by Blackened » 08 Nov 2023, 12:12
I da, kad sam već kod svojih tankoćutnih kaprica.... pomenuo si trejdove
Oni su malo obesmišljeni u points ligi, po meni. Jer u ovakvoj ligi sve se svodi na broj ovih kumulativnih poena. I sad, ti meni ponudiš igrača X koji prosečno ima 3.5 poena i tražiš mi igrača koji ima prosečno 4. Ja to pogledam i mirne duše odbijem. Ili sećam se, neko mi je ponudio Lilarda prošle godine za ne sećam se koga, ali svakako igrača sa manje poena i ja kažem dečku - jesi siguran za ovo? Na kraju nisam prihvatio, bilo mi glupo.
Tako da se sve u suštini svodi na to da trejduješ za igrača ako ti fali neka pozicija. Imaš jednog centra, treba ti još jedan PG i onda hajde da ponudim nekome ko ima viška, ali opet moraš da mu ponudiš istu ili približnu vrednost u smislu poena koje igrač nosi.
U cat ligi s druge strane, trejdovi imaju više smisla, jer osim ovo kad ti fali igrač neke pozicije, trejduješ da ojačaš neku kategoriju. Npr. nisi jak u trojkama, hoćeš da trejduješ za trojkaša, ili boljeg skakača, asistenta etc... A drugom igraču kojem predlažeš trejd treba pojačanje u drugoj kategoriji, pa tu tražite dogovor. Tako može da se desi da trejdujem i objektivno boljeg igrača, ali to mogu da priuštim sebi, jer je ovaj kojeg dobijam u trejdu možda lošiji, ali mi jača neku kategoriju u kojoj sam slab.
Mislim ok, to je svakako bespredmetno, jer ne igramo cat ligu, ali #samo kažem