Kada pricamo o Draft istoriji (novijoj), postoje samo dva tima koja mogu da se pohvale da su pokidala - GSW i SAS.
San Antonio je prvim pikom resio svojih narednih 20 godina, uzeli su Duncana koji im je doneo 5 titula, koliko je to surova cinjenica govori i to da su neki sa iste pozicije birali Kwame Browna, Boguta... Kaze pogodili pre 100 godina, neki ne mogu da pogode ni 10 igraca koji su bili u top10 pikova. Neke jednostavno nisu ni uzimali jer nisu imali mesta za njih, neke su birali cisto da bi nesto izabrali, a kada se pogleda istorija onih koje su draftovali:
'99 - Manu (57)
'01 - Parker (28)
'02 - Scola (55)
'07 - Printezis (58)
'08 - Gist (57)
'08 - Dragic (45)
'09 - De Colo (53)
A bilo je tu jos dobrih igraca, nabrojao sam samo neke 'smesne' pozicije za Draft, a ispalo je nekoliko vrhunskih majstora, jos kad se na to doda Leonard kojeg su oni prakticno draftovali.
Draft je precenjen, mnogi timovi i igraci se pogube u vremenu i prostoru, bicemo do 1 ovde ako krenemo da redjamo sve promasene pikove u poslednjih 15 godina, od Milicica pa sve do biranja Rubia pre Stepha. Mnogo zavisi od glave igraca, kakvi su to karakteri, kako razmisljaju, sitnice, a to je tako tesko predvideti.
Naravno da cu ispratiti sve oko Drafta, ali ne opterecujem se previse, krenem da ih posmatram tek kad udju u ligu.
@trade
Bice interesantno, dosta toga zanimljivog.
- SAS nudi Lamarcusa ako neko ponudi prvih 10 pikova.
- NY slusa ponede za Poorzinginsa i Mela.
- Cavsi jure nekog superstara.
PG mi nije nikako jasan, hoce da bezi da bi se borio za titulu, i ide u LA gde ga ceka borba protiv SA i GSa, dok ce ovamo mozda biti najslabiji East jos od kad je dosao u ligu, ne znam, da sam na njegovom mestu, sacekao bih da vidim sta ce LBJ odluciti, osim ako ne ode zajedno sa njim u LA

Stephen Curry. 2,974. aka shooting GOAT.