Generalno u sportu timove posmatram kroz prizmu trenera i gotivim timove zbog trenera a ne zbog igraca. Za Hrvate sam navijao na ovom turniru i zbog toga sto generalno navijam za ExYu drzave ali i zbog Ace Petrovica. Vecno osporavan, pljuvan, pa cak i na ovom forumu, ispracen na turnir kao potpuni autsajder sa podsmehom, a napravio je rezultat. Podsmevan ne samo od svog naroda i novina, nego i od Etorea Mesine, moralo se vratiti.
Mene je jedna odluka zbunila, Kruslin i Sakic u 12, mislio sam da su Acine kombinacije iz Cibone ali ovaj tekst Sakica pokazuje da su Aci Trici trebali igraci za atmosferu, ono sto nama donosi Stimac i slicni. Napravio je hemiju, kvalitet nikada nije bio sporan. Otkazala mu je dupla centarska linija, Zizic, Zubac, Tomic, Hamilton i Radosevic, otisao Bilan sa losom formom i Planinic koji je odigrao dve utakmice zivota.
Bogdanovic i Saric preuzeli lidersku ulogu, Ukic i Simon kao iskusni vodili ekipu, ostali odigrali uloge i rezultat je put u Rio, potpuno zasluzeno.
Tamo se nadam da cemo ih izvuci u grupi i pobediti, moze i u 1/4, jos sladje

U svakom slucaju, bravo za hrvatskog trenera srpskog porekla, sto bi Tegeltija rekao

edit: Citam komentare na ovom njihovom forumu i tokom meca za Acu svi pisu Asa, covek je registrovan na forum i odusevio sve "ekskluzivom"