Board index Košarka Američka košarka

NBA vesti, transferi, aktuelnosti

Re: NBA vesti, transferi, aktuelnosti

Postby Starks » 19 Oct 2016, 20:41

@xrečeved
Nije mi poznato da je Rudi Gej neki zajebani troublemaker u NBA okvirima, niti da je davio trenere ili plodio žene saigrača. Naprotiv, radi se o jako kvalitetnom krilu koje spada u drugi krug po kvalitetu, ispod superstarova. Od ruki sezone 2006/07 Gej nije bilježio ispod 17 poena, 5.5 skokova, niti šutirao lošije od 45% iz polja (sa izuzetkom 2012/13).

Čemu onda tvoja ingeniozna konstatacija apropo Klipersa:
Ova ekipa vapi za krštenim krilom. Vapi. Dobro bi joj došao čak i Rudy Gay, međutim, nemaju šta dati za njega, zbog čega moraju da izguraju sezonu sa ovime što imaju.

Neko ko ne prati toliko NBA pomislio bi da je u pitanju neki Adin Vrabac ili Tundži Avodžobi.

Klipanima bi dobro došao košarkaš triput lošiji od Geja, neki Lens Tomas bi riješio 80% njihovih problema.
There's a lot of ways to play any game. I play mine on the house percentages.
Starks

Postby xrečeved » 19 Oct 2016, 20:47

A šta su njegovi timovi radili?
xrečeved

Postby Starks » 19 Oct 2016, 21:33

Izbacivali prvoplasirane Sparse iz plejofa (i to bez Geja zbog povrede!), recimo. Makljali se 7 mečeva sa poletnom Oklahomom i Klipersima. Rudi je bio prva napadačka opcija u tim ekipama, umalo Ol-star. Da ne zaboravim da je on sasvim pristojan šuter i defanzivac kroz karijeru.

Šta su to uradile ekipe Krisa Pola/Grifina? Demijana Lilarda? Džona Vola?

Svi su plaćeniji, respektovaniji i izvikaniji (vjerovatno i bolji košarkaši, ne sporim), no nemaju nekih uspjeha u PO. Zašto bi neko Geja stigmatizovao kao lošeg igrača, maltene kantu koja bi, eto, legla Klipersima?
Starks

Postby Malterego » 19 Oct 2016, 21:40

ŠBBKBB

Lakers to Sacramento - Deng, Yi, pikovi
Sacramento to LA - Gay, Labissiere
+
LA to San Antonio - Randle, Williams
San Antonio to LA - Aldridge, pik

Playoff ekipa
Nos. 8 & 24 retired by Los Angeles Lakers
Spoiler: pokaži
5× NBA champion
2× NBA Finals MVP
NBA Most Valuable Player
18× NBA All-Star
11× All-NBA First Team
9× NBA All-Defensive First Team
2× NBA scoring champion
NBA Slam Dunk Contest champion
...
Malterego

Postby xrečeved » 19 Oct 2016, 21:43

Dame za 4 sezone ima 4 puta više nastupa u PO, nego li ovaj za celu karijeru. CP3, doista, nema nekih uspeha... Timskih. Individualno, ipak ima. Za Blejka i Walla ćemo sačekati još koju sezonu, pa da lupamo etikete. Mada i Wall baguje, ali hajde da ga vidimo još malo. Ono što je činjenica jeste da timovi posle odlaska Geja cvetaju, pa ti to shvati kako ti je volja... :laugh:

Gej kao umalo superstar ima 7 PO utakmica i to sa jako dobrim timom Memfisa. Meni je to nedovoljno dobro.

Mene što se tiče neka ti ga u Juti, slobodno, eto ja smatram da i nije neka akvizicija. DMC i Rondo, a PO video nisi u SAC. Moš misliti. Ali ono, ti si kralj statistika, broji brojke, za mene je lik krš i to je to. Piši i ti nešto, ne smeta mi. Mogu i da ti otključam temu ako hoćeš da dopišeš nešto. :D

Edit: Sad se setih nečeg što me zanima, koga bi ti pre u timu - Aminua ili Geja?

