Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby Bogun » 22 Feb 2019, 12:28

Првобитни списак студената

Алекса Аврамовић (Варезе), Страхиња Јовановић (ОКК Београд), Стефан Пот (Партизан), Петар Ракићевић (Црвена звезда), Андрија Стевановић (Динамик), Андрија Шаренац (САД), Стефан Лазаревић (ФМП), Огњен Добрић (Црвена звезда), Дејан Давидовац (ФМП), Вељко Бркић (Младост Земун), Марко Тејић (Мега Лекс), Драган Апић (ФМП), Марко Радовановић (ФМП), Новак Топаловић (САД), Огњен Јарамаз (Мега), Милош Копривица (Партизан), Јован Новак (Мега), Никола Ребић (Мега), Ненад Миљеновић (ПАОК), Никола Радичевић (Бетис), Никола Јанковић (Олимпија), Михајло Андрић (Партизан), Немања Ненадић (Дунав), Милош Вранеш (САД), Младен Ђорђевић (САД) и Матија Милин (САД).

Našao sam tzv. blacklist. :biggrin:

Ti Pite kao da ne praviš razliku između kritike i pljuvanja.
Svako je podložan pohvali, ali i kritici za sopstvene odluke i mora da snosi odgovornost za njih.
Znači, o Đorđeviću se može polemisati samo u vidu pohvala?
Najbolje da svakog ko nas je zadužimo aboliramo svake kritike i odgovornosti.

Čovek se de facto inati nekim igračima.
Ali kažem ima kredita za tako nešto. :biggrin:
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Olimp » 22 Feb 2019, 12:55

Sale ne zaslužuje nijednu kritiku. Meni je tek ova utakmica s Estonijom lagani povod za kritiku s taktičke strane jer zaista kad vidiš da neke ne ide a stavio si u 12 Paunića i Jovanovića onda kako to da ne mogu sekunde dobiti. I za razliku od Izraela ili Njemačke ovo je bio meč kojeg smo morali dobiti i s ovakvim timom. Ali sveukupno nakon što nas je digao iz pepela zaslužuje vječno poštovanje.

Zna li se kad se objavljuje spisak za nedelju danas ili sutra. Jako me brine ona izjava Saleta da je kao Micić povrijeđen a lik jucer igrao i zakucavao preko trojice.

Također plašim se i za Milutinova da ga Grci neće pustiti.

Bit će zanimljivo vidjeti i da li će biti Cohena, di Bartolomea, makar vjerujem skoro sigurno da hoće.
Olimp

Postby ilika99basket » 22 Feb 2019, 12:55

bogune igrao je nenadic na univerzijadi svakako i neracunajuci igrace sa te liste postoje bolji igraci i veci talenti koji zasluzuju poziv,
drugo saša se ponaša detinjasto, ako su na listi onda ne treba da zove ni avramovica...
3. Kako Jelovac moze da ima onoliku slobodu a pre ovog ciklusa nikad nije igrao za reprezentaciju?

bez obzira da li cemo proci, ove kfalifikacije su ocajno odradjene..
ilika99basket

Postby Foteljas » 22 Feb 2019, 12:56

Ima logike u ovome sto Bogun kaze.

Ako Kada se plasiramo na SP, zivo me zanima da li ce prevrtac guma biti na siroj listi i uci medju 12, s obzirom da nije odigrao nijedan jedni mec u kvalifikacijama (a mogao je itekako)?
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Tegi » 22 Feb 2019, 13:24

Statista wrote:
Tegi wrote:I prvu i drugu fazu zavrsismo kao prvoplasirani, sa mesavinom A i B reprezentacije.
Sve u svemu, teza nedostojna rasprave, o cemu svedoci to da sam je zapamtio nakon 6 godina. Sigurno ne zato sto je bila vizionarska.

Izgubili smo u direktnom duelu i od Makedonije i od Crne Gore i od Slovenije, do Hrvatske nismo ni došli, ispali smo.

Jedino smo dobili Bosnu, tako da ... nije to EP gde smo igrali sa ogromnim oscilacijama uopšte neki reper oko koga treba raspravljati ali ni teza nije bila tako nedostojna kao što ti sad hoćeš da je predstaviš. Pamti slobodno i narednih 6 godina, baš me briga.

Na kom mestu je završila Makedonija, a na kom Crna Gora?
I u kom sastavu su oni igrali, a u kom mi?
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Foteljas » 22 Feb 2019, 13:28

Koliko se secam, poraz od Crne Gore je bio planiran, jer bi paradoksalno tom eventualnom pobedom izgubili prvo mesto u grupi. :biggrin:
Sa Makedonijom je bilo relativno tesno do kraja, jedino su nas Slovenci rutinirali u mecu koji je jos uvek bio bitan, jer smo jurili plasman na SP.

