Board index Košarka Američka košarka

Kutak za nezaboravne momente američke kosarke

Re: Kutak za nezaboravne momente američke kosarke

Postby Alonzo » 02 Mar 2012, 08:20

kojotppp wrote:
alonzo wrote:
gogo23 wrote:
alonzo wrote:Kobe ce biti ispred Magica ako osvoji jos jednu titulu, mada je po meni - vec tu.

Glupo je porediti igrace koji su osvajali titule sa ovima koji nisu, zato sto se statistika menja, a titule ostaju.

Kao sto si sam napisao, glupo je porediti MJ i LBJ, jos gluplje je porediti Kobea i Magica. Drugo vreme druga kosarka drugaciji igarci, plus prerano zavrsena karijera Magica. I gde su ti, ako uspesnost merimo brojem osvojenih titula, Kareem i Russel.

Za mene je MJ, i pored Russelovih 11 titula najbolji igrac svih vremena, a Magic je neko ko je igrao najintelegentniju i najelegantniju kosarku ikada.

Kobe je kao igracka pojava bio neko ko je mogao da nasledi i prestigne MJ-a, ali mu ipak nedostaje harizmaticnosti da bi se to i desilo.

Poredjenje Kobija i Magica sto se Lakersa tice je sasvim ok. Bryant je po meni najveci Laker koji je ikada igrao...sa jos jednom titulom bi zavrsio sve diskusije o tome.

Kareema i Russela sam izuzeo iz ove diskusije - zato sto se radi o visokim igracima, a niko nije uzeo toliko titula kao Russel, pa onda Kareem.

Zato je lakse porediti ove igrace na drugim pozicijama...

U jbt, kakav ostar start -> jos gluplje porediti Magica i Kobija, zasto??? I jedan i drugi su igrali u Lakersima, imaju po 5 titula...igrali su protiv Bostona u finalima -> kakav ti je to argument -> sto je zavrsio karijeru pre vremena? I Jordan je izgubio 2 godine, pa?

To sto je drugacije vreme, drugaciji stil - to nema veze. Mozemo da ih poredimo po doprinosu i titulama.

Postavicu i izjavu Magica -> wow, on izgleda ne smatra da je to glupa diskusija...:D

After Kobe won his fifth title Thursday, Magic said on ESPN that Kobe deserves a statue next to his outside Staples Center. Later that night, Magic told me Kobe is now his equal, although not yet his superior.

"The great thing about the Lakers is that we judge by championships,'' said Magic, who -- along with Kareem, Kobe and crucial role player Derek Fisher -- has won a handful of rings with the Lakers. "So when Kobe gets that next one, then he'll be The Man; he'll be the greatest Laker. And I'll have no problem giving him that.''

naravo da ce magic dati takvu izjavu. inace, kobe igracki nije ni blizu magicu, pa makar osvojio jos dve titule. magic je igrac koji je doneo revoluciji u kosarci na svojoj pozicji. samo to je dovoljan razlog da bude ispred kobija. ne samo sto je doneo revoluciju na svojoj poziciji vec su on i bird bukvalno spasili ligu i doneli joj popularnost kakvu danas ima. diskusija o tome ko je najveci laker svih vremena moze samo da se vodi izmedju kareema i magica. vrlo lako se zaboravljaju stari sampioni.

Jeste doneo revoluciju na svojoj poziciji i jeste all round igrac, dok Kobi nije - ali zbog toga ih ne porediti bi bio klasican promasaj. Ovo sto si napisao jesu cinjenice, ali nisu dovoljni argumenti...jer je Kobi doneo 5 titula Lakersima, Magic 5, Kareem je ucestvovao sa 5 (da ne proveravam)...koliko se secam -> Kareem je proveo 4-5 godina u Lakersima i nije uzeo titulu dok Magic nije dosao i postao vodja Lakersa i kasnije ih predvodio do svih 5 titula.

Bryant i Magic su prepoznati kod navijaci, shvatili su ih kao lidere Lakersima u svojim vremenima. Kareem nije poceo karijeru kao Laker, vec u Milvokiju, dok su ova dvojica (uz Jerry Westa) cisti Lakeri. Za Jabbara i ovi iz Milvokija mogu da kazu da je njihov, jer je kao ruki krenuo iz Milvokija, proveo nekoliko sezona - uzeo jedinu titulu u njihovoj fransizi...Kareem jeste postigao najvise poena u nba ligi, ali nije postigao najvise poena kao Lakers...bio je drugi igrac Lakersa pored Magica ->

Kobe Bryant is the greatest scorer in Lakers history.

Ever.

