Board index Košarka Američka košarka

NBA Draft

Re: NBA Draft

Postby hehule » 17 Jun 2014, 21:34

Dobro odrađeni workauti.

Mnogo je igrača koji su draftovani iz loših klubovima sa lošijim statsima, a razbili su na workautima.
Samo za njega znam,
I sve ću da mu dam.
Žaliti neću ni život svoj,
PARTIZANE TI SI MOJ!
hehule

Postby Alonzo » 17 Jun 2014, 23:01

Atila wrote:Pitanje za ljude upucenije u price oko drafta.

Da li je za evropske igrace bolja preporuka dobro odigrane utakmice za svoj klub, ili dobro odradjeni workout-evi.

na primr Bogdan koji igra odlicno sada, i Danga koji je otisao u Ameriku( da kazemo da se npr fenomenalno tamo pokaze)

Izvinjavam se ako je bilo pitanje

Zavisi od kluba, gm-ova, skautinga, trenera i organizacije.

Ameri uglavnom baziraju skauting na fizikalijama i na atletskim predispozicijama...zato retko koji igrac iz Evrope zavrsi visoko na draftu -> ako nema izrazene fizikalije, a npr. ima ultra inteligenciju, mlad - sa vec steknutim iskustvom u euroleague, tesko da ce dobro proci.

Workoutevi su im blizi skauting. Igre u Evropi su im nesigurna kategorija, zato sto je ne mogu sagledati iz svih uglova, kao sto to rade u NCAA.

Dangubic ima predispozicije i svakako bi mu letnja liga mnogo pomogla. On mora da usavrsi svoj skok sut. Kod Dangubica je primetno slabije snalazenje u guzvi, driblinzi u igra 1 na 1, kontrola lopte i koriscenje atletskih mogucnosti.

Bogdanovic se trenutno nalazi na mnogo visem nivou, a zasluge za to imaju i Vujosevic i Partizan. Bogdanu je od velikog znacaja igranje sa Kinseyem i Pavlovicem i mislim da je od njih mnogo naucio...narocito se to vidi u samopouzdanju i igri 1 na 1.

Dangubicu, po meni -> odgovara brza i neodgovornija kosarka u ovom trenutku, zato sto bi mu znacilo poboljsanje fizicke kondicije i snage.

Njegova glavna prednost u odnosu na Bogdanovica je explozivnost i fizicke predispozicije. Sve ostalo je na strani Bogdanovica...koji ima nesumnjivo veci kosarkaski iq i rekao bih u ovom trenutku i hrabrost i srce koje se retko vidja. Pravi sampion.

Bogdanovic -> San Antonio Spurs. Neka kontrolisana ekipa koja ce crpeti iz njega inteligenciju kako bi oslobodio prostor. On u run n gun sistemu nema nikakve sanse na duzi period. Meni je Bogdanovic vise igrac za Evropu, ali treba videti kako ce se ponasati u najjacoj ligi...jer ima karakter i samopouzdanje.

Dangubic -> mozda Denver za pocetak. Neka brza kosarka, gde bi sebe unapredio. U kontrolisanom timu -> ne moze da uspe.
Alonzo

Postby juka_nurkic » 18 Jun 2014, 15:28

mislim da grijesis za dangubica, on je po meni idealniji za nba ligu, ima sve sto bogdanovic nema
bogdanovic ala bodiroga, po mom misljenu nek igra samo u evropi
Jusuf Nurkic= GIGAGNT
Nije GIGAGNT vec GIGANT!
juka_nurkic

Postby Alonzo » 18 Jun 2014, 15:41

juka_nurkic wrote:mislim da grijesis za dangubica, on je po meni idealniji za nba ligu, ima sve sto bogdanovic nema
bogdanovic ala bodiroga, po mom misljenu nek igra samo u evropi

Pa to sam i rekao -> Bogdanovic je vise za Evropu...

"Meni je Bogdanovic vise igrac za Evropu, ali treba videti kako ce se ponasati u najjacoj ligi...jer ima karakter i samopouzdanje."

"Dangubic ima predispozicije i svakako bi mu letnja liga mnogo pomogla. Dangubic -> mozda Denver za pocetak. Neka brza kosarka, gde bi sebe unapredio. U kontrolisanom timu -> ne moze da uspe."

Ali voleo bih da vidim Bogdanovica u nba ligi, zato sto ima iq. Dangubic ima bolje predispozicije, ali mi se ne svidja nacin na koji koristi atletiku i sut.

Nego, Nurkicu...opklada vazi, zar ne?

