Board index Košarka Američka košarka

NBA vesti, transferi, aktuelnosti

Re: NBA vesti, transferi, aktuelnosti

Postby VMJunior » 11 Oct 2011, 07:29

71:70 wrote:Šta , u stvari , ovo znači, iliti do kada će šalalalala da povraća po zapisničkim stolovima u crno-belom dresu?

Iz mog minimalnog iskustva prateci ovo poslednjih 20 dana mogu samo da kazem :"NE ZNACI NISTA" :biggrin:
Kad kazu "Trenutno smo jako daleko od dogovora"-meni to ne znaci apsolutno nista jer vec za 3 dana mogu jedni da popuste iz raznoraznih razloga!

Medjutim,cim se oni veceras /sinoc nisu dogovorili onda to stvarno treba da znaci bar nesto..Ipak su igraci pokazali da nece oni biti ti koji ce od pocetka da prave kompromise.

To ce alonzo bolje da objasni,vidim da je tu :biggrin:

Ja koliko shvatam,prve 2 nedelje se sigurno nece igrati,medjutim, to opet znaci da ce se bar 20 dana pre tog 15.novembra znati da li ce se tada nastaviti sezona ili ce se jos odlagati.
Onog trenutka kada bude sastanak na kome ce se (ne daj Boze)dogovoriti tog trenutka bi svi igraci vec poceli da se vracaju nazad u NBA.
Jbg,sigurno se nece vratiti 15 minuta pred mec u NBA :)
VMJunior

Postby Alonzo » 11 Oct 2011, 07:29

Na kraju sam ipak pogodio -> o svemu ce se dogovoriti, ali kada dodje bri -> tu se razilaze. :D

Steta, zaista steta sto se odlaze NBA sezona. Propusticemo brojne utakmice, samo zbog toga sto su i jedni i drugi gledali svoje interese.

Nadam se da ce se uskoro dogovoriti, i da ce se svi kvalitetni igraci vratiti u NBA sto pre. Naravno, mislim i na Nikolu Pekovica, jer on nikako nece moci da napreduje u Partizanu, zato sto ga kvalitetniji dueli cekaju tamo. Razocaran sam, sada nam preostaje samo Euroleague...:D...:P...:P... :laugh:

Salim se, :laugh:...ne lozite se odmah oko Pekovica...:D

Nikola Pekovic, shalalala...Nikola Pekovic, shalalala....:D

Neka ostane do maja i Istanbula, a posle toga cemo lako.

Hvala uniji igraca, mada je i ponuda vlasnika bila jako losa.

Odlozene su 2 nedelje, videcemo sta ce se dalje desavati, ali ovo je velika stvar za Partizan.

Sada imamo i priliku da dovedemo pravu cetvorku iz NBA lige, i kaznena expedicija pocinje. :D
Alonzo

Postby VMJunior » 11 Oct 2011, 07:31

alonzo wrote:Steta, zaista steta sto se odlaze NBA sezona. Propusticemo brojne utakmice, samo zbog toga sto su i jedni i drugi gledali svoje interese.

Suza mi suzu stize :cmizdr: :cmizdr: :biggrin:
VMJunior

Postby mali_buda » 11 Oct 2011, 07:35

Par pitanja za Alonza & co ;)

1. Je l ovo definitivno znaci da prve dve sedmice nece igrati, iako se npr. sutra dogovore o prekidu?

2. Da li ce se igrati predsezonske utakmice kad LO zavrsi?

3. Jesu li igraci duzni da se vrate u klubove cim se ozvanici prekid LO (koji je jos daleko :fies: ) ili onog datuma koji odrede za pocetak kampova i sl., ako toga uopste bude?

