreme sa znanjem unapred da neće ići na SP, što npr. ne verujem da bi bio sl. sa Nedovićem.
I ovo nije kritika, samo konstatacija da se i on zajebao jer nije dovoljno kao mantru ponavljati rečenicu ''samo da nas povrede zaobiđu'' da bi nas stvarno i zaobišle.
Andreja

Postby Slavisak » 20 Aug 2019, 18:01

Admiral wrote:Micov je oteran zbog ponašanja kao što ni Kalinić nije sada pozvan u selekciju.

Nije pozvan jer se ponaša tako kako se ponaša, a pre toga los je za svlačionicu jer je u losim odnosima sa delom saigrača.

Dakle, tim i dres iznad svih, prema tome ima veze.
Nemoj da pravimo fudbalsku reprezentaciju....

2014 je takodje iznudjena situacija, jer je Krstić kao najbolji igrač tima bio povredjen... Ali ga je vodio za drugu fazu, isti kao što će sa Teom da uradi ako Bože zdravlja bude bilo prilike.

Aman covece sa kojim igracima je u losim odnosima, gde vadis sve te informacije , samo prenosite forumaska tracanja kao sto je onaj forumas prenosio da je Smailagic odabrao bosansku reprezentaciju , nidje veze. Kalinic nije napravio nikakav eksces dok je bio clan reprezentacije , on je drkao i dao svoj misljenje o Kosovu za vreme klubske sezone, to nema veze sa reprezentacijom. Ja cak mislim da je u odlicnim odnosima sa svim zvucnijim imenima u reprezentaciji, Bogdanom,Bjelicom,Jokicem itd.
Slavisak

Postby Bogun » 20 Aug 2019, 18:02

Sa povredama nema pravila.
Osim nekih staklenijih igrača.

Uostalom ne vidim toliki problem u četiri beka, pa imamo i dve trojke na spisku i oni će imati minutažu na turniru.

Sa koliko je bekova u rotaciji igrao Kari u Indijanapolisu?Bodiroga, Vujanić, Rakočević i Jarić, znači četiri.
Imali smo i 2 krila Stojaković i Gurović, obzirom da je početkom turnira oteran Radmanović. A nešto se ne sećam da je Rakočević imao prevelilu minutažu, praktično smo igrali sa 3 beka i 2 krila.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Radonjaa » 20 Aug 2019, 18:08

Teško mogu dva staklenija igrača od Jovića i Lučića, a zamisli šta bismo radili da se oni povrijede. Ostala bi nam 4 igrača za 3 pozicije, a jedan od tih bi bio Simon. Jedan bek bi mogao mnogo da promijeni u toj perspektivi.

Radonjaa

Postby Admiral » 20 Aug 2019, 18:13

Slavisak wrote:Aman covece sa kojim igracima je u losim odnosima, gde vadis sve te informacije , samo prenosite forumaska tracanja kao sto je onaj forumas prenosio da je Smailagic odabrao bosansku reprezentaciju , nidje veze. Kalinic nije napravio nikakav eksces dok je bio clan reprezentacije , on je drkao i dao svoj misljenje o Kosovu za vreme klubske sezone, to nema veze sa reprezentacijom. Ja cak mislim da je u odlicnim odnosima sa svim zvucnijim imenima u reprezentaciji, Bogdanom,Bjelicom,Jokicem itd.

I ja sad treba da nastavljam diskusiju sa tobom a pišeš kako nema veze to što reprezentativac jedne zemlje iznosi pogan stav o svojoj zemlji javno?

Usput, da su tračevi, bio bi na spisku.
Uzmi Sale svetsku titulu!
Admiral

Postby Bogun » 20 Aug 2019, 18:15

Jesu oni stakleni, ali ako tako gledamo onda i ne treba da ih vodimo na prvenstvo. :beyond:

Jasno je meni šta hoćeš da kažeš, ali nemaš garanciju da će se oni povrediti, odnosno da se neće povrediti na prvenstvu.
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Radonjaa » 20 Aug 2019, 18:20

Treba, ali im onda vodiš i zamjenu, a ne četiri centra od kojih će dva imati od 0 do 5 minuta.

