Board index Košarka Američka košarka

NCAA

Re: NCAA

Postby Talicni Tom » 19 May 2014, 14:14

Ima tu poznatih kosarkaskih programa. Nadam se da ce se izboriti za minute, narocito ovi sa boljom reputacijom.

A Mihailo Vasic, je li to onaj momak iz Vojvodine?
AirBall wrote:Partizana niko ne sme da krade...
Talicni Tom

Postby serbianhoops » 19 May 2014, 18:39

Jeste‚ bio je drugi najbolji strelac jedinstvene juniorske lige pre dve sezone (2011/12)‚ a proslu je bio clan prvog tima Vojvodine Srbijagasa.
serbianhoops

Postby Starks » 19 May 2014, 23:03

Buduće vedete Crnokose, Tamiš Petrohemije i Teoda.
There's a lot of ways to play any game. I play mine on the house percentages.
Starks

Postby Hezonja » 19 May 2014, 23:05

Starks wrote:Buduće vedete Crnokose, Tamiš Petrohemije i Teoda.

Ne mora uopste da znaci. Od njih sve zavisi. Ako budu radili bice u boljim timovima, ako ne budu verovatno nece ni igrati za te timove, jer ce moci da rade u struci za mnogo vece pare.
Hezonja

Postby Starks » 19 May 2014, 23:23

Navedi mi jednog srpskog ili hrvatskog košarkaša koji je neko poznato ime (ne mora biti reprezentativac) a da je trenirao u NCAA ligi, na nekom od koledža?

Ja ne mogu da se sjetim nikoga.
Starks

Postby AirBall » 19 May 2014, 23:28

Starks wrote:Navedi mi jednog srpskog ili hrvatskog košarkaša koji je neko poznato ime (ne mora biti reprezentativac) a da je trenirao u NCAA ligi, na nekom od koledža?

Hrvatima ide odlicno sa koledzima... :D

Vedran Vukusic, Goran Suton, Zvonko Buljan, Ivo Baltic...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Starks » 19 May 2014, 23:34

Da, Sutona sam zaboravio. Bio je odličan u NCAA finalu '09 ali je trio Loson-Elington-Hensbrou bio prejak...
Starks

Postby Hezonja » 19 May 2014, 23:34

Starks wrote:Navedi mi jednog srpskog ili hrvatskog košarkaša koji je neko poznato ime (ne mora biti reprezentativac) a da je trenirao u NCAA ligi, na nekom od koledža?

Ivan Radenovic, Nikola Dragovic, Nikola Vucevic, Suton...To je prvo sto mi pada na pamet. Uostalom, mnogo ih do ovih poslednjih par godina nije ni odlazilo tamo.

Imas ovog Cvetinovica sto je u Endesi...

Imas najsveziji primer Nikole Jovanovica koji je NBA potencijal.

I zasto bas samo nasi i hrvatski?

JA kapiram da je 1000x bolje otici u bilo koji NCAA tim, nego ostati u recimo Crnokosi, jer ti tamo ako treniras i radis ne mozes da ne uspes.

Tamo su mnogo bolji uslovi za rad, mnogo bolji treneri...
Hezonja

Postby Starks » 19 May 2014, 23:45

Smiješni košarkaši.

Niti jedna relevantna evropska reprezentacija, sem možda Francuske, nema gro reprezentacije koji je školovan u Americi, a i Francuzi samo neke epizodiste.

Ovaj Stauskas bi mogao biti paklen igrač, ali ne znam da li će igrati za Litvaniju.

Ajde i da izbacimo Špance jer je njihova liga sjajna i imaju jake klubove i trenere pa nije čudo što izbacaju vrhunske igrače, ali i ostale reprezentacije prave u svojim ligama igrače koji postaju nosioci državnog tima.

Barnjani, Belineli, Datome, Galinari, Aradori i sad Đentile -> svi košarkaški obrazovani u Italiji.

Spanulis, Printezis, Burusis, Sofo, Papanikolau, Dijamantis, Focis... -> za Grčku

Kirilenko, Hrijapa, Fridzon, Voroncevič, Mozgov, Šved...-> svi izbačeni od strane ruskih ekipa.

O Litvancima da ne pričamo.

Nema bitne evropske reprezentacije koja je dobila uzdanicu putem koledž košarke, niti će se to desiti.

edit:
Sad sam vidio Vučevića, on nije srpski ni hrvatski reprezentativac.
Last edited by Starks on 19 May 2014, 23:47, edited 1 time in total.
Starks

Postby AirBall » 19 May 2014, 23:52

Starks wrote:Ovaj Stauskas bi mogao biti paklen igrač, ali ne znam da li će igrati za Litvaniju.

Covek je Kanadjanin, kakve on ima veze sa Litvanijom sem prezimena...

Starks wrote:O Litvancima da ne pričamo.

Nema bitne evropske reprezentacije koja je dobila uzdanicu putem koledž košarke, niti će se to desiti.

Blage ti veze nemas, da prostis...

Jasikevicius, Karnisovas, Javtokas, Kleiza...