Da, umalo da zaboravim zbog čega sam ušao na forum:

xrečeved

Postby Starks » 19 Oct 2016, 21:52

Aman jašare, poenta moje priče je da bi Klipersi sa Gejom promptno postali druga najjača ekipa na Zapadu, sa nekih 60 pobjeda u gepeku i najmanje 2 pobjede u seriji sa Voriorsima.

Elem, ekskluzivno fotka jednog člana NBA geta, bliskog vlastima avangarde :biggrin:
Spoiler: pokaži
Image
Starks

Postby xrečeved » 19 Oct 2016, 21:55

Starks wrote:Aman jašare, poenta moje priče je da bi Klipersi sa Gejom promptno postali druga najjača ekipa na Zapadu, sa nekih 60 pobjeda u gepeku i najmanje 2 pobjede u seriji sa Voriorsima.

Hajde, ok, da se možda složimo oko toga (mada i tu bih sumnjao u njih u PO). Poenta je da nije ništa doneo Sakramentu i da sam to napisao jer sam prethodno o njima pisao.
xrečeved

Postby xrečeved » 19 Oct 2016, 23:01

Ima li zainteresovanih za predstavljanje Southeast divizije u narednih 5 dana? (dakle, do početka NBA sezone)
xrečeved

Postby Golden Warrior » 20 Oct 2016, 01:04

Meni je Rudy iz nekog razloga prilicno gotivan igrac ali mi deluje da je uvek na pravom mestu ali u pogresno vreme.

Iako ima sve i ni u jednom segmentu kosarkaske igre nije hendikepiran on je prilican kansur u modernoj nba ligi. Pre svega jer su mu glavne vrline fizikalije i sut sa poludistance koji ne gadja u bolesno dobrim % kao neki Aldridge ili Nowitzki.

Tako da nigde ne moze da nadje svoju idealnu ulogu, ili mu je odgovornost prevelika ili je preskup za neku ulogu 5.violione u timu...

Svakako bi Clippersi sa njim bili bolji, da Papautea zamenis sa Birkamom Batakom pa si napravio napredak ali nije da bi opet napravili dovoljan napredak da ugroze GS ili cak San Antonio...
Golden Warrior

Postby Starks » 20 Oct 2016, 10:06

San Antonio bi mogao biti jedno od neprijatnih iznenađenja u predstojećoj sezoni. Bez pouzdanog beka, bez Dankana koji je bio stub odbrane reketa, sa Gasolom i Oldridžom koji nisu specijalci na tom polju (mada je Lamarkus svakako dosta bolji)... klupa će pomoći jer je dosta dugačka, Popović možda ištancuje nekog novog bisera ali ne djeluje baš bajno kad ti 4 udarna beka imaju 130 godina (32,5 u prosjeku).

Pominje se trejd Oldridža, mada nije jasno šta bi mogli dobiti za njega i ko bi prihvatio mamutski ugovor.
Starks

Postby balzamen » 20 Oct 2016, 10:09

Ja iskreno ne vidim SA na drugoj poziciji a vi me vesajte!
balzamen

Postby Tufi » 20 Oct 2016, 10:25

Pominje se i trejd izmedju Kingsa i Majmima, Divac je ocigledno rijesen da pokupi sve Evropljane :D

Rudi Gej i Kolinson za Dragica
Last edited by Tufi on 20 Oct 2016, 10:34, edited 1 time in total.
Tufi

Postby Čekicari » 20 Oct 2016, 10:28

Evropa plus Bugi :okk:
Djordje Pantic najbolji golman FKP u istoriji!!!!
Čekicari

Postby Tufi » 20 Oct 2016, 10:39

Sad gledam nesto i vidim da su Rakete 95. ekipa koja je bila najgore plasirana pred PO a da su uzeli titulu 6. mjesto, a da su samo Niski 99. igrali finale sa gore pozicije (8)
Tufi

Postby Grba » 20 Oct 2016, 10:48

I meni Spursi veoma sumnjivi, no nije prvi put da sam im prognozirao "kraj jedne ere", a Pop ipak odradi strasan posao...
Grba

PreviousNext

Return to Američka košarka