Board index Olimpijske Igre Soči 2014

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Niko123 » 17 Apr 2025, 06:58

Kakvi su ovo poremećaji? :krsti: :pop: Moja baba koja ima 85 godina, kaže da neće da glasa za Vučića, a gle ovih matorih retarda. Znači do mozga je, a ovi mozga nemaju
Last edited by Niko123 on 17 Apr 2025, 07:07, edited 1 time in total.
Niko123

Postby Edge » 17 Apr 2025, 07:03

Ovom njegovom jucerasnjom najavom o ukidanju finansiranja drzavnih i preusmeravanju sredstava privatnim fakultetima, jasno je da cilj jeste unistavanje drzavnih fakulteta pre svega ne samo iz razloga protesta jer ovaj plan je postojao i pre protesta kada su predlagali da strani fakulteti akreditovani u bilo kojoj zemlji mogu da izdaju validne diplome vec je sustina u socijalnom inzinjeringu koji on mora da napravi a to je masovna produkcija cacija i teranje svih ljudi koji su iole inteligentni van zemlje tako ce lakse vladati jer sa primitivnim polusvetom koji je siromasan pre svega u kulturnom i obrazovnom smislu lakse se manipulise.

Last edited by Edge on 17 Apr 2025, 07:22, edited 2 times in total.
Edge

Postby Niko123 » 17 Apr 2025, 07:06

Niko123

Postby Lajger » 17 Apr 2025, 08:07

Edge wrote:Ovom njegovom jucerasnjom najavom o ukidanju finansiranja drzavnih i preusmeravanju sredstava privatnim fakultetima, jasno je da cilj jeste unistavanje drzavnih fakulteta pre svega ne samo iz razloga protesta jer ovaj plan je postojao i pre protesta kada su predlagali da strani fakulteti akreditovani u bilo kojoj zemlji mogu da izdaju validne diplome vec je sustina u socijalnom inzinjeringu koji on mora da napravi a to je masovna produkcija cacija i teranje svih ljudi koji su iole inteligentni van zemlje tako ce lakse vladati jer sa primitivnim polusvetom koji je siromasan pre svega u kulturnom i obrazovnom smislu lakse se manipulise.

Zbog toga su i počeli protesti .
Zbog toga su dekani podržali studente.
Gotov je
Aleče Asade!
Lajger

Postby Old school » 17 Apr 2025, 08:13

Ova njegova najava u vezi fakulteta u trenutku kada se nova (njegova lična) vlada nalazi još u fazi konstituisanja još jednom ogoljeno pokazuje činjenicu da se Kaligula ponaša kao da je Srbija njegova lična prćija i da je njegovo mišljenje da ustav i ustavom propisane ingerencije predsednika RS služe za brisanje dupeta.
Dakle da budem jasniji. Kojim ustavom propisanim parafom on ima pravo da se bavi ovakvim odlukama u trenutnom vakum prostoru?! Na delu je ogoljena diktatura.
Ove besmislice u vezi analiziranja nekog tamo novog premijera Macuta i sličnih aktera u vladi treba jednostavno ignorisati.
Fokus je samo u jednoj tačci.
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby Cuburac » 17 Apr 2025, 08:15

Nisu li protesti poceli zbog coveka koji je u stanju da ukrade jednu recenicu detetu od 8 godina ?
Sta mislis sta se dogadja sa pravosudjem, tenderima, izborima, novcem , uopste sa celom drzavom?
Koliko treba da budes nemoralan i izopacen da to podrzavas ?
Životnom veku kad bi mera bila-
iskrenost,vernost,ljubav il' dobrota
tvoj kratki vek bi,kuco moja mila
1000 ljudskih vredeo života.
Cuburac

Postby vladokv » 17 Apr 2025, 08:16

Vec neko vreme razmisljam da pokusam da napisem smislen post na ovoj temi. U prilog mi nikako ne ide moja upucenost u politicku, a nista manje ni istorijsku pozadinu cele price. Na ovaj prvi deo sam donekle ponosan, a sto se tice ovog drugog tu se malo stidim.

Moje misli u idu u smeru kako se sve ovo zavrsava, konkretno mislim na kraj ere ovih koji su se ustolicili od koje 2011, godine i koji su u toliko navrata i primera pokazali da nemaju nameru da sjasu.