Al' smo ispratili ovaj sastanak, kao nekad kad su se cekale odluke SB UN ;)
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby Alonzo » 11 Oct 2011, 08:04

I pre pocetka poslednjih pregovora oko lokauta, uvek sam pisao da niko ne zna sta ce se desiti i da li ce se taj lokaut zavristi ili nece. I oni koji su pisali da znaju da ce se zavrsiti su ili lagali ili lupali gluposti. Bili su fazoni -> 90% se zavrsava, reseno je veliko pitanje oko midlevela - to je smesno, taj midlevel je sitnica.

I najbolji nba analiticari su ovo pratili i nisu pokusavali da prognoziraju poslednji sastanak - zato sto su znali da su pregovori i da je sve moguce.

Pre ovog sastanaka sam napisao -> 95% ce biti lokauta, ali kada su usledili novi pregovori -> svi smo bili iznenadjeni. Ali cim su poceli da pricaju o sitnim detaljima, a ne o BRI -> tada su usledili nasi strahovi -> ili je bri vec dogovoren ili to pitanje uopste nece otvarati. Ispostavilo se da je ovo drugo. Vlasnici su ponudili samo 47%, sto je bilo smesno i za diskusiju.

@ mali buda

1. Je l ovo definitivno znaci da prve dve sedmice nece igrati, iako se npr. sutra dogovore o prekidu?

Da, otkazane su prve 2 nedelje definitivno bez obzira sta se dogovore u narednih 10 dana.

2. Da li ce se igrati predsezonske utakmice kad LO zavrsi?

Moguce - par utakmica, ali to je nebitno, zato sto ce svi morati do tada da se vrate u NBA.

3. Jesu li igraci duzni da se vrate u klubove cim se ozvanici prekid LO (koji je jos daleko ) ili onog datuma koji odrede za pocetak kampova i sl., ako toga uopste bude?

Kada se dogovore oko lokauta, dogovorice se oko svih detalja. Cini mi se da je oko 20 dana potrebno da se sredi sva dokumentacija i da nba sezona pocne. Tako da -> ako se dogovore 1.11, sezona bi mogla de facto da pocne -> 21.11.

Al' smo ispratili ovaj sastanak, kao nekad kad su se cekale odluke SB UN

Moram priznati da smo bili ubedljivo najbolji medij u zemlji oko lokauta. :D...pratili smo twitter, analizirali smo sve moguce i nemoguce situacije. Svaka cast svima koji su zajedno sa nama pratili ova desavanja...:D
Alonzo

Postby Houdini » 11 Oct 2011, 08:24

Jutros se budim i prva stvar koju sam uradio otisao ovde na 30 str i krenuo da citam redom. Kako koji post ide tenzija raste :D

Stigoh da procitam jos neke analize (fali mi ESPN u ovom momentu) i kako stvari stoje jos je uvek veliki razdor. Lepo je videti da su igraci solidarni.

Inace za vreme NFL LO sam slusao pricu na Pardon The Interuption koliko twitter sada pomaze igracima da razmenjuju ideje i stavove bas prilikom ovakvih stvari i koliko im je sada lakse da budu zajedno jer u svakoj sekundi znaju sta zeli svaki od njih.

Sve cestitke i zahvalnost Alonzu i VMJunioru sto su nama koji nismo u mogucnosti normalno da pratimo priblizili sta se sinoc desavalo.

P.S. Lepo je videti i velikog zaljubljenika u NBA desavanja Kezu kako prati desavanja iz sekunde u sekundu :D
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby VMJunior » 11 Oct 2011, 08:26

Otkazan početak NBA sezone
IZVOR: B92, REUTERS
Prve dve nedelje regularne sezone u NBA lige otkazane su pošto igrači i klubovi ponovo nisu uspeli da postignu dogovor oko okončanja ’lokauta’.

Ta vest, koju je potvrdio komesar najjače lige na svetu Dejvid Štern, doneta je pošto dve strane nisu uspele da se dogovore oko kolektivnog ugovora na sastanku održanom u Njujorku.

Nova NBA sezona trebalo je da počne 1. novembra, a za sada je sigurno da neće biti odigrane bar one utakmice koje su zakazane do 14. novembra.

