Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby Nikola » 02 Jul 2019, 23:16

Meni je najgore sto se o ovome sere na najelitnijem forumu kosarkaskih fanova, igraca i trenera u Srbiji u trenucima kad nas deli 15h od meca koji nase devojke direktno vodi na OI i u borbu za medalje
Pa opametimo se jednom ako mozemo
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby Baxter Stockman » 02 Jul 2019, 23:18

Kako 15h, igramo tek sutra u 20:30 :biggrin:

Ti se malo zapio pred meč Gaučosa :D
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Nikola » 02 Jul 2019, 23:22

Ne pijem pred tekme :)
Napisao sam "deli nas",zato 15 sati, ajde ako oces precizno nekih 18
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby Rokanontas » 03 Jul 2019, 01:25

Baxter Stockman wrote:Kako 15h, igramo tek sutra u 20:30 :biggrin:

Ti se malo zapio pred meč Gaučosa :D

nikola je uporan, i dalje misli da igramo u sredu 3. jula :biggrin:
Rokanontas

Postby Dylam Dop » 03 Jul 2019, 06:28

Gle ovako jos - da pokusamo stvari sagledamo iz jos jedne perspektive - na neki nacin, nas su ovakve fiba kval-e ostetile.. Ne zbog nacina na koji smo se mukotprno ipak domogli usesca na SP, vec iz razloga sto ovo skracivanje spiska od strane Saleta vidim i kao nacin da se jos jednom zahvali nekim igracima koji su u svemu tom ucestovali i doprinijeli, ali ipak nece putovati u Kinu:

-primjer: Avramovic - ni po kojem kvalitativno-igrackom osnovu on ne moze da upadne u ovih 18 prije Nedovica. Ovde sam sklon da pomislim da onaj njegov pobjednicki kos protiv Austrije Sale vise vrijednuje nego sav dosadasnji Nedovicev doprinos u nac. dresu. Pamtimo jos koliko se Sale istom zahvaljivao na kraju i kako je jos rekao da mu je to dosad najdraza pobjeda otkako se nasao na klupi selekcije. Prakticno ga je Avram na izvjestan nacin "spasao obraz" od bruke.

primjer 2: Nedovic je individualno i ovih posljednjih godina takodje dosta bolji igrac od Gagija. Ali je njegov dopinos u kval-ama bio nemjerljiv, a onda i samo kapiranje i saradnja sa Lucom podize mu samopouzdanje/performanse bar za jos 30%.

Tu onda dalje imamo Simona, Macvana, Todora (dok se nisu povrijedili) koji jesu iznijeli znatan dio tereta u kval-ama, pa ajde da se i njima zahvali.. (Simon mozda cak i otputuje za Kinu)

Problem moze da bude u tome, kao sto NEDJA vec navodio, ako nam se npr. dva standardna beka povrijede na pripremama, a umjesto njih eto putuje jedan Avramovic. Nedovic je daleko zahvalniji igrac za unosenje instant-elana u tim, promjenu ritma utakmice u tih 5-10 minuta koliko predvidjamo za nekog treceg SG (ili kao combo-beka) u selekciji, pa i da zaspe protivnicki kos trojkama jer je procente znacajno bio popravio ove sezone.. (nesto ih je pokvario nakon povratka iz posljednje povrede).
Dylam Dop
Guest

Postby Dylam Dop » 03 Jul 2019, 06:47

Hahaha, eve ga komentar koji je pokupio najvise pluseva tamo na B92 povodom posljednje Saletove objave u vezi sa Kalinicem:

Spoiler: pokaži
Kada Kalinic vodi dnevno-politicku raspravu normalno je da baca senku na svoje sportske rezultate.On nije politicar,on je sportista i neka se drzi samo sporta.Reprezentativac nije samo kvalitetan igrac,mnogo vise od toga mora biti.Kalinica je upravo Djordjevic zvao kada niko nije cuo za njega,tek je dosao u Radnicki KG.Tako da prestanete da zamerate selektoru koji je i izmislio Kalinica u reprezentativnom dresu i koji ima rezultate bolje od svih reprezentacija sem Amerike.Nedovic je dobar lik i kosarkas ali za celinu je potrebno 12 igraca koji medjusobno najbolje funkcionisu,ne 12 nejboljih kosarkasa.Time se vodi godinama i to je dalo rezultata ,zato TISINA.
(Samo sport, 3. jul 2019 00:36)

Na koga li me podsjeca ovo 'TISINA' na kraju?!? :laugh:

Klasicni instant-sendvicarski polupismeni ispad i spin.. Sad sam mnogo skloniji da povjerujem da odluka da se odstrani Kalina ipak nije bila iskljucivo Saletova, vec je direktiva dosla sa viseg, drzavnog nivoa (tj. da je politicke prirode).. Pa jos laprdati kako za Kalinu "..niko nije cuo do Saleta i da ga je upravo on izmislio u reprez. dresu.." (a ne Duda)