Not Shaq. Not Magic Johnson, James Worthy or Kareem Abdul-Jabbar. Not Gail Goodrich, Elgin Baylor or even Mr. Clutch himself, Jerry West, whom Bryant passed with a gutsy end-of-road-trip performance in Memphis.

Da ne nalazim detaljnu statistiku -> apsolutno je legitimno porediti Bryanta i Magica - ko je najveci Laker svih vremena.

Za kraj, fanovima Magica (ciji sam i ja fan) ->

For the record, Magic will always be the favorite in the hearts of many Lakers fans, including my own, but being the fans' favorite doesn't always make you the best.
Alonzo

Postby Houdini » 02 Mar 2012, 14:55

Prica o Magicu me podsetila na nesto. Doubles count.

NBA All-Time Triple-Doubles - Regular Season
1 Oscar Robertson - 181
2 Magic Johnson - 138
3 Jason Kidd - 107
4 Wilt Chamberlain - 78
5 Larry Bird - 59
6 Fat Lever - 43
7 LeBron James - 32
8 John Havlicek - 30
9 Grant Hill - 29
10 Michael Jordan - 28
11 Clyde Drexler - 25
12 Walt Frazier - 23
13 Chris Webber - 22
14 Micheal Ray Richardson - 21
15 Charles Barkley - 20

NBA All-Time Triple-Double Leaders - Playoffs
1 Magic Johnson - 30
2 Jason Kidd - 11 16
3 Larry Bird - 10
4 Wilt Chamberlain - 9
5 Oscar Robertson - 14
T6 LeBron James - 6
T6 Rajon Rondo - 6
7 John Havlicek - 5
T8 Tim Duncan - 4
T8 Charles Barkley - 4
T8 Elgin Baylor - 4
T8 Walt Frazier - 4
T8 Scottie Pippen - 4

Double-Double Leaders (poeni-skokovi)
1 Karl Malone - 811
2 Shaquille O'Neal - 727
3 Hakeem Olajuwon - 718
4 Tim Duncan - 709
5 Kevin Garnett - 695
6 Charles Barkley - 677
7 Patrick Ewing - 580
8 David Robinson -543
9 Kevin Willis - 480
10 Dikembe Mutombo - 469

Double-Double Leaders (poeni-asistencije)
1 John Stockton - 709
2 Jason Kidd - 401
3 Steve Nash - 399
4 Magic Johnson - 329
5 Kevin Johnson - 319
5 Tim Hardaway - 279
7 Rod Strickland - 271
8 Isiah Thomas - 255
9 Mark Jackson - 242
9 Gary Payton - 242

Cetiri igraca u istoriji su napravila Quadruple-Double

1. Nate Thurmond (Chicago Bulls)- October 18, 1974 - 22pts, 14reb, 13ast, 12 blocks
2. Alvin Robertson (San Antonio Spurs) - February 18, 1986 - 20pts, 11reb, 10ast, 10steals
3. Hakeem Olajuwon (Houston Rockets) - March 29, 1990 - 18pts, 16reb, 10ast,11 blocks
4. David Robinson (San Antonio Spurs) - February 17, 1994 - 34pts, 10reb, 10ast, 10 blocks
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Alonzo » 02 Mar 2012, 19:09

Tesko da ce neko biti blizu Oscar Robertsona sto se tice triple-doubleova, ali mislim da ce Malone lagano stici neki od danasnjih krilnih centara...

Mozda to vec urade Duncan ili KG, kada bi igrali jos minimum par godina...

Stockton je siguran na svojoj poziciji.

Quadruple-Double? Mozda Howard...Lebron jako tesko...

A 100 pts? :D

Najblizi ikada je bio Bryant...Durant mi deluje kao neko ko moze da postigne dosta pts, ali je tu Westbrook koji uzima mnogo lopti...

Jbg, drugacije vreme...Wilt je bio dominantan...100 pts...legendarno, svaka cast... :blue:
Alonzo

Postby CRNO_BELI » 02 Mar 2012, 19:22

alonzo wrote:Wilt je bio dominantan...100 pts...legendarno, svaka cast... :blue:

Da li postoji, možda, negdje snimak te utakmice?
Nije najveća budala onaj koji ne umije da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina. - Andrić

Ako hoćeš da budeš najbolji, moraš da trčiš sa najboljima. - Dule
CRNO_BELI

Postby Houdini » 02 Mar 2012, 19:25

Nema, nije nikada snimljena. Ima neki radio prenos mislim.
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Alonzo » 02 Mar 2012, 19:42

Bas tako....steta, zar ne? :D

Protiv koga ce nego protiv New Yorka... :laugh:
Alonzo

Postby Houdini » 02 Mar 2012, 19:51

Jbg kad smo luzerska ekipa, sa ponekom sezonom koja potvrdjuje pravilo :biggrin:

Mislim da sam vec spominjao da sam kao klinac, kada sam tek poceo da pratim NBA ligu navijao za Rocketse, pa nekoliko mojih omiljenih igraca, koji nisu toliko poznati, a koji su bili deo te ekipe iz sredine devedesetih.