Ali kada se iz ove perspektive pogleda taj sastav, pravi podvig je bio ulazak medju osam. A da se Spanci nisu kurvali protiv Zabara zadnje kolo u drugoj grupi, mi bi u 1/4 isli na Ukrajinu, opet koliko se secam.
Foteljas

Postby Tegi » 22 Feb 2019, 13:34

Foteljas wrote:Koliko se secam, poraz od Crne Gore je bio planiran, jer bi paradoksalno tom eventualnom pobedom izgubili prvo mesto u grupi. :biggrin:
Sa Makedonijom je bilo relativno tesno do kraja, jedino su nas Slovenci rutinirali u mecu koji je jos uvek bio bitan, jer smo jurili plasman na SP.

Ali kada se iz ove perspektive pogleda taj sastav, pravi podvig je bio ulazak medju osam. A da se Spanci nisu kurvali protiv Zabara zadnje kolo u drugoj grupi, mi bi u 1/4 isli na Ukrajinu, opet koliko se secam.

Na Italiju, koju smo rutinirali u utakmici za plasman na SP.
Stvarno je smešno uopšte o tome diskutovati.
Ekipa je po imenima bila na nivou Šakotinih samuraja i Mokinih moskitosa i takva je uspela da pobedi finaliste tog prvenstva, da bude ispred njih u grupi, kao i da pobedi Italiju i BiH, koja je tada odigrala najbolje prvenstvo u svojoj istoriji.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Foteljas » 22 Feb 2019, 13:39

Ah, da, isli bi na Italijane, ko ce sve da pamti... :biggrin:

A dobro, nije ni taj sastav tada bio bas toliko slab kao ovi koji se danas skupljaju s koca i konopca za kvalifikacije, a od ekipa iz 2006. i 2007. je svakako bio bolji.
Foteljas

Postby Tegi » 22 Feb 2019, 13:46

19-godišnji Micić, Bogdanović sa jednom profesionalnom sezonom, Anđušić, Kalinić iz Vojvodine, Nemanja Krstić, Gagić, Štimac, Raško Katić.
Lideri Krstić, Bjelica, Marković i Nedović iz Ritasa.
Naravno da taj sastav ne deluje loše kada uvidiš šta su kasnije postali Bogdanović, Kalinić i Micić.
Tegi

Postby Foteljas » 22 Feb 2019, 13:56

Mozda, ali gro njih su bili klinci zeljni dokazivanja, a vec su se dobro kalili u ABA, za koju mislim da je bila kvalitetnija nego danas, kao i u evropskim takmicenjima. Imao si i ovu cetvoricu "iskusnih", Krstica u nekim mozda najboljim godinama. Da su bili toliko losi, ne bi usli u cetvrtfinale sa prvog mesta iz obe grupe.
A 2006. i 2007. igrali su ili isluzene legende, ili umisljeni klinci, uz losu atmosferu i u ekipi i oko samog odlaska na prvenstvo, pa nije ni cudo da smo prosli kako smo prosli.
Foteljas

Postby Tegi » 22 Feb 2019, 14:02

Foteljas wrote:Mozda, ali gro njih su bili klinci zeljni dokazivanja, a vec su se dobro kalili u ABA, za koju mislim da je bila kvalitetnija nego danas, kao i u evropskim takmicenjima. Imao si i ovu cetvoricu "iskusnih", Krstica u nekim mozda najboljim godinama. Da su bili toliko losi, ne bi usli u cetvrtfinale sa prvog mesta iz obe grupe.
A 2006. i 2007. igrali su ili isluzene legende, ili umisljeni klinci, uz losu atmosferu i u ekipi i oko samog odlaska na prvenstvo, pa nije ni cudo da smo prosli kako smo prosli.

Niko ne spori da je tim iz 2013. igrao daleko bolje od ova dva.
Poenta je da u tom trenutku na papiru nije bio toliko jači od njih, utoliko komplimenti selektoru Ivkoviću i kapitenu Krstiću, koji nas je nosio čitav šampionat, očitavši lekciju Rakočeviću, Guroviću i Jariću u preuzimanju odgovrnosti i uopšte liderstvu.
Daj taj tim nekom Moki i Statistine prognoze bi se ostvarile. Ovako može samo da se koprca, kao što će i u septembru.
Tegi

Postby Olimp » 22 Feb 2019, 14:12

Taj tim je bio takav zato što ga je selektor takvog izabrao. Imao je na raspolaganju mnogo bolje igrače ali se posvađao sa cijelim svijetom. A onda se Saletu sere jer je zvao Tepića a ne Dobrića. A onaj nije zvao Rakočevića da se napravi mjesta za Nemanju Krstića, najboljeg ikad Milosavljevića, ma mogao bih do jutra. Ono je bio horror tim horror selektora. Hvala Bogu da se 2014 ukazao Sale.
Olimp

Postby Olimp » 22 Feb 2019, 14:18

Milutunov igra tooooooo!
Olimp

Postby Dylam Dop » 22 Feb 2019, 14:20

Olimp wrote:Sale ne zaslužuje nijednu kritiku. Meni je tek ova utakmica s Estonijom lagani povod za kritiku s taktičke strane jer zaista kad vidiš da neke ne ide a stavio si u 12 Paunića i Jovanovića onda kako to da ne mogu sekunde dobiti. I za razliku od Izraela ili Njemačke ovo je bio meč kojeg smo morali dobiti i s ovakvim timom. Ali sveukupno nakon što nas je digao iz pepela zaslužuje vječno poštovanje.

