AirBall wrote:Imali smo prilike da prisustvujemo dogadjaju kome bih dao radni naslov -Brat za brata, a ne brat na brata-... More pozitivne energije je izbijalo sa svih strana, sve je proteklo bez ikakvih tenzija i pozitivni komentari sa kakvima se ja do juce nisam susreo... Mislim da cu ovu tvrdnju najbolje ilustrovati na primeru jednog policajca koji nam je ispred dvorane u Laktasima rekao ''Dobro da docekasmo braco da dodjete i vi kod nas, a da ne idemo samo mi kod vas''
I videlo se da zbilja ovaj turnir domacinima mnogo znaci... Dosta njih je od malena navijalo za Partizan, bas taj policajac nam je prepricavao utakmicu izmedju Partizana i Maccabija iz f4 sezone i njegove dozivljaje, ali je ocigledno da im je srce puno sto je i njihov lokalni klub konkurentan i u sustini i treba da bude tako...
Putovala je elitna jedinica od tri clana, prekaljeni kafanski veterani, koji su prvo uz pomoc ljubaznog domacina Proctora locirali dobar restoran pa tek onda se prepustili kraljici igara... Tu smo i sreli Pekmena koji bez obzira sto je promenio kontinent i sto je podigao igru na jedan visi nivo nije zaboravio cari kafane...

Dosao je sa svojim X5 BMW-om sa tablicama Minnesote i ljudi su ga bukvalno opsedali...

Ispred dvorane smo sreli grupu Grobara iz Beograda, dok su tu bili momci iz Hercegovine, uglavnom iz Trebinja i Bilece...
Dvorana je vrlo lepa, moderna, ali nema sanse da se prosiri kapacitet na 5 hiljada kako su pojedini forumasi tvrdili...

Mile Dodik i Pekmen u razgovoru

Iz bezbednosnih razloga pretpostavljam da dvorana nije bila u potpunosti napunjena, a na prilazima istoj je bilo onih koji su nudili da prodaju karte...
Prvo je predstavljena institucija iz Beograda...

Zatim i Igokea...

Kada je sva procedura ispostovana nije ostalo nista drugo nego da mec i zapocne...

Odlican ulazak u utakmicu Partizana... Odbrana koja je zategnuta do maksimuma i tu se moglo primetiti vec da ce Jorovic imati velikih problema sa Lauvergne-om koji je dosta fizicki jaci od njega i da ce se vrlo tesko izboriti za svoj standardan ucinak, a bez njegovih poena Igokei je put ka pobedi znatno otezan...
Bertans je na pocetku utakmice bio maestralan i stekao se utisak da pre meca sedi na rukama da mu se ne ohlade...

Medjutim ta njega serija je relativno kratko potraja i Joksimovic je zbilja odigrao maestralnu odbranu, nije mu dao da dise i mi sve do pred kraj 3. cetvrtine smo imali ogromnih problema da porodimo poene... Jednostavno nije bilo coveka s poenima u rukama koji je kadar da pokrene Parni Valjak... Westermann je rasekao ruku, srljao iz greske u gresku, Gordic je takodje imao jedan od onih dana kada mu nista ne polazi za rukom, dok Lucic do pred sam kraj nije mogao da se sastavi...
Igokea je u tom periodu igre napravila prednost, poveli su u jednom trenutku 36-30 i ja sam bukvalno prebledeo, ne toliko zbog rezultata koliko zbog nemoci da se kreira situacija i da se postigne kos...
Oni najverniji nisu prestali da pruzaju podrsku ekipi sve vreme...

Cini mi se da je prekretnica u ovoj utakmici bio incident na relaciji Bogdan Bogdanovic i Dodikov sin (kako sam saznao kasnije) gde je Bogdanu nesto dobaceno na sta je on odgovorio, a u raspravu se umesao Danilovic koji je stavio u zastitu naseg mladog igraca... Videlo se da mu je gestikulacijom pokazao da ima podrsku, pohvalno je da nakon toga nije zamenjen i nedugo zatim je postigao jednu trojku koja je preokrenula tok utakmice..
Zategli smo odbranu do maksimuma, najzad je dosao i sut za tri poena, jer su Gagi i Luce pogodili neke suteve i sve ostalo je istorija... Ocas posla smo dosli do 13 razlike i mec rutinski priveli kraju...
Senku na utakmicu je bacio mali incident kod rezultata 43-49, nekih 5 i nesto minuta pred kraj kada su specijalci pokusali da sa tribine odvedu jednog navijaca Partizana, tu je nastalo komesanje i tuca, ali je na svu srecu sve brzo reseno...

Rutinski mec privodimo kraju i tu nastupa veliko slavlje... Po Danilovicevoj reakciji se videlo koliko je ova pobeda bila vazna, skocio je, zgrabio Silobada i poljubio ga od srece..

Igraci su se pozdravili

I krenulo je veliko slavlje...

Gde god ti da igras tu su tvoji Grobari...

Volim ga k'o oka dva

Dolazimo mi i sutra da nastavimo gde smo stali...