Vernon Maxwell

Otis Thorpe

Mario Elie
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby kojotppp » 02 Mar 2012, 19:58

alonzo wrote:
kojotppp wrote:
alonzo wrote:
gogo23 wrote:
alonzo wrote:Kobe ce biti ispred Magica ako osvoji jos jednu titulu, mada je po meni - vec tu.

Glupo je porediti igrace koji su osvajali titule sa ovima koji nisu, zato sto se statistika menja, a titule ostaju.

Kao sto si sam napisao, glupo je porediti MJ i LBJ, jos gluplje je porediti Kobea i Magica. Drugo vreme druga kosarka drugaciji igarci, plus prerano zavrsena karijera Magica. I gde su ti, ako uspesnost merimo brojem osvojenih titula, Kareem i Russel.

Za mene je MJ, i pored Russelovih 11 titula najbolji igrac svih vremena, a Magic je neko ko je igrao najintelegentniju i najelegantniju kosarku ikada.

Kobe je kao igracka pojava bio neko ko je mogao da nasledi i prestigne MJ-a, ali mu ipak nedostaje harizmaticnosti da bi se to i desilo.

Poredjenje Kobija i Magica sto se Lakersa tice je sasvim ok. Bryant je po meni najveci Laker koji je ikada igrao...sa jos jednom titulom bi zavrsio sve diskusije o tome.

Kareema i Russela sam izuzeo iz ove diskusije - zato sto se radi o visokim igracima, a niko nije uzeo toliko titula kao Russel, pa onda Kareem.

Zato je lakse porediti ove igrace na drugim pozicijama...

U jbt, kakav ostar start -> jos gluplje porediti Magica i Kobija, zasto??? I jedan i drugi su igrali u Lakersima, imaju po 5 titula...igrali su protiv Bostona u finalima -> kakav ti je to argument -> sto je zavrsio karijeru pre vremena? I Jordan je izgubio 2 godine, pa?

To sto je drugacije vreme, drugaciji stil - to nema veze. Mozemo da ih poredimo po doprinosu i titulama.

Postavicu i izjavu Magica -> wow, on izgleda ne smatra da je to glupa diskusija...:D

After Kobe won his fifth title Thursday, Magic said on ESPN that Kobe deserves a statue next to his outside Staples Center. Later that night, Magic told me Kobe is now his equal, although not yet his superior.

"The great thing about the Lakers is that we judge by championships,'' said Magic, who -- along with Kareem, Kobe and crucial role player Derek Fisher -- has won a handful of rings with the Lakers. "So when Kobe gets that next one, then he'll be The Man; he'll be the greatest Laker. And I'll have no problem giving him that.''

naravo da ce magic dati takvu izjavu. inace, kobe igracki nije ni blizu magicu, pa makar osvojio jos dve titule. magic je igrac koji je doneo revoluciji u kosarci na svojoj pozicji. samo to je dovoljan razlog da bude ispred kobija. ne samo sto je doneo revoluciju na svojoj poziciji vec su on i bird bukvalno spasili ligu i doneli joj popularnost kakvu danas ima. diskusija o tome ko je najveci laker svih vremena moze samo da se vodi izmedju kareema i magica. vrlo lako se zaboravljaju stari sampioni.

Jeste doneo revoluciju na svojoj poziciji i jeste all round igrac, dok Kobi nije - ali zbog toga ih ne porediti bi bio klasican promasaj. Ovo sto si napisao jesu cinjenice, ali nisu dovoljni argumenti...jer je Kobi doneo 5 titula Lakersima, Magic 5, Kareem je ucestvovao sa 5 (da ne proveravam)...koliko se secam -> Kareem je proveo 4-5 godina u Lakersima i nije uzeo titulu dok Magic nije dosao i postao vodja Lakersa i kasnije ih predvodio do svih 5 titula.

Bryant i Magic su prepoznati kod navijaci, shvatili su ih kao lidere Lakersima u svojim vremenima. Kareem nije poceo karijeru kao Laker, vec u Milvokiju, dok su ova dvojica (uz Jerry Westa) cisti Lakeri. Za Jabbara i ovi iz Milvokija mogu da kazu da je njihov, jer je kao ruki krenuo iz Milvokija, proveo nekoliko sezona - uzeo jedinu titulu u njihovoj fransizi...Kareem jeste postigao najvise poena u nba ligi, ali nije postigao najvise poena kao Lakers...bio je drugi igrac Lakersa pored Magica ->

Kobe Bryant is the greatest scorer in Lakers history.