Litvanci su zaskocili americke koledze cim su napustili SSSR...

Starks wrote:Kirilenko, Hrijapa, Fridzon, Voroncevič, Mozgov, Šved...-> svi izbačeni od strane ruskih ekipa.

Kaun je sa Kansasa...
AirBall

Postby Hezonja » 19 May 2014, 23:52

PA dobro RAdenovic je preko NCAA izvukao maksimum i dobar je kosarkas...

VUcevic ti je smesan kosarkas? Kleiza ti je smesan kosarkas?

Ti mi reci jednog vrhunskog potencijala koji je otisao tamo, a vratio se kao propali talenat?

Evo, Air ti je lepo odgovorio...Hvala.

Edit: Stauskas je vec igrao za Kanadu.

Spomenuo bih i Natjaskoa(valjda sam dobro rekao).

Njegova statistika...

2009-2010: Arizona (NCAA): 31 games: 1.9ppg, 2.0rpg
2010-2011: Arizona (NCAA): 38 games: 1.9ppg, 2.2rpg
2011-2012: Arizona (NCAA): 22 games: 1.1ppg, 1.6rpg

A imace lepu karijeru i lepo ce ziveti od kosarke.
Hezonja

Postby Starks » 20 May 2014, 00:14

Za Stauskasa:
Nik Stauskas, whose family is of Lithuanian heritage, has played for Canadian national team in youth competition. He may represent either country in the future, at the adult level.

Air, nemoj da mi se obraćas tim rječnikom.
Mogao si dodati i Ćosića i Galisa, "sjajan" argument uz Karnišovasa.

@Hezonja
Ispravio sam se za Vučevića, učinilo mi se već pomenuti Vukušić, a centar Orlanda igra za CG, nikakve veze nema sa srpskom košarkom.
Starks

Postby Hezonja » 20 May 2014, 00:17

Starks wrote:Za Stauskasa:
Nik Stauskas, whose family is of Lithuanian heritage, has played for Canadian national team in youth competition. He may represent either country in the future, at the adult level.

Air, nemoj da mi se obraćas tim rječnikom.

@Hezonja
Ispravio sam se za Vučevića, učinilo mi se već pomenuti Vukušić, a centar Orlanda igra za CG, nikakve veze nema sa srpskom košarkom.

:lol2:

I ti imas bas sjajne argumente kada si pokopan...Kakve veze ima da li je iz Crne Gore i Srbije.. :question:
Hezonja

Postby AirBall » 20 May 2014, 00:20

Starks wrote:Air, nemoj da mi se obraćas tim rječnikom.

Sta cu kad si mi se namestio na zicer... :D

Citavu tezu si zasnovao na tome da je NCAA beskoristan, a dva najveca litvanska igraca u poslednjih 20 godina su dosli upravo iz NCAA... I jos neki vrlo zasluzni...

Naravno da ce vise igraca da izbaci ruska liga nego NCAA jer u Americi igra svega nekoliko Rusa, Kaun je npr odlican igrac, a covek ima Amerikanku za devojku i vrlo lose govori ruski jer je jos kao dete otisao preko bare...

Sve u svemu u narednim godinama ocekujem pravu najezdu srpskih igraca u NCAA jer nam se kosarka dovodi na amaterski nivo i bolje je talentovanim klincima da odu tamo i rade u najboljim mogucim uslovima nego da igraju u srpskim klubovima na dodjem ti...

Evroliga je bila poslednji argument, kad ostanemo bez toga ovde nikog nece zadrzati...
AirBall

Postby Starks » 20 May 2014, 00:39

Sabonis, Marčuljonis, Macijauskas... svi su igrali u tih 20 godina koje pominješ, Maci bi i sad trpao da nije bilo hroničnih povreda. 3 od 4 najbolja Litvanca u zadnjih x godina.
Šaras je ok, zaboravio sam njegov put sa Merilenda.

Stoji sve o uslovima i pristupu najsavremenijim halama, ali...

Srpska košarka se nikad neće oporaviti kroz NCAA ligu, ali nikad.
O tome ja pričam.

3 su razloga: naši nisu talentovaniji od raznih Irvinga, Parkera, Viginsa, Mekdermota, Dejvisa, Andersona, Grifina... drugo, u tom uzrastu od 18-20 godina Afroamerikanci su već dostigli svoju atletsku superiornost i atleticizam i svaki trener će ih više forsirati i dati im prednost u odnosu na fizički inferiorne bijelce iz Srbije ili neke druge države. Košarkaški IQ ne može da nadoknadi druge nedostatke (pogledaj šta je Vestbruk napravio Polu, možda nije najbolji primjer ali shvataš poentu, jer se mi busamo košarkaškim intelektom).
Treće, ne može se kult reprezentacije graditi u NCAA, pod palicom američkih trenera i bez saigrača koji govore tvojim jezikom.

Otkazivali su nam mnogi igrači koji su odrasli u SFRJ/SRJ, šta tek očekivati od onih koji se naviknu na američki stil života i vrijednosti?
Starks

PreviousNext

Return to Američka košarka