Zna li se kad se objavljuje spisak za nedelju danas ili sutra. Jako me brine ona izjava Saleta da je kao Micić povrijeđen a lik jucer igrao i zakucavao preko trojice.

Također plašim se i za Milutinova da ga Grci neće pustiti.

Bit će zanimljivo vidjeti i da li će biti Cohena, di Bartolomea, makar vjerujem skoro sigurno da hoće.

Napravio si hrpu gresaka u koracima.. Prije svega nije Sale digao selekciju iz pepela vec Duda. Evo, podsjeti me kog je to on igraca "izmislio" za selekciju? Radulju povratnika?! Svaka njemu cast na motivaciji ("i nabrijavanju"-sto bi rekli "bratja kroasani") igraca, ali o taktici vrlo malo zna.. Ono je sinoc moralo da se prelomi najkasnije u 3/4 i tako ubiju u pojam Esti da se predaju do kraja.. Ionako nisu imali nikakav narociti motiv za pobjedom. EJJ (sto bi rekao selektor poshtapajuci se u tajm-autima), ta Estonija nanize 10 poraza u nizu i onda uzima skalp jednoj Srbiji..!! BRUKA!!! Prije svega los odabir igraca koje je poveo sa sobom u Talin (sve (polu)isluzena kljusad, bez snage i energije), a onda i sva njegova tvrdoglavost mu se obila o glavu po ko zna koji put. Prosto, covjek nema rezervni plan kad kola krenu/krecu niz brdo.. Zasto je uopste vodio Jovanovica i Paunica tamo ako im nije pruzio ni sansu?? Tako je, mislim, i Dobrica "zaboravio" na klupi u Izraelu, a momak bio tad u vrhuncu forme. Paunic je jedan od najboljih defanzivaca bio u ovim kvala-ama, i mogao je i sinoc da pomrsi racune ovima u sutu za 3 poena. A Gagic (ispred tog Jovanovica) je NO COMMENT! :dash2:

Ja sam i juce, i protiv Njemacke i protiv Izraela vec negdje na polovini meca ili najkasnije u poodmakloj 3/4 vid'o kako nam se priprema rostilj i da ce nas na kraju ispeci na tihoj vatri, tacno se vidjelo kako ovim blagovremeno narasta samopouzdanje i saznanje da mogu ipak da nas dobiju.. Prosto nikakvih taktickih varijacija i fleksibilnosti ne vidoh ni u jednoj utakmici, pokusaja da se promijeni ritam utakmice, iznenadi protivnik na neki nacin i sl.. Vec samo jednosmjerna ulica od starta do kraja.. Bojim se da cemo na SP (pogotovo ako Jokic ne bude isao, koji je ustvari jedini nas "neuhvatljiv" igrac - superteska kategorija za skautiranje koja izmisli kos ni iz cega), ako se uopste i plasiramo, jednostavno biti 'procitana knjiga', narocito za jace timove, te vrlo lako mozemo odmah ispasti u prvoj nokaut-utakmici.. NIsmo vise u prilici da budemo faktor iznenadjenja kao na mundobasketu u Spaniji, a i u Riu je Jokic (pride jos uz Pefija) bio nas faktor 'X'.

Jos me nesto narocito nervira, ovi njegovi pokusaji da "zastiti" igrace (kao npr. Micica) navodeci navodne alibije o povredama.. Ene ga Micic sinoc djipa se kao zdrebac pred parenjem (za razliku od one kljusadi u Talinu).. Ima li jos naivnih ovde koji vjeruju u onaj navedeni niz "povreda" pred EP pretproslo ljeto, kad su se neposredno prije njegovog pocetka povukli Teo, bradati, Nedo,...?? Jedino je Kalina tu opravdano izostao. Zato je i nakon onog posljednjeg poraza od Njemacke pocetkom jula popizdio, kad je na konferenciji pred novinarima potom povisenim glasom odmah rekao "da je dosta vise sa izgovorima i da treba u onom septembarskom klupski-vansezonskom prozoru svi da se odazovu!"
Dylam Dop
Guest

Postby Tegi » 22 Feb 2019, 14:28

Ali kada ljudi raspadanje B-C tima projektuju na raspad A tima. Već deseti takav post od sinoć.
Od svih koji su juče igrali, jedino Teodosić ima mesto u najjačih 12. Još 2-3 imena poput Milosavljevića i Raduljice za širi spisak i to je to.
A tek teza da su Raduljica i Teodosić iz mutnih razloga propustili EP 2017., a Raduljica odigrao 9/11 utakmica u ovim kvalifikacijama. :biggrin:

Možemo mi izgubiti od Izraela 50 razlike u nedelju, ali ovakve teze će i u tom slučaju ostati najobičnije baljezgarije.

Pročitana knjiga. Kao nefavoriti smo uzeli medalje, pa ćemo zato sada kao favoriti ispasti od prve solidnije reprezentacije. Ne verujem šta čitam.
Tegi

PreviousNext

Return to Reprezentacije