Iz neke moje perspektive ( uzmite opet u obzir moju poprilicno skromnu politicku informisanost ) izbori su jedan od nacina, mozda i jedini legitimni koji oni ne bi trebalo da mogu da ospore.

Moje pitanje je sledece.. Koji su drugi eventualni ( moguci, ali koliko toliko realni ) scenariji koje mozemo da uzmemo u obzir ?

Smatram da kompletan fokus mora da bude usmeren upravo na obezbedjivanje regularnih i pravednih uslova za izbore. Da li postoji nacin da se izborimo za tako nesto uprkos dobro poznatoj masineriji koja je vise puta u proslosti demonstrirala na delu od strane ovih, mislim da da. Da li postoje oni koji to mogu da nam obezbede, e u taj deo ozbiljno sumnjam iz raznoraznih razloga jer smo se toliko puta uverili koliko su ljudi kvarljiva kategorija.

Koliko je realno ocekivati da mogu da se obezbede regularni izbori ? Znaci da se sprece "naknadni" glasaci i da te glasove prebroje posteno onako kako jeste.

Nista manje mi nije interesantan deo price koji se odnosi na uticaj i ulogu stranih drzava na kompletnu situaciju u nasoj drzavi. Uprkos svim tim nekim eventualnim teorijama koje su nam na neki nacin prezentovane i dostupne ja zaista ne mogu da se otmem utisku koliko smo mi zanemarljivi u pogledu sta ( kao jedna bas skromna drzava, sa svim nasim resursima ) mozemo njima da ponudimo.

Poenta price je da mi je malo teze da prihvatim da Aca siptara i dalje ( nakon epizode sa Kosovom ) zaista cuvaju neki tamo Kinezi, Rusi, Ameri, Francuzi ili ne znam vec ko.. ili mu je u sklopu Kosova ( ili nekih drugih projekata ) zauzvrat obecano da ce ne znam koliko dugo imati njihovu podrsku.

Oduzio sam, a nisam hteo jer sam pokusao da budem sto koncizniji.

za kraj, naravno da necu da budem neki vizionar ili mudrac ako napisem da se svi "veliki" ratovi ne dobijaju kada se armije poredjaju jedna naspram druge u nekom konacnom obracunu vec se ishod takvih bitaka unapred zna jer su se obezbedile pobede u mnogobrojnim "malim" bitkama koje prethode onoj konacnoj.

Bez bilo kakve dileme RTS je jedna od tih malih bitaka koje moramo da pobedimo. Ne znam sta se cekalo do sada na jedan takav korak i ovo mi je malo unelo sumnju u viziju Studenata.
Ćoba wrote:
...Zaista sam impresioniran, ovaj Partizan je više Vučićev SNS nego što je to Zvezda ikad bila. :blue:
vladokv

Postby Cuburac » 17 Apr 2025, 08:20

Gledam ove snimke ispred skupstine, čadori, a ljudi nema, kao ono kad nemas talenta, ali imas loptu i ako ce da se igra, moras i ti da igras. Ili jos bolje, kao kuce koje niti glodje niti drugom daje.

Pravi cirkus, organizuje mitinge koji pate od prerane ejakulacije, ali on se pravi gluv i slep na sve to.

Mislim da ce na kraju izgubiti živce i upotrebiti silu, sto ce biti zeleno svetlo za radikalizovanje i sa ove druge strane.
Životnom veku kad bi mera bila-
iskrenost,vernost,ljubav il' dobrota
tvoj kratki vek bi,kuco moja mila
1000 ljudskih vredeo života.
Cuburac

Postby Niko123 » 17 Apr 2025, 08:36

Ako bi bila radikalizacija, onda bi on uveo vanredno stanje. Bojim se da bi onda ljudi odustali od ovoga
Niko123