„Uprkos intenzivnim naporima, nismo uspeli da postignemo novi dogovor sa unijom igrača koji bi omogućio da se svih 30 timova takmiče za titulu, a da uz to igrači dobiju fer kompenzaciju“, rekao je zamenik komesara NBA Adam Silver.

Čelnici lige su takođe objavili da će svi vlasnici sezonskih karata za predsezonske mečeve, kao i duele koji su otkazani, dobiti nadoknadu, uz kamatu.

Među mečevima koji su bili zakazani za prvi dan sezone, bili su dueli aktuelnog šampiona Dalas Maveriksa protiv Čikago Bulsa i Oklahoma Siti Tandera protiv Lejkersa u Los Anđelesu.

Predsednik Asocijacije igrača NBA lige Derek Fišer rekao je da odluka o otkazivanju početka sezone nije iznenađenje.

„I dalje verujem da smo bili dovoljno fer i odgovorni u našem pristupu. Očekivali smo da će se ovo desiti, i evo tu smo“, rekao je Fišer, „Ovde se ne radi samo o dolarima i centima za igrače, već i sistemu pod kojim svi moramo da igramo“.

Vlasnici timova traže da prihodi između njih i igrača budu podeljeni 50-50, na šta igrači ne pristaju, već traže da njihov deo bude 57 odsto, ali su voljni i da pregovaraju o smanjenju na 53.
VMJunior

Postby Alonzo » 11 Oct 2011, 08:31

E sada, kada su otkazane 2 nedelje -> videcemo sta ce se desavati, i da li ce biti pregovora u skorije vreme.

Ovo je sada problem i za vlasnike i za igrace, jer sve sada postaje slozenije. Oni su vec poceli da gube novac, i videcemo ko ce prvi popustiti. Licno mislim da to moraju biti vlasnici, jer ce medijski pritisak + lobiranje + navijaci - biti mnogo vece. U njihovim poslovnim jedinicama imaju mnogo zaposlenih, i oni sada nece primati platu. Ceo jedan sistem ce zavisiti od dogovora, i ukoliko ljudi dobiju ili daju otkaze - sve to kasnije treba napraviti da funkcionise kao ranije.

Ovim potezom - igraci su stavili do znanja vlasnicima - da nece prihvatiti bilo kakvu ponudu, vec samo onu oko koje se moze diskutovati. 47% je nerealno, smeno i ocajno.

Igraci su trazili 53%, i to je previse u ovom trenutku, realno je da se kasnije nadju izmedju 50%-53%, uz sve ustupke koji ce jedni drugima uciniti - zavisice i ti %.

Ono sto ce sada biti interesantno su odlasci igraca u Evropu. Koliko znam, elitni igraci drze 56-57% salary od ukupnog dela salary svih igraca u ligi. Za elitne igrace ovo nije problem - oni imaju pare.

Ruki igraci -> oni mogu da odu, bice zadovoljni gde god da odu - a i ako ostanu, uvek mogu da igraju za koledz ili slicno.

Igraci koji su slobodni agenti - treba sto pre da izaberu klub, zato sto svakog dana gube pare, a oni ne zaradjuju mnogo.

igraci koji imaju team option ili koji su na granici da igraju ili ne igraju u NBA ligi, morace sto pre da izaberu klub - zato sto ce njih neizvesnot najvise kostati.

Najteze ce mozda biti igracima koji imaju srednje /ake ugovore - tipa 7-11-12 mil. -> zato sto ce imati osecaj da im Evropa malo nudi, a da mogu da iskuliraju u Americi za to vreme. To je taj efekat razlike koji ce oni najvise osetiti.

