Sa drafta se povuklo 73 igrača, fascinantan broj, ostalo prijavljenih 64 (računam bez onih koji se automatski računaju kao sposobni za draft, koji su završna godina). Od bitnijih tu su: Rawle Alkins, Hamidou Diallo, Tacko Fall, J. Jackson (Maryland), nekada velika evropska nada Mykhailiuk, Wagner, Yurtseven, ... Evo je kompletna lista.
http://www.nba.com/article/2017/05/25/n ... /?rss=trueBaš sam se naoštrio da pišem o Alkinsu, no, nije mi se dalo. Drugom prilikom. Dogodine na Forumu.
Igrače koje ćemo potkačiti, doduše u manjem obimu, pošto pišem sa telefona, su: Wesley Iwundu, Caleb Swanigan, Frank Jackson, Bam Adebayo, Nigel Williams-Goss i Kobi Simmons.
Wesley Iwundu je 201cm visoki tviner sa Kansas St. univerziteta. Momak koji je dosta radio na šutu protekle godine došavši do veoma korektnih procenata 52-38-77. Prosečan napadač iz driblinga, ali koristan kao spot-up šuter ili u napadu iz tranzicije, te podseća na Bazemorea iz ATL. Na tih (jedva sakupljenih, niži je) 201cm ima i raspon ruku od 216cm, te se isticao i u odbrani perimetra, a takođe, važi za pravu radilicu, tako kažu. Puni 23 početkom iduće sezone i to je osnovni razlog što se nije popeo koje mesto više na draft listi.
Caleb Swanigan. Najveća mrdža na draftu. Dakle lik je veprina koja se šiba u reketu i umuljava nekako loptu kroz obruč, mada ume da šutne i van nekada. Krater je u odbrani, ali ako nađe volje, naći će i načina da igra istu. Poziciono je PF, ali komotno ga vidim i kao C jer sa svojih 206 i 112+kg može komotno da se šiba i na NBA nivou. 55-45-78. To su njegovi procenti. Na 2.5 pokušane trojke po meču. Svakako, napadački može biti upotrebljiv, ali odbranu mora naučiti da igra. 20-godišnjak je još uvek.
https://peopledotcom.files.wordpress.co ... .jpg?w=450Bam Adebayo je bio jedan od gotivaca pre početka drafta. Znalo se šta zna i šta ne zna, bio je prototip lika koji visi na obruču i brani reket. Donekle je uspeo to da radi, ali ne na očekivanom nivou i sada, iako elitni prospekt lani, koketira sa drugom rundom. Momak ima energiju, ali mora da nastavi da radi na tehnici, inače će spasti na nivo jednog Harrella iz HOU. 208cm, 113kg, 221 ruke. Plus odraz od 85cm iz mesta. Upotrebljivo meso, krađa u drugoj rundi.
Nigel Williams-Goss. Ovaj car jedva da upada u neke mockove, tako da se vrlo lako može desiti da završi nedraftovan. Koja je njegova priča. Momak je ostao 4 godine u školi i marljivo radio na svojoj igri. Prešao sa WSH na Gonzagu i odveo ih na F4. NWG nije brz i eksplozivan igrač, nije ubica sa perimetra, a ni čarobnjak sa asistencijama. On je korektan igrač, korektnog šuta, sa dobrom kretnjom bez lopte. Dugačak je 193 sa rukama od 202cm i ima veoma brze ruke, što je dovelo do skoro 2 ukradene lopte po utakmici. Underdog je, te će se sigurno boriti svim silama da nađe mesto u NBA, strpljiv je, 4 godine je čekao svoju priliku. Ne dešava se često da neki nedraftovani ili skoro nedraftovani igrač dobije ozbiljnu ulogu, posebno sa pozicije PG (Isaiah Thomas, Brogdon donekle) ali sve je moguće. Svakako, vrlo zanimljiv igrač. Floor general.
Kobi Simmons, momak koji je, poput drugara mu sa Arizone, Alkinsa, trebalo da ostane barem još godinu dana. Žgoljavi, vrlo gledljivi atraktivni plejmejker prosečnog šuta i još prosečnijih plejmejkerskih sposobnosti. Sezona je krenula nizbrdo kada je ušao u klinč sa stručnim štabom i to je verovatno jedan od razloga bega iz NCAA. Ne važi za radnika, iako mu talenat ne osporavaju. Verovatno će probati da se probije u NBA kroz neki NBDL tim.
Sa Simmonsom sam skratio ne bih li ubacio neplanirano jednog ubicu iz druge runde - Sindariusa Thornwella. Inicijalno sam hteo da ovo sve ispišem zbog Franka Jacksona sa Dukea, ali mi je to splasnulo kada sam se setio brata Sindariusa. Premda je limitiran ofanzivno time što gro poena postiže iz iznuđenih faulova i siledžijske košarke, Sindarius nije toliko loš šuter za 3p kada mu se doda lopta. Iz driblinga je prosečan, posebno imajući u vidu njegov limitirani prvi korak zbog koga igrači mogu šut da mu brane bliže nego nekim boljim driblerima. Prava vrednost kod njega leži u odbrani. Sa svojih 196 i 97kg, odnosno rasponom ruku od 208, Sindarius predstavlja pravu napast u odbrani, što u odbrani perimetra, što u odbrani reketa, bilo protiv nižih ili malo viših igrača. Plus je dobar skakač. Dosta podseća na PJ Tuckera i Wesa Matthewsa. Plus što ima mnogo kul ime.
Gorepomenuti F. Jackson i je bio simpatičan pred početak sezone, ali je to nekako isparilo kada je highlight svima uzeo Tatum, pa čak i Kennard. Frank je imao vrlo jednodimenzionalnu sezonu gde je uglavnom gledao na koš, retko dodavao i vrlo verovatno bi ostao u NCAA da nije izdominirao na Draft Combineu i time privukao pažnju skauta. U samom vrhu atletskih kategorija je bio, zbog čega i dalje gaji nadu da će biti izabran ipak u prvoj rundi.
Ukoliko mi neko dodatan padne na pamet, zatefteriću ga, ali najverovatnije je to to što se 2nd roundera tiče od mene.