Board index Košarka Američka košarka

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Houdini » 16 Mar 2025, 13:48

"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Dexi » 16 Mar 2025, 13:48

Jos jednom samo da kazem da smo bili svedoci najveceg i najvelicanstvenijeg skupa pa mozda u istorji ove zemlje,a sigurno najveci skup u istoriji naseg grada :okk: .

U moru svojih lazi Oskar je ipak rekao jednu istinu,a to je da ce udzbenici pisati o njemu kroz 50 god i bio je u pravu.Svakako da ce ovaj dogadjaj ostati upamcen u nasoj istoriji da je zbog korupcije,bahatosti,lazi,kriminala jednog coveka se skupilo toliko naroda.

Zbog toga sto je sve proteklo mirno studentima :blue: Ovo sa ovim zvucnim topom je jedna velika sramota,i zamislite da je to neko pustio na Slaviji i da je usledio stampedo sta bi to bilo :krsti: .

Dakle treba insistirati i traziti da se utvrdi ko je,sta i zbog cega ugrozio bezbednost ljudi na ovom skupu,a podseticu da je vecinu skupa cinila nasa mladost i nasa deca plus puno je bilo zena i devojaka.Po meni to je jos jedan od ozbiljnih zlocina ove vlasti koja srecom nije imala fatalne posledice po nekoga od protestanata.

Ova komparacija sa 5 oktobrom nije na mestu.Svako od nas koji je svedok tog dogadjaja zna da su tada u prvim redovima bili navijaci i ljudi iz krimogenih sredina spremnih na sve plus si imao ozbiljnu podrsku i uticaj sa zapada.

Ovo sada jasno je kao sto rekoh da je veliku vecinu protestanata cinila omladina,studenti uz puno zena,ljudi koji nisu zeleli nikakvo nasilje i ne zele ga vec 4,5 meseca vec samo traze pravdu u ovoj zemlji.

I zato je dobro sto se fura ovaj nenasilan vid borbe i treba tako nastaviti :okk: Jedino sto treba menjati u ovoj borbi i sto je neophodno to je da se ispostave politicki zahtevi.To je rekao bih jedan jedini nacin da se ovo stanje okonca i da se nenadlezna institucija skloni sa vlasti na postenim izborima.

Mislim i gledajuci ga sinoc da je i njemu jasno da je on izgubio svaki legitimitet i vecinsku podrsku u narodu.Medjutim jasno je da imamo posla sa jednim ozbiljnim manipulatorom i osobom koja je spremna na sve,na gomilu lazi,na izazivanje sukoba da bi opstao na vlasti.

Dakle koristi covek sve mehanizme i dozvoljene i nedozvoljene.Mislim sta pricati o coveku koji ne da ni jednom mestu,ni jednoj opstini u Srbiji da bude pod vlascu nekog drugoga :krsti:

Zato opet ponavljam velicanstven skup,velika pobeda studenata i gradjana i samo treba biti i dalje pametan i mudar u ovoj botbi :okk: Naravno prelazak na politicke zahteve u ovom momentu je vazan deo te borbe,mada mislim da su mogli studenti da s njom zapocnu i pre ovog protesta.

Nego zar vam se ne cini da je nenadlezna institucija i suvise uzrujana i nervozna za nekoga ko je vec pobedio obojenu revoluciju :biggrin:
Dexi

Postby Ziks96 » 16 Mar 2025, 13:50

Bojdo wrote:
Spoiler: pokaži
Ако је права слика, најупечатљивији детаљи са протеста.

Image

Svako ima svoje najupecatljivije detalje, ne siri propagandu.
Biće bolje, samo ne nama!
Ziks96

Postby rabesandratana » 16 Mar 2025, 13:52

Ako neko misli da smo razocarani i da smo odustali, danas smo se u istom broju kao i prethodnih meseci okupili na uglu Karadjordjeve i Avijaticarskog trga da odamo petnaestominutni pomen stradalima u padu nadstresnice u Novom Sadu.
Vucicu pederu ne damo ti titulu !

Dacha
Deda
NBG
Cuburac i cerka
Dexi
Angus Young
Don i kum
Jedno ime
Chinaski
rabesandratana

Postby Edge » 16 Mar 2025, 13:57

Edge

Postby soniko » 16 Mar 2025, 14:02

Odlican profesor Bakic, "do juce su ga kuvali, sad se dinsta" :biggrin:

Kaze predsednik DS-a da ima potvrdu kako su djevojcicu bukvalno ozivljavali poslije zvucnog topa, na stotine prijava imaju o zdravstvenim problemima
soniko

Postby DeniBer » 16 Mar 2025, 14:03

rabesandratana wrote:Ako neko misli da smo razocarani i da smo odustali, danas smo se u istom broju kao i prethodnih meseci okupili na uglu Karadjordjeve i Avijaticarskog trga da odamo petnaestominutni pomen stradalima u padu nadstresnice u Novom Sadu.

Moje skromno mišljenje:

Jedini način da ovaj ode je zauzimanje institucija. To se juče moglo odraditi. Imao si milion ljudi na ulici (nikad do sada viđeno u BG-u), imao si policiju koja spušta štitove, imao si 63. uz sebe, imao si sve i uplašenog Vučića pride.

Po njegovim reakcijama posle skupa je jasno da njemu šište jajca za ovakvim protestima.

I ko misli da će svako malo 200 hiljada ljudi iz unutrašnjosti ići za BG da malo prošeta taj je u zabludi.

Ovo što se trenutno radi je čekalica, a u toj igri pobeđuje Vučić.
DeniBer

Postby Inzaghi » 16 Mar 2025, 14:06

Ljudi se razbezali od zvuka plus od panike a ne od nereda i da su im uleteli specijalci i ostale jedinice.

Kakvi bre spusteni stitovi o cemu bre vi pricate? Pa ljudi huligani za akcijanje spremni se setkaju a oni se pomeraju da prodju

Zapitajte se s kakvim okruzenjem pricate i jer su moji svi odusevljeni i ponasanjem i nacinom organizacije tolikog broja ljudi i kako se sve zavrsilo.
Last edited by Inzaghi on 16 Mar 2025, 14:07, edited 1 time in total.
"да једна мала група људи није хтела да одустане..."
Inzaghi

Postby Mikisha » 16 Mar 2025, 14:07

https://www.facebook.com/share/p/17rU2D ... tid=wwXIfr

Uzjasite vaseg lokalnog cacija prijatelji.
Pomiluj mi muda Ostoja
Mikisha

Postby AirBall » 16 Mar 2025, 14:09

Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Sezione » 16 Mar 2025, 14:14

Mnogo me je strah za ovu decu

Rodjena sestra mi je na blokadi jednog faksa, ziv sam se usrao iskreno, ne znam sta cu sa sobom vec par dana
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Inzaghi » 16 Mar 2025, 14:14

"да једна мала група људи није хтела да одустане..."
Inzaghi

Postby Niko123 » 16 Mar 2025, 14:17

Kako ga jebu :laugh: Samo da i sledeći skup bude masovan.Da izađu ljudi
Niko123