Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby harper lee » 22 Sep 2011, 12:14

Ovo je stvarno spektakl. Kao sto se zna i moglo se videti poslednjih dana ja izuzetno postujem Starca Focu od Stotinu Zanata ali mislim da mu je bilo vreme da se vrati u penziju i batali. Ovako cemo dobiti novog selektora posred sledeceg olimpijskog ciklusa jer sumnjam da ce Duda nastaviti posle Slovenije sve i da ga 8 miliona Srba moli na kolenima i bice gnjavaza da se igraci naviknu na tog novog, ko god da bude u pitanju. Ergo, mogao bi nam i Brazil doci pod veliki znak pitanja.

Ovo, ako je tacno, moze da znaci dve stvari. Jedna je da se matori zainatio da ispravi fleke iz Litvanije i da ce kidisati na zlato u Sloveniji da bi nahranio svoju enormnu sujetu i posrao se po kriticarima koji su izmileli posle Litvanije. Druga je da Djilas i Bodiroga nisu imali ni najblazeg pojma koga bi postavili kao kalifa umesto kalifa na klupu reprezentacije. Dobra stvar iz ovoga je sto se trend uvodjenja novih igraca i njihov napredak kroz reprezentativni ciklus moze ocekivati. Losa je da je Duda zlopamtilo i da ce nam ostati problem sa "hocu piskim, necu piskim" igracima koji su ga ranije ispalili.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Napredpartizan » 22 Sep 2011, 12:47

Ovaj Krstic ko neka zena,samo se nesto zali,kuka i zacudjuje...
Napredpartizan

Postby Proctor » 22 Sep 2011, 14:11

Mozda ja nisam pratio, ali ima li neko razumno objasnjenje zasto Velika Britanija po automatizmu ucestvuje na Eurobasketu 2013? Za sve ostale mi je jasno, svi su oni ostvarili plasman zahvaljujuci svojim rezultatima, ali da neko bude automatski kvalifikovan samo zato sto je godinu dana ranije na olimpijskim igrama automatski ucestvovao zato sto je bio domacin, e to mi je van pameti. Cak i za jednu Fibu...
Proctor

Postby nolinjo » 22 Sep 2011, 14:29

http://www.facebook.com/duda.ivkovic jednog jedinog prijatelja ima ...:D teodosic
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby Bodi Bond » 22 Sep 2011, 14:47

Proctor wrote:Mozda ja nisam pratio, ali ima li neko razumno objasnjenje zasto Velika Britanija po automatizmu ucestvuje na Eurobasketu 2013? Za sve ostale mi je jasno, svi su oni ostvarili plasman zahvaljujuci svojim rezultatima, ali da neko bude automatski kvalifikovan samo zato sto je godinu dana ranije na olimpijskim igrama automatski ucestvovao zato sto je bio domacin, e to mi je van pameti. Cak i za jednu Fibu...

Učesnici OI imaju direktan plasman na kontinentalno takmičenje... Jbg... A i VB bi lako prošla kvalifikacije siguran sam.
Ja volim taj sex.
Bodi Bond

Postby kocic » 22 Sep 2011, 16:20

Aleksa wrote:pa ako veruju u sebe zaradice te milione kad tad.
ne igraju oni u nasim klubovima bas za kikiriki da bi morali da odlaze tek tako na prvi mig.
jedino je bjelica imao smesnu kintu od reprezentativaca.
ali i on je mogao da izabere srecniji put za sebe..preskocio je neke stepenice u razvoju i sada placa cenu toga..bas kao i macvan,marjanovic,itd.
za razliku od njih ispravan put je imao stefan markovic..
za novicu ne brinem,on je npr igrao standardno u timu koji je bio stalni ucesnik top16 EL..imao je ocigledno problem sa trenerom u realu..jer da nije ne bi tek tako nestao iz tima iako je bio lider tog reala dok nije odstranjen.
menadzerovo je da ponudi,igracevo je da izabere.