Sada nam niko ne garantuje kada ce i da li ce biti novi sastanak. Sve je moguce, ali cinjenice ostaju -> izgubili su pare i vlasnici i nba igraci i svi zaposleni u tom sistemu, kao i svi navijaci sirom sveta, osim nas koji zelimo Pekovica da gledamo jos par meseci u dresu Partizana. :D

@ Houdini

:biggrin: ...zamisli kada se i Keza aktivirao na ovom topiku, odmah sam znao da je alarmantno stanje...:D
Alonzo

Postby Napredpartizan » 11 Oct 2011, 08:44

Vecina analiticara kaze da ce ili biti sezona sa 50 utakmica ili je nece biti uopste....

Kada se napravi dogovor,treba barem 2 nedelje da se novi ugovor spremi,tako da ako idemo logikom,u Novembru NBA nece poceti :tambura:
Napredpartizan

Postby VMJunior » 11 Oct 2011, 08:45

Izjava Sterna 24.avgusta

Такође, додао је да ће се 5. септембра знати да ли сезона почиње на време или ће доћи до, по многима очекиваног одлагања.

:facepalm:
VMJunior

Postby Otac Makarije » 11 Oct 2011, 13:25

Prilicno sam iznenadjen (prijatno) ovako tvrdim drzanjem igraca u pregovorima, ocekivao sam da ce se slomiti u pregovorima usled ucena vlasnika ili pritiska javnosti zbog otkazivanja utakmica i ugrozavanja cele sezone. Sta ti je jak sindikat, sa sloznim clanovima i rukovodstvom koje ima puno poverenje igraca :blue: Za zaposlene u Srbiji misaona imenica... Napred momci, izdrzite ovu (ne)ravnopravnu borbu protiv mocnijeg protivnika , oholih kapitalista i izrabljivaca radnicke klase :biggrin: :biggrin:
A kad ode Tole , publika će da se vrati, oživeće srpski fudbal, Grobari su svi Hrvati !
Otac Makarije

Postby Statista » 12 Oct 2011, 16:45

Humska1 wrote:Prilicno sam iznenadjen (prijatno) ovako tvrdim drzanjem igraca u pregovorima, ocekivao sam da ce se slomiti u pregovorima usled ucena vlasnika ili pritiska javnosti zbog otkazivanja utakmica i ugrozavanja cele sezone. Sta ti je jak sindikat, sa sloznim clanovima i rukovodstvom koje ima puno poverenje igraca :blue: Za zaposlene u Srbiji misaona imenica... Napred momci, izdrzite ovu (ne)ravnopravnu borbu protiv mocnijeg protivnika , oholih kapitalista i izrabljivaca radnicke klase :biggrin: :biggrin:

Da, da a najsiromašniji član tog "sindikata" ima podseti me koliki konto u banci i kolika ga penzija čeka kad se steknu uslovi za to. :biggrin: :biggrin: :biggrin:
Što bi ja voleo da sam u tom sindikatu.... :uzbud: :uzbud:
OSVOJILI SMO SVEEEEEEEEEE
Statista

Postby Napredpartizan » 12 Oct 2011, 23:41

U ponedeljak novi sastanak... U pregovirima ce ucestvovati i neki drzavni posrednik- "federal mediator"

Pre toga,unija igraca ce odrzati sastanak u petak gde ce Billy Hunter i ekipa da vide na cemu su...
Napredpartizan

Postby VMJunior » 12 Oct 2011, 23:54

Jel si citao nesto o tome kakve su procene strucnjaka i analiticara?

Joooj ,ka bi potrajao do NG,Bog da nas vidi.
Ali sumnjam..

Ne verujem ni da ce preko ove dve nedelje da idu.
VMJunior

Postby mali_buda » 12 Oct 2011, 23:58

VMJunior wrote:Jel si citao nesto o tome kakve su procene strucnjaka i analiticara?

Joooj ,ka bi potrajao do NG,Bog da nas vidi.
Ali sumnjam..

Ne verujem ni da ce preko ove dve nedelje da idu.

Billy Hunter told WFAN that he thinks the season will hopefully start by Christmas, but he added that he's an "eternal optimist."
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

PreviousNext

Return to Američka košarka