E sada, kada su otkazane 2 nedelje -> videcemo sta ce se desavati, i da li ce biti pregovora u skorije vreme.
Ovo je sada problem i za vlasnike i za igrace, jer sve sada postaje slozenije. Oni su vec poceli da gube novac, i videcemo ko ce prvi popustiti. Licno mislim da to moraju biti vlasnici, jer ce medijski pritisak + lobiranje + navijaci - biti mnogo vece. U njihovim poslovnim jedinicama imaju mnogo zaposlenih, i oni sada nece primati platu. Ceo jedan sistem ce zavisiti od dogovora, i ukoliko ljudi dobiju ili daju otkaze - sve to kasnije treba napraviti da funkcionise kao ranije.
Ovim potezom - igraci su stavili do znanja vlasnicima - da nece prihvatiti bilo kakvu ponudu, vec samo onu oko koje se moze diskutovati. 47% je nerealno, smeno i ocajno.
Igraci su trazili 53%, i to je previse u ovom trenutku, realno je da se kasnije nadju izmedju 50%-53%, uz sve ustupke koji ce jedni drugima uciniti - zavisice i ti %.
Ono sto ce sada biti interesantno su odlasci igraca u Evropu. Koliko znam, elitni igraci drze 56-57% salary od ukupnog dela salary svih igraca u ligi. Za elitne igrace ovo nije problem - oni imaju pare.
Ruki igraci -> oni mogu da odu, bice zadovoljni gde god da odu - a i ako ostanu, uvek mogu da igraju za koledz ili slicno.
Igraci koji su slobodni agenti - treba sto pre da izaberu klub, zato sto svakog dana gube pare, a oni ne zaradjuju mnogo.
igraci koji imaju team option ili koji su na granici da igraju ili ne igraju u NBA ligi, morace sto pre da izaberu klub - zato sto ce njih neizvesnot najvise kostati.
Najteze ce mozda biti igracima koji imaju srednje /ake ugovore - tipa 7-11-12 mil. -> zato sto ce imati osecaj da im Evropa malo nudi, a da mogu da iskuliraju u Americi za to vreme. To je taj efekat razlike koji ce oni najvise osetiti.
Sada nam niko ne garantuje kada ce i da li ce biti novi sastanak. Sve je moguce, ali cinjenice ostaju -> izgubili su pare i vlasnici i nba igraci i svi zaposleni u tom sistemu, kao i svi navijaci sirom sveta, osim nas koji zelimo Pekovica da gledamo jos par meseci u dresu Partizana.
@ Houdini

...zamisli kada se i Keza aktivirao na ovom topiku, odmah sam znao da je alarmantno stanje...