Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby Нико Белић » 29 Jul 2019, 23:32

Niksicanin wrote:
Ron Swanson wrote:Danilović je imao veća muda od Bogdana. Bogiju svaka čast, sjajan je, ali Saša je druga dimenzija.

Причао је он или неко да кад је фрка, легенде клуба соуште поглед, а овај се јави да шутира одлучујући шут. И наравно уђе.
Један новинар ми је давно причао да је престао да игра јер неким опасним ликовима није хтио да плати рекет. Нису наши ти што су покушали да га рекетирају.

Жабарска мафија?
Чујте гласна звона Метохије, Косово је срце Србије!
http://www.youtube.com/watch?v=4klPIhYXxCc

ПартиZан и само ПартиZан...
Нико Белић

Postby Radonjaa » 29 Jul 2019, 23:46

Ne znam kako drugačije da postavim, ali izgleda da se priprema punom parom :biggrin:

https://streamable.com/kal7w?fbclid=IwAR2k1-UbsVcoBd7irlcH7fS5jTm0M1CehzIlsyv3IusaDhZJP27K8YXYEOo
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Angus Young » 29 Jul 2019, 23:50

:lol2:

Od kad je snimak?
nije uvek lako, ali je uvek lepo..
Angus Young

Postby Niksicanin » 30 Jul 2019, 02:12

Нико Белић wrote:
Жабарска мафија?

Наравно.
Niksicanin

Postby Nikola » 30 Jul 2019, 06:24

Dve stvari, ako ne zamerite:

PSD je bio cista dvojka, osim u retkim situacijama. Imao je najlepsi sut u evropskoj kosarci, defanzivno je klao protivnike.
Bogdan je sto se suta tice najblize sto sam ja video od nasih. I da, od njega se cesto trazilo da igra playa, cak trojku kako neko pomenu (ne zaboravite Sloveniju 2013. kad vec - Teo Nedovic, Bogdan pod Dudom).Tu se trosio mnogo

Drugo, sve vise citam/slusam kako je Teo istrosen igrac. Moze Vasa da pocne tekmu, pocinjao je i Djekic, Vranes... mozemo do sutra da nabrajamo. Jokic je prvi igrac repke, Teo je vodja i intelekt
Da ne ispadne da imam nesto protiv Jovare, on nam je buducnost i nadam se da ce tek da napreduje kao sto i bi, da nije bilo povreda. Ali omalovazavanje Tea je smesno
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby Foteljas » 30 Jul 2019, 06:38

Bogdan je da kazem neki nas prvi pravi bek kosgeter jos od Scepanovica. Izmedju Scepa i Bogdana, mi jace od decenije nismo imali takav profil reprezentativca na dvojci (ne racunajuci kratkotrajne pojave poput Tripkovica). Mislim da nije slucajno to sto smo sa pojavom Bogdana konacno poceli da opet nizemo medalje i vratili se u sam vrh.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby veljkos161 » 30 Jul 2019, 06:51

Slavisak wrote:
grobar_Zvornik wrote:Волим Богдана... али Даниловић је рођени побједник... један од ријетких које смо имали у историји.

Danailovic je imao mnogo bolji suporting cast od Bogdanovica, a to vazi za klubove i reprezentaciju. Covek je igrao sa Paspaljem,Divcem,Djordjevicem,
Bodirogom,Savicem,Rebracom itd. u reprezentaciji, jel mislis da Bogdanovic ne bi osvajao zlatne medalje sa takvim saigracima, budimo realni. Danilovic je bio bolji strelac, to mu je bila specijalnost, ali kada se pogleda Bogdanoviceva svestranost, ja mislim da je Bogdanovic kompletniji igrac od Danilovica, jer Bogdanovic ume da igra kao sekundarni plej, to Danilovic nije umeo.

Naravno da bi, ali bi imao mnogo manju ulogu u tim timovima od Danilovića...da li bi npr Bogdan sa 19 godina bio uvršten u onaj drim tim Jugoslavije 89' ? .....šteta što Danilović ne igra u ovo vreme jer bi verovatno imao dosta veću Nba karijeru....
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Slavisak » 30 Jul 2019, 18:09

Mislim da bi Bogdan imao vaznu ulogu uu svakoj reprezentaciji sa skill setom koji poseduje, mozda ne bi bio vodeci igrac ali bi sigurno bio vazan sraf ekip.
Slavisak

Postby Bogun » 30 Jul 2019, 18:44

Nego da li bi nas Danilović odveo do zlata 2017 u istim okolnostima gde nam je Bogdan doneo srebro?
Ja lično mislim da bi on u onakvoj situaciji sa povređenim Jovićem mnogo bolje košgeterski odgovorio Dragiću, a i možda bi ga više usporio ofanzivno.
Kad već ulazimo u ove hipotetičke rasprave. :laugh:

Poštovanje za sve šta je Bogdan uradio na onom šampionatu, i time je valjda okajao grehe kod najvećih kritičara za nešto slabija izdanja na EP15(iako je bio povređen) i partije protiv SAD na OI.
Ustvari nije, prošle godine mi je neki lik objašnjavao da on uvek zatrokira kada igra reprezentacija... :laugh:
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Foteljas » 30 Jul 2019, 19:30