Samo da znas nesto -> ja opkladu nikada nisam izgubio. :D

Mozda bismo mogli da se kladimo i koja cete ekipa draftovati...:D
Alonzo

Postby xrečeved » 18 Jun 2014, 17:39

U kom timu vidite BB u NBA? I koliko bi mu odgovarao SAS, tj. Greg?
xrečeved

Postby Atila » 18 Jun 2014, 17:53

@Alonzo@NTe

Hvala ljudi :)
Atila

Postby Houdini » 18 Jun 2014, 17:56

Heat, Pacers, Hawks, Nets mozda, TBlaizers, Mavs, Sota..

mislim da bi u SAS bio dobar, jer bi ga Pop iskoristio kako treba. ima BB dobru asistenciju, zna da doda, ima kosarkaski IQ, dobar sut. sve sto treba za SAS. sigurno bi igrao pametnije i ne bi smeo da siluje kao u Partizanu. ja nisam misljenja da on zna da igra samo kada je glavni igrac, znao bi on i da nije ali da je u nekom sistemu koji izvlaci maksimum iz njega i da ima dobre saigrace.

kad smo vec kod SAS, Vucko salji kurve i tabletice na sever :hatman:

edit: izvini tek sam sad video da si pitao u kojem timu vidimo, a ne ko bi mu odgovarao. odgovor je zajeban, ali cu ostati dosledan sebi i reci Spurs :biggrin:
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby DON » 18 Jun 2014, 23:24

Izbacio DE opet mok, Embid i dalje prvi, Vonleh peti pik... Zanimljivo mi je da su tu u drugoj rundi Bogdan, Vasa, Jokic i Danga. Tim redom.

Pisao sam mali milion puta oko tih treninga. I uvek spominjem Lilarda. On je pokidao u Portlandu, dobio garancije da ce ga izabrati i da ce imati ulogu kakvu ima. Momak je na ostalim "probama" u drugim timovima bio korektan, ali nigde dobar kao u Portlandu. Npr. Bogdanu to ne treba, bio je lider najozbiljnijeg tima od svih kandidata. I to svi timovi znaju. Danga treba da ide jer je on za njih nepoznanica. Isto i Nurkic npr, zato sto je imao premalo minuta u Cedeviti. Saric je u situaciji kao Bogdan, slicnoj. Vasa takodje. Mislim da bi on mozda i pokvario malo utisak skauta na tim treninzima (cisto zbog fizikalija). Sad, moguce je da ce momci poput Rendla i Smarta biti u slicnoj situaciji kao Lilard.
DON

Postby DON » 19 Jun 2014, 16:41

NBA Legion ‏@MySportsLegion 1m

Joel Embiid has suffered a foot injury, could be a broken foot sources tell ESPN.
DON

Postby Houdini » 19 Jun 2014, 18:17

ovo ce bas da zamesa karte pred draft :biggrin:
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby lockdown » 19 Jun 2014, 21:13

Mislim da se za Embida svi plase da ce biti slucaj Oden, a meni se cini da ce pokidati
Danju fin, noću Čarli Šin.
lockdown

Postby DON » 19 Jun 2014, 21:23

Biće sjajan igrač, samo da je zdrav!

Ali, meni je zanimljivo da Klivlend beži od Viginsa. Koliko vidim, sad im je onaj mali iz Australije, Egzum, glavni kandidat za top pika. Zanimljivo.
DON

Postby Houdini » 19 Jun 2014, 21:31

DON VUČKO wrote:Biće sjajan igrač, samo da je zdrav!

ja isto mislim. ako ga povrede mimoidju ima potencijal da bude mozda i najbolja petica u ligi kroz nekoliko godina.

a Cavsima bolje da trejduju pik sa 76ersima, jer izgleda da ne zna gde udaraju. Embiida, Australijanca mogu i sa treceg mesta da pokupe.

btw koji ce im q Egzum pored Irvinga i Konobara.
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Alonzo » 19 Jun 2014, 21:33

Hm...Embild i Randle sa povredama idu na draft...

Pominje se da bi Cavsi mogli da posalju prvog pika Filadlefiji...odnosno -> da im daju Wigginsa za Parkera + jos nekog.

Interesantno ce biti na draftu...narocito jer je Exum hajpovan, tako da je moguce da ce i on u top 3 pika.

Lakersi na kraju mogu dobro da prodju -> Vonleh...a mozda i Emblid ili Randle. :D
Alonzo

Postby DON » 19 Jun 2014, 21:38

Zamisljam filu - MCW, Wigins, Noel... Hahaha... Plus ako ostane Jang... Je bo te. Vauuu....

Meni se Australijanac mnogo svideo proslog leta na prvenstvu za mlade. Ali, zao mi je sto nije dosao jednu godinu na koledz, cisto da vidimo kakav je u dobroj ekipi sa malo ozbiljnijim protivnicima. Ima veliki potencijal, ali kod njega mi jos stoji ? zbog tog nekog nedostatka informacija.

Konobar i Kajri su, koliko se secam, u ocajnim odnosima. Izgleda da kavsi rade sve da trejduju njega i Tristijana, kako bi napravili prostor za Kajrija i njegov ugovor + mega star neki. Ne znam, meni se ne svidja njihova politika, kao da svake godine menjaju plan u pm.
DON

PreviousNext

Return to Američka košarka