gogo23 wrote:alonzo wrote:Kobe ce biti ispred Magica ako osvoji jos jednu titulu, mada je po meni - vec tu.
Glupo je porediti igrace koji su osvajali titule sa ovima koji nisu, zato sto se statistika menja, a titule ostaju.
Kao sto si sam napisao, glupo je porediti MJ i LBJ, jos gluplje je porediti Kobea i Magica. Drugo vreme druga kosarka drugaciji igarci, plus prerano zavrsena karijera Magica. I gde su ti, ako uspesnost merimo brojem osvojenih titula, Kareem i Russel.
Za mene je MJ, i pored Russelovih 11 titula najbolji igrac svih vremena, a Magic je neko ko je igrao najintelegentniju i najelegantniju kosarku ikada.
Kobe je kao igracka pojava bio neko ko je mogao da nasledi i prestigne MJ-a, ali mu ipak nedostaje harizmaticnosti da bi se to i desilo.
Poredjenje Kobija i Magica sto se Lakersa tice je sasvim ok. Bryant je po meni najveci Laker koji je ikada igrao...sa jos jednom titulom bi zavrsio sve diskusije o tome.
Kareema i Russela sam izuzeo iz ove diskusije - zato sto se radi o visokim igracima, a niko nije uzeo toliko titula kao Russel, pa onda Kareem.
Zato je lakse porediti ove igrace na drugim pozicijama...
U jbt, kakav ostar start -> jos gluplje porediti Magica i Kobija, zasto??? I jedan i drugi su igrali u Lakersima, imaju po 5 titula...igrali su protiv Bostona u finalima -> kakav ti je to argument -> sto je zavrsio karijeru pre vremena? I Jordan je izgubio 2 godine, pa?
To sto je drugacije vreme, drugaciji stil - to nema veze. Mozemo da ih poredimo po doprinosu i titulama.
Postavicu i izjavu Magica -> wow, on izgleda ne smatra da je to glupa diskusija...
After Kobe won his fifth title Thursday, Magic said on ESPN that Kobe deserves a statue next to his outside Staples Center. Later that night, Magic told me Kobe is now his equal, although not yet his superior.
"The great thing about the Lakers is that we judge by championships,'' said Magic, who -- along with Kareem, Kobe and crucial role player Derek Fisher -- has won a handful of rings with the Lakers. "So when Kobe gets that next one, then he'll be The Man; he'll be the greatest Laker. And I'll have no problem giving him that.''