Bogun wrote:Nego da li bi nas Danilović odveo do zlata 2017 u istim okolnostima gde nam je Bogdan doneo srebro?
Ja lično mislim da bi on u onakvoj situaciji sa povređenim Jovićem mnogo bolje košgeterski odgovorio Dragiću, a i možda bi ga više usporio ofanzivno.
Kad već ulazimo u ove hipotetičke rasprave. :laugh:

Mozda.
Ali imaj u vidu da ni taj Danilovic nije bio svemocan. 1999. kada se smo takodje desetkovani i bez pleja igrali polufinale protiv Italijana, ipak ni on sam polupovredjen nije mogao protiv Majersa, Basilea i Abia zajedno…
Foteljas

Postby Tegi » 30 Jul 2019, 21:11

Kako sam pored Divca i Bodiroge?
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Skafi » 30 Jul 2019, 21:14

Tad je bila specifična situacija, zbog bombardovanja. Nekompletne pripreme van zemlje. Pričali su kasnije igrači da je ta bronza imala zlatni sjaj, a mi naviknuti do tad samo na zlata, naravno smatrali je neuspehom.
Skafi

Postby Foteljas » 30 Jul 2019, 21:49

Tegi wrote:Kako sam pored Divca i Bodiroge?

Mislio sam na bekovske pozicije i u kontekstu Bogunove spekulacije.
Bodiroga je bio nas najbolji igrac na tom EP, a Divac nije odigrao nista narocito.

Skafi wrote:Tad je bila specifična situacija, zbog bombardovanja. Nekompletne pripreme van zemlje. Pričali su kasnije igrači da je ta bronza imala zlatni sjaj, a mi naviknuti do tad samo na zlata, naravno smatrali je neuspehom.

Kljucne tri utakmice igrali smo sa osam igraca, bez Lukovskog, Obradovica, Stojakovic celo prvenstvo odigrao ukupno minut, povrede nas unistile... A ta bronza tada bila docekana kao prava tragedija i smak sveta.
Foteljas

Postby Tegi » 30 Jul 2019, 21:57

Na pozicijama 1-3 ukupno 4 zdrava igrača- Bodiroga, PSD, SNS Loki i Šćepakadabra.
Inače, selektor Obradović je bii veoma malerozan i na Igrama u Sidneju i Atini.
Da nam se 2000. u poslednjih 10 minuta nije dogodio Neš, prošetali bismo se do srebra preko Francuske i Australije, pošto smo pre toga rutinski, obradovićevski, rešili Ruse, Špance i domaćina.

2004. je unutrašnji raspad već uveliko trajao, ali i tada se uz malo sreće moglo do medalje, koliko god to paradoksalno zvučalo. Raspali smo se u svih 5 završnica, Argentincima i Novom Zelandu doslovno poklonili pobedu.

Čini se da je zlato iz 2002. debelo naplaćeno i istorijski je ogromna Dudina zasluga što je pre 10ak godina uspeo da premosti period kada su nam prsotine rođene krajem 70-ih i u prvoj polovini 80-ih bile najkvalitetniji košarkaši.
Onaj sastav iz 2006. je najveća sramota u istoriji naše košarke i verovatno primer najoslabljenije reprezentativne selekcije u istoriji košarke.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Dexi » 30 Jul 2019, 22:17

Objektivno Bogdan je nesto najslicnije Danilovicu po kosarkaskom talentu.Sasa je bio pre svega veliki radnik,koga je Dule doveo iz Sarajeva.bio je drcan I nije se bojao nikoga,pomalo onako sportski bezobrazan.Rodjeni pobednik,gde god je igrao osvajao je titule I u partizanu,virtusu,reprezentaciji.Ono sto je tacno da je imso strasne saigrace u reprezentaciji.suteri pogotovo.tu je mogao svako da strpa 20+ koseva na utakmici ,u klubovima su isto bili vodeci igraci I jednostavno tih godina Niko nam nije mogao nista.Imao si Bodirogu,Sasu,Berica,LokijaScepu kasnije su se pojavili I Pedja,Gurovic.posle nazalost u jednom periodu do pojave Bogdana nismo imali takve igrace ixuzev Rakocevica.te 99 secam se da smo u polufinalu gubili od tada odlicnih Italijana 20 razlike na poluvremenu,a onda ih stigli u drugom zahvaljujuci pre svega Sasi I Bodirogi poveli ,Ali nismo imali snage na kraju(posledica I povreda I skracenih priprema)divac napravio psr gresaka I nazalost Italijani sa Tanjevicem su nas dobili.Inace u to zlatno nase doba su Italijani jedini uspevali da Nas dobiju cak Tri puta cini mi se.bas su bili nezgodni rivali.Steta za to prvenstvo ,jer Ono je bilo odmah posle bombardovanja I to zlato bi donelo tada vise srece I ponosa nego Ono iz 95 god.
Dexi

PreviousNext

Return to Reprezentacije