Board index Košarka Američka košarka

NBA Draft

Re: NBA Draft

Postby xrečeved » 06 Jun 2016, 09:30

Neko skroz drugačije viđenje drafta, nije dosadno pogledati :)

https://deanondraft.com/
xrečeved

Postby xrečeved » 09 Jun 2016, 16:09

208 visok, 220 raspon ruku. 19yo. C.

Warts

Onuaku has three noteworthy flaws: he is an inch shorter than ideal for center, he is an average athlete, and he is a poor shooter who has resorted to shooting free throws underhanded.

Tools

He is 6’10” with a 7’2.75″ wingspan, which is about an inch shorter than ideal for center. Since he cannot shoot, teams will look at him as a slightly undersized center without great athleticism to compensate. While his lack of size and burst harm his upside, Onuaku is not a misfit physically. He has great mobility and strength, and overall his physical tools are clearly adequate to play center at the NBA level, especially as teams trend toward lineups with smaller centers.

Skills

Onuaku is an inept shooter who was largely invisible on offense as a high school aged freshman. As a sophomore, his offensive stats spiked across the board as he became an efficient medium usage scorer with a good assist to TOV ratio (2.7 vs 3.4 per 40) for such a young center. He still does not have a mid-range shot in his game, but he did elevate his FT% from 47% to 59% by shooting underhanded.

At this point his only clear weakness offensively is his shooting, so I am not sure if his freshman limitations still linger on his scouting report. Another plausible explanation is that he is not a positive in any of the three most coveted traits of size, burst, and shooting which causes him to drift toward the bottom of the scouting pile.

How He Compares To Peers

It’s fair to devalue Onuaku’s statistically implied upside based on these limitations. But the statistics imply that he is the #1 pick in the draft, and there is no way that these problems are so terrifying that his stock should plummet out of the first round. He is a clear plus at defense, rebounding, passing, rim finishing, strength, mobility, and has some semblance of post creation ability. This is a strong base package and his fellow baby bigs projected to late lotto hardly appear more appetizing.

xrečeved

Postby DON » 09 Jun 2016, 16:14

Negde procitah da su ga svi stavili medju najbolje defanzivce na ovom draftu. Inace, mali Marej oborio rekord na vorkautu Bostona, valjda 79 od 100 za tri.
DON

Postby xrečeved » 09 Jun 2016, 16:17

DON wrote:Negde procitah da su ga svi stavili medju najbolje defanzivce na ovom draftu. Inace, mali Marej oborio rekord na vorkautu Bostona, valjda 79 od 100 za tri.

Meni se Onuaku sviđa od tih sleepera. I on i Diallo.

LM, počinješ da uviđaš zašto pikiram Mareja pre Dunna? Iako je ovaj drugi odbio workout sa PHX, kaže mali da hoće kod Thibsa. Murray je frik, ne bih voleo da ga uzme Boston, ima taj superstar element u sebi, specifičan je...
xrečeved

Postby DON » 09 Jun 2016, 16:21

Uh, Diallo je bas zanimljiv. Ma, ja to dok ne vidim na ozbiljnom mecu, sve mi to nekako moze, ali ne mora biti igrac :biggrin: Inace, skapirao sam ja tebe odmah, ali stvarno mislim da nema sanse da Marej bude tek peti pik.
DON

Postby xrečeved » 09 Jun 2016, 16:25

DON wrote:Uh, Diallo je bas zanimljiv. Ma, ja to dok ne vidim na ozbiljnom mecu, sve mi to nekako moze, ali ne mora biti igrac :biggrin: Inace, skapirao sam ja tebe odmah, ali stvarno mislim da nema sanse da Marej bude tek peti pik.

Pa paj ovako. :D

Iako Kalipari fura tu neku priču da je Murray #1 potencijal, to neće da pije vodu. Ni LAL ni PHI neće preskakati Simmonsa ili Ingrama. Idemo dalje. Boston. Realno je on najveća prepreka. Plus kad kažeš da je pokidao tamo. A i velika franšiza je to. Već neko vreme ga pikiraju, sad mi je nada da dođe Buddy i saspe 85/100. :D Ni PF im ne bi škodio, ali Bender nije taj. Njima treba superstar.

PHX neće bekove, njima ide Chriss/Bender/Brown, a MN bira od preostalog. Izvesno je da Minesoti ostaju Dunn i Hield na tacni, samo je pitanje da li će možda i Bender i Murray, mada ja Hrvata nikako ne bih dizao. Jebo Porzingisa, ovaj mi je misterija...