nisi svestan koji je to pritisak i kakve se sve frustracije pojavljuju kod mladog sportiste... selekcija, rivalitet, profesionalizam, sportska i vansportska nepravda, svakodnevni treninzi, ocekivanja porodice i okoline, nesigurnost u sebe i svoje domete, trenerska izdrkavanja i raznih ljudi koji s vremena na vreme zalutaju na teninge (sponzori, menadzeri, prijatelji kluba)... ma velika je to jebenica koja pravi haos u glavi klinca od 15-16 godina.
kad se posle svega toga pojavi real tu nema price dal treba ili ne treba... ne samo real bilo koji veci klub... takvi pozivi ne dolaze svaki dan sem za superstarove ili mega talente za koje je 90% sigurno da ih ceka dobra karijera™
ovo sve pricam jer jednu reprezentativnu bazu u mladjim kategorijama cine oko 200 polaznika od kojih ce kasnijim selekcijama da ostane mozda 1-2 super igraca i 10ak prosecnih... sad vidite koliko srece i rada treba uloziti da budete u tih par koji ce da zive od kosarke i da uzmu dobru lovu, zato i kazem da se veliki klubovi ne odbijaju iz prostog razloga sto je alternativa proci sve ovo sto sam nabrojao i izaci jaci od svega navedenog... klinci jednostavno i tim prvim ugovorima mogu da obezbede sebe i svoje porodice... ne pricam o ugovorima na milion dolara, eura koji su misaona imenica i za mnogo bolje i iskusnije kosarkase vec ove kojima se klinci mame 100-150k eura godisnje.
uvek se kao loseg primera setim svog drugara, kolegu sa studija i saigraca koji je tamo 2000ih (godinu dana pre ili posle bombardovanja) ladno odbio 35k maraka od belgijskog drugoligasa... u to vreme user od para kad se setim sa kojim smo novcem mi raspolagali a sa druge strane igras basket u belgijskoj drugoj ligi, dobijas sasvim lepe pare, klopu u restoranu, iznajmljen stan i klupski auto... i sada kao tridesetogodisnjaku bi me takva ponuda primamila a tek tada :roll:
ali jbg covek imao ozbiljnu vezu, igrao drugu ligu i ocekivao slicnu lovu od nekog prvoligasa, ocekuje silnu lovu od denacionalizacije (fabrika zastava a sadasnji fiat su na njegovom nacionalizovanom zemljistu) i cvrc... mislim da se i dan danas sutira u dupe sto nije otisao jer znate kako ide marfijev zakon :) (devojka cvrc, pare od denacionalizacije i dalje cvrc, ostao na faksu i pare od basketa cvrc a bio je zaista odlican bek sa fenomenalnim fizikalijama - drugi u istoriji FFK-a u nisu, idealne antropometrijske mere, odnos misicnog i masnog tkiva, odnos visine i tezine - pa je i dobio naziv kelso by me :roll: (majkl kelso that 70s))
druga je to prica kad odes od kuce, zaradjujes dobru lovu i igras basket... slicno kao kad studiras negde i imas puno love... ili onaj osecaj kad zavrsis studije i cujes nekog da povraca i prisetis se koliko ti nedostaje studiranje :inlove:
vratite kezu!!!
kocic

Postby 1n54jd3r » 22 Sep 2011, 17:45

bravo za post...lako je pricati da treba biti strpljiv, da treba postepeno graditi karijeru...ali kada ti dodje ponuda na sto, a tvoji sastavljaju kraj sa krajem, tesko je odbiti...zapravo, odbijanje je tu hazarderski postupak
Inat koji je pretrpeo sve faze razvoja i došao do terminalnog stadijuma - negiranje i sopstvene inicijative.
1n54jd3r

