Cvele wrote:Radonja, ko su ti najgotivniji igrači/ekipe u ligi?
Ne pratim NBA ove godine kao prethodnih, pa sam morao duže da razmislim

Na istoku slabo ko, Klivlend poštujem ali ne obožavam, Niksi u novom ruhu su mi poprilično iritantni, kao i Boston (skoro isključivo zbog teroriste Tejtuma), iako ću na kraju vjerovatno opet navijati da osvoje.

Milvokija mi je pomalo i žao.
Možda bih odatle izdvojio Pistonse, mlada ekipa koja je prošle sezone spletom okolnosti postala predmet sprdnje, ali su ove pokazali da imaju i kvalitet i potencijal, mada je istina da ih je pojačalo i par veterana, kao i da su zamijenili trenera. Volio bih da uđu direktno u plej-of, iako je mala šansa da će ove godine pomrsiti račune nekoj od prve 4 ekipe.
Na zapadu je druga priča, jer je stvarno dosta dobrih ekipa.
Oklahoma i Denver kao ekipe sa malih i srednjih tržišta koje su pogocima na draftu i u trejdovima izgradile odlične ekipe koje igraju timsku košarku su za poštovanje, pogotovo ovi prvi koji sa jednom od 5 najmlađih ekipa u ligi napadaju brojku od 65 pobjeda.
Memfis kod kog ne volim nosioce Morenta i JJJ, ali su ekipa koja pod Dženkinsom igra sa izuzetnom energijom i pažnjom na detalje i vjerovatno od svih 30 ekipa najmanje zavise od svog glavnog igrača. Hjuston koji je pod Udokom (kao i Boston) preko noći prešao put od ekipe koju su doživljavali kao mekanu, do ekipe koja igra vrlo intenzivnu košarku.
Ekipa koja je bućkuriš i sklapa zbrda-zdola, ali ima mnogo igrača koje cijenim su Klipersi, i volio bih da naprave rezultat. A i kao franšiza su predugo ukleti, pogotovo jer nisu toliko loše radili koliko im se loše vraćalo.
Da nije bilo epizode sa Lukom, vjerovatno bi mi i ovakav Dalas bio simpatičan, ovako ne baš. Ljigavi su mi Lejkersi i Voriorsi, Minesota je prečesto mučna za gledanje, Finiksu i Sakramentu nek je Bog u pomoć.
Od ostalih ekipa bih pomenuo Portland, jedno od iznenađenja sezone, možda ne u rezultatskom (mada bi na istoku vjerovatno igrali plej-of), ali svakako u pogledu onoga što već neko vrijeme prikazuju na terenu uprkos tome što su druga najmlađa ekipa u ligi.
Sve u svemu - Detroit i Portland kao ekipe gladne afirmacije i uzbudljive za gledanje, Memfis i Hjuston kao mlade ekipe koje istovremeno uživaju na terenu i igraju dobru košarku, Oklahoma koja ispunjava sve od navedenog i ozbiljno konkuriše za titulu. Klivlend i Denver kao iskusnije ali ekipe pravog timskog karaktera koje je teško mrzjeti, mada teško i naročito voljeti.
I Klipersi koji ne ispunjavaju ništa od navedenog.

Što se tiče igrača, uglavnom mlađi - Kejd, blizanci Tompson (pogotovo ovaj iz Hjustona), Šejdon Šarp, Kejson Valas, Ver iz Majamija. Od iskusnijih - Derik Vajt, Kris Dan, Taj Džerom, uglavnom bekovi stare škole u jednom ili drugom smislu.
Ne mogu da se pohvalim ni da sam ove sezone naročito pratio koledž košarku, ali imam utisak da će draft klasa biti izuzetno jaka, pogotovo u odnosu na prošlu, tj da će dogodine biti mnogo zanimljivih rukija.