Dunn je ok, defanziva i to, ali onda teraj Rikija što neće da ostaje ako ne uđu PO, kaže vreme mu je za borbu za titulu. :roll:
xrečeved

Postby DON » 09 Jun 2016, 16:31

Napisao sam vec, da mislim da prva dva nece da se menjaju. Verujem da Boston ide na SG jer citam neke rumore gde hoce da daju Bredlija, Tarnera za centra ili PF. Za Finiks sam siguran da uzima sf/pd,c. Citao sam za Rikija, nisam video to da je Dan rekao da hoce kod Tibsa, sve u svemu, meni je zelja od kad je Riki tu da imamo nekog Bledso Redzi Dzekson beka. To godinama pisem. Samo neka Riki ide. Badi je meni kul, ali je "mator", posebno u odnosu na Mareja, a oni to dosta gledaju. Sve u svemu, ja mislim da mi mozemo da ubodemo dzek pot i sa ovim petim pikom. Mada, ako ode Cikagu za Batlera, necu se zaliti :roll: Badi, Marej, Dan, ko god, meni svi imaju neki jeben potencijal. Ali ja bih pleja, no necu se zaliti :biggrin: sad kad dignemo mi Bendera :laugh:
DON

Postby xrečeved » 09 Jun 2016, 16:38

DON wrote: sad kad dignemo mi Bendera :laugh:

Ovo. :D

Ma ceo draft je pun likova koji mogu da polude i postanu dobri igrači - Deyonta Davis, Prince, Diallo, Ullis, Valentine, Bembry, Beasley, Onuaku, Brogdon, Payton, ...
xrečeved

Postby xrečeved » 12 Jun 2016, 21:56

DeAndre Bembry - ispao direkt iz 80ih. Jako zanimljiv igrač.

Cheick Diallo :okk:

Koliko je dugačak, jbt.

Mlađi Hernangomez

Skal Labissiere - from hero to zero (... and back, maybe)

Ako uvežba skok šut, Jordan i Grik frik zajedno ne bi mogli da mu odbrane šut. Lik je 213, šutira sa glave iz neverovatno visoke tačke pri skoku. Nestvarno visoko. :laugh:

Deyonta Davis (da, naravno da će se juriti poređenja sa Grinom); jako sličan Chrissu, malo slabiji atleta.

Tyler Ullis - zajebaće se svako ko ga potceni. Jeste sitan, ali je neviđeni takmičar u pitanju i izrazito pametan i brz momak.

Jacob Poeltl - lottery C (u faci isti Grifin, jbt :D )

xrečeved

Postby xrečeved » 14 Jun 2016, 22:08

Novi mock DE.

http://www.draftexpress.com/nba-mock-draft/2016/

Murray pao na 8. mesto, pa je l' je slomio nogu, jbt, daleko bilo? :laugh:
xrečeved

Postby BlackOwl » 14 Jun 2016, 22:20

Nema šanse da Bender bude u prvih pet.
"Ponovo je kao obrazloženje navedeno da se radi „o obezbeđivanja finansijske pomoći za redovan rad Košarkaškog saveza Srbije“. Međutim, redovan rad KSS-a je izgleda bilo finansiranje Crvene zvezde kao i u prethodnim navratima."
BlackOwl

Postby balzamen » 14 Jun 2016, 23:18

Luvavu 14, svaka cast coveku...
balzamen

Postby Holden » 14 Jun 2016, 23:29

Čak 6 evropljana u prvoj rundi...
mudrovsukilo wrote:
ima raznih al ovaj holden najludji
Holden

Postby balzamen » 15 Jun 2016, 00:04

Kakav je ovaj Kris Dan sto ga prognoziraju za Timbervuke? Gledao sam klip, deluje kao da mu bas i nije mesto u NBA.
balzamen

Postby xrečeved » 15 Jun 2016, 06:48

balzamen wrote:Kakav je ovaj Kris Dan sto ga prognoziraju za Timbervuke? Gledao sam klip, deluje kao da mu bas i nije mesto u NBA.

Ni ja nisam nešto oduševljen, poznato je da mi se više sviđa Murray, ali zašto da mu nije mesto u NBA? 194 sa rasponom ruku 207. Za početak lep odnos. Ali Dunn je baš ozbiljan fizikalac i jedan od boljih defanzivaca drafta. Jedan od onih fizički užasno jakih plejmejkera. Čak je i šut unapredio. What's there not to like? :laugh: Nije Curry, Kyrie, Lillard tip plejmejkera, ali je prilično zaludan da ih davi i čuva. A i solidan je kao plejmejker. :okk:

Za Sanija. Par igrača koje bi SAS mogao da pojuri (jer će biti zanimljivih likova krajem prve runde): Bembry, Ulis, Zagorac. Kinez polako pada, sumnjaju da je 3-4 godine stariji. Bembry najgotivniji u ovoj ekipici. Mada bi mogli i Tonija polako da menjaju. I Onuaku je tu umesto Timija.
xrečeved

PreviousNext

Return to Američka košarka