Radonjaa

Postby Andreja » 20 Aug 2019, 18:28

Bogun wrote:Sa povredama nema pravila.
Osim nekih staklenijih igrača.

Uostalom ne vidim toliki problem u četiri beka, pa imamo i dve trojke na spisku i oni će imati minutažu na turniru.

Sa koliko je bekova u rotaciji igrao Kari u Indijanapolisu?Bodiroga, Vujanić, Rakočević i Jarić, znači četiri.
Imali smo i 2 krila Stojaković i Gurović, obzirom da je početkom turnira oteran Radmanović. A nešto se ne sećam da je Rakočević imao prevelilu minutažu, praktično smo igrali sa 3 beka i 2 krila.

Naravno da je izvodljivo doći do zlata u takvoj konstalaciji pozicija ali je njegova prvobitna zamisao za ovo prvenstvo bila da vodi 6 bekova te je samo njegova greška što mu se ta zamisao izjalovila.
Andreja

Postby Bogun » 20 Aug 2019, 18:32

Jeste, a ja čak mislim da mu je prva zamisao bila 6 bekova, 1 trojka, 1 četvorka i 4 centra.

A da se to ostvarilo, bilo bi, gde su mu bekap krila?
Bogun

Postby Dr. House » 20 Aug 2019, 18:34

Planirano je da vodi 6 bekova. Pet fizički spremnih, dvojca ako ne i trojca mogu i na tri a šesti da se privede kakvoj takvoj formi i odigra 10-15 min u nekim bitnim utakmicama - Teo!

Više nego jasan plan i više nego dovoljan broj ako ne i jedan višak. Dakle nema mesta ni za Nedovića ni za Kalinića u 12 , uz možda i neke druge razloge ( 7 je neki max na 1-3 , i to svih sedam planirano da imaju odredjenu ulogu ).

Da ih precrta za Akropolis čak i da su bili u razmatranju za širi spisak, nema šanse da bi to lako podneli kao standardni reprezentativci poslednjih 5 god. A i pitanje kako bi 7 dana posle reagovali na naknadni poziv posle povreda i kako bi se ponašali u Kini čak i ako bi prihvatili. :beyond:

A neki Aramović da ide da popuni broj i da je neupotrebljiv čak i za ne daj bože , čemu. pa taj Nedović nije ulazio u igru ni kad je bio medju 12 u završnicama, usprkos umoru Bogdana, Tea Jovića.

7-8 igrača iznese sezonu a neće 3-4 bitne utakmice , molim vas. Ne igra se liga u Kini. 4 igrača sa 30+ min ( prosek ozbiljnim igračima u celoj sezoni) i još 4-5 sa 10-15 i to je to. Jedno su pripreme. Denver posle 82 odigrane utakmice i teške prve PO serije igra odlučijuće 3 u 1/2 sa 7 igrača (novih 7 mečeva). Fenerbahče, Partizan 2010. završnicu ligaškog dela, PO i F4 takodje.

Prve dve četvrtine će još i da se rotira, probaju neke varijante ali kraj treće i 4. Bogdan, Gudurić/Jović, Lučić, Bjelica, Jokić i Milutinov i teraj. Osim ako ne budemo na 20+ razlike.
"There's no unconditional love, only unconditional need" Dr. House
Dr. House

Postby NEDJA » 20 Aug 2019, 18:37

Bas sam skoro gledao snimak poslednje četvrtine protiv Argentine, igrao je Rakočević dobrim delom u 4. četvrtini, promašio nekoliko otvorenih trojki, jedan od glavnih krivaca sto su se Argentinci odlepili, izašao je na neka dva-tri minuta do kraja utakmice, i nije se vracao ni u produžetku. Jaric je igrao gotovo sve vreme u poslednjoj cetvrtini i produžetku, mislim da nije imao ni jedan prodor, asistenciju i šut za to vreme, osim zadnjih bacanja kad je već sve bilo gotovo, doduše peglao je bas dobro u odbrani
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Bogun » 20 Aug 2019, 18:39

Ali nije igrao ni minut protiv USA i NZ.
Bogun

PreviousNext

Return to Reprezentacije