Teško je reći koliko naše košarkašice mogu na evropskom prvenstvu?
Plasman u kvalifikacije za SP bi bio odličan rezultat. U kvalifikacije za SP ide najboljih 5 ekipa sa evropskog prvenstva izuzimajući Njemačku (domaćin SP 2026) i Češku koja je igrala neke pretkvalifikacije za SP (Fiba u punom sjaju

).
Ivon Anderson ide WNBA, potpisala je ugovor sa ekipom Konektikat San. Tako da postoje realne šanse da propusti evropsko prvenstvo ove godine. Ako bi npr. bila od početka priprema sa našom selekcijom do kraja eurobasketa, Ivon bi propustila 17 utakmica WNBA lige. U najboljem slučaju (dvije sedmice priprema plus EP) propustila bi oko 10 utakmica.
Deo intervjua Saše Čađo za koš magazin
Da li vas možemo očekivati u nacionalnom dresu i na tom takmičemju?
– To me mnogi pitaju. Nisam previše o tome razmišljala. Moram da sednem i porazgovaram sa selektrorkom. Sad mi je bio primaran cilj da pomognem devojkama da se izbore za Evropsko prvenstvo, i to je ostvareno, pa ću kroz razgovor sa selektorkom videti sta dalje. Što se mene tiče, ja bih volela da svoje mesto ustupim nekoj mlađoj, perspektivnoj saigračici i da ona i one sve počnu da grade svoj tim. Ipak je došlo do velike smene generacije, sve su to mlade devojke, njihov način razmišljanja je drugačiji od mog, način treniranja… ne znam, iskreno, zaista bih volela da ustupim taj dres nekome ko se bude izborio za to.
Nadam se novim imenima u našem rosteru za eurobasket.
Na prvom mjestu mislim na Jovanu Popović (plej, 175 cm), iako ima samo 17 godina, već sada je najbolja igračica u našoj ligi.
Prošle sezone je bila mvp finalne serije prvenstva Srbije, mvp BWB Europe kampa najtalentovanijih igračica evrope, mvp juniorskog prvenstva Srbije, prva petorka u18 eurobasketa.
Mogla bi još neka od mladih košarkašica dobiti priliku: Avlijaš, Knežević, Jevtović, Marić, Mbombo, Dragičević, Demirović.