V.M. Varga wrote:fontaneros wrote:
I ne znam za vas, ali meni bas fale Neda i Kalinic.. Pogotovo ovaj drugi.. Mada bismo sa Nedom i Lucom bili jos opasniji u kontri
Nedović u ovakvom sastavu je još uvek višak. Mislim da sam i na ovom forumu napisao pre objavljivanja spiska da ne vidim Nedovića u sastavu osim u slučaju problema sa Jovićem. A i tada sam pisao da Teo ne sme da ima ulogu veću od 10-15 minuta po utakmici, odnosno računao sam i nadao sam se njegovoj skraćenoj minutaži. Pre svega zbog inteziteta u odbrani, video sam ga kao nekoga ko diriguje drugom postavom.
Imamo Jovića i Vasu na pleju, Bogdan je kombo, Gagi i Gudurić dvojke. To je to i bez Tea. Vasa da preuzme odgovornost, videli smo protekle sezone da to može i mora. Jović i Gagi da drže odbranu, Jović da donosi smirenost u organizaciji.
Nedović ne zna da igra odbranu, u napadu ima ulare, odnosno vidi samo koš, što ne mora biti loše ako nemaš kreacije u napadu, a toga imamo i previše i ovako treba ukombinovati ovo, a igra se sa jednom loptom, sa Nedovićem bi nam trebale tri kao 2005.
V.M. Varga wrote:A što se tiče Kalinića, ja sam imao ideje kako iskoristiti Bobija, a da odbrana ostane utegnuta, a bez Kalinića to nije moguće i zato mi ja žao što ga nema.
Imao sam ideju da se pusti Bobi po 5 vezanih minuta u prvom i drugom poluvremenu da izdivlja sa postavom Jović, Gagi, Lučić, Kalinić, da oni tuku i grizu za njega, a na njega samo da se spušta u ta dva intervala. Malo ružne i rudarske košarke. Ali jbga, ne pitam se ja.

Nedović, u stanju u kome je trenutno, nikakav dodatni kvalitet ne bi doneo ovoj ekipi, čak ni u slučaju da ne ide Teodosić (što je izgleda sasvim realno)
Kalinić je druga priča, fali u svakoj opciji i kombinaciji, neshvatljivo je kakvog smo se igrača odrekli, ali šta je tu je i tu korekcije neće biti nikakve.