by Ernest » 21 Jul 2018, 21:13
1. On nije glup.
2. Da postavimo stvari malo druKse...
Svaki put kad neki trBin kaze - ej ba, jebo azilanta ovo je Srbija jos ce nam zene pocet uzimat- Vucko radosno pljeska svojim rucicama jer je uspeo u nameri.
Zasto?
Pa zato sto generalno njegov task o koncu je da stvori zemlju koja ke pozeljna azilantima za zivot, citaj Nemacka Svecke itditd.
Da li mi imamo izgled da zalicimo na tako nesto? Neamo
Ali umesto da se prica o tome stvara se iluzija o hordi azilanata koja hrli u ovu prelepu i savrsenu zemlju.
3. Kad si paksu od zemlje poput nas ti neces imati problem sa kvantitetom azilanata, ali sa kvalitetom svakako hoces, mada imajuci u vidu da 50 posto ljudi voli sns, pitanje je koliko je to problem. Dakle ako i dodju neki, doci ce oni najgori, skart, ono sto nikako nije uspelo da ujase jevropski vozic neko ceka u zadupku naravno s idejom da se domogne EU. Da li ce se ukopiti? Pa ja se jebeno ne uklapam i ja jebeno hocu u EU, a verujem da sam skolovan i opravan. I verovatno bih sa tim azilantom imao vise slicnosti nego sa bezmozgasima naprednog soja.
Sta je problem? Sto su stvorili zemlju u kojoj nije lepo ziveti, sa izuzecima retkim, sem ako nisi u jaslama naprednjackim, u kom god obliku.
Svaka institucija sistema je urusena. I nije nelogicno pitanje - Da li sko toliko losi da je moguce da nam ista, pa cak i azilantski skart naseli zemlju.
4. Demografska realnost ne neumoljiva. Ima zemlje, ima kuca, nema ljudi, dodju neki drugi ljudi. Jbg surovo, ali ta cinjenica im ne smeta kad smanjuju nezaposlenost tako sto mladi nezaposleni odu pa se zaposle vani.
5. Ovaj umiveni fasizam na delu uvek ima potrebu za nekim neprijateljem, bitnijim od svakog elementarnog drzavnog pitanja. Diplome, doktorati, ma sve ono sto rade, Ej bre sta to radite? - Ma pusti nas oce azilanti i nas i vas da ujasu, to je sada bitnije.
6. Mnogo bitnija tema je npr kako se sprema da izda i proda najsvetiji deo srpske zemlje. Cinicno je sto argumentaciju za to trazi u demografskim cinjenicama i ako iste lako zanemari kad je ostatak Srbije u pitanju. A tuzno je i sto ce njegove ovce da popasu tu pricu. A ja sam siguran da se azilanti nasele ovde da bi u manjem procentu bili tako poltronski nastrojeni spram vlasti nego poslusne ovcice. I opet, azilanti... Really?
7. Ne kazem da nije problem. Jednostavno mislim da je to u fazonu kuca ti gori u plamenu, a ti se nerviras jer ti daska za wc solju slomljena i moras da je menjas. Nema menjanja daske dok ne ugasis pozar. Mi kao drzava mnogo jednostavnije stvari ne mozemo da resimo. Problem azilanata je toliko kompleksan da smo mi vekovima daleko od aparata drzavnih da se bave njima na pravilan i drzavotvoran nacin.
Izvinjavam se sto sam oduzio.
Đuka kreće u seriju - mark my words!