Postby Nikola » 17 Apr 2025, 08:37

S73F4N wrote:Na rtsu Mojsije ako hoce ko da gleda

Prikladan sadrzaj za ove dane borbe za slobodu.
Mojsijevo putovanje moze se, naravno, tumaciti ne samo kao verski ili istorijski izvestaj o seobi jevrejskog naroda i putu u Obecanu zemlju, vec i kao mitski obrazac koji odrazava univerzalnu ljudsku potragu za slobodom.
Ali ovde je mozda vazniji period tih 40 godina boravka u pustinji - period duhovnog i fizickog prociscenja i pripreme za preporod. Za to vreme, izumire stara generacija, radjaju se novi, snazni, mladi ljudi koji imaju vise snage, poleta i vere od vec umornih predaka koji pamte ropstvo. I sto je vazno za nas, mladi ljudi nisu optereceni prosloscu, nasi mladi ljudi ne pamte stare sukobe, ratove, rezime, ne pamte ni 5.10., oni shvataju kakav je trenutak u kojem zive, shvataju kakva je sadasnjost, ona im se ne svidja i zele da je promene. Kao takvi mnogo su duhom jaci od starijih koji ce se brzo uhvatiti za to ko je bio na cijoj strani pre 20, 50 ili 100 godina i tako se podeliti i razjediniti. Starija generacija mozda vec dugo zeli promene, ali nije spremna za njih. Mlada jeste.

Napred, omladino! Napred, studenti!
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby Dimitrije » 17 Apr 2025, 08:49

Cuburac wrote:Gledam ove snimke ispred skupstine, čadori, a ljudi nema, kao ono kad nemas talenta, ali imas loptu i ako ce da se igra, moras i ti da igras. Ili jos bolje, kao kuce koje niti glodje niti drugom daje.

Pravi cirkus, organizuje mitinge koji pate od prerane ejakulacije, ali on se pravi gluv i slep na sve to.

Mislim da ce na kraju izgubiti živce i upotrebiti silu, sto ce biti zeleno svetlo za radikalizovanje i sa ove druge strane.

On silu upotrebljava od prvog dana.
Dimitrije

Postby DeniBer » 17 Apr 2025, 09:08

Malkovic wrote:Разумео бих кажњавање руских савезника од стране ЕУ, као потез. Само не разумем због чега би, у таквом развоју ситуације, била кажњавања Србија или онај.

Odlično pitanje. Na vagi od "saveznik Rusije" do "neprijatelj Rusije", mi smo centar-desno (naginjemo ka naprijatelj, ali se trudimo drugačije da se prodano).
DeniBer

Postby Eddie Brock » 17 Apr 2025, 10:02

Kako bese da se uglavi u tag insta? :laugh:
Last edited by Milutinov Tata on 17 Apr 2025, 11:52, edited 1 time in total.
Reason: Instagram
UPRAVA NAPOLJE!
Eddie Brock

Postby Veljkona22 » 17 Apr 2025, 10:24

Lajger wrote:
Edge wrote:Ovom njegovom jucerasnjom najavom o ukidanju finansiranja drzavnih i preusmeravanju sredstava privatnim fakultetima, jasno je da cilj jeste unistavanje drzavnih fakulteta pre svega ne samo iz razloga protesta jer ovaj plan je postojao i pre protesta kada su predlagali da strani fakulteti akreditovani u bilo kojoj zemlji mogu da izdaju validne diplome vec je sustina u socijalnom inzinjeringu koji on mora da napravi a to je masovna produkcija cacija i teranje svih ljudi koji su iole inteligentni van zemlje tako ce lakse vladati jer sa primitivnim polusvetom koji je siromasan pre svega u kulturnom i obrazovnom smislu lakse se manipulise.

Zbog toga su dekani podržali studente.

Nisu zbog toga počeli protesti ali jeste Univeriztet u Beogradu podržao proteste zbog toga.

Van BU, imaš više dekana koji su protiv protesta nego koji su ih podržali.
Mikisha wrote:Helikopter iznad Zr upravo.

pikanterije wrote:Obeliks idi nadji Asteriksa.

pikanterije wrote:Sad ce i Leo bice komplet lepinja na prolece
Veljkona22

Postby Duh sa sekirom » 17 Apr 2025, 10:25

Lajger wrote:
Zbog toga su dekani podržali studente

Cekaj bre , pa zar nije obojena revolucija placena od strane zapada??
Dogovori se prvo sam sa sobom.
Duh sa sekirom

PreviousNext

Return to Soči 2014