zasto na onoj listi NYK rostera nema Ron Bakera
znacajno bolji roster nego prosle sezone (kao sto je i taj roster bio bolji u odnosu na onaj od pre dve sezone), sto znaci da matori Zen nije izlapeo koliko sam mislio i da radi dobar posao..
ovaj tim, bez povreda, je siguran ucesnik plej ofa ja mislim, a ako neke stvari kliknu, pa samo jedan neprikosnoven tim postoji na istoku.. Ruza po onome sto citam se bas ozbiljno sprema za sezonu, Noah kaze da se za sada dobro oseca, Melo nema problema cim je na OI (mada se poceo baviti socijalnim problemima, evo vec planira da podijum na OI koristi za nesto), za Janningsa ne znam, a mene najvise brine Lee, ni sam ne znam zasto..
ono sto je sigurno da ce napad biti brzi nego prosle sezone sa Kalderonom. Prva petorka je lepo izbalansirana, dva igraca koja ce imati najvise loptu u rukama Ruza i Melo, dva koja ne istu leba Lee i Noah, kao i KP koji ce ja mislim biti drugi strelac tima, ali bez mnogo kontakta sa loptom..
u brzoj igri, primarnim i sekundarnim kontranapadima, mislim da cemo biti dosta dobri, Melo voli da se digne na sut, Rose da prodire, pa ili zavrsi ili podeli pas.. u svakom slucaju petorka koja voli da trci..
kod pozicionog napada ce biti malo problema, kada nas uvuku u sporiju kosarku.. ono sto je sigurno je da necemo igrati trougao sa kojim je Fil osvajao titule, vec ce Hornasek to promeniti, da li i potpuno izbaciti ne znam.. verujem da ce mnogo pika da se igra sa Rouzom, i eventualno izolacije sa Melom.. dobra stvar je sto ostali igraci mogu dosta da sire, da ostave prazan reket..
defanzivno ce da bude interesantno, energije sigurno nece manjkati.. Noah, kao NY kid i Lee ce na maksimum da naviju MSG, pod kosem to dobro deluje Noah-KP, Lee na perimetru, a Melo i Rose ce nadam se da malo povecaju intenzitet svoje odbrane.. ako su zdravi mislim da mogu korektno da je odrade..
klupa je meni najveci prolem, Jennings je divljak i on ce da izdivlja, a svi ostali su igraci zadatka.. Thomas ce da odradi svoju rolu, prosle je bio ok.. O'Quinn, Plumlee, Holiday ce da peglaju odbranu.. od Kuzminskasa nemam pojma sta da ocekujem, al ocito da Fil vidi nesto.. ne vidim da klupa osim Jenningsa moze nesto epohalno da uradi, ali samo da ne padamo previse..
kao sto rekoh jedna je ekipa neprikosnovena, sve ostale su tu u igri.. Indijana doduse mislim da ce biti na mestu br. 2, a Knicksi ce da budu 3-6 mesta.. naravno s obzirom na plitak roster, sa jednom season end injury nama vec visi plej of..