Olimp wrote:Sale ne zaslužuje nijednu kritiku. Meni je tek ova utakmica s Estonijom lagani povod za kritiku s taktičke strane jer zaista kad vidiš da neke ne ide a stavio si u 12 Paunića i Jovanovića onda kako to da ne mogu sekunde dobiti. I za razliku od Izraela ili Njemačke ovo je bio meč kojeg smo morali dobiti i s ovakvim timom. Ali sveukupno nakon što nas je digao iz pepela zaslužuje vječno poštovanje.
Zna li se kad se objavljuje spisak za nedelju danas ili sutra. Jako me brine ona izjava Saleta da je kao Micić povrijeđen a lik jucer igrao i zakucavao preko trojice.
Također plašim se i za Milutinova da ga Grci neće pustiti.
Bit će zanimljivo vidjeti i da li će biti Cohena, di Bartolomea, makar vjerujem skoro sigurno da hoće.
Napravio si hrpu
gresaka u koracima.. Prije svega nije Sale digao selekciju iz pepela vec Duda. Evo, podsjeti me kog je to on igraca "izmislio" za selekciju? Radulju povratnika?! Svaka njemu cast na motivaciji ("i nabrijavanju"-sto bi rekli
"bratja kroasani") igraca, ali o taktici vrlo malo zna.. Ono je sinoc moralo da se prelomi najkasnije u 3/4 i tako ubiju u pojam Esti da se predaju do kraja.. Ionako nisu imali nikakav narociti motiv za pobjedom. EJJ (sto bi rekao selektor poshtapajuci se u tajm-autima), ta Estonija nanize 10 poraza u nizu i onda uzima skalp jednoj Srbiji..!! BRUKA!!! Prije svega los odabir igraca koje je poveo sa sobom u Talin (sve (polu)isluzena kljusad, bez snage i energije), a onda i sva njegova tvrdoglavost mu se obila o glavu po ko zna koji put. Prosto, covjek nema rezervni plan kad kola krenu/krecu niz brdo.. Zasto je uopste vodio Jovanovica i Paunica tamo ako im nije pruzio ni sansu?? Tako je, mislim, i Dobrica "zaboravio" na klupi u Izraelu, a momak bio tad u vrhuncu forme. Paunic je jedan od najboljih defanzivaca bio u ovim kvala-ama, i mogao je i sinoc da pomrsi racune ovima u sutu za 3 poena. A Gagic (ispred tog Jovanovica) je NO COMMENT!
Ja sam i juce, i protiv Njemacke i protiv Izraela vec negdje na polovini meca ili najkasnije u poodmakloj 3/4 vid'o kako nam se priprema rostilj i da ce nas na kraju
ispeci na tihoj vatri, tacno se vidjelo kako ovim blagovremeno narasta samopouzdanje i saznanje da mogu ipak da nas dobiju.. Prosto nikakvih taktickih varijacija i fleksibilnosti ne vidoh ni u jednoj utakmici, pokusaja da se promijeni ritam utakmice, iznenadi protivnik na neki nacin i sl.. Vec samo jednosmjerna ulica od starta do kraja.. Bojim se da cemo na SP (pogotovo ako Jokic ne bude isao, koji je ustvari jedini nas "neuhvatljiv" igrac - superteska kategorija za skautiranje koja izmisli kos ni iz cega), ako se uopste i plasiramo, jednostavno biti
'procitana knjiga', narocito za jace timove, te vrlo lako mozemo odmah ispasti u prvoj nokaut-utakmici.. NIsmo vise u prilici da budemo faktor iznenadjenja kao na mundobasketu u Spaniji, a i u Riu je Jokic (pride jos uz Pefija) bio nas faktor 'X'.
Jos me nesto narocito nervira, ovi njegovi pokusaji da "zastiti" igrace (kao npr. Micica) navodeci navodne alibije o povredama.. Ene ga Micic sinoc djipa se kao zdrebac pred parenjem (za razliku od one kljusadi u Talinu).. Ima li jos naivnih ovde koji vjeruju u onaj navedeni niz "povreda" pred EP pretproslo ljeto, kad su se neposredno prije njegovog pocetka povukli Teo, bradati, Nedo,...?? Jedino je Kalina tu opravdano izostao. Zato je i nakon onog posljednjeg poraza od Njemacke pocetkom jula popizdio, kad je na konferenciji pred novinarima potom povisenim glasom odmah rekao "da je dosta vise sa izgovorima i da treba u onom septembarskom klupski-vansezonskom prozoru svi da se odazovu!"