Postby Diktator » 22 Sep 2011, 17:54

1n54jd3r wrote:bravo za post...lako je pricati da treba biti strpljiv, da treba postepeno graditi karijeru...ali kada ti dodje ponuda na sto, a tvoji sastavljaju kraj sa krajem, tesko je odbiti...zapravo, odbijanje je tu hazarderski postupak

koliko znam,Bjelica je imao 50k evra godisnje,i to je bila najmanja plata nekog od reprezentativaca u domacim klubovima.
ako sa 50 000 evra godisnje sastavljaju kraj sa krajem..onda nista.
naravno da sa tim parama ne moze kupiti hamer kao lebron u srednjoj skoli,ali brate..sastavljati kraj sa krajem..o cemu pricate?
ne bi da se radi o dinarima.
inace,naravno da je tesko odbiti ugovore sa 6+ cifara stranih klubova,u tom smislu ponuda koju je dobio Novica se ne odbija..a koliko novca sada Bjelica zaradjuje u Kahi?
Milione?
Nece da bude.
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby Jovan » 22 Sep 2011, 18:12

Мока Славнић: Теодосић умире у сопственој нарцисоидности

http://www.zurnal.rs/2011/09/22/moka-sl ... index.html
Jovan

Postby AirBall » 22 Sep 2011, 18:13

Jovan wrote:Мока Славнић: Теодосић умире у сопственој нарцисоидности

http://www.zurnal.rs/2011/09/22/moka-sl ... index.html

Jel ovaj intervju radjen u Rejkjaviku? :P
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby DON » 22 Sep 2011, 18:35

Đilas podržao Dudu!
DON

Postby Diktator » 22 Sep 2011, 18:36

Тврдим да ниједан плејмејкер на свету не може да ради оно што је чинио Теодосић. Имао сам утисак да је могао да шутне на кош и ногом, а да за то не буде санкционисан – не може се зауставити Славнић.

rece covek kome je 90% suteva na EP07 uzimalo 3 igraca :laugh:
mada,dobro da ga je isprozivao slavnic..mozda mu to pomogne da se malo zauzda u buducnosti.
videcemo vec u cska kako ce to da funkcionise bez DI pored njega..
19.04.2015.
Diktator

Postby AirBall » 22 Sep 2011, 18:36

VUČKO_88 wrote:Đilas podržao Dudu!

:facepalm:

Znaci gledacemo Kostu u jos dva mandata...

Da zakljucavamo ovaj topik do olimpijskog ciklusa 2020. godine... :D
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Diktator » 22 Sep 2011, 18:38

AirBall wrote:
VUČKO_88 wrote:Đilas podržao Dudu!

:facepalm:

Znaci gledacemo Kostu u jos dva mandata...

Da zakljucavamo ovaj topik do olimpijskog ciklusa 2020. godine... :D

pa zajcev je napisao tu info na temi o srpskim trenerima..
elem..jel neko zna kome DI podnosi izvestaj?
ili bi bar trebao?
19.04.2015.
Diktator

Postby kocic » 22 Sep 2011, 18:54

Aleksa wrote:koliko znam,Bjelica je imao 50k evra godisnje,i to je bila najmanja plata nekog od reprezentativaca u domacim klubovima.
ako sa 50 000 evra godisnje sastavljaju kraj sa krajem..onda nista.
naravno da sa tim parama ne moze kupiti hamer kao lebron u srednjoj skoli,ali brate..sastavljati kraj sa krajem..o cemu pricate?
ne bi da se radi o dinarima.
inace,naravno da je tesko odbiti ugovore sa 6+ cifara stranih klubova,u tom smislu ponuda koju je dobio Novica se ne odbija..a koliko novca sada Bjelica zaradjuje u Kahi?
Milione?
Nece da bude.

nisi svestan koliko uprosceno gledas na stvari... da bi dosao do tog bjelice moras da selektiras jedno 200 decaka od kojih ce kasnije da ti se razvije mozda 1 do 3 u dobrog igraca a u svake dve - tri selekcije mozes da dobijes vrhunskog igraca, a mi vodimo polemiku zasto nasi igraci trce napolje cim legne ozbiljna ponuda... znaci ne radi se o ostvarenim igracima koji i kod nas imaju dobre ugovore vec o onima koji ih prvi put potpisuju i koji cine bazu.
vratite kezu!!!
kocic

PreviousNext

Return to Reprezentacije