Mislim da sam Brauna najavio prije više od mjesec dana, kačio je tad i neke indikativne storije, ali je i bez toga bilo jasno da će opet probati da na račun sezone pored Jokića prevari nekoga da mu da pare kao što je Indijana prije 2 godine.
Bojdo, Džonson je odavno igrao plej-of na zapadu, imao je ozbiljnu ulogu u Finiksu koji su nijanse dijelile od prstena.
Bojdo wrote:Salary dumb potez.
Igracki, vrlo slicni, ovaj ima jos veci problem sa kreacijom suta. Odbrana je nesto bolja.
Najsličnije je što su obojica sjajni šuteri, ali je Porter bolji atleta, viši i snažniji od Džonsona, kao rezultat toga i dosta bolji skakač. U ostalom bih dao prednost Džonsonu, za dvije klase je pametniji i pouzdaniji, timski igrač koji ne zaustavlja loptu, a za razliku od Portera je makar malo sposoban i da je spusti na parket i napravi potez. Prošle sezone u Bruklinu je napredovao u kreiranju za druge, čak se ne bih složio ni da je lošiji od Portera u kreiranju za sebe, bolje rečeno ne mogu da se sjetim da je Porter nekad iskreirao nešto za sebe, Džonson ima i te momente s vremena na vrijeme, iako mu nije forte.
U odbrani nije briljantan ali nije ni loš, mogao bi da bude i brži i snažniji za svoju poziciju, ali su mu ruke brze, dobro razmišlja, vjerovatno bi trebalo a mu ide na ruku što u Denverovoj odbrani u odnosu na većinu lige često ima više pomaganja i rotiranja nego klasičnog preuzimanja, jer je malo spor za bekove a malo slab za snažnije igrače. Mislim da je blago precijenjen defanzivac (često vidim da ljudi pišu nešto slično kao Kalmah, ja ne vidim da je toliko dobar), ali se ni ne sjećam da je nekad u karijeri bio problem na toj strani.
Uostalom, za jednog su se u februaru redom raspitivale ekipe koje konkurišu za prsten, drugog je Denver iz ko zna kog pokušaja uspio da (uz potencijalni top 5 pik) uvali ekipi koja tankuje, a razlika u plati je skoro 20 miliona u korist ovog drugog, mislim da je vrlo malo boljih poteza koje su mogli da naprave iz ove situacije.
Braun je zamjena za Vestbruka, Džonson za Portera, u tom smislu su napravili dobar posao jer su se riješili dvojice igrača koji su evidentno bili teret ekipi u plej-ofu, ali su to zamjene glava za glavu, nisu proširili rotaciju dovođenjem centra. Pretpostavljam da je to sledeći potez, Braun je potpisao na minimalac, Porter je oslobodio dosta para, trebalo bi da im ta dva poteza daju prostora da potpišu makar još jednog ozbiljnog FA. Ako na iole bezbolan način uspiju da se oslobode Šarića/Nađija, možda i više od toga, ali mislim da je još jedan relativno zanimljiv igrač minimum koji može da se očekuje.