kojotppp wrote:da, iz ugla navijaca lejkersa verovatno kareem ne bi bio u trci, tu si u pravu, ali ponavljam kobe nije bolji igrac od magica niti je igrac koji ima takav uticaj na tim. mogu sada da se utrkuju i da pricaju sta god pozele, lako se stvari zaboravljaju,.gledao sam kobijeve utakmice kada je bio na vrhuncu, gledao sam i magicove utakmice. magic je bolji igrac.
inace, mislim da je kareem bolji igrac od obojice. mozda rame uz rame sa magicom, ali definitivno iznad kobea. kareem je...pa kareem je bio cudo od igraca. danas se lako mogu skinuti sve utakmice iz tog perioda pa ko ima volju moze da pogleda. uzivanje je gledati boston i lejkerse iz tog perioda, danas je nemoguce sastaviti tako jake timove zato sto ima 30 klubova u ligi.
To je tvoje misljenje. Slazem se da Bryant nema takav uticaj na igru kao Magic, jer je bio all round igrac, plejmejker - sve na terenu...retko ko je i imao uticaj u nba kao Magic.
Gledao sam i Bryanta i Magica, i ovde je bila prica - ko je veci Laker, a ne ko je bolji igrac, zar ne?
Ko je bolji igrac - to je subjektivno...Nekima je Wilt, nekima Bill Russell...nekima Jordan, a nekima Magic.
Ja ne mogu da poredim igrace koji su igrali na razlicitim pozicijama - ko je bolji, a ko ne - jer je to licna percepcija svakog od nas. Mogu da uporedim dostignuca na terenu - ko je postigao vise pts, uzeo vise titula, mvp finala, odlucio tekme...i sta vec sve ide uz to.
Meni se vise svidja stil Bryanta, zato sto volim sg poziciju. Najblizi je Jordanu po stilu, realizuje najteze suteve...loptu u poslednjim trenucima bih dodao njemu, a ne Magicu.
Niko ne prica o tome da je Magic imao Kareema pored sebe kada je uzeo titule...a on je u top 3 centara svih vremena, zar ne?
Bryant je uzeo 3 sa O'Nealom, 2 bez njega.
Magic je najbolji pg svih vremena (verovatno), ali vise mi se svidja stil Bryanta. Ko je bolji igrac? Ako Kobe uzme titulu pored Miamija i ostalih ekipa - ja necu imati dilemu, bez obzira na sve skillse Magica.
Mada - ogradicu se od ovoga -> tesko mi je da poredim igrace na razlicitim pozicijama...a narocito Magica koji je all round igrac.