Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby Ćoba » 08 Aug 2019, 14:57

Ma Birca je rupetina defanzivno a Simon u niskoj petorci sasvim korektno moze odigrati.
Ćoba

Postby Radonjaa » 08 Aug 2019, 15:04

Ja sam za Simona prije Birčevića.
Imamo samo jednu trojku, samo jednu četvorku, a on pokriva obije pozicije.
Po meni je previše rizično ići na SP samo sa Lučom na 3, njegova povreda bi nas potpuno paralisala.

Što se defanzive tiče obojica su rupetine, samo što Simon maše rukama, pa zavara ljude :biggrin:
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Olimp » 08 Aug 2019, 15:36

Mislim da otpadaju Simon i Birča.
Idemo sa 4 centra. Tako je Sale i najavio.
Olimp

Postby Olimp » 08 Aug 2019, 15:38

Ne treba zaboraviti da nama Beli ustvari treba za 5 utakmica. Italiju, Spaniju i eliminacionu fazu. Ostalo možemo igrati 40 minuta sa dvije petice kakvi su nam rivali.

Ipak ako neko od njih dvojice ima veće šanse po meni je to Simon.
Olimp

Postby Pit Bull » 08 Aug 2019, 15:39

Ma potpuno je nebitno da li ce biti 4 centra. Odlucujuce meceve ce izneti 6-7 igraca, potpuno je nebitno ko ce imati 20 minuta protiv Angole i Filipina.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby fontaneros » 08 Aug 2019, 15:43

Bogun wrote:Jbt kakav izbor Raduljica/Simonović/Birčević. :laugh:

Strasno brate...

Ni kriv ni duzan, neko od njih ce uzeti jos jednu medalju... A nista doprineti nece..
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Radovan III » 08 Aug 2019, 15:44

Idemo sa 4 centra.Ne zato što je to pametno već zato što je Đorđević potpao pod taj uticaj nekakve porodične atmosfere.Otpafaju Birčević i Simonović. To sve pod uslovom da nam se prvi put desi da niko ne otpadne zbog povrede.Za sada se toliko ne osjeti izostanak Nedovića i Kalinića ali povreda bilo koga na pozicijana 3 i 4 bi značila katastrofu. Ne znam zašto je otpao Kalinić,vjerovatno politički,ali ekipa je koncepcijski jako loše formirana.Zapravo ne toliko loše koliko je koncepcijski "do tačke pucanja". Svaka povrrda je katastrofa.
Radovan III

Postby Ćoba » 08 Aug 2019, 15:48

fontaneros wrote:
Bogun wrote:Jbt kakav izbor Raduljica/Simonović/Birčević. :laugh:

Strasno brate...

Ni kriv ni duzan, neko od njih ce uzeti jos jednu medalju... A nista doprineti nece..

Sta tu strasno?

Raduljica je itekako dao svoj doprinos za svaku osvojenu medalju kao i ova dvojica.

Tacnije da nije bili tog Raduljice pitanje je da li bi uzeli ista na proslom SP ili Simoneve mirne ruke ali uvijek se nadje pametnjakovic.
Ćoba

Postby fontaneros » 08 Aug 2019, 15:55

Pa ne zove se igrac na osnovu onoga sto je uradio pre 4 godine, vec na osnovu forme iz ove tj prosle sezone...

Koje mirne ruke simonovica?

Onda kada je ukrao pehar jel?

I kakve su to zasluge Raduljice, sta je on tu spektakularno odigrao?

Vecito je bio rupetina u odbrani, a poentirao je samo iz pika, na dobar pas Teodosica/Markovica/Jovica.

Toliko o njegovoj igri.
fontaneros

Postby Radonjaa » 08 Aug 2019, 15:56

Kojih 7 igrača će biti u rotaciji? Jokić, Milutinov, Bjelica, Lučić, Gudurić, Bogdan bi trebalo da budu sigurni. Meni je trenutno pozicija 1 najveća nepoznanica, Teo će sigurno igrati sa klupe, pretpostavljam da će Vasa počinjati, a bilo bi mi čudno da i Jović ne dobije minute, pogotovo kad treba da se zaustavi protivnički bek, ali nemam predstavu kako će biti raspoređena minutaža.

Kad ovako pogledam, teško da će 7 igrača to pokriti, jer nemamo nikakvu dubinu na 3/4.
Last edited by Radonjaa on 08 Aug 2019, 15:58, edited 1 time in total.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Ćoba » 08 Aug 2019, 15:57

fontaneros wrote:Pa ne zove se igrac na osnovu onoga sto je uradio pre 4 godine, vec na osnovu forme iz ove tj prosle sezone...

Koje mirne ruke simonovica?

Onda kada je ukrao pehar jel?

I kakve su to zasluge Raduljice, sta je on tu spektakularno odigrao?

Vecito je bio rupetina u odbrani, a poentirao je samo iz pika, na dobar pas Teodosica/Markovica/Jovica.