Ever.

Not Shaq. Not Magic Johnson, James Worthy or Kareem Abdul-Jabbar. Not Gail Goodrich, Elgin Baylor or even Mr. Clutch himself, Jerry West, whom Bryant passed with a gutsy end-of-road-trip performance in Memphis.

Da ne nalazim detaljnu statistiku -> apsolutno je legitimno porediti Bryanta i Magica - ko je najveci Laker svih vremena.

Za kraj, fanovima Magica (ciji sam i ja fan) ->

For the record, Magic will always be the favorite in the hearts of many Lakers fans, including my own, but being the fans' favorite doesn't always make you the best.

da, iz ugla navijaca lejkersa verovatno kareem ne bi bio u trci, tu si u pravu, ali ponavljam kobe nije bolji igrac od magica niti je igrac koji ima takav uticaj na tim. mogu sada da se utrkuju i da pricaju sta god pozele, lako se stvari zaboravljaju,.gledao sam kobijeve utakmice kada je bio na vrhuncu, gledao sam i magicove utakmice. magic je bolji igrac.

inace, mislim da je kareem bolji igrac od obojice. mozda rame uz rame sa magicom, ali definitivno iznad kobea. kareem je...pa kareem je bio cudo od igraca. danas se lako mogu skinuti sve utakmice iz tog perioda pa ko ima volju moze da pogleda. uzivanje je gledati boston i lejkerse iz tog perioda, danas je nemoguce sastaviti tako jake timove zato sto ima 30 klubova u ligi.

sto se tice ovih brojki o kojima pricate, imajte u vidu da su neke brojke prenaduvane zato sto se u pojedinim periodima nba lige igralo mnogo brze tako da treba uracunati inflaciju.
kojotppp

Postby Alonzo » 02 Mar 2012, 20:19

kojotppp wrote:da, iz ugla navijaca lejkersa verovatno kareem ne bi bio u trci, tu si u pravu, ali ponavljam kobe nije bolji igrac od magica niti je igrac koji ima takav uticaj na tim. mogu sada da se utrkuju i da pricaju sta god pozele, lako se stvari zaboravljaju,.gledao sam kobijeve utakmice kada je bio na vrhuncu, gledao sam i magicove utakmice. magic je bolji igrac.

inace, mislim da je kareem bolji igrac od obojice. mozda rame uz rame sa magicom, ali definitivno iznad kobea. kareem je...pa kareem je bio cudo od igraca. danas se lako mogu skinuti sve utakmice iz tog perioda pa ko ima volju moze da pogleda. uzivanje je gledati boston i lejkerse iz tog perioda, danas je nemoguce sastaviti tako jake timove zato sto ima 30 klubova u ligi.

To je tvoje misljenje. Slazem se da Bryant nema takav uticaj na igru kao Magic, jer je bio all round igrac, plejmejker - sve na terenu...retko ko je i imao uticaj u nba kao Magic.

Gledao sam i Bryanta i Magica, i ovde je bila prica - ko je veci Laker, a ne ko je bolji igrac, zar ne?

Ko je bolji igrac - to je subjektivno...Nekima je Wilt, nekima Bill Russell...nekima Jordan, a nekima Magic.

Ja ne mogu da poredim igrace koji su igrali na razlicitim pozicijama - ko je bolji, a ko ne - jer je to licna percepcija svakog od nas. Mogu da uporedim dostignuca na terenu - ko je postigao vise pts, uzeo vise titula, mvp finala, odlucio tekme...i sta vec sve ide uz to.

Meni se vise svidja stil Bryanta, zato sto volim sg poziciju. Najblizi je Jordanu po stilu, realizuje najteze suteve...loptu u poslednjim trenucima bih dodao njemu, a ne Magicu.

Niko ne prica o tome da je Magic imao Kareema pored sebe kada je uzeo titule...a on je u top 3 centara svih vremena, zar ne?

Bryant je uzeo 3 sa O'Nealom, 2 bez njega.

Magic je najbolji pg svih vremena (verovatno), ali vise mi se svidja stil Bryanta. Ko je bolji igrac? Ako Kobe uzme titulu pored Miamija i ostalih ekipa - ja necu imati dilemu, bez obzira na sve skillse Magica.

