Atila wrote:Pitanje za ljude upucenije u price oko drafta.
Da li je za evropske igrace bolja preporuka dobro odigrane utakmice za svoj klub, ili dobro odradjeni workout-evi.
na primr Bogdan koji igra odlicno sada, i Danga koji je otisao u Ameriku( da kazemo da se npr fenomenalno tamo pokaze)
Izvinjavam se ako je bilo pitanje
Zavisi od kluba, gm-ova, skautinga, trenera i organizacije.
Ameri uglavnom baziraju skauting na fizikalijama i na atletskim predispozicijama...zato retko koji igrac iz Evrope zavrsi visoko na draftu -> ako nema izrazene fizikalije, a npr. ima ultra inteligenciju, mlad - sa vec steknutim iskustvom u euroleague, tesko da ce dobro proci.
Workoutevi su im blizi skauting. Igre u Evropi su im nesigurna kategorija, zato sto je ne mogu sagledati iz svih uglova, kao sto to rade u NCAA.
Dangubic ima predispozicije i svakako bi mu letnja liga mnogo pomogla. On mora da usavrsi svoj skok sut. Kod Dangubica je primetno slabije snalazenje u guzvi, driblinzi u igra 1 na 1, kontrola lopte i koriscenje atletskih mogucnosti.
Bogdanovic se trenutno nalazi na mnogo visem nivou, a zasluge za to imaju i Vujosevic i Partizan. Bogdanu je od velikog znacaja igranje sa Kinseyem i Pavlovicem i mislim da je od njih mnogo naucio...narocito se to vidi u samopouzdanju i igri 1 na 1.
Dangubicu, po meni -> odgovara brza i neodgovornija kosarka u ovom trenutku, zato sto bi mu znacilo poboljsanje fizicke kondicije i snage.
Njegova glavna prednost u odnosu na Bogdanovica je explozivnost i fizicke predispozicije. Sve ostalo je na strani Bogdanovica...koji ima nesumnjivo veci kosarkaski iq i rekao bih u ovom trenutku i hrabrost i srce koje se retko vidja. Pravi sampion.
Bogdanovic -> San Antonio Spurs. Neka kontrolisana ekipa koja ce crpeti iz njega inteligenciju kako bi oslobodio prostor. On u run n gun sistemu nema nikakve sanse na duzi period. Meni je Bogdanovic vise igrac za Evropu, ali treba videti kako ce se ponasati u najjacoj ligi...jer ima karakter i samopouzdanje.
Dangubic -> mozda Denver za pocetak. Neka brza kosarka, gde bi sebe unapredio. U kontrolisanom timu -> ne moze da uspe.