Toliko o njegovoj igri.

Posle ovog posta si se diskreditovao iz bilo kakvog ozbiljnog razgovora.
Ćoba

Postby fontaneros » 08 Aug 2019, 15:58

Pa da, pogodio sam u centar...
fontaneros

Postby Tegi » 08 Aug 2019, 16:05

Igrački, Simonović ništa nije dao reprezentaciji ni u jednoj bitnoj utakmici, osim one dve trojke žilavim Fincima koje su ih prelomile. Doduše, nikada nije dobio ni mnogo prostora, a kada je najviše mogao da doprinese posle sezone živote, povredio se. Ipak, pamte se trojke Hrvatima i bacanja protiv Francuza, iako ništa suštinski nisu promenili. Ipak, on ni na jedno od ovih prvenstava nije zalutao, jer u trenucima Micovljevog kurčenja i Lučićevih hroničnih povreda on jeste bio naša najbolja trojka.

Sa druge strane, Birčević ima nešto veći igrački doprinos (finale sa Slovenijom npr.), ali pravo je čudo na koji način je on dospevao na završne spiskove. U Španiju je otišao nakon povreda, otkaza ili precrtavanja- Ercega, Savanovića, Mačvana i Veličkovića. A kada se Mačvan vratio, Bjelica je i 2016. i 2017. bio povređen. Neverovatno taličan tip.

Ali nema dileme, Simon, Birča i Štimac (da ne zaboravimo i moćnog Raška 2014.) predstavljaju simbol Saletove beskompromisnosti i prevashodno "trpanja muda u usta" autošovinističkom, malicioznom delu javnosti. Doduše, čini se da je taj metod polako postao prevaziđen.

Tačno je da Raduljica treba da pokloni jedan dvospratni stan Teodosiću, ali i za bivanje odličnim pnr centrom potrebne su nestvarne predispozicije koje ovaj ludak jedini ima, brzo odmotavanje iz bloka uz 130 kilograma, sa rasponom ruku od 215+ i lakim i brzim odrazom. To Krstić, koji je bio 7 puta bolji igrač od Raduljice, nikada nije imao. Teodosić na vrhuncu bukvalno nije mogao da poželi bolje saigrače od Raduljice na 5 i Pefija kao pomoćnog pleja.
Raduljičin osnovni problem je što on ne voli košarku, pa najviše što je mogao da uradi je da se mobiliše za 5 turnirskih utakmica godišnje. Ipak, onaj turnir u Riju predstavlja pravi magistarski rad.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Odmetnik » 08 Aug 2019, 16:33

1995. Atina: Željko Rebrača, Vlade Divac, Zoran Savić, Dejan Tomašević, Dejan Koturović - ZLATO
1996. Atlanta: Željko Rebrača, Vlade Divac, Zoran Savić, Dejan Tomašević - SREBRO
1997. Spanija: Željko Rebrača, Zoran Savić, Dejan Tomašević, Nikola Bulatović - ZLATO
1998. Atina: Željko Rebrača, Dejan Tomašević, Nikola Bulatović, Predrag Drobnjak - ZLATO
1999. Francuska: Vlade Divac, Dejan Tomašević, Dragan Tarlać - BRONZA
2000. Atina: Željko Rebrača, Dejan Tomašević, Predrag Drobnjak, Dragan Tarlać, Nikola Jestratijević - 1/4
2001. Turska: Dejan Tomašević, Predrag Drobnjak, Dragan Tarlać - ZLATO
2002. Indijanapolis: Vlade Divac, Dejan Tomašević, Dejan Koturović, Predrag Drobnjak - ZLATO

Evo mali osvrt na period kada smo dominirali evropskom i svetskom kosarkom.

Na osam velikih takmicenja, 5 zlatnih, jedna srebrna i jedna bronzana medalja.
Jasno je da su Savic, Tomasevic i Drobnjak bili centri koji su samo glumili ulogu krilnog ili drugog centra kako se tada to nazivalo.
Dakle u vremenima nase najvece dominacije, dva puta smo imali 3 centra u sastavu, cetiri puta smo vodili 4 centra, i dva puta je 5 centara.

Sale je vec nagovestio da zeli da krene sa 4 centra na svetsko, i mislim da je to gotova stvar, ako se nesto nepredvidjeno ne desi.
Sa dva centra u napadu cemo ploditi sve ekipe na prvenstvu, a u odbrani kad Radule/Jokic, Marjanovic/Milutinov, Marjanovic/Jokic Milutinov/Jokic stanu u zonu, nas reket ce biti kao minsko polje za protivnicke igrace :biggrin:
Odmetnik

Postby Puta Tapar » 08 Aug 2019, 16:42

Mislim da ide Raduljica u Kinu sigurno, on će im biti domaći tamo. Pa će se čekati precrt do samog kraja da čuknem u drvo.
Puta Tapar

PreviousNext

Return to Reprezentacije