Mada - ogradicu se od ovoga -> tesko mi je da poredim igrace na razlicitim pozicijama...a narocito Magica koji je all round igrac.
Alonzo

Postby kojotppp » 02 Mar 2012, 20:30

ako kobe ove sezone uzme titulu slozicu se i ja :D

btw, kobe uopste nije dobar clutch suter, svakako bi pre loptu dao medziku, bez ikakvog razmisljanja. procitaj istrazivanje henrya abbotta o tome koliko je kobe clutch.
kojotppp

Postby Withnail » 02 Mar 2012, 21:00

Houdini wrote:....

posto sam 96,7 krenuo klinacki da pratim, dobio sam tad kasete sa utakmicama Hjustona kad su osvajali prsten...Sem Kasel i Med Meks strasan tandem...tu je bio i Ori, tada mlad :biggrin:
posle dosao i Klajd, a jos kasnije Barkli...milina i gotiva od ekipe
Withnail

Postby Alonzo » 02 Mar 2012, 22:25

kojotppp wrote:ako kobe ove sezone uzme titulu slozicu se i ja :D

btw, kobe uopste nije dobar clutch suter, svakako bi pre loptu dao medziku, bez ikakvog razmisljanja. procitaj istrazivanje henrya abbotta o tome koliko je kobe clutch.

Citao sam o tome, pre nekoliko meseci...a takvu statistiku sam procitao i prosle godine pre plejofa, cini mi se...

Koliko se secam -> Carmelo je medju boljima, Bryant nije imao dobre statse...a secam se da su na toj listi bili i neki nebitni igraci...

Posle abbotta sam procitao jos 3-4 istrazivanja o tome -> Jordan je najbolji po tim statsima.

Mnogi su diskutovali u tome - da li je dobro uzimati poslednjih 5 minuta ili samo odlucujuci sut ili kada je mala razlika, a ostalo je jos malo vremena do kraja...ostali su nedefinisani po tome i svako je mogao da okrene situaciju nekim svojim argumentom. Bryant moze da razbija celu 4/4 ili -> da pogadja celu tekmu u najbitnijim situacijama, kada se tekma lomi -> i onda u poslednjih par minuta - promasi 3-4 suta ili sut za pobedu i nije clutch player? Ne bih rekao da je to dobar argument.

+ Da li Abbott uzimao u obzir koliko igraca cuva Bryanta u tim situacijama, ne samo njega - vec sve superstarove...

Btw...Kobe jeste sebican...oko toga nema dileme. :D

Opet, da li bih pre isao na Kobija, Mela, Lebrona ili nekog treceg? Ne, ipak bih isao na Kobija, uprkos svim statsima.
Alonzo

Postby kojotppp » 03 Mar 2012, 00:53

da, ipak bi isao na kobija ( :D ), ako pricamo o njegovom najboljim godinama. mislim da sada ima nekoliko igraca koji su bolji (paul i durant mi padaju na pamet)

sami igraci su na olimpijskim igrama videli ko je tata i dali mu loptu da pobedi spaniju.

mislim da je kobi ubica do tih poslednjih nekoliko minuta kada ume da pretera i ponekada bukvalno svaki napad zavrsava sam.
kojotppp

Postby Alonzo » 03 Mar 2012, 12:26

Kobi to elegantno odradi...onaj fada away nema cenu...:D

Paul pogadja - ali sve nekako izgleda ruzno. Durant je 'ladan kao spricer, od njega tek ocekujem killer instinct.

Bryant u poslednjih par minuta moze da unisti svoju ekipu...nekoliko puta je igrao 1 vs 9...a protiv Bullsa je isao na 4 igraca...a to mu nije prvi put...preteruje i sada je iskusniji - ne bi smeo sebi da dozvoli takve gluposti.
Alonzo

Postby gogo23 » 03 Mar 2012, 13:47

alonzo wrote:Bryant u poslednjih par minuta moze da unisti svoju ekipu...nekoliko puta je igrao 1 vs 9...

Sto mnogo olaksava posao protivnickoj odbrani. Jbg, mnogo puta mu je i proslo, niko ne sme nista da mu kaze, sto da ne.
U svakom slucaju bolje nego sto je to sinoc sa dodavanjem Haslemu uradio LBJ.

Ubi se sinoc bezuspesno tragajuci po tubu za jednim Magicovim pasom, ledjima okrenut kosu na lou postu, baca pas od pod kroz svoje i noge svog cuvara, lopta prolazi pored Karimovog cuvara kome uopste nije bilo jasno kako i odakle je lopta dosla i pravo u Karimove ruke na ziceru koji ne propusta priliku da prikuca. Kupio me tada za sva vremena.
gogo23

PreviousNext

Return to Američka košarka