Mada, ajde-de, ako je tacno ono sto je bojdo juce napomenuo, kako se ovaj (u ovom periodu izmedju objave 2 spiska) nije udostojio nedavno da pozdravi ni jednog Radonju (jednog od kosarkaskih oceva koji ga je i nacinio ovakvim igracem danas) - meni licno bi ovo mogao biti krucijalniji razlog da ga ovaj put izostavi sa spiska potencijalnih putnika - jer je ovim cinom konkretno pokazao nepostovanje autoriteta.
Dylam Dop
Guest

Postby Bolkonski » 03 Jul 2019, 07:25

Avramovic je ostao u 18, a Nedovic otpao iz prostog razloga sto ce Avramovic sigurno da otpadne, nece biti u 12, a njemu ce biti cast da bude u 18.
Sa druge strane, nema smisla zadrzavati iskusnog igraca u 18 ukoliko znas da nece biti u 12.
Sto se tice konacnih 12, Nedovic nema mesta pored Micica i Teodosica. Sa njima je komplementaran Jovic, a ne Nedovic.
Stalno se istice kako je imao dobru sezonu. Po cemu je imao dobru sezonu? Odigrao solidno prva dva meseca i posle ga nije bilo nigde.
Bilo je jasno da nece uci na SP, pisao sam o tome jos pre par meseci.
Bolkonski

Postby Tufi » 03 Jul 2019, 07:45

Bolkonski, ne znam zasto te to nervira?

Jednostavno ne mozemo svi da pratimo i volimo iste stvari, i tako je svuda u svijetu, ne samo kod nas.

Druga stvar, sve i da te nervira to i da postoje nki opravdani razlozi ( za mene ne postoje) zasto ti pises tako na sportskom forumu? Gdje makar 95 % ljudi prati kosarku , a dobar dio i radi/radio u kosarci.

Ovako ispada da si ti neko ko ne voli svoju zemlju i svoju reprzentaciju (sto je legitimno pravo)

I toliko je odvratno citati tvoje upise o Jokicu u toku NBA sezone ( tad je bio razlog udaranje kontre fanovima Jokica), a nastavljas sa omalovazavanjem reprezentativaca.
Tufi

Postby Dylam Dop » 03 Jul 2019, 07:54

@bolkonski

Dobro, ali procitas li ti komentar do kraja? Ja sam naveo da je itekako moguce da Avram otputuje u Kinu, ako nam se povrijede 2 standardnija beka sada na pripremama. Mislim, otpali su mnogi i pred posljednji Eurobasket (iako je to, doduse i po mom zakljucivanju, vise bio dogovor sa Saletom da se u tom momentu povuku i oporave za iducu sezonu).. Jovic je npr. i dalje rovit. Iz tog razloga glupo je bilo tako olako precrtati Nedovica. A ovo ti nije tacno za proslu sezonu, bio je uvijek medju prva tri igraca Armanija kad se god vracao iz povrede. I npr. znam da sam negdje tamo u februaru-martu bacio pogled na njegove statse i da je imao fenomenalne procente za 3 (negdje izmedju 43-45%) u oba takmicenja: i EL i Ital. ligi.
Dylam Dop
Guest

Postby СрбинПодгорица » 03 Jul 2019, 08:31

Јасно да је овдје није прича о кошаркашким квалитетима него јер су били играчи ФМП/Звезде, да је макао Богдана не би се оволика бука дигла. Одлука селектора треба да се поштује поготово ако се зове Александар Ђорђевић.
ОПЕТ ГОРИ НЕМАЊИЋА ПЛАМЕН, СТАСАЈУ МОМЦИ ТВРДИ К`О КАМЕН!!!

... АКО ТРЕБА ЧЕКАЋЕМО И ХИЉАДУ ВИДОВДАНА!!!

ИГРАЈМО ТАЈ ТАНГО СМРТИ, КАО НЕКАДА ПРЕ...
СрбинПодгорица

Postby Bogun » 03 Jul 2019, 08:41

Bolkonski wrote:Volim svoju zemlju i svoj jezik. Gde god sam bio uvek mi je u Srbiji bilo najlepše, kakva god ona bila.

Sa reprezentacijom nemam neku identifikaciju. Nervira me opsta histerija oko takmičenja i svake pobede. Tu ne mislim na vas koji pratite i volite sport, vec na histeriju medju devojkama i nekim muskarcima koji kace slike kosarkasa, pisu neke ode ljubavi, a jos uvek se muce sa pravilima, i dva dana posle prvenstva zaborave na postojanje sporta i tih momaka.

Jos vise me nerviraju likovi po kaficima i kladionicama koji se u jednom trenutku zaklinju u nekoga, a u sledecem ga psuju kao najgoreg neprijatelja.

Na kraju, ne dozivljavam sport i reprezentaciju kao odraz ljubavi prema narodu.

Pa pazi, logično je da se reprezentacija više prati od ostalih sportskih događaja, ali da te nerviraju ljudi koji navijaju za svoju zemlju? Pa za koga da navijaju?

Ne navijati za reprezentaciju zbog toga što nju prate košarkaški nepismeni navijači mi je gore nego ne navijati za reprezentaciju jer u njoj igra ili ne igra neki igrač KKP/KKCZ.

Navijaj ti za koga hoćeš niko ti ne brani.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Bolkonski » 03 Jul 2019, 09:43

Neka navijaju, niko im ne brani, ali neka malo prate sport i van toga kada reprezentacija igra na nekom takmicenju.
Najjace je sto histerija pocinje i ti " navijaci " svoje zemlje navijaju za nju iskljucivo kada pobedjuje. Kada gubi i ne znaju da se igra takmicenje.
Jos jaci su oni koji na najgore nacine vredjaju i psuju igrace svoje zemlje cim naprave neku gresku.
To nisu razlozi zbog kojih ne navijam za reprezentaciju. Ne navijam jer sam ravnodusan prema njoj. Nemam potrebu da glumim neku ostrascenost kada to ne osecam.
Takodje, licemerno mi je da tog Kalinica ne mogu ocima da gledam zbog sve njegove podmuklosti koju je prikazivao u dresu ILR-a, a da se onda radujem njegovim dobrim potezima jer je u reprezentaciji. Jos licemernije je da ne mogu da ga gledam kad pocne da se ciganise, da flopuje, da igra pokvareno u klubu, a da mi ista ta prljavstina odgovara ako donese rezultat u reprezentaciji.
Sto se tice ovoga da ako ne navijas za reprezentaciju, onda ne volis svoju zemlju. Prilicno usko, povrsno i ograniceno misljenje.

Sto se Jokica tice, to je tek legendarno. Postovi su " odvratni " jer sam zaboga napisao kako je decko imao brdo gresaka u majstorici :laugh:
Kako ti nije bilo odvratno kada je dosta ljudi vredjalo i pljuvalo Dzamala Marija i sve oko Jokica ? Ja sam napisao kako je Jokic bacio pas u ruke igracima Portlanda nakon cega je isla jedna od kljucnih trojki Lilarda. Stvarno strasno. Skandal :laugh:
Takodje sam ja bio taj koji je i branio Jokica na forumu. Ali, je problem sto nisam hteo da pljujem i vredjam sve njegove saigrace kada on pogresi.
Bolkonski

Postby Angus Young » 03 Jul 2019, 10:34

nije uvek lako, ali je uvek lepo..
Angus Young

Postby Tufi » 03 Jul 2019, 10:44

druze cijele godine si pisao kako je ovakav I onakav, kao sto I sad pises za Teodosica i Marjanovica
Tufi

Postby Dylam Dop » 03 Jul 2019, 10:50

Evo napokon su izbacili na YT prve epizode ovog serijala sa RTS. Odgledah prve 2 sa Teom i Bobijem (Teo prilicno nervozan (jbt. nisam znao da su ga vec sijede napale!), Jelisaveta daleko opustenija, Bobi takodje nervozniji), a onda i ovaj prvi dio sa Gudurom i Kalinom (oba jako opustena):

Konkretno Kalina - koliko god kenjali po njemu, zbog svojeglavosti, "podmuklosti", ovog ili onog.. decko ima personaliti, u odnosu na ove sto prethodno pomenuh i pogledah davao je najmanje kliseizirane i rekao bih, najiskrenije odgovore. Od mene ima plus i sto je odmah na pocetku intervjua izbjegao da se svrate u Starbaks (ili koji vec multikorp. lanac bjese), drugo - najveci mu je idol burazer, koji ga je i mlatio (kako otvoreno kaze), ali i tjerao da bude bolji.. Nikakve zvijezde sa malih ekrana, nego bas burazer.. (Alal vera - tu mi je porastao u ocima). Onda odgovor na non-klise pitanje kako bi se ponasao da sutra dobije sina (da li bi ga gurao u sport)? - jako zrelo razmisljanje sa osjecajem za one u sportu koji nisu imali sansu da uspiju. A onda osvrt na kraju i na same nesuvisle, plitkoumne kritike javnosti Jokica, Djokovica.. (eto sad su naskocili i na njega samog), Decko ima karakter bez sumnje.
Last edited by Dylam Dop on 03 Jul 2019, 10:53, edited 1 time in total.
Dylam Dop
Guest

PreviousNext

Return to Reprezentacije