V.M. Varga wrote:I građani RS nose krivicu, ni jedna ozbiljniji protest, nikakve blokade po RS vezane za ova dešavanja i borbu koja se dešava u "matici". Nikakva borba protiv SNS ili partnera u kriminalu Dodika. Već pasivno posmatranje i hiljadu "Ali".
Mora se i RS probuditi i iskazati poštovanje. Više ljudi se skupilo u Zagrebu da pošalje podršku našim studentima...
Vise je ljudi bilo.i.u Banjaluci i Bijeljini nego u Zagrebu. Bio sam na skupu u Bijeljini. Bio je protest i u Foci.
Ljudi u RS ne protestvuju i nisu aktivni ni oko vlastitih problema na lokalu i ne izlaze ni za sta. Bukvalno ni za sta. Vecina studenata studira u Srbiji i na protestima je.
Zbog sacice placenika iz Republike Srpske koji brane Vucica drugosrbojanska olos orkestrirano vec mjesecima pljuje po Republici Srpskoj. Trpajuci u kos sve ljude odavde. To rade uz pomoc medija koji 30 godina sire mrznju ka Republici Srpskoj.
Mozda je i Vucic planski poturio onog jadnika iz Doboja, ali te mrznje ka Republici Srpskoj je bilo prije Vucica. Jer se na toj mrznji itekako moze zaraditi.
Osim pasivnosti o kojoj sam pisao i koja je svima odavno poznata, drugi veliki razlog zasto se ljudi ne okupljaju je taj sto je Tadiceva vladavina nanijela veliku stetu Republici Srpskoj i veliki broj ljudi opoziciju u Srbiji gleda kroz Tadica i ono sto je on radio. To je najbrojnija populacija, predratna koja pamti i Milosevica i Tadica. Nikada niko iz opozicije u Srbiji nije minut posvetio da pokaze kakvu takvu brigu o Republici Srpskoj. Ne racunam Dveri.
U kuci imam takav primjer. Na protest u Bijeljini zovem caleta, reko ajde sa mnom i dobijam odgovor necu Tadica da vracam na vlast. I ubijedjen sam da veliki broj ljudi ima taj stav, jer ljudi gledaju bn i rtrs a tamo je Vucic drzavnik koji razvija Srbiju a ljudi nisu zaboravili predaju Mladica koji je ipak ovamo za sve Srbe heroj.