Board index Košarka Američka košarka

Srbi u NBA

Re: Srbi u NBA

Postby Dembele » 24 Jul 2024, 05:05

veljkos161 wrote:Jaramaza da povuče :biggrin:

Kad je mogao Zeljko i Fil (da ga draftuje), mogao je i Jokic pre mbp G-ligasa obicnih.. Za neki specijal odbrambeni bi bio korisniji od Kampaca i Pj..Ista kuknjava ko za Nitklinu i Bongu..
Dembele

Postby Milutinov Tata » 25 Feb 2025, 12:50

#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Bogun » 25 Feb 2025, 13:35

I opet mu je falio jedan statistički parametar za tripl dabl: 18 peona, 9 skokova i 19 asistencija.
Gotovo sam siguran da predvodi NBA ligu i po zamalo tripldablovima.

Deluje mi da ima sasvim sigurnu zalihu asistencija da pojuri sezonski tripldabl na 24 utakmice do kraja.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Ćoba » 25 Feb 2025, 15:38

Ovdje su mu dodali jedno 4 asista koji to nisu. Baš je glupavo šta sve broje pod asist.
Ćoba

Postby Cvele » 25 Feb 2025, 15:41

Ćoba wrote:Ovdje su mu dodali jedno 4 asista koji to nisu. Baš je glupavo šta sve broje pod asist.

Da se u EL gleda na NBA način, po Željkovom sistemu igre, Partizan bi bio u samom vrhu po asistencijama.
Cvele

Postby Ćoba » 25 Feb 2025, 15:57

Otprilike, svaki 1 na 1 plej Karlika ili Sterlinga bi bil asist.
Ćoba

Postby Radonjaa » 25 Feb 2025, 16:22

Ali se u NBA ne računaju asistencije za slobodna bacanja, za razliku od EL (valjda). Jeste glupo, pogotovo ovih par primjera gdje npr Braun dobije loptu, napravi dribling, okret i završi, i to se računa kao asistencija. Ali se NBA statistike asistencija pumpaju vjerovatno otkad postoje :biggrin:
A bogami vjerovatno i za ukradene/blokade, npr prije godinu - dvije se naveliko pričalo da Memfis na domaćem terenu navlači sve moguće statistike za Džerena Džeksona da bi bio defanzivac godine, a sumnjam da su prvi kojima je to palo na pamet.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Cvele » 25 Feb 2025, 16:24

Radonja, ko su ti najgotivniji igrači/ekipe u ligi?
Cvele

Postby druga generacija » 25 Feb 2025, 19:55

Radonjaa wrote:Ali se u NBA ne računaju asistencije za slobodna bacanja, za razliku od EL (valjda). Jeste glupo, pogotovo ovih par primjera gdje npr Braun dobije loptu, napravi dribling, okret i završi, i to se računa kao asistencija. Ali se NBA statistike asistencija pumpaju vjerovatno otkad postoje :biggrin:
A bogami vjerovatno i za ukradene/blokade, npr prije godinu - dvije se naveliko pričalo da Memfis na domaćem terenu navlači sve moguće statistike za Džerena Džeksona da bi bio defanzivac godine, a sumnjam da su prvi kojima je to palo na pamet.

Bila je rasprava u NBA pre godinu ili dve treba li racunati asiste za slobodna bacanja. Argument protiv je, da se onda ne mogu brojevi uzporediti sa onima gde to nije racunato. Sumljam da ce u skorije vreme brojati asistencije za slobodna bacanja. Ali zato su veoma "liberalni" sta sve broje kao asistenciju.
druga generacija

Postby Nikola » 27 Feb 2025, 06:09

I to da uvedu, niko nikada nece stici Stocktona :blue:
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby Radonjaa » 02 Mar 2025, 23:15

Cvele wrote:Radonja, ko su ti najgotivniji igrači/ekipe u ligi?

Ne pratim NBA ove godine kao prethodnih, pa sam morao duže da razmislim :biggrin:

Na istoku slabo ko, Klivlend poštujem ali ne obožavam, Niksi u novom ruhu su mi poprilično iritantni, kao i Boston (skoro isključivo zbog teroriste Tejtuma), iako ću na kraju vjerovatno opet navijati da osvoje. :biggrin: Milvokija mi je pomalo i žao.
Možda bih odatle izdvojio Pistonse, mlada ekipa koja je prošle sezone spletom okolnosti postala predmet sprdnje, ali su ove pokazali da imaju i kvalitet i potencijal, mada je istina da ih je pojačalo i par veterana, kao i da su zamijenili trenera. Volio bih da uđu direktno u plej-of, iako je mala šansa da će ove godine pomrsiti račune nekoj od prve 4 ekipe.

Na zapadu je druga priča, jer je stvarno dosta dobrih ekipa.
Oklahoma i Denver kao ekipe sa malih i srednjih tržišta koje su pogocima na draftu i u trejdovima izgradile odlične ekipe koje igraju timsku košarku su za poštovanje, pogotovo ovi prvi koji sa jednom od 5 najmlađih ekipa u ligi napadaju brojku od 65 pobjeda.
Memfis kod kog ne volim nosioce Morenta i JJJ, ali su ekipa koja pod Dženkinsom igra sa izuzetnom energijom i pažnjom na detalje i vjerovatno od svih 30 ekipa najmanje zavise od svog glavnog igrača. Hjuston koji je pod Udokom (kao i Boston) preko noći prešao put od ekipe koju su doživljavali kao mekanu, do ekipe koja igra vrlo intenzivnu košarku.

Ekipa koja je bućkuriš i sklapa zbrda-zdola, ali ima mnogo igrača koje cijenim su Klipersi, i volio bih da naprave rezultat. A i kao franšiza su predugo ukleti, pogotovo jer nisu toliko loše radili koliko im se loše vraćalo.

Da nije bilo epizode sa Lukom, vjerovatno bi mi i ovakav Dalas bio simpatičan, ovako ne baš. Ljigavi su mi Lejkersi i Voriorsi, Minesota je prečesto mučna za gledanje, Finiksu i Sakramentu nek je Bog u pomoć.

Od ostalih ekipa bih pomenuo Portland, jedno od iznenađenja sezone, možda ne u rezultatskom (mada bi na istoku vjerovatno igrali plej-of), ali svakako u pogledu onoga što već neko vrijeme prikazuju na terenu uprkos tome što su druga najmlađa ekipa u ligi.

Sve u svemu - Detroit i Portland kao ekipe gladne afirmacije i uzbudljive za gledanje, Memfis i Hjuston kao mlade ekipe koje istovremeno uživaju na terenu i igraju dobru košarku, Oklahoma koja ispunjava sve od navedenog i ozbiljno konkuriše za titulu. Klivlend i Denver kao iskusnije ali ekipe pravog timskog karaktera koje je teško mrzjeti, mada teško i naročito voljeti.
I Klipersi koji ne ispunjavaju ništa od navedenog. :biggrin:

Što se tiče igrača, uglavnom mlađi - Kejd, blizanci Tompson (pogotovo ovaj iz Hjustona), Šejdon Šarp, Kejson Valas, Ver iz Majamija. Od iskusnijih - Derik Vajt, Kris Dan, Taj Džerom, uglavnom bekovi stare škole u jednom ili drugom smislu.

Ne mogu da se pohvalim ni da sam ove sezone naročito pratio koledž košarku, ali imam utisak da će draft klasa biti izuzetno jaka, pogotovo u odnosu na prošlu, tj da će dogodine biti mnogo zanimljivih rukija.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Nikola » 13 Mar 2025, 06:16

4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby Dexi » 13 Mar 2025, 07:19

Jel ovo Bogdanov rekord po broju poena u NBA?
Dexi

Postby fontaneros » 13 Mar 2025, 08:58

Ne, ubacio je Denveru 40
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Cvele » 22 Mar 2025, 19:50

Gosn Radonja, zaboravih da ti se zahvalim na odgovoru. Kejd i Tompson iz Hjustona su bombone. Meni je zanimljiv i Kesl iz SAS.

A gledaj kako Klipersi plešu sa Bogdanom i Simonsom u idealnim ulogama za njih. Nadam se da nije kratkog daha, kao i da će Lenard ostati zdrav(ili je možda i bio zdrav :biggrin: ).
Cvele

PreviousNext

Return to Američka košarka