Board index Košarka Reprezentacije

Ženska reprezentativna košarka

Re: Ženska reprezentativna košarka

Postby tremi08 » 29 Jun 2025, 20:01

Belgija ce posle Messeman i Vanloo biti negde u nasem rangu, pitanje je jos koliko ce njih dve da igraju

Svaki sut koji se kretao po obrucu je zavrsio u kosu, i u pf i danas za Spaniju, neverovatno

Spanija prakticno sa jednim centrom od 19 godina uzima zlato
tremi08

Postby Nikola » 29 Jun 2025, 20:06

Posle preokreta protiv Ceske tacno se polako ovako nesto naslucivalo...
I onaj kos malopre pred TO - Fam izvrti blokove, Vanloo se odbija od nje, Pueyo se proseta do kosa
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby tremi08 » 29 Jun 2025, 20:06

Dozvolis da te napune Ayuso, Ginzo i Pueyo :lollol:

Messeman prodala ovo na kraju
tremi08

Postby tremi08 » 29 Jun 2025, 20:13

BRAVOOOOOOOOOOOOOOOO

Sta je Spanija uspela da izgubi...drago mi je jako, najodvratnija sportska nacija.Na 2 minuta pre kraja su imale +7 :biggrin:
Last edited by tremi08 on 29 Jun 2025, 20:17, edited 1 time in total.
tremi08

Postby Hezonja » 29 Jun 2025, 20:16

Au, au sta se ovde izdesavalo.
Hezonja

Postby Nikola » 29 Jun 2025, 20:16

Au :laugh:
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby tremi08 » 29 Jun 2025, 20:19

Ne mogu da sakrijem zadovoljstvo :biggrin: Torrens zaboravljena na klupi a najiskusnija, on ubacuje na kraju Kareru umesto Torens i onda Karera napravi korake.
tremi08

Postby cole » 29 Jun 2025, 21:47

Čudesan preokret Belgije u završnici finala i odbrana evropskog trona. Belgija ima 4-5 odličnih igračica i dok su one tu, biće stalno pri vrhu.
Španija je igrala sa čak 7 debitantkinja u timu i umalo da uzmu zlato. Tri debitantkinje su mlađe od 23 godine, to je sjajni mladi trio Buenavida 21godina, te Martin i Fam sa po 19 godina.
Italija iznenadila osvajanjem bronze, Francuska ipak nije mogla bez bekova (Vilijams, Johanes i Fatu) i centra Malonge. Mislim da bi se Francuska prošetala do zlata da je igrala u punom sastavu.

Što se tiče naše selekcije, ovo je prvi put da nismo prošli grupu na nekom velikom takmičenju sa Marinom na klupi.
Ovo je inače bilo 11 veliko takmičenje za Marinu sa našom selekcijom.
Jedina pozitivna stvar sa ovog turnira je debi talentovane Jovane Popović. Trebali bi bar još 2-3 mlade igračice uvesti u seniorski tim u toku kvalifikacija za EP 2027.
Takođe, nadam se novoj naturalizaovanoj igračici na poziciji centra za narednih 4-5 godina, jer teško da prije 4 do 5 godina možemo imati bar prosječnog evroligaškog centra.
cole

Postby kocha popovich » 06 Jul 2025, 22:24

Spanija bi i uzela zlato da Alba nije usla hladna s klupe za poslednji napad. A i da sudije nisu srale poslednjih 5 minuta. Ludilo sta su svirale i kako su okrenuli kriterijum.

Nego pocelo U18 evropsko. Nase u prvom kolu izgubile od Crne Gore, danas dobila Izrael, sutra ce da izgube od Francuske koja je mocna u ovom godistu. Ipak svi nastavljaju jer se igra i osmina finala, znaci svih 16 reprezentatcija ide dalje. Cilje je izbeci domacina sto duze.

Danas bile najbolje Popovic i Dragicevic koje nisu igrale u prvom kolu (ne znam sto?)
KP: Ja sam protiv svakog nacionalizma, jer je nacionalizam najnizi oblik drustvene svesti.
kocha popovich

Postby cole » 09 Jul 2025, 14:03

Jelena Mitrović (2001), centar visok 205 cm bi trebalo da se vrati košarci.

Njen brat Luka Mitrović juče je rekao da nada skorom povratku sestre Jelene na parket.

Doktori su savjetovali da ne nastavi bavljenje profi košarkom poslije dvije takve operacije koljena kakve je imala.

Jelena je na ovaj savjet doktora napisala "my honest reaction" i postavila snimak kako šutira na koš.

Sretno Jelena, nadamo se tvom povratku na parket uskoro.
cole

Postby kocha popovich » 13 Jul 2025, 11:48

Jelena moze da igra samo na sopstvenu odgovornost. Nazalost njena kolena su u takvom stanju da ce je bilo koji ozbiljan tim uzeti u roster i racunati na nju. Mozda najbolje da pokusa da ozivi karijeru kroz Zvezdu, pa ako izgura sezonu bez problema i povreda... Opet, kazem nazalost, po onome sto znam od njenih saigracica, ona je prakticno invalid.

Nase U18 danas igraju za 7-mesto protiv CG od koje su izgubile prvu utakmicu na turniru. Popovic, Dragicevic, Predojevic su zanimljive igracice i zalog za buducnost. Ostatak daleko iza konkurencije. Mozda ima i do vodjenja selekcije jer sve lopte idu njima. Protiv italijanki, sutnule su 42 suta od 59 ukupno. Od toga samo Dragicevicka 11x za tri. Prilicno divlje delujemo na parketu citavo prvenstvo.

S druge strane, sinocno polufinale Spanija i Francuska je bilo fenomenalno za ovaj nivo zenske kosarke. Videla se malo trema zbog znacaja utakmice, ali puno fantasticnih poteza. Emma Broliron, kod Fr, plejmejker, 16.5 godina, opasnu pracku ima i visok BIQ. Alicia Tournebize (centar, 194) je meni prehajpovana. Juce se videlo koliko nije mogla nista protiv jace odbrane.
KP: Ja sam protiv svakog nacionalizma, jer je nacionalizam najnizi oblik drustvene svesti.
kocha popovich

Postby kocha popovich » 13 Jul 2025, 16:56

Razbile CG. Jovana Popovic tripple double, 22 poena, 14 skokova, 12 asistencija. Mala kida kako igra. Stera sto nema neki santimetar vise. Mislim da bi na 2/3 bila jos bolja, ovako mi se cini da ce u seniorskoj konkurenciji imati problem s brzim plejevima, posebno u odbrani. A mozda bas i treba da bude na pleju i vec u sledecem ciklusu krene uz A tim?

Ostaje pitanje zasto nije igrala u prvoj protiv CG? Da li smo kalkulisali racunajuci da cemo pobediti Letoniju, pa da izbegnemo Es i Fra do finala? Nadam se da nismo.
kocha popovich

Previous